Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

boj
Nov uporabnik

Salon Ated - zadovoljna stranka

Napisal/-a boj Pe feb 10, 2006 10:42 pm

S salonom Ated na Tugomerjevi v Šiški sem se srečal prvič pred 4 leti, ko sem kupoval svoj prvi rabljeni avto laguno break. Že takrat so me prepičali s svojim poslovnim odnosom, da sem avto tudi kupil. Že drugi dan po nakupu mi je računalnik javljal napako na vbrizgu goriva. Zadevo so mi brez problemov pomagali urediti v salonu Ated in so vozilo odpeljali na pooblaščeni servis, tukaj pa so jih napotili na Vransko in po nekaj dneh sem avto dobil popravljen na njhove stroške nazaj. Avto mi je brez vseh težav služil 4 leta.
Pred 14 dnevi sem se odločil za menjavo avtomobila in zopet obiskal salon Ated. Tokrat so me navdušili za vectro karavan in mi kot stari stranki ponudili občuten popust, kasneje pa sem se odločil da pustim stari avto pri njih in smo še dodatno uskladili ceno. Ko sem avto pripeljal na domače dvorišče, sem ugotovil, da je počena plastika na ogledalu, kar prej nisem opazil. Vrnil sem se v salon, kjer mi je gospod direktor ponudil, da odpeljem avto na pooblaščeni servis, kjer bodo zadevo popravili, on pa bo poslal naročilnico. Tam so ugotovili, da je potrebno zamenjati celotno ogledalo(40.000) in so kar sami poklicali v salon ali bodo resnično krili zamenjavo. BREZ PROBLEMOV JE BILO OGLEDALO ZAMENJANO NA STROŠKE ATEDA.
Rad bi poudaril, da pri obeh avtomobilih ni bilo problemov s poskušno vožnjo, obakrat pa sem se tudi dogovoril, da mi pred nakupom pregledajo avto na pooblaščenem servisu, ki sem si ga sam izbral. Na obe vozili sem dobil tri mesece garancije.
V salonu Ated res vedo kaj je poslovni odnos in se zavedajo da se le zadovoljna stranka vrača.
V salonu v glavnem razpolagajo z uvoženimi avtomobili iz Italije(leasing), ki imajo vse potrebne dokumente in so v odličnem stanju. Tako, da nakup priporočam, brez strahu pred avtomobili iz Italije- vsaj temi.
Ekipi Ateda pa želim veliko poslovnega uspeha

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe feb 10, 2006 10:47 pm

Ti delaš brezplačno reklamo, ali si zgrešil rubriko? :roll:
http://www.avtomobilizem.com/katalog

boj
Nov uporabnik

Napisal/-a boj Pe feb 10, 2006 11:20 pm

Gre za brezplačno reklamo, ki jo da lahko nekdo ki je zadovoljen z nakupom. Ker se sam ne spoznam ravno na vatomobilizem, sem bi vesel vseh informacij, ki sem jih dobil okrog nakupa. Mogoče bo pa tudi to komu koristilo.
LP

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Pe feb 10, 2006 11:32 pm

u, to je pa lepo prebrat. a mogoce ves ce se da dobit avto prek njih prek narocila? da bi sam izbral avto, ki ga nimajo na zalogi recimo, pa da ga pripeljejo pol iz uvoza.

boj
Nov uporabnik

Napisal/-a boj So feb 11, 2006 9:35 am

Ne bi vedel, lahko se pa pozanimaš. Sem se jaz zanimal, da bi tudi drugi avto kupil novejšo laguno, pa so rekli, da se nič ne obeta v kratkem. Tudi možnosti naročila mi niso omenjali.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So feb 11, 2006 10:01 am

No, lepo je, enkrat za spremembo, prebrat pozitivno kritiko glede nakupa avtomobila v okviru avtohise!

Upam, da ti bo avto se dolgo in neproblematicno sluzil! Veliko srecnih km. :lol:
Obey me. You'll be happier.

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz_ So feb 11, 2006 2:39 pm

To je pa res lepo slišat:))) Če bom kdaj kupoval rabljen avto sedaj vem kam je vredno pogledat ;)

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Lumpi So feb 11, 2006 9:57 pm

Boj :!: :!: :!:
Več ali manj vsi slovenski dealerji nabavljajo avte iz tujine.
Jaz sem tudi iskal avto zase vendar po enem mescu iskanja sem ugotovil , da ne bom našel normalnega avta kateri ni bil poškodovan.
Drugače pa avti iz italije - kao lizing hiše itd rentacarji ITD..
1.Avti so bili vsi sesuti. (cel avto je v tujini dražji kot pri nas kuplen slovenski avto)
2.Ponarejene imajo servisne knjige...
3.Kemično čiščenje je bilo v vseh avtih, kar se vidi na sedežih na šivih
4.Uglavnem šit od šita.
Nerealni kilometri
Tudi v Atedu sem iskal avto.-Nikoli poškodovanega avta nima :!: :!: :!: .

Pa še o transportu teh avtov:
Na odpadih v Italiji iz večih avtov skupaj zložijo enega in ga na licu mesta štrihajo.
Avto pa se potem suši na kamionu.
Vsi avti imajo v barvi umazanijo če bolje pogledaš.Naši dilerji avtov pa kupujejo cele šleperje avtov z zanimivo preteklostjo.

Iz prve roke povem, da tak avto ki si ga npr kupil pri nas za 2 MIO sit našega dilerja košta cca 1 MIO sit.(seveda ža "strokovno zrihtanega za prodajo).
Zato ni problem dati še kakih 50.000 sit na željo stranke za manjše popravilo.
Kaj pa če bi peljal avto na meritve laka in če ti prodajalec ni povedal da je avto kao nekaramobiran in nepoškodovan - ODVETNIK in tožba.

Drugače če nimaš pojma o avtih ne piši neumnosti, ker zavajaš še ostali folk.
PS: Tip me je stem postom tako skuril da sem moral odpisati na ta način :!: :!:
Drugače pa redno prebiram ta foirum in je cool.
Boris
Boris

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So feb 11, 2006 11:00 pm

Jst ne ATED-a ne poznam, tako, da jih sodit ne mislim, ker preprosto nimam izkušenj.
Poznam pa nekaj primerov in je to kar je napisal predhodnik resnica - vsaj za nekaj avtomobilov, katere so kupili prijatelji lahko z gotovostjo potrdim.
Na drugi strani me čudi, zakaj ne tej trgovci uberejo drugo taktiko - osebno poznam kar nekaj podjetji v tujini, kjer imajo ravno tako lizing in imajo avtomobile leto, dve potem pa prodajo. Ampak običajno ima avto v glavnem enega samega voznika, naredijo pa vgalvnem nekje 60 - 100.000 km v recimo dveh letih (nekateri tudi manj, drugi več, ampak večina v teh okvirih). Avtomobili so redno servisirani, v glavnem z izjemo kakšnih praskic in odrgnin nepoškodovani. Cena je ugodna - v primeru, da jih pri nas prodaš naprej z odbitimi vsemi stroški ni težko pokasirat milijona.
Dobiček je v obeh primerih primerljiv - s to razliko, da so avtomobili v drugem primeru vseeno bolje ohranjeni, v primeru da gre za leto dni star avto ima še tovarniško garancijo - torej ne vidim smisla zakaj stranke "vleči za nos", če pa lahko pokasiraš približno enak dobiček, zadovoljstvo strank pa je bistveno večje.
Res ne vem - al so nesposobni poiskat dobre avtomobile, al se jim ne da, al ... ????

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ So feb 11, 2006 11:01 pm

Verjamem da je tako. Verjetno je tako. Vendar večina bi rekla to ni naš problem ;)

Lumpi
Nov uporabnik

Napisal/-a Lumpi So feb 11, 2006 11:12 pm

Jaz sem 1 mesec aktivno kupoval avto.Megane Break 1.9 DCI okol 01 in02 letnika.
Na netu je pisalo nepoškodovan in nekaramboliran - grem pogledat pa vidim da je vse v pi..i.
Na koncu k sem že ene trideseti avto gledal sem pa prodajalca totalno napizdil, ker mi je še pred uro po gsm-ju razlagal da je avto 100% ok. Obljubil sem mu da ga bom dal v medije.
Nakar pa sem mu rekel da bom avto kupil in naj mi na kupoprodajno pogodbo napiše da je avto nepoškodovan in nekaramboliran pa ni hotel, ker je vedel da bi ga stožil do amena.....
Tko da tisto kar sem napisal definitivno drži.

PS: V oči te gleda (diler) in ti laže. :evil: :evil: :evil:
Takega bi na licu mesta v oba kolena ustrelil. :lol: (mamicu jim) :lol:
Boris

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Ne feb 12, 2006 9:48 am

Sodelavec je pred letom pri ATEDu kupil Vectro (tudi italjansko :lol: ); zaenkrat brez problemov.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne feb 12, 2006 11:06 am

nevem kak je z avti iz Italije, Nemčije.vem pa da tisti ki uvažajo avte iz Francije in Belgije redno kopujejo avte iz lizinških hiš in ti avti so ohranjeni podobno kot pr nas kupljeni, le kilometrov majo več.
LP Rok

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Ne feb 12, 2006 12:22 pm

Vsi avti pri prodajalcih oz. avtohišah niso iz italije, Nemčije... nekej jih pa zihr je. Itak se že po vrsti avta dost hitr vidi kaj in kako.
Če se vsi tolk jajcate za te uvožene avte in trgovce, prijavite že enkrat kšnega... Itak sam kupuješ avto se pač sam pozanimi o vsem (ne štekam kako je folk ljubitelj avtomobilizma, pa o avtih ni ne nič razn kolk stane in kolk gre :bonk . Trgovca pa jemlji samo kot nujno zlo. Jest prodajalcev ne prenašam že v salonu novih avtov, kaj šele rabljenih. Vsi so naduvani -valda k pa jim folj z roke je in jim v fris lažejo. Je pa tko, da če se obnašaš in zgledaš k kekec te tud tko jemlejo.

Vse kar je problem je ponavadi cena, ki jo mariskdo ne zna zbiti. Avte cenijo visoko ravno zarad "kekcev" ki vse vrjamejo in to tud plačajo. Če pa kdo misli da bodo trgovci dal lev uč stran pa nevemkako garancijo za en klinčev avto, je pa optimist. Za njih je to pač artikel za nekoga (kupca) pa skor nov družinski član - tuki stvari ne grejo glih skupi. Sami se pejte prodajo avtov, pa vas bodo tud zihr nategnl ;) (tole ne leti na nobenga osebno!) Kdor ni za ta biznis nej kup novga pa ma mir.

boj
Nov uporabnik

Napisal/-a boj Ne feb 12, 2006 6:44 pm

Res ne vem, zakaj bi pospolševali na vse prodajalce avtomobilov, da prodajajo avtomobile, ki so za en k.... Še vedno vztrajam pri svoji izkušnji in trdim, da sta bila avtomobila, ki sem jih kupil pri Atedu ok. Najprej kar se tiče debeline laka je bil avto pregledan vsak kvadratni decimeter, saj mi je to na servisu delal moj prijatelj avtoličar osebno. Prodajalec ponavadi izda potrdilo, da ima avto realne kilometre in da ni bil karamboliran, seveda če ima čisto vest. In takšno potrdilo, ga v primeru tožbe, kar nekaj košta.
Ni pa se potrebno tolažit, da si zbil ceno nekemu avtomobilu nenormalno dol, ker noben prodajalec ne bo prodajal na svojo škodo. Nenazadnje pa moraš ob nakupu dobiti originalen račun, iz katerega je razvidno po kakšni ceni je bil avto kupljen od prejšnjega lastnika.
LP boj

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po feb 13, 2006 7:23 pm

Lumpi je napisal/-a:PS: V oči te gleda (diler) in ti laže. :evil: :evil: :evil:

da se dogaja kaj takega, verjamem, da je pogosto, tudi,
ampak posploševati pa zaradi ene, čeprav še tako slabe izkušnje nima smisla.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po feb 13, 2006 7:44 pm

Jaz sem imel vectro iz Italije, ki je bila 3000 takratnih mark kot enaka slovenska - razen prednje sipe ni bilo nikoli nic popravljano, pobarvano. Avto se je vozil po Rimu in je bil na leasing, naredil sem z njim 140000 km, pa se se danes vozi brez problema, ceprav sem ga pred dvemi leti prodal. Mislim, da ima ze okoli 300000 km (pa kolikor je se bilo podlage, za katero ne vem).

Slovenski (vsaj taki renomirani) dilerji sicer vrtijo nazaj kilometre, a vecinoma so avti celi in solidno ohranjeni. Vsaj po mojih izkusnjah.

Lumpi
Nov uporabnik

Napisal/-a Lumpi Po feb 13, 2006 8:13 pm

Rjuhar je napisal/-a:Jaz sem imel vectro iz Italije, ki je bila 3000 takratnih mark kot enaka slovenska - razen prednje sipe ni bilo nikoli nic popravljano, pobarvano. Avto se je vozil po Rimu in je bil na leasing, naredil sem z njim 140000 km, pa se se danes vozi brez problema, ceprav sem ga pred dvemi leti prodal. Mislim, da ima ze okoli 300000 km (pa kolikor je se bilo podlage, za katero ne vem).

Slovenski (vsaj taki renomirani) dilerji sicer vrtijo nazaj kilometre, a vecinoma so avti celi in solidno ohranjeni. Vsaj po mojih izkusnjah.

Jst še zmeri mislm da ga celega ni.
Šel sem pogledat ene 30 -25 Meganov karavanov pa vsi so bli neki rihtani.
Pa tisto kemično čiščenje , ki totalno uniči zice....
Boris

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po feb 13, 2006 11:14 pm

Lumpi je napisal/-a:Jaz sem 1 mesec aktivno kupoval avto.Megane Break 1.9 DCI okol 01 in02 letnika.
Na netu je pisalo nepoškodovan in nekaramboliran - grem pogledat pa vidim da je vse v pi..i.
Na koncu k sem že ene trideseti avto gledal sem pa prodajalca totalno napizdil, ker mi je še pred uro po gsm-ju razlagal da je avto 100% ok. Obljubil sem mu da ga bom dal v medije.
Nakar pa sem mu rekel da bom avto kupil in naj mi na kupoprodajno pogodbo napiše da je avto nepoškodovan in nekaramboliran pa ni hotel, ker je vedel da bi ga stožil do amena.....
Tko da tisto kar sem napisal definitivno drži.

PS: V oči te gleda (diler) in ti laže. :evil: :evil: :evil:
Takega bi na licu mesta v oba kolena ustrelil. :lol: (mamicu jim) :lol:

Ma take izkušnje mam tud jaz, je pa res da sem tudi jaz v cca 2 letih prodal 10 avtov mal za hobij in pač spoznaval kakšen je današnji trg.....vem sam da so avtohiše zelo površne glede prodaja avtomobilov....itd

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po feb 13, 2006 11:20 pm

Lumpi je napisal/-a:
Rjuhar je napisal/-a:Jaz sem imel vectro iz Italije, ki je bila 3000 takratnih mark kot enaka slovenska - razen prednje sipe ni bilo nikoli nic popravljano, pobarvano. Avto se je vozil po Rimu in je bil na leasing, naredil sem z njim 140000 km, pa se se danes vozi brez problema, ceprav sem ga pred dvemi leti prodal. Mislim, da ima ze okoli 300000 km (pa kolikor je se bilo podlage, za katero ne vem).

Jst še zmeri mislm da ga celega ni.
Šel sem pogledat ene 30 -25 Meganov karavanov pa vsi so bli neki rihtani.
Pa tisto kemično čiščenje , ki totalno uniči zice....

To je pa dons tak folk.

Če bi moj brat prodajal fabio pomoje bi kupc pršu sred noči po avto namreč str je 6let in jih ima 45000km ampak nikol pretirano tišan dobr včasih mal na daljšo pot kakih 200 km drugač pa zmer pran pred garažiranjem nikol prej v garaž če ni upran seveda ta avto je že prodan no ne čist dobesedno ampak bo moj ker ga bom jest kupu.
Pri novem je to zelo velik problem pri starejših ni ker je že tako pocen in za tiste male pare ga boš že nekako dorihtal.

Tako da previdnost ni nikoli odveč !

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov