Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
crni vran
Novinec

Alfa GT ali mercedes clk200 cabriolet?

Napisal/-a crni vran Po feb 13, 2006 9:37 pm

V kratkem bom menjo avto pa me zanima kaj mi predlagate in zakaj tako?
Gre se pa za dva hudo različna avtomobila in sicer
Alfa romeo GT z vso opremo letnik 2005 jtd (diesel) 150KM črne barve
Mercedes clk200 kompresor cabriolet letnik 2002 vsa oprema 162 KM (benz)tud črne barve

Zanimajo me komentarji stroški avtomobila okvare padanje vrednosti itd.
Vsem lep pozdrav.
Priponke
11111111197174098-17690-1139818518.jpg
180px-Alfa_Romeo_GT_black_vl.jpg
180px-Alfa_Romeo_GT_black_vl.jpg (6.94 KiB) Videno 3243 krat
Nič Te Ne Zapelje Kot...RENAULT :)

BOXER
Nov uporabnik

Napisal/-a BOXER Po feb 13, 2006 9:41 pm

logično da marcedes :lol:

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Po feb 13, 2006 9:57 pm

Nevtralno mnenje....Alfa, čeprav je dizl. :)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po feb 13, 2006 10:04 pm

Ti sem vozil tega starega CLK in ravno kabrio je bil - kaka drvarnica je to od avta; katastrofa od volanskega mehanizma; podvozje u 3 pm kot Lada. Tale kompresor motor z 163 je tudi skrajno nekultiviran in ful rjove pa nikamor ne gre.
Znotraj ni niti M od mercedesa... če bi rekel novo linijo CLK ali bognedaj zadnji facelift bi rekel go for it, ampak takole pa DEFINITIVNO raje bella machina - ALFA ROMEO ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Po feb 13, 2006 10:45 pm

Če bi se šlo za novega clk-ja in pa gt-jko pol bi še zastopil da izbiraš sam med tema dvema pa mislim da ni kaj za študirat(s tem mislim izgled). Jaz sam vozim gt-jko 1.9 jtd in je res super avto tako motor kot podvozje vse, tako da jaz ti svetujem gt-jko. Pa še to clk-ja bi vzel letnik 2002 kar je že 4 leta star avto in povrhu še ni aktualen model, gt-jko boš imel pa skoraj novo. Kar se okvar tiče jaz mam sicer do sedaj samo 45.000 km in za sabo 2 redna servisa okvare ni bilo nobene, avto dela super, na splošno pa veljajo ti motroji za ene boljših uporabljajo jih tudi: fiat, lancia, opel, saab. Padanje vrednosti če pogledava kr gt-jko z dizelskim motorjem mislim da ji cena ne pade kaj dosti, evo ravno zraven sebe imam avto foto market in notri se prodaja ena gt-jka 36.000 km, letnik 04, 17 col platišča se pravi cena novega vozila okrog 6.600.000 sit cena v oglasniku 5.850.000 sit mislim da je to zelo vredu cena glede na konkurenco mislim da ne izgubi nič več na vrednosti kot pa ostali avtomobili. Moraš pa vedet da takšen mercedes kot ga gledaš ti nov najbrž stane okrog 13-14 milijonov in zato je po štirih letih vreden recimo še 5-6 milijonov, tako da nič bolj ne drži ceno kot kateri drug avto. V glavnem med tema dvema gre moj glas za gt-jko.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po feb 13, 2006 10:53 pm

starih mercedesov se raje izogibaj ker je kvaliteta avta v pi**i raje kupi novo alfo....
če bi kupoval nove letnike pol ja drugače pa ne
pa na padanje vrednosti...nevem kaj to sploh sprašuješ... cena ti pade ko ga prpeleš domov... in vsak dan pade bolj.... konc koncev če kupš avto zato da se boš pol tolku po glav kok si zgubu v 2-3 letih si pol raj nove superge kup pa okol hod.. je bolj zdravo

LP

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po feb 13, 2006 11:29 pm

Jfak... no, še enkrat poglej slikci, pa si boš sam odgovoril. ;) Ali pa poglej moj avatar, kar ti je ljubše.

Uporabniški avatar
Feint
Nov uporabnik

Napisal/-a Feint To feb 14, 2006 12:19 am

Mercedes definitivno ta Alfa GT bo cez 5 let vredna nic Mercedes pa se vedno tolko da ko bos prodal bos lahko kupil 2 taki alfi hehehe.......sam sem mel nekaj cajta MB Sport Coupe 220cdi sicer ni to kar ti hoces samo je pa zelo hvalezn avto 250 tauznt kilimotreov je mel pa je sel ko ura,alfe pri 250 majo ponavadi ze drugo generalko hahaha ;)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To feb 14, 2006 12:47 am

Feint je napisal/-a:Mercedes definitivno ta Alfa GT bo cez 5 let vredna nic Mercedes pa se vedno tolko da ko bos prodal bos lahko kupil 2 taki alfi hehehe.......sam sem mel nekaj cajta MB Sport Coupe 220cdi sicer ni to kar ti hoces samo je pa zelo hvalezn avto 250 tauznt kilimotreov je mel pa je sel ko ura,alfe pri 250 majo ponavadi ze drugo generalko hahaha ;)

jst bi na tvojem mestu kupu MB 220 cdi sport coupe- k je res majka od avta
med temi dvemi pa res ni vprašanje- alfa romeo

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo To feb 14, 2006 1:30 am

dj_em je napisal/-a:starih mercedesov se raje izogibaj ker je kvaliteta avta v pi**i raje kupi novo alfo....
če bi kupoval nove letnike pol ja drugače pa ne
pa na padanje vrednosti...nevem kaj to sploh sprašuješ... cena ti pade ko ga prpeleš domov... in vsak dan pade bolj.... konc koncev če kupš avto zato da se boš pol tolku po glav kok si zgubu v 2-3 letih si pol raj nove superge kup pa okol hod.. je bolj zdravo

LP

ojoj kako strokovno mnenje... pa izogibaj se starih mercedesov ker je kvaliteta v pizdi.-.
me zanima kolk starih mercedesov si ze mel...ceprav je ta star ŽE 4 leta :roll:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To feb 14, 2006 6:40 am

Svetujem ti testno vožnjo pa se potem odloči. Stroški so odvisni od tega kaj kupiš oz ohranjenosti. Poraba bo jasno nižja pri ALFI. Padanje vrednosti, ustreza imidžu MB-ja in jasno boljša kot pri ALFI.

Predvsem pa ne poslušaj tle modrovanj tipa Infiniti - "drvarnica", "nekultiviranost", "podvozje kot lada" - dej, dej zdej al si vozu kako "strokovno" popravljeno razbitino al kej podobnega, ker drgači mi gre na smeh. Voziš HYUNDAI-a COUPE in zdej boš govoril o "drvarnici" in ne vem še čemu ....
V primeru, da je CLK tako ohranjen kot tvoj COUPE je če malo pretiravam svetlobna leta pred njim - od izdelave, podvozja, zavor, voznih lastnosti, izdelava recimo platnene strehe, mehanizma, zvočne, toplotne izolacije in vsega kar sodi zraven v poglavju CABRIO napram drugim avtomobilom te sorte in še bi se našlo
Tista o nekultiviranosti je pa pika na i - če ne veš kaj je kompresor in kako deluje .... na kratko bolj kultiviranjega turbo motorja ni !

LP

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name To feb 14, 2006 6:53 am

INFINITI je napisal/-a:Ti sem vozil tega starega CLK in ravno kabrio je bil - kaka drvarnica je to od avta; katastrofa od volanskega mehanizma; podvozje u 3 pm kot Lada. Tale kompresor motor z 163 je tudi skrajno nekultiviran in ful rjove pa nikamor ne gre.
Znotraj ni niti M od mercedesa... če bi rekel novo linijo CLK ali bognedaj zadnji facelift bi rekel go for it, ampak takole pa DEFINITIVNO raje bella machina - ALFA ROMEO ;)

verjetno si vozil sosedov traktor, ki je imel od mercedesa znak na haubi. :D

Uporabniški avatar
crni vran
Novinec

Napisal/-a crni vran To feb 14, 2006 7:09 am

Ja kr dost različna mnenja mate o avtih kot js sam.Definitivno bom opravo testno vožnjo z obema pa mo vidli kako bo.Recimo mel bi meržota pa je star štiri leta deli dragi napram alfa skor nova mislim da nebi smelo it kaj narobe sam zdaj je pa spet uno da je mercedes le legenda ampak o tem se bom mogo pripričat.vlko bom še mogo študirat da se odločim.nebi rad obžaloval potem pa niti mal dnarja ni to no saj zame ne.sta mi pa oba všeč pa nista tk nasrana ko kaki pasati pa avdi4 bmw 3
ko ma vsak peti tud zato izbiram med tema tekmecama.
No še dobrodošla mnenja kritike in izkušnje lastnikov o avtih pa lep pozdrav vsem...
Nič Te Ne Zapelje Kot...RENAULT :)

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To feb 14, 2006 7:27 am

kljukec je napisal/-a:jst bi na tvojem mestu kupu MB 220 cdi sport coupe- k je res majka od avta
med temi dvemi pa res ni vprašanje- alfa romeo

Pravilno je dvojina:Med tema dvema

glas za Alfo

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To feb 14, 2006 8:18 am

ampk res...dej še 1x poglej slikce obeh avtou,pa če se ponovno ne morš odločt,pa še 1x bol poglej,pa še 1x pa še 1x pa še 1x če bo treba...mislm da ma kle GT-jka velko prednost.Novejša tehnologija,novi JTD velja za enega najbolših dizlou,poraba manjša...ta merca je bla aktualna 3 leta nazaj,zdj je pa za moje pojme to že precej ˝staromodno˝,avto ni več ˝nov˝. Torej moj glas gre k alfi ;)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To feb 14, 2006 8:49 am

Mojster Miha je napisal/-a:Svetujem ti testno vožnjo pa se potem odloči. Stroški so odvisni od tega kaj kupiš oz ohranjenosti. Poraba bo jasno nižja pri ALFI. Padanje vrednosti, ustreza imidžu MB-ja in jasno boljša kot pri ALFI.

Predvsem pa ne poslušaj tle modrovanj tipa Infiniti - "drvarnica", "nekultiviranost", "podvozje kot lada" - dej, dej zdej al si vozu kako "strokovno" popravljeno razbitino al kej podobnega, ker drgači mi gre na smeh. Voziš HYUNDAI-a COUPE in zdej boš govoril o "drvarnici" in ne vem še čemu ....
V primeru, da je CLK tako ohranjen kot tvoj COUPE je če malo pretiravam svetlobna leta pred njim - od izdelave, podvozja, zavor, voznih lastnosti, izdelava recimo platnene strehe, mehanizma, zvočne, toplotne izolacije in vsega kar sodi zraven v poglavju CABRIO napram drugim avtomobilom te sorte in še bi se našlo
Tista o nekultiviranosti je pa pika na i - če ne veš kaj je kompresor in kako deluje .... na kratko bolj kultiviranjega turbo motorja ni !

LP

Brezveze da sploh razlagam - naj se vsak zapelje zase pa še kaj drugega pa bo ugotovil isto ali pa ne. Novi CLK je svetlobna leta pred tem o katerem govorimo. Ampak glede stvari, ki sem jih zapisal za tega stojim 100%. In ja še toliko bolj žalosno, da se mi je v primerjavi z 5X cenejšim avtom zdel drvarnica.
Kultiviranost tega motorja je pa definitivno na ravni 15 let starega pralnega stroja Gorenje. Brni kot svinja in nič ne da od sebe. Karoserija se uvija, da je joj - in posledično je tudi lega katastrofa. Volanski mehanizem je tipa "recilculating ball", ki že sam po sebi slobi kot najslabša zasnova, ki naredi avto popolnoma nekomunikativen in volnen pod rokami-To ni mercedes, ki je vreden nakupa. Kljukec je dal boljši izbor če že iščeš primerljivo meco.
Tako, da še vedno je Alfa GT 10X boljši izbor od starega CLK.

Pa drugače imam rad Mercedes (treba je le vedeti kateri je dober), tako da ne bluzi neumnosti - glede coupeja pa verjetno veš le kako značka na njemu gor zgleda. -Odrasti malo!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To feb 14, 2006 9:12 am

Moj glas bi šel GTjki. Jo imamo pri hiši, je bil aena prvih kupljenih v Slovenini, mislim, da 7. natančno, zdaj je v dveh letih pridno nabrala 55000km in vso vzdrževanje do slej je stalo 52000Sit (servisirano pri Avto hiši Stepančič). Avtomobil se pelje odlično, daje zelo dobre informacije vozniku o vožnji, hkrati pa je avtomobil dovolj udoben, da do Milana it v enem kosu ni problem (preverjeno). Glede izgubljanja cena pa je GT tako kot nova 166 fenomen. Je Alfa, ki izgublja ceno manj kot ostali povprečni avtomobili, kar se doslej alfa ni ravno mogla pohvalit. No saj ej kvaliteta tudi nad ostalimi, prejšnjii alfami.

No kakorkoli jaz ne bi dosti izbiral, bi izbral Alfo.

Aja še bonbonček. Mama je imela v službi MB C 220 CDI (2003) pa je ko je kupila GTja takoj začel MB samevati na parkirišču, čeprav se v GTju vozi na lastne stroške.

V vsakem primeru pelji oba in se potem odloči.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To feb 14, 2006 9:24 am

Feint je napisal/-a:Mercedes definitivno ta Alfa GT bo cez 5 let vredna nic Mercedes pa se vedno tolko da ko bos prodal bos lahko kupil 2 taki alfi hehehe.......sam sem mel nekaj cajta MB Sport Coupe 220cdi sicer ni to kar ti hoces samo je pa zelo hvalezn avto 250 tauznt kilimotreov je mel pa je sel ko ura,alfe pri 250 majo ponavadi ze drugo generalko hahaha ;)

Pišeš kr neki brezveze nove alfe niso več tisto za kar jih imaš ti, prvo si kupi eno in jo vozi 300.000 km potem pa govori o generalkah itd. Kar se pa cene tiče mislim da ne bo izgubila tok na vrednosti kot ti govoriš avto je dizel in dizli kr dobro držijo ceno tako da mislim da ne bo neke razlike pri prodaji. Pa za tistih par jurjov se jaz ne bi sekiral, rajši izgubim par jurjov več pri ceni kot pa da imam tistea clk-ja,imel boš veliko lepši in novejši avto, tako kot sem ti že napisal če bi izbiral med novim clk-jem in gt-jko potem bi te zastopil da si v dilemi zdaj pa mislim da ti ni treba kaj razmišljat. Pojdi na testno vožnjo potem se boš pa ziher lahko takoj odločil. ;)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To feb 14, 2006 10:15 am

Nisem pripadnik italjanskih vozil, vendar bi se v konkretnem primeru definitivno odločil za Alfo
Lp

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna To feb 14, 2006 10:23 am

moj glas gre seveda alfi GT.
razlogi zakaj ti jo priporočam:
-imel boš novejši avto
-ata ima clk starga 3 leta se mi zdi in mu podvozje neki serje(slišjo se črički)
-stroški so veliko manjši (pomisli 1.9 dizl proti 2.2 kompresor benz)
-v naši družini imamo alfo gt staro eno leto in morm rečt da smo ful zadovoljni z njo
-izguba svoje vrednosti je zelo majhna (v to sem se prepričal pri avto triglav ki sedaj prodaja rdečo GT-jko z 35k km in isto opremok jo ma naša, cena avta je 5,9mio. avto je v letu dni izgubil ceno za 700k) to se mi zdi da ni veliko

Slika

jest bi se odloču za neki takga ;)
Zadnjič spremenil ASenna, dne To feb 14, 2006 10:28 am, skupaj popravljeno 1 krat.
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov