Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ohnjo
Nov uporabnik

2.2DTi : 2.2HDi : 2.2dCi(130KM)

Napisal/-a Ohnjo Pe feb 17, 2006 7:29 pm

Zanima me mnenje o zgoraj navedenih motorjih:
-življenjska doba (predvsem turbine...)
-poraba
-poraba olja
-...

Hvala za vsako informacijo

LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe feb 17, 2006 7:41 pm

imamo zadnjo opel vectro letnik 2002 z 2,2 dti motorjem. Poraba je okol 6,6 - 6,9 litrov/100 km. Olja ne pije več kot potrebno, tak da za zdaj še dela vse normalno. Avto pa ima 100 k km prevoženih, mogoče celo več.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Pe feb 17, 2006 7:50 pm

Sebaveh: Od kje maš tolk malo porabo?? Za 2.2 Hdi ti po resnici povem. Celje-Budva-Celje, za cca 2000km je bla povprečna poraba 6,9; potem mestna dodaš slab litr, mešana pa znaša trenutn 7,5. Gre se pa za citroen C5 2,2 hdi.

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Pe feb 17, 2006 7:59 pm

najmanjša poraba pri 2.2hdi 6.4l in sicer na relacijo Solun-Ljubljana, drugač je pa po bord compu trenutna poraba 8.7l ampak avto se trenutno vozi na zelo kratke relacije (manj kot 4km) drugače se poraba giblje tam okol 8 l na 100 km... aja avto je pa Peugeot 607.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So feb 18, 2006 12:09 am

Te številke sem prepisal iz BC, poletje in zima. Koliko so pa točne pa nevem, ker se stari ata vozi z njim in nisem na tekočem kdaj in koliko tanka. Vozi se pa večinoma po lokalnih cestah, predmestje in okolica Slov. Bistrice, iz enega vinograda v drugega... avtoceste pa precej redko. Predvidevam da ima povprečno hitrost nekje, kajtevem...60-70 km/h.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ So feb 18, 2006 10:58 am

Pozdravljeni!

So kar OK motorji,čeprav sta jih Opel in PSA skupina dala ven iz prodaje oz jih nadomestila z zmogljivejšimi 1.9 CDTI po Fiatovi zasnovi in 2.0HDI v PSA zasnovi. Renault pa še vedno vstraja na tej veliki prostornini.
Kar zadeva turbino je bilo že veliko povedanega z njenim delovanjem in uporabo le te
(občutljiovost na kratke razdalje,hladno priganjajnje v visoke obrate,hitro ugašanje vroče turbine..itd) So pa imeli pri Renaultu veliko več problemov z napakami na turbini nasplošno pri večino modelih.(od Clio do Lagune sploh okol leta 2001-2003)
Tudi 2.2dci motor je 110kw-150ks kaj je nekaj bolj navit in registracijsko dražji od predhodnikov(Opel,Peugeot,Citroen).Oplov motor 2.2 92-125ks je še stara tehnologija klasiščnega turbodizla ,ki je kar preizkušena in zanesljiva za tiste letnike.Za 2.2HDI94kw-128 ks motorje te prostornine so precej pisali da je glede na novo tehnologijo skupnega voda premalo izkoristka za tako prostornino in tudi sama poraba je presegla pričakovane.Glede na življensko dobo naj bi vsi imeli dolgo če pogojujemo na redno vzdrževanje in uporabo vozila.Poraba pa naj bi se gibala okoli dobrih 7 litrov mešane vožnje odvisno od stila vožnje in karakterinih lastnosti vozila.
Če bi se pa odločal o nakupu 2.2 prostornine teh znamk in modelov bi zagotovo izbral Opla,kar je tudi dokazal o zanesljivosti in prodaji in malo problemov o zadnjem času.
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
cat
Nov uporabnik

Napisal/-a cat So feb 18, 2006 11:34 pm

Omega z 2.2 DTI motorjem (Y22DTH). Poraba je od 5,5@90 kmh do 10-11@160. Moje povprečje se giblje okrog 7,5. Med menjavami olja gre načeloma brez dolivanja (15kkm, Valvoline 10W40), če ga na veliko priganjam pa ga bo popil kak liter. Turbina mi v tem času kar ga vozim jaz (140kkm) ni povzročala nobenih problemov in upam da bo tudi v prihodnje tako, res pa da sem dokaj previden kar se tiče priganjanja hladnega motorja in ugašanju vročega.

Avto ima trenutno 285 kkm (upam da ne celo več) in zaenkrat se nimam kaj pritoževati. Edini poseg v motor dosedaj je bila menjava gumic povratnih vodov in jermenice na glavni gredi, kjer je preperela guma ki povezuje notranji in zunanji del.

Po mnenju nekaterih najboljši Oplov diesel motor in kar žal mi je da novega več ni mogoče dobiti.

Ohnjo
Nov uporabnik

Napisal/-a Ohnjo So feb 18, 2006 11:44 pm

cat je napisal/-a:Omega z 2.2 DTI motorjem (Y22DTH). Poraba je od 5,5@90 kmh do 10-11@160. Moje povprečje se giblje okrog 7,5. Med menjavami olja gre načeloma brez dolivanja (15kkm, Valvoline 10W40), če ga na veliko priganjam pa ga bo popil kak liter. Turbina mi v tem času kar ga vozim jaz (140kkm) ni povzročala nobenih problemov in upam da bo tudi v prihodnje tako, res pa da sem dokaj previden kar se tiče priganjanja hladnega motorja in ugašanju vročega.

Avto ima trenutno 285 kkm (upam da ne celo več) in zaenkrat se nimam kaj pritoževati. Edini poseg v motor dosedaj je bila menjava gumic povratnih vodov in jermenice na glavni gredi, kjer je preperela guma ki povezuje notranji in zunanji del.

Po mnenju nekaterih najboljši Oplov diesel motor in kar žal mi je da novega več ni mogoče dobiti.

da se dobit Vectro C letnik 2005 s tem motorjem oz Y22DTR-jem ki je še bulš od DTH-ja :)

o teh treh dizlih sprašujem zato ker me zanima vaše mnenje

tudi sam navijam za 2.2 DTi, ki je kljub "zastareli" tehnologiji poskočen in ne pretirano požrešen.
2.2HDI je vredu motor vendar je kljub skupnemu vodu nekoliko podhranjen in požrešen v primerjavi z DTi-jem.
2.2 dCi je pa kar vredu motorček samo sem pa veliko slišal o tem da imajo dCi motorji slabe turbine

LP; dizelaš :P

Uporabniški avatar
cat
Nov uporabnik

Napisal/-a cat So feb 18, 2006 11:59 pm

Brez skrbi, dobro se zavedam da bi Y22DTR v mojem avtu lepše pel kot Y22DTH, ampak pred dvema letoma ko sem avto kupoval nisem imel pojma o tem da obstajata dve različici 2.2 motorja. Ko bo ta motor odpel svoje bom pa razmišljal o tem kje dobiti dobro ohranjeno DTR varianto, če je zamenjava le dovolj enostavna. Ker avta še ne nameravam hitro odpisati, mi je preveč pisan na kožo.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne feb 19, 2006 12:42 am

... osebno vozim 2.2 Hdi, poraba za 0.5l gor/dol mi pri nakupu novega ne bi predstavljala problema, so pa zaradi Fap-a ob morebitnih težavah stroški popravil večji, kot pri manj ekoloških motorjih...

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Ne feb 19, 2006 1:14 am

Mimo grede je tudi renault že pripravil nadomestek za 2.2 Dci =2.0 dci
Čeprav ostaja 2.2 Dci še vedno v ponudbi in lahko rečem da je zelo zaneslijiv izdelek napak na turbinah na tem motorju skoraj ni bilo. (1.9 dci 120km LAGUNA let.01 in Clio let.02 1.5 dci 80km no ta dva modela sta bilamalce kritična glede turbin pa vglavnem samo leto)

Mislim da so vsi ti stroji od HDI IN DCI IN DTI KAR VZDRŽLJIVI

morš pa vedt da so tud moči različne pri DCI (odvisno od modela) obstajajo dve varijante
2.2 dci = 130 km in 150 km je pa tudi varianta Renault 2.2 dti 115 km
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

Ohnjo
Nov uporabnik

Napisal/-a Ohnjo Ne feb 19, 2006 1:36 am

sej sem napisal 130 :D
kak se pa ta obnese...milism v espace-u
2.2DTi 115 od renaulta mislim da je X22DTH od opla samo nisem glih siguren
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov