Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Zakaj ni kilometrov na števcu?

Napisal/-a bunny01 Po feb 20, 2006 3:03 pm

Zanima me kako si vi razlagate avtomobilske oglase v katerih prodajalci ne napišejo prevoženih kilometrov.
Napišejo vse drugo od dodatne opreme itd...kilometrine pa ni.

Mene osebno taki oglasi odganjajo.

V čem je fora, če pa lahko pokličeš pa takoj izveš koliko kilometrov ima.

Kako je s temi stvarmi pri vas?

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po feb 20, 2006 3:05 pm

jaz si mislim da se ni še odločil na kolko jih bo prevrtel. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
levak1
Novinec

Napisal/-a levak1 Po feb 20, 2006 3:12 pm

mene tud to ful odbija. Moje mnenje je to da ima avto veliko kilometrov in tega noče pač napisat in potem ko ga pokličeš ti pove kilometrino in te hoče prepričati da to ni tok velik kilometrov in da zdrži še enkrat toliko...

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ Po feb 20, 2006 3:15 pm

Ponavadi imajo taki avti velik prevoženih kilometrov, vsaj tako je bilo v mojih primerih.

Mogoče je razlog za to strah prodajalca, da če napiše da ima avto npr. 170.000 kilometrov, da ga nebo nihče niti poklical niti se zanimal za avto.
A mislim da je to čist mim, k tut k pokličeš in vprašaš za kilometre, in ko reče kok jih ma, nimaš več kej govort z njim (če iščeš avto z manj prevoženimi kilometri).

LP
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Po feb 20, 2006 3:19 pm

Ravno to ja prodajalci nsapišejo vsega boga od tega da ima avto nevem tv,pa pepelnik,pa vrečo za smuči pa da je očuvan pa da ga je baba vozla itd... pozabijo pa kilometrino napisat.
Sem se pogovarjal z nekaterimi ljudmi in velika večina jih pravi da jih to odbija.Mene osebno to zelo odbije pri oglasu.Če že vse drugo napišejo potem nevem zakaj to skrivajo.

Možno pa je, da se bojijo da jih ne bi kdo poklical.

Še bolj pa me odbije oglas brez slike. :roll: Prodajaš nekaj kar drugi ne morejo videti.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Po feb 20, 2006 3:42 pm

eni verjetno zato ker prodajajo avto in preen ga prodajo avto se vozijo!
in nevem kak se vam bi zdelo, da na oglasu pise 150.000km
avto se prodaja nevem npr. 5mescov in ko ga tip poklice pa vprasa za kilometre: ja 170.000km ma narjenih! jafak! pol rajs verjetno prazno pustijo!

Uporabniški avatar
niksson_
Nov uporabnik

Napisal/-a niksson_ Po feb 20, 2006 4:02 pm

Ja mozn. Ceprav tudi ni nic kaj takega. Pac rece da se je se vozu.

Res bi se vsi mogl potrudit pa vse podatke dat o avtu.

Mene tudi odbija ce ni slike, sploh ne gledam takih, samo verjetno take prodajajo kaki starejsi ljudje, oz. ali taki, ki nimajo digitalca (oz. frendov z digitalcam)

(matr je bedn, k nimam na tipkounc sumnikov,k sm na faxi.)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Re: Zakaj ni kilometrov na števcu?

Napisal/-a Nixxon To feb 21, 2006 9:37 am

bunny01 je napisal/-a:V čem je fora, če pa lahko pokličeš pa takoj izveš koliko kilometrov ima.

Fora je, da sploh pokličeš. Že to je kar nekaj, morda te pa tip zna po telefonu prepričat za ogled kar je pa še več. Če ga pa proda je pa sploh največ.

Mene tudi to odbija, občutek imam da nekaj skriva, nebi pa zato opustil oglasa.
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Re: Zakaj ni kilometrov na števcu?

Napisal/-a Symon To feb 21, 2006 9:55 am

Nixxon je napisal/-a:Fora je, da sploh pokličeš. Že to je kar nekaj, morda te pa tip zna po telefonu prepričat za ogled kar je pa še več. Če ga pa proda je pa sploh največ.

Mene tudi to odbija, občutek imam da nekaj skriva, nebi pa zato opustil oglasa.

Če mene vprašate bi morala biti kilometrina obvezno vpisana, če ne ne bi mogu oddat oglasa. Da nima slike je pa druga štorija. Po eni strani pač nimajo digitalca, po drugi strani bi si ga tut lahko sposodili (kot jaz za prvi fotosešn- zdaj sem si kupil svojega :P ).
Skratka: Dis saks! :twisted:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To feb 21, 2006 10:41 am

@bunny01: naslov teme si pa tudi tapravi napisal :roll: "na števcu ni kilometrov"

zakaj ne pišejo kilometrov v oglase? enostavno - ker jih ima avtomobil precej prevoženih in to odganja kupce, tudi od telefonskega klica, kaj šele od nakupa. po moje je poanta v tem. ;)

se pa najdejo talenti, jaz jim pravim amaterji, ki niti ne napišejo kak motor je v avtomobilu. :x
[OO-(||||)(||||)-OO]

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy To feb 21, 2006 10:42 am

Ja to je res. Mislim odbijajo kupce s tem, ker že takoj veš da ima preveč prevoženih. Zakaj bi potem sploh klical. Lol.

Drugače mi grejo pa na živce bol kot kilometri, da dajo slike noter slikane ponoči ali pa tak slabe kakovosti, da ja nič ne vidiš. Tudi to me odbija da bi sploh poklical lastnika, ker se točno ve, da skriva nekaj. Mislim nepotrebne stroške si sam delaš če slučajno klicariš take oglase. Ker že iz pristopa vidiš, da ni neki vredu.

Moral bi bit tako, da če nebi česa vnesel nebi smelo sprejeti oglasa.

Uporabniški avatar
Sopr
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Sopr To feb 21, 2006 10:57 am

Taki avtomobili imajo veliko prevoženih kilometrov...Ne razumem pa zakaj jih ne napišejo, saj jih v vsakem primeru če prideš avto pogledat vidiš...

Uporabniški avatar
STABI
Nov uporabnik

Napisal/-a STABI To feb 21, 2006 11:34 am

Moje izkušnje s kilometri so ravno obratne, v oglas sem vpisal realne kilometre, avto (vectra) je imel 250000km. Na oglas (s slikami itd) je poklical samo eden, zgleda da mu je bilo malo dolgčas. Na sejmu pa sem avto prodal v petih minutah. Kupil ga je preprodajalec, sigurno je prevrtel kilometre nazaj (avto ni kazal toliko km), zaslužil kakšnih 100k, torej: po mojih izkušnjah kupci ne maramo avtov z veliko kilometri.

Uporabniški avatar
levak1
Novinec

Napisal/-a levak1 To feb 21, 2006 11:37 am

STABI je napisal/-a:Moje izkušnje s kilometri so ravno obratne, v oglas sem vpisal realne kilometre, avto (vectra) je imel 250000km. Na oglas (s slikami itd) je poklical samo eden, zgleda da mu je bilo malo dolgčas. Na sejmu pa sem avto prodal v petih minutah. Kupil ga je preprodajalec, sigurno je prevrtel kilometre nazaj (avto ni kazal toliko km), zaslužil kakšnih 100k, torej: po mojih izkušnjah kupci ne maramo avtov z veliko kilometri.

hvala bogu da ne marajo avtomobilov z veliko kilometri, več kilometrov več težav boš imel kasneje!

Uporabniški avatar
Feint
Nov uporabnik

Napisal/-a Feint To feb 21, 2006 1:33 pm

Pa ne da ne pisejo samo kilometrine ,tud ce cene ni zraven mi gre na zivce,ko da je tezko to napisat :?

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 To feb 21, 2006 9:12 pm

Feint je napisal/-a:Pa ne da ne pisejo samo kilometrine ,tud ce cene ni zraven mi gre na zivce,ko da je tezko to napisat :?

Točno to ja,kr štihne me ko kdo napiše cena po dogovoru, oziroma pokličite za ceno.

Ja pišuka naj napiše cena je tolk in tolk je začetna cena, in o tej ceni se menimo.Ne pa da pokličem in mene potem štihne ko ded ceno vn butne.
Sej ni važno cena je recimo 1 milijon oziroma po dogovoru.to pomeni, da se lahko okrog milijona začnemo pogovarjat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov