Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Baster
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Renault Kangoo 1,5dci

Napisal/-a Baster Če mar 09, 2006 7:29 am

Pozdravljeni!

Kupujem avto v stilu kangooja, berlingota ali partnerja...

No v bistvu že imam nagledanega kangooja s pomično streho http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=534447 1,5 dci motorjem,
Imam pa pomisleke, glede klime. Ta avto je nima, pa me zanima kako je z ohladitvijo takega avtomobila poleti. Ali je klima potrebna ali ne? in drugo vprašanje, kako se obnese platnena streha na teh avtomobilih, nekaj sem zasledil tudi glede twingotov, mislim da je tako ali tako enak sistem, me pa skrbi, da če pride do kakšnih problemov kje se servisira, koliko to stane oz. kako preprečit da bo ostala nepropustna.

Hvala za odgovore
Boštjan.

Prosim, tudi za kakšen link, kjer bi si to lahko prebral, če je že bilo kaj napisanega na to temo.

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Če mar 09, 2006 8:38 am

Živjo!

Model s klimo in s platneno streho boš težko našel,saj vsak hoče na ta račun platnene strehe privarčevat.Da bi jo ugrajeval je nesmiselno,tako predrago,kot motorček 1.5DCI 65ks ni pravi biser za še dodatne obremenitve,je le malo težji od Cliota.Če boš vozil 5 oseb in še prtljago naokoli bo dosti prestavljanja.
Tudi če bo samo platnena streha boš imel dovolj vetra v laseh.
Mislim da bo bolje da izbereš kakega močnejšega Partnerja oz Berlinga,ki je prostornejši,dizelski motorji so močnejši 2.0HDI 66kw-90ks,pa še klimo boš imel.
Pač moje mnenje!!!
Glede elektronike pa lahko sam sklepaš da nikjer ni prav poceni....itd! Pooblaščeno ni prav poceni.Lahko ti jo kdo namenoma poškoduje,ali pa nesreča,sam dež ti je ne bo.
Dobro izberi še bolje kupi!

Morda kaj takega; www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=622899

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz_ Če mar 09, 2006 3:27 pm

Jaz bi imel raje klimo kot pomično streho. Glede moči motorja je odvisno kako voziš. Men se zdi premalo..., sploh če boš natovorjen.

Torej če se ti zdi moč zadovoljiva in zaupas Renaultovim dizlom potem kupi. ;)

A VW Caddy pa ni prišel v ožji izbor? (najbrž cena)

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ Če mar 09, 2006 3:28 pm

Jaz bi imel raje klimo kot pomično streho. Glede moči motorja je odvisno kako voziš. Men se zdi premalo..., sploh če boš natovorjen.

Torej če se ti zdi moč zadovoljiva in zaupas Renaultovim dizlom potem kupi. ;)

A VW Caddy pa ni prišel v ožji izbor? (najbrž cena)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Če mar 09, 2006 3:36 pm

A boš mel avto za familijo, biznis al zgolj zase? Ker sem vozu cliota s tem motorjem v avtošoli pa ti povem, da avto ne gre nikamor :!: Zdej če not zbašeš pet folka plus prtlago boš šel v klanc v 2. ;)
Jest ti predlagam, da zbereš še mal keša pa kupš mal močnejšega. Razen seveda če ti ni keč prevozt čim več z čim manj keša...

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Če mar 09, 2006 3:40 pm

Predlagam Berlingota obvezno z klimo in ne sanji o platneni strehi :lol:

Tule je en primer:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=626786#

Pa tale prejšnji model ima dosti boljšo lego na cesti od novejšega 2003.
Lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če mar 09, 2006 3:42 pm

evo tle maš berlingote s klimo, pa majo not dost več plastike pa blaga kot oskubljen kangoo, pa še dizli so močnejši

http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki ... 20&stran=1
podpis
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov