Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Fiat bravo, brava

Napisal/-a ghostrider Pe mar 10, 2006 1:06 pm

Kakšni so bravoti oz. brave? Osebno mi je skoraj vseen čeprav mi je bravo bl všeč. A fiati res tok crkujejo a je to sam blabla izpred davnih časov? Prosim posredujte mi vaše izkušnje, dobre in predvsem slabe, da vem kje je potrebno paziti pri nakupu! Kupu bi pa 1.6 16v
Svaki čedo svoga konja hvali!

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Pe mar 10, 2006 1:29 pm

www.fiat-klub.si/forum

tu boš našel odgovore na dosti vprašanj, ker na tem forumu tak brezveze spraševat nekaj....

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe mar 10, 2006 1:39 pm

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 14&start=0
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 54&start=0

da fiati crkujejo je pa BLA BLA use je odvisno kako je prejšni lastnik delal z avtomobilom,in to velja za use znamke ;)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe mar 10, 2006 1:40 pm

Pozdravljen!

Veliko je že bilo napisanega o teh avtomobilih..uporabi funkcijo iskanje na tej strani in odprlo se bo kar precej topicev na to temo.
Na hitro: ta motor se najbolj priporoča, pa poskusi dobil letnik od 99 naprej..Zakaj? Poišči s funkcijo iskanje.. :D

edit: TommyGun, si me prehitel.. ;)
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
fcoupe
Nov uporabnik

Napisal/-a fcoupe Pe mar 10, 2006 3:30 pm

Oj,
Fiat sploh ni tako slab avto, kot si nekateri predstavljajo, tudi sam imam Fiat Brava 1.6 16v, lastnik sem 2 leti, kupil sem ga od prvega lastnika.
Problemov ni, avto ki ima vso opremo, za malo denarja, full avta.
Zdej ga bom prodal, ker bom kupil Stilota.

lp

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Napisal/-a ghostrider Pe mar 17, 2006 9:16 am

Pa ima kdo sploh kake probleme z njim in s to mašino???? Gledal sem tud mareo- mi je tud všeč. Prosim napišite mi kje so haklci, k se mi ne da po drugih forumih brskat. Naj mi kdo napiše npr. kolk kilometrov je z njim prevozil in kaj vse je mogu popravljat!

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Pe mar 17, 2006 9:20 am

TommyGun je napisal/-a:da fiati crkujejo je pa BLA BLA use je odvisno kako je prejšni lastnik delal z avtomobilom,in to velja za use znamke ;)

:con
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Pe mar 17, 2006 9:48 am

ghostrider je napisal/-a:Pa ima kdo sploh kake probleme z njim in s to mašino???? Gledal sem tud mareo- mi je tud všeč. Prosim napišite mi kje so haklci, k se mi ne da po drugih forumih brskat. Naj mi kdo napiše npr. kolk kilometrov je z njim prevozil in kaj vse je mogu popravljat!

Čez mesec dni bo 170.000 km. V tem času sem menjal:

Pri 150.000 sklopka in amortizerji (bi še itak šlo, sam sem da tršat pa spustit)
Prav tako sem pri teh kilometrih menjal zadnji lonec(sicer še ni mel luknje ampak bil tik pred tem)
Drugače pa redni servisi.

aja, avto pa je Fiat Brava 1.6

LP BoŠko

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe mar 17, 2006 12:00 pm

Jaz ga zdej vozim pol leta in v teh pol letih ni bilo nič narobe. Prejšni lastnik je pa delal redne servise na 20k km in pa enkrat je blo mislim da na 70k km nekaj izrednega (nevem točne ker nimam servisne knjige pri sebi).
Slika

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Napisal/-a ghostrider To mar 28, 2006 6:06 am

Kakšni pa so kaj puntoti, novejši od letnik 2000. Zanimajo me uni z 16V mašino, ker se mi zdi navaden prešvoh. Kakšni so njegovi tehnični podatki? Končna, pospeški, poraba itd., vaše pozitivne in negativne izkušnje ...

Arcon
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Arcon To mar 28, 2006 7:40 am

Če te zanima, kolega prodaja Fiat Bravo 1.6 16V. Kolko vem, ni nič kaj mel problemov. Prevoženih ma okrog 130.000, je drugi lastnik, in ga je tud kupil od znanca. Vlki servis ma narjen, pa redno je servisiran. Je pa svetlo zelen. Najdeš pa oglas tud na internetu. Se splača it pogledat, če si res zainterisiran.

mirčRT
Nov uporabnik

Napisal/-a mirčRT To mar 28, 2006 9:51 am

Opazu sm kr nekej Brav, ki se zibljejo kot barke.
Mislim, da imajo zadne vzmeti neko napako(nisem pa siguren). :P

Bodi pozoren na to!

BNE
Nov uporabnik

Napisal/-a BNE To mar 28, 2006 11:18 am

Sam imam bravo 1,6 16v - letnik 99. Kupil sem ga od znanke pri dobrih 30.000 km. Sedaj ima avto 126.000 km in ni bilo večjih problemov. Osebno mi je avto zelo OK in mi sploh ni žal, da sem se odločil zanj.

Manjše težave, ki jih lahko pričakuješ (sem jih imel sam):
1. crknil senzor prisotnosti sopotnika za airbag (se da urediti pri vsakem električarju za malo denarja,
2. v kolikor boš daj širše gume in večje feltne lahko pričakuješ, da bo postalo podvozje zelo glasno,
3. propadanje plastike - npr. kljuke na vratih,
4. ob bolj "zanimivi" vožnji pazi na zavore,
5. lansko leto dodatno polnil klimo - dela BP.

Avto je pa potrebno res redno servisirat; predvsem menjat olje in pravočasno zamenjati zobati jermen. Sam sem ga do sedaj redno vozil na servis. Hkrati pa še nisem kupil niti litra olja dodatno. Motor je super...

V kolikor se boš odločil zanj, ti želim veliko km!!

LP

PS:
Upam, da bo novi stilo bolj zanimive oblike. Ta model je :cry:

zeka
Nov uporabnik

Kraj: sežana

Napisal/-a zeka To mar 28, 2006 3:54 pm

kaj pa bravo 1.8 16v gt kakšni pa so ti kej motorji? poraba pa okvare?

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Napisal/-a ghostrider So apr 01, 2006 3:29 pm

ghostrider je napisal/-a:Kakšni pa so kaj puntoti, novejši od letnik 2000. Zanimajo me uni z 16V mašino, ker se mi zdi navaden prešvoh. Kakšni so njegovi tehnični podatki? Končna, pospeški, poraba itd., vaše pozitivne in negativne izkušnje ...

Tale forum je res za en k**ac. Tm se kregate na 10 in več strani dolgo, kolk so določeni avti najhujši a tle sm dobu pametnih odgovorov tolk, da jih lahko preštejem na prste na eni roki. Sem mislu da je ta forum namenjen izmenjavi mnenj glede na izkušnje, ampak kot kaže mate vsi sam ene kolege pa mamice pa atije k majo avtomobile, sami pa hodte peš u šolo pa na fuzbal. Za zgornjo objavo nisem dobil niti enega odgovora. Človek, ki se je poimenoval lenivec pa je pomoje edini zavzet na tem forumu in njegovo up. ime je neprimerno. Najlepša mu hvala in prav tako tudi ostalimi s svojimi primernimi odgovori. Če se bo slučajno najdu kakšen da mi bo odgovoru na zgornje vprašanje, pa mi lahko odgovori tudi za tisto švoh varianto, kako se obnese s pospeški in končno, ter kaj je z napakami... Lahko tudi poveste od kolegov, atija,mamice sam da mi boste dal resnične informacije. PROSIM!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So apr 01, 2006 3:42 pm

Ghostrider: poglej kaj sprašuješ v prvem postu in kaj je naslov teme. Prvo se odloči kaj bi sploh rad imel, ne pa da vsaki drugi post napišeš, kaj pa ta avto, in spet ta mi je tud všeč, in pol spet kaj pa ta. Ne pizdoki tuki in se prvo zjasni kaj te zanima :!:
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So apr 01, 2006 3:47 pm

Best buy motorji za Brava/Bravo:
1,6 16V (Stvar gre boljse kakor Alfin 1,4 z isto konji)
2,0 16V (Gre dobro, sicer slabse od Alfinega, vec al manj je za ta motor samo podvozje bedno)
1,2 (Sem slisal, da je vredu izbor, ampak presvoh)
Slabi:
1,8 (Nc kej prevec bolj ne gre k 1,6, vrti se manj, poraba glede na zmogljivosti je prevelka)
1,4 (Za ta motor, pa res niti ene stvari nism slisu pozitivne, ceprow ne vem kaj je tok slabo, saj jih vids vozene kar dost)

To je to, avto je fajn, ceprav mislim, da sta 145/146 definitivno boljsi izbor.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov