Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Aleš10
Nov uporabnik

Nakup malega enoprostorca

Napisal/-a Aleš10 Po mar 20, 2006 11:06 pm

Pozdravljeni!

Z ženo se odločava za nakup novega avtomobila, majhnega enoprostorca, cena do 3.000,000.

Trenutno se odločava med Hyundai Matrix 1.6 GLS, Ford Fusion Comfort 1.4 in Mitsubishi Colt 1.3 Invite.

Hvaležen bi bil za mnenja, izkušnje, morda še kak dodatni predlog za kakšno drugo znamko. Hvala!

Uporabniški avatar
RasTa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a RasTa Po mar 20, 2006 11:27 pm

Od teh treh naštetih bi sigurno izbral Colta. Zakaj? Hyundai je sicer dober avto ampak estetsko popolnoma zgrešen. Ford mi pa nikakor ne potegne, smo ga gledal v salonu pa mi nikakor ni bil všeč, zdel se mi je kot, da ford ni točno vedu kaj hoče s tem avtom.

Mogoče bi pogledal še Mazdo2, ki za svoj denar ponuja veliko, poleg tega ima 3 leta garancije (ali 100.000km). Kaj več si lahko prebereš tukaj. Za malenkost več (3.100.000) bi lahko dobil tudi Hondo Jazz, ki je tudi zelo kvaliteten mali avto.
Kar se evropejcev tiče pa bi mogoče kakšna Opel meriva prišla v poštev.

Upam, da sem vsaj malo pomagal. ;)
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To mar 21, 2006 9:12 am

Definitivno ti priporočam Opel Merivo, pa ne zato, ker je Opel ali ker jo imam sam ampak zato, ker je za mlado družino idealen avto. In če kupuješ, ti svetujem, da vzameš twin audio sistem, sploh če imaš ali misliš imeti otroke. Pri nas se tamaladva nočeta peljat s Corso, ker ne moreta na slušalke poslušat svojih CDjev, medtem ko jaz poslušam radijo. Poleg tega je super postavitev sedežev, ki ju daš malo bolj skupaj in bistveno bolj nazaj, kar ti avto naredi 4-sedežen, vendar z ogromno prostora. Prtljažnik je za tako majhen avto prostoren, le za na morje včasih zmanjka malo prostora, vendar se da to za 40000 SIT rešit s strešno kišto za 14 dni na leto. 1.7 CDTI je zelo varčen in dovolj poskočen, čeprav je zelo dobra izbira tudi 1.6 bencinar, sploh, če delaš manj kot 25000km letno. Z Oplovo cenovno politiko prideš skozi ravno z dobrimi 3000000 SIT

Aleš10
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleš10 To mar 21, 2006 6:04 pm

Hvala za nove predloge, bova razmislila in šla na kakšno testno vožnjo.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To mar 21, 2006 8:19 pm

Najbolje je, da se odpraviš pogledat in preizkusit vsakega posebej - glede na to, da izbiraš med enoprostorci je moč sklepati, da igra pri tvojem nakupu pomembno vlogo prostornost. Dodaten plus prostornosti pa je njena uporabnost oz prilagodljivost - ki pa ni enaka pri vseh in se razlikuje med posameznimi modeli. Pri slednjem si je po mojem prepričanju pametno vzet nekoliko več časa in ugotovit kaj je zate najboljše - glede na tvoja pričakovanja.

Od ostalih - KANGOO oz BERLINGO - tako notranjost (posebno v KANGOO-ju) kot zunanjost je bolj "tovornjaška" - na drugi strani sta bolj prostorna na voljo pa imaš tudi odlične dizelske agregate . Kar je vredno vsaj razmisleka, če kupuješ na daljši rok - na vsake 100 km boš imel vsaj 2 litra nižjo porabo, vozna dinamika pa ne bo bistveno slabša - v določenih pogledih celo boljša.
Preizkusi !

LP

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz_ To mar 21, 2006 10:49 pm

Moj glas bi šel Merivi resda ni najlepša ( SUBJEKTIVNO!!!) je pa med bolj praktičnimi...

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Re: Nakup malega enoprostorca

Napisal/-a pilgrim Sr mar 22, 2006 5:58 am

Aleš10 je napisal/-a:Trenutno se odločava med Hyundai Matrix 1.6 GLS, Ford Fusion Comfort 1.4 in Mitsubishi Colt 1.3 Invite

med temi bi sam izbral vsekakor colta.
pogledal bi resno tudi hondo jazz, morda renault modusa, ali pa prihajajočega nissana note
vsekakor bi se z vsemi podrobno seznanil, se zapeljal (oziroma oba z ženo).

Od ostalih - KANGOO oz BERLINGO - tako notranjost (posebno v KANGOO-ju) kot zunanjost je bolj "tovornjaška" - na drugi strani sta bolj prostorna na voljo pa imaš tudi odlične dizelske agregate . Kar je vredno vsaj razmisleka, če kupuješ na daljši rok - na vsake 100 km boš imel vsaj 2 litra nižjo porabo, vozna dinamika pa ne bo bistveno slabša - v določenih pogledih celo boljša

kolega ima berlinga, drugi kanguja. resda sta prostorna, celo če sem jih primerjal z mojim bivšim scenicom ... ampak vožnja v njih se je, vsaj zame, precej razlikovala ob sodobnih enoprostorcev. vse je veliko, nekako robustno in glasno (seveda v primerjavi!).
lp pilgrim

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če mar 23, 2006 1:21 pm

Pojdi pogledat Nissan Note (v bistvu sploh ni tako majhen). Cena je tam nekje v tvojem okviru (za motor 1,4).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov