Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Perplexer
Nov uporabnik

Nasvet pri nakupu rabljenega avtomobila

Napisal/-a Perplexer Pe mar 24, 2006 9:07 pm

Razmisljam o nakupu prvega (rabljenega) avtomobila, ki bi bil limuzina letnik cca. 1995 (Audi 100, A-6 ali Opel Omega). Pri obeh naletim na primerke z cca. 200.000 prevozenimi kilometri. Zanima me koliko lahko od takega avtomobila se pricakujem; koliko casa bi se zdrzal brez vecjih tezav (stroskov) ce bi prevozil recimo 10.000 km letno ? Kaj pri taksni stevilki prevozenih kilometrov najprej odpove, s cim nastanejo tezave. Cim vec nasvetov iz izkusenj prosim.

Hvala.

Uporabniški avatar
zeleni dirkač
Nov uporabnik

Kraj: nm

Napisal/-a zeleni dirkač Pe mar 24, 2006 9:28 pm

Vse je odvisno od prejšnjega lastnika (lastnikov). Če je bil avto normalno vožen in redno servisiran, nepoškodovan, potem lahko pričakuješ npr. od avdija 500.000km brez problema. -Brez večjih stroškov.
mare

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Pe mar 24, 2006 10:07 pm

Kaj se tiče glede omege, morš pazit da bo pleh v dobrem stanju ker rade rjavijo! Zdaj nevem kaj misliš kupit, benicnarja al dizla! Dizli majo BMW-jeve šestvaljne motorje, jaz uporabljam 2.0 16V in motor deluje zadovoljivo. Kar se tiče rednega servisa, sveče, olje, filtri okrog 25k, če pa se menja zobati jermen pa tud še dodatnih 25k. Ni pa avto za 10k letno, ker registracija preveč dnarja pobere!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So mar 25, 2006 12:35 pm

Kot so pred mano povedali - če ima avto realnih okrog 200.000 km lahko brez posebnih stroškov pričakuješ še vsaj enkrat toliko km z rednim vzdrževanjem.
Največje vprašanje oz dilema pri takem nakupu je koliko si pripravljen odšteti - cene so " od - do", in koliko letnih stroškov si pripravljen letno plačevati - t.i. registracija (c.taksa + zavarovanje) je tudi "od - do", predstavlja pa bistven oz večji delež letnih stroškov.
V primeru, da hočeš nizke stroške potem bi osebno raje vzel razred manjši A4 z recimo 1,8 T agregatom, če vztrajaš na A6 potem izberi 2,0 ali 2,3 agregat , v primeru, pa da stroški niso ovira, potem pa najdi A6 z 2,6 ali 2,8 agregatom.

LP

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne mar 26, 2006 11:22 am

mene najbolj bode tistih 10k km letno pri takem avtomobilu.se mi zdi da te pri taki ladji stroški ubijejo na tako malo km/letno :?
litr bencina, litr olja ;)

Perplexer
Nov uporabnik

Napisal/-a Perplexer Ne mar 26, 2006 11:37 am

Hmm, zakaj ? Menda ne bodo stroski vecji ce prevozim 10K namesto 30K. Strosek registracije in tehnicnega je v vsakem primeru isti, atroski same porabe (obrabe) so pa kvecjemu manjsi, ni tako ? Verjetno mislis na izkoristek ki bi bil morda slab, samo jaz sem iz LJ in se t.i. voznik zacetnik, to bo moj prvi avto in vsaj v prvih dveh letih zagotovo ne bom prevozil vec kot 10K na leto, rad pa bi imel limuzino ker se mi pac precej bolj dopade od tistih avtomobilov s "porezanimi" zadki, vsec sta mi pa za denar ki ga imam na razpolago najbolj Audi in Opel.
Drugace pa nisem vedel da 10.000km/leto pomeni sorazmerno malo. Sicer pa se dosti stvari ne vem. :-)

Vsekakor hvala za menja.
Zadnjič spremenil Perplexer, dne Ne mar 26, 2006 12:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

danny
Novinec

Napisal/-a danny Ne mar 26, 2006 11:42 am

Pusti si kakih 100k sit zdraven za popravilo... npr: menjava jermenov... pri avdiju bo treba kako roko zamenjat... V glavnem vse je odvisno od avta... so pa v večini proti koncu servisnega intervala ko se prodajajo... tako da bo treba skoraj 100% naredit servis. Če hočeš avto imeti dlje časa vsekakor priporočam menjavo jermena.... da lahko "mirno" spiš. Pri bencinarjih z motorji nad 2.0 ne bo težav... tud cena bo nizka (zaradi visoke porabe bencina).

Dober nakup!

midjko
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a midjko Sr maj 10, 2006 2:52 pm

Lp

Trditi nekaj o neki znamki avtomobila ni lepo.

Saj ima vsak proizvajalec težave pri izdelavi avtomobilov. To je pa zaradi tega, ker hočejo narediti avtomobil z čimmanjšim stroškom.

Od evropskih avtomobilov bi ti priporočil Audi-ja, saj je v Audijevi tovarni posvečeno veliko več časa izdelavi avtomobila (poudarek na kvaliteti) kot pa denimo to delajo v Oplovi tovarni.

Pa še lestvico ti napišem:
1. Mercedes Benz
2. BMW
3. Audi
4. VW
.
.
.
.
.
.
.
179. ZASTAVA (kava plata, takva vrata)

LP

Pa dober nakup želim
Avto ti vedno na dan prodaje pije najmanj olja, poraba je kot pri WV Lupo, pa se potolcen nikoli ni bil. Clovek se potem vprasa zakaj ga sploh prodaja.??
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov