Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Wrecker
Nov uporabnik

Opel astra 1.7 cdti

Napisal/-a Wrecker Če mar 30, 2006 6:37 am

Kaksni se vam zdijo oplovi dizelski motorji? Kaksna je karoserija ali je boljša kot pri starih oplih! Kaksne izkusnje imate z novejsimi opli (cdti) so kaksni problemi in kaksna je kaj cena servisov?

LP

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če mar 30, 2006 9:23 am

1.7 CDTI 74kW vozim priblizno 2 leti, povprecno mi po mestu kuri 6,5 litra, minimum je bil na umirjeno relacijo 4,3 litra, vendar je taka voznja na dolgi rok nemogoca, ker te prevec utrudi...

Plocevina je (koncno) pri vseh oplih od modelnega leta 00 cinkana, tako, da ne rjavijo več, kot so včasih. Mašina je dovolj močna in kultivirana za normalno vožnjo in kako prehitevanje, navora je dovolj, turbo luknje praktično ni.
Zelo dobro je razmerje med ceno in tistim, kar za to ceno dobis. Nenazadnje pa:

http://www.mobisux.com/avto/view.php?id=14816

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če mar 30, 2006 10:34 am

Od punce tastari majo astro karavan "clasic" 1.7 cdti l. 04 in zadnč k so jo zunej pral sem vidu da je okrasna letvica na vratih precej rjava od rje. Pa tud prag ki je oblečen v plastiko spodej pod njo rjavi. Sam mislm da to rjavi lak in bi šlo s polir pasto vse dol sam vseen za dve leti star avto je mal preveč rjav, pa še garažo majo pa je uglavnem notr. Je pa srebrne barve pa se mogoče zarad tega mal bolj vid kot pr kakšni drugi barvi.

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če mar 30, 2006 10:49 am

tist kar ti misliš ni rja ampak so delci, ki letijo iz diskov ko bremzaš, potlej pa ratajo rjavi. pa okrasna letvica je iz plastike!!! Moj polo ima polno teh pik. Drgač pa ne verjamem da pod pragi rjavi. Mamo doma corso in polota, pa lahko samo rečem da moj naslednji avto ne bo volkswagen, ampak opel.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če mar 30, 2006 11:43 am

Dobr vem kako zgleda rja in tisto je definitivno rja. Moj avto je bil tud srebrn pa 6 let star in ni mel nobene rje nikjer, pa tud spredej je mel diske.

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Če mar 30, 2006 3:27 pm

ja to bo ja :P
Slika

Uporabniški avatar
Vaillante
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Vaillante Če mar 30, 2006 3:38 pm

Motor ni slab spada pod novvo tehnologijo diesel motorjev comon rail če se ne motim. Ropota pa diselaša tudi ne.Oplove karoserije glede na rjavenje pa ne poznam.
LP
Chevrolet Kalos 1.4 16V
Slika

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz_ Če mar 30, 2006 11:36 pm

Nekateri sploh iz VAG group so s tole rjo že mal bolni.... Če bi bila rja bi bili bili njeni starši že 100X na servisu in težili naj uredijo zadevo. Sam še nisem videl...pa sem iz Lj kjer je največ avtomobilov ;)

Ja zresnit se bo treba :cry:

Gigue
Nov uporabnik

Napisal/-a Gigue Sr apr 19, 2006 11:40 pm

Oplovi dizli so zelo kvalitetni in varčni kot tudi druga oplova vozila (glej link od Rjuharja)...glede rjavenja pa ma moj fotr tut ta novo astro dve let staro pa ni nobene rje nikjer...... in vidu sm že zlo velik teh novejših oplov pa noben ni meu rje...če pa ti ban vidš rjo pa to čudo zaupaj še drugim in dej kakšno slikco gor :oops:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če apr 20, 2006 8:15 am

ban je napisal/-a:Od punce tastari majo astro karavan "clasic" 1.7 cdti l. 04 in zadnč k so jo zunej pral sem vidu da je okrasna letvica na vratih precej rjava od rje. Pa tud prag ki je oblečen v plastiko spodej pod njo rjavi. Sam mislm da to rjavi lak in bi šlo s polir pasto vse dol sam vseen za dve leti star avto je mal preveč rjav, pa še garažo majo pa je uglavnem notr. Je pa srebrne barve pa se mogoče zarad tega mal bolj vid kot pr kakšni drugi barvi.

a je bil ta avto kdaj zaleten :?:

Pa še nekaj: lak ne more rjavet, rjavil lahko samo pleh.

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Če apr 20, 2006 9:07 am

Gigue je napisal/-a:Oplovi dizli so zelo kvalitetni in varčni kot tudi druga oplova vozila (glej link od Rjuharja)...glede rjavenja pa ma moj fotr tut ta novo astro dve let staro pa ni nobene rje nikjer...... in vidu sm že zlo velik teh novejših oplov pa noben ni meu rje...če pa ti ban vidš rjo pa to čudo zaupaj še drugim in dej kakšno slikco gor :oops:

Sej če bi bla pa po 2 letih rja pa ne wem , avto ni za drugam kot za stisnit .
Opli so po anketah in testih v nemčiji pred Audijem in BMW in Mercedes glede na pokvarljivost in stroške le teh .
Nova Astra GTC je tud men full všeč , pa če primerjam golfa 5 in Astro , se 100% odločm raje za astro . PA rjavi tudi ne več tok hiter , kot prejšnji opli . Vsaj upam tako

Gigue
Nov uporabnik

Napisal/-a Gigue Če apr 20, 2006 11:40 am

APN se čist strinjam s tabo ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov