Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

michael84
Nov uporabnik

BMW 3 coupe 320d/več ali Renault Megane Cabriolel(vse dizel)

Napisal/-a michael84 Sr apr 05, 2006 8:06 pm

hmmm,odločam se med temidvema avtomobilom,...sem bolj na strani Bmw-ja, samo me je strah predvsem zaradi zadnjega pogona, ker ne vem kako bo to pozimi.- to mi neda nira spati :) Prodajalec me je zato bolj nagovarjal na megane c.
Zadnjič spremenil michael84, dne Če apr 06, 2006 5:50 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Mini Me
Novinec

Kraj: Sm pa tja...

Napisal/-a Mini Me Sr apr 05, 2006 8:14 pm

Kako pa da se odločaš med avtomobiloma med katerima je dva miljona sit razlike?

michael84
Nov uporabnik

Napisal/-a michael84 Sr apr 05, 2006 8:28 pm

ma glih sem bil v salonu, ker sem materin Megan peljal na servis,...pol pa sem malo šel pogledat noter kaj imajo...in pol sem se nekaj menil z prodajalcem...pol omenim da kupujem nov avto...in te sem povedal svoje želje kaj hočem imeti..in te mi je hotel poturit tistega Megane coupeja, ker se kao boljše obnese v zimi....soliden bmw ki je koliko tolko za na cesto pozimi, pa je nekje od leta 2003 dalje, stane pa nekje od 5,5 mio dalje

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Sr apr 05, 2006 8:30 pm

če bi kupoval BMW ne bi niti pomislil na magana :!: ;) je velika razlika pa čeprav je BMW par let starejši 8)

Uporabniški avatar
pernat_b
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a pernat_b Sr apr 05, 2006 8:34 pm

Priporočam BMW neglede kaj pravijo drugi, da se je pozimi težje peljat.... ko se navadiš ti so vsi avtomobili napoti z newem kaki pogoni. Kup bmw in boš vido da sem imel prev :D
Timmy drift: http://www.youtube.com/watch?v=NXzNhBMdP5U
STREET RACING OR DRIFT IS NOT A CRIME!!!
www.slo-drift.com

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Sr apr 05, 2006 8:36 pm

jaka-z je napisal/-a:če bi kupoval BMW ne bi niti pomislil na magana :!: ;) je velika razlika pa čeprav je BMW par let starejši 8)

ja pa razlika d bo meu pr meganu 4leta garancije pa še nov avto bo in ne tuk drag za vzdrževanje... ;)

lp

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO Sr apr 05, 2006 8:47 pm

speedfight je napisal/-a:
jaka-z je napisal/-a:če bi kupoval BMW ne bi niti pomislil na magana :!: ;) je velika razlika pa čeprav je BMW par let starejši 8)

ja pa razlika d bo meu pr meganu 4leta garancije pa še nov avto bo in ne tuk drag za vzdrževanje... ;)

lp

Sam sem meu Bmwja 320i l:99 celo zimo in zadnji pogon je čisto isto razen ko je sneg po cesti je malo slabše ampak se povsod pride,za vzdrževanje pa sploh ni problem in ni preveč drago kot se govori moraš pa tudi vedete da je pri Bmwju servis na 25000km pri meganu se pa men zdi na 15000al 20k...če najdeš lepga Bmwja je to pravi stroj :lol: :lol: :lol:
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Krosche-
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Krosche- Sr apr 05, 2006 8:54 pm

Js mam megana coupeja 1.5dci 105 ks pa ti morem povest da sm čist zadovoln. lega na cesti odlična pa tud pospeški so zadovoljivi pije 4,8 l/100km pa servisi so na 30.000km!

Čeprav pa tud bmw ni slab sam megana boš mev pa le novga!
LP

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Sr apr 05, 2006 8:56 pm

AudiQUATTRO je napisal/-a:

lp

Sam sem meu Bmwja 320i l:99 celo zimo in zadnji pogon je čisto isto razen ko je sneg po cesti je malo slabše ampak se povsod pride,za vzdrževanje pa sploh ni problem in ni preveč drago kot se govori moraš pa tudi vedete da je pri Bmwju servis na 25000km pri meganu se pa men zdi na 15000al 20k...če najdeš lepga Bmwja je to pravi stroj :lol: :lol: :lol:

:ne :ne mau si se zmotu, pri meganu ni na 15 000km ampk na 30 000km ;) servisni interval.. ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr apr 05, 2006 9:05 pm

Ma BMW nimaš kej ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

simi321
Nov uporabnik

Napisal/-a simi321 Sr apr 05, 2006 9:05 pm

hm, težka odločitev, sm jst bi se na konc vseen odloču za megana, čeprou je bmw ful dobr, sm megan je pa na konc vseen le nou, in po mojem bi si ti dolgoročno gledano bolj splačal megana vzet

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr apr 05, 2006 9:08 pm

AudiQUATTRO je napisal/-a:

lp

:ne :ne mau si se zmotu, pri meganu ni na 15 000km ampk na 30 000km ;) servisni interval.. ;)

prvi servis je na 30k km ja,za druge ne vem točno.Je pa tko...megana boš meu novga,4 leta se peleš praktično brez skrbi ne glede na kilometre.To tud pomen neki ;) CC je hudo lep avto.Hardtop maš,kar je zame še en plus,nasloh za kabriolete, pa pozim se lahko bol brez skrbi peleš če nisi navajen zadnjega pogon,ko je pa sončno vreme strehco dol pa uživaš v soncu.Želiš še kej lepšga? :)Bmw nikakor ni slab avto,da ne bo kdo mislu da serjem po bmwju,nikakor ne 8) nasprotno.Hud avto,šminka prava,bavaria kot se šika,sam tuki ni tiste sigurnosti ker pač nimaš novega avtomobila,pa še bavarci majo ponavad zmerej lepo št. kilometrou za sabo...težka odločitev skratka ;)
Slika

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Sr apr 05, 2006 10:05 pm

jz sem mel prej megana II 1.9dCi zdej pa E46 320Ci

sploh ne razmisljaj prevec, ampak vzemi BMW! je veliko boljsi in še cenejši za vzdrževanje! ti ne bo zal.

zima je pa najmanjsi problem 8)
Praevenire melius est quam praeveniri
----------------------------------------------------
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=5169

michael84
Nov uporabnik

Napisal/-a michael84 Če apr 06, 2006 7:28 am

aha,no hvala vam ;) ste mi zdaj vsaj olajšali spanec :-P
amm glede renaulta...mati ga ima že dolgo časa..pa sem vedno slišal da imajo drage servise...glavno,..zdaj kupujem svoj drugi avto,..tak da bom se verjetno odločil za bmw, samo ne vem še za katero verzijo! bom vas potem kaj več povprašal ;)

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Če apr 06, 2006 8:54 am

ja jaz bi si BMWja vzel ne :D:D

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Če apr 06, 2006 12:43 pm

kaj ti bo nou reno in nevem kaka garancija če kupiš j***a, pa še sigurno več zgubi na ceni ko ga prodajaš :twisted:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če apr 06, 2006 12:43 pm

simi321 je napisal/-a:hm, težka odločitev, sm jst bi se na konc vseen odloču za megana, čeprou je bmw ful dobr, sm megan je pa na konc vseen le nou, in po mojem bi si ti dolgoročno gledano bolj splačal megana vzet

tu sem se pa kr nasmejal...

dvomim da obstaja kdo ki bi raje vzel megana kot bmw coupeja, ce je ze sposoben odplacevat vse stroske ki jih avta nosita. Navsezadnje govorimo o avtomobilih ki sta iz razlicnih cenovnih rangov.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Če apr 06, 2006 1:27 pm

Ne vem kaj je tu smešnega prvo me zanim kateri letnik bmw-ja bi vzel ker če je to nek star avto tudi jaz rajši vzamem megana ki je le nov, drugače pa če je bmw tudi bol nov pol ni kaj študirat.
Slika
Slika

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Če apr 06, 2006 1:40 pm

Courage™ je napisal/-a:
simi321 je napisal/-a:hm, težka odločitev, sm jst bi se na konc vseen odloču za megana, čeprou je bmw ful dobr, sm megan je pa na konc vseen le nou, in po mojem bi si ti dolgoročno gledano bolj splačal megana vzet

tu sem se pa kr nasmejal...

dvomim da obstaja kdo ki bi raje vzel megana kot bmw coupeja, ce je ze sposoben odplacevat vse stroske ki jih avta nosita. Navsezadnje govorimo o avtomobilih ki sta iz razlicnih cenovnih rangov.

vrjetno d je mislu za garancijo, a? ka pravš..je mau razlika če boš mogu npr. turbino menat pr BMW-ju al pa pri Meganu(4leta garancije).. ;) ;) bodte mau realni no.. :roll:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če apr 06, 2006 5:34 pm

Mislim, da je zate najbolje sprobat oba, pa se na podlagi tega odločit. Vsak od avtomobilov ima svoje dobre in slabe lastnosti - na koncu jih boš ti "prenašal" - dobre in slabe lastnosti vozila, ki ga boš izbral
MEGANE bi osebno izbral, če bi dal prednost novemu oz novejšemu vozilu, tovarniški garanciji
BMW če bi dal prednost zmogljivostim in športnosti, razred večjemu avtomobilu in nenazadnje imidžu, ter "ugodni" ceni (glede na novega )
MEGANE bo "dišal" po novem, poznal boš vsak njegov km, in za morebitne okvare in napake, te ne bo bolela glava glede stroškov - glede vseh nevšečnosti, če ti nov avto "crkne" raje ne razmišljat, ker je to najslabše kar se lahko kupcu zgodi. Vedeti pa moraš, da te čaka občutna izguba vrednosti, ki se je pri rabljenem BMW-ju že "zgodila".
Na drugi strani MEGANE ne bo nikoli "dorasel" BMW serije 3- od podvozja, prek izdelave, materialov, do skupnih zmogljivosti (podvozje + motor) in nenazadnje razred večjega avtomobila ter imidža. Kar je razumljivo že po sami ceni, saj lahko kupiš 2 MEGANA (z osnovno opremo) za enega BMW-ja serije 3 (spet osnovno, vendar bogatejšo opremo).

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov