ThugBoy je napisal/-a:Hello
Tud jas sem pred nakupom avtomobila, pa bi bil vesel ce bi mi znali svetovat kaj kupit.
kaj najbolj priporocate za okrog 200k sit.
vem da za ta denar nemores pricakovat nekega super ql avta, pa vseeno bo dovolj dober za moj prvi avtomobil.Tud ni neke vlke izbire, pa vseeno...
Rad bi kolko tolko velik avto, s ne pretirano porabo..
Men je najbolj vsec calibra, samo ko mi bote to itaq odsvetovali...pa vseeno me zanima kaj si mislite o tem avtu...
Hvala za pomoc
LP ThugBoy

Dobro vprašanje, Kaj kopiti za bogih 200.000 sit na trgu boš dobil za ta denar kar solidne avte priporočam ti še malenkost da si nekje sposodiš in si kupiš malo boljši avto vsaj še 100.000 sit, ker recimo kar je pod 200.000 sit so avti, ki so tik pred večjim popravilom, ni nujno. Najbolje da kupiš za 300.000 sit s tem denarjem se da dobit že kar dober avto s kar nekaj opreme. Sam sem imel seat cordobo 1.8 dal sem okroglih 400.000 sit s reg., bila mi je vredu sam sem jo prodal ker je bila poraba 10 l s tem da sem si hotel čimprej rešit in končno kupiti avto ki ima najnižjo porabao, slednjega sem kupil golf 2 dizl s 300.000 km za njega sem dal okroglih 300.000 sit s reg. drugače manj brez reg. z njim sem zadovolen poraba je nizka slabih 6 letrov s tem da ne glede kako voziš al ga teraš pije 6 al pa voziš penzionsko pije 5.5l/100km,.
Glede colibre imel jo je sosed bila je na pogled lepa,športna,pila je kar dost saj je motor poskočen, rja je problem pri oplu tako da bodi previden bajdovej za ta denar boš dobil slabo skratka bodi previden in ne meči denarja kar tako stran.
Kot prvo ti svetujem da si ogledaš čim več spletnih strani seznani se z cenami, letnik......slednje pojdi v nedeljo na sejem v Ljubljano ali Celje samo na ogled a vedi da je tam za ta denar že težko dobit, ker enostavno ti preprodajlci(poznam,delajo skupinski,vem za veliko ljudi ko je bil po nakupu avto kaput-celo ribnu), pojdi gledat v kakšno avto hišo.
Ampak za ta denar boš moral po nakupu dati kar 2 krat več kot si dal za avto ali enkrat ali pa ti ne bo treba dati niti tolarja tako kot je zvestni golf 2 dizla, Nemčija je v tistih časih naredila najboljše avte in poglej primer(poznam osebo ki mi je posredovala da se je pri golf 1 že obrnil števc pa še zmeraj dela, le zakaj so še na cestah ali na trgu, ker so vzdržljivi zakaj ni več bolh,jugotov,kadetov ....ker je bila katastrofa mel jih je 200.000 km in je že šel na odpad.
Svetujem ti nakup golf 2 dizl, ne bo ti žal (zapomni si ta stavek za ta denar ni debate da ga nebi vzel), tudi sam sem mislil kaj mi bo ta stara kripa a po nekem času uporabe se je izkazalo da je prfektni avto,......
Sam imam nekaj izkušenj na področju avtomobilov zlasti prodaja sam sem prodal kar nekaj avtov....tako da če te kaj zanima kar vprašaj zato pa smo tukaj da ti pomagamo pri dilemi.
lp