Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Do 500k sit

Napisal/-a AM Pe apr 07, 2006 10:42 am

Lp.

Sem čist nov član foruma in bi vprašal, kakšen avto mi svetujete za okoli 500 tisoč sit.

Gledam pa bol velike avtomobile, kot so Laguna, Primera, Lantra itd.
Kolikor sem gledal bi dobil Lantro z dokaj malo prevoženimi, samo ko pa baje pije povrečno 10 litrov, kot Nubira. Pa še čez 80 kw ima avto kar se pa že kar pozna glede zavarovanja avtomobila , itd.

Kaj pravite na Laguno nekje 95 - 96 letnik. Ali pa Primero 95 l. Oz. kaj mi svetujete ???

Kako so pa kaj ti stari passati ??? Oblika mi ni glih všeč, je pa res, da bi lahko dobil 1.9 tdi.

Pršutek
Nov uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Pršutek Pe apr 07, 2006 11:47 am

kupi avto in glej na vzdržljivost in poceni vzdrževanje,gledat samo na lepoto avta je pa največja oslarija,za gledat je sejem v Celju,
jaz imam avto za vozit in ne za gledat in prat !

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Pe apr 07, 2006 12:00 pm

Če si boš premislu glede velikosti avta (razred nižje), me kontaktiraj,ker mam enga RES dobrega P306 1,6 , bel, 5 vrat, vse razen klime in abs. Recimo da so stroški vzdrževanja majhni (glede na to da mam zdej dci niso, ampak v primerjavi s tem kar iščeš so), pa še pleh je KOT NOV :D

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe apr 07, 2006 1:13 pm

Pršutek je napisal/-a:kupi avto in glej na vzdržljivost in poceni vzdrževanje,gledat samo na lepoto avta je pa največja oslarija,za gledat je sejem v Celju,
jaz imam avto za vozit in ne za gledat in prat !

Kje je to avto sejem v celju ??? Zdaj neki poznam celje, a to tam, ko so drugače oni veliki sejmi pa to. A to je v nedeljah ane, dopoldan al kak ???

Zanima me še kje je v Mariboru avtosejem. Zdaj če ma kdo telefonski imenik, lahko kar en krogec nariše kje bi to naj blo, pa screen prpopa sem .

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Pe apr 07, 2006 1:21 pm

Kje je to avto sejem v celju ??? Zdaj neki poznam celje, a to tam, ko so drugače oni veliki sejmi pa to. A to je v nedeljah ane, dopoldan al kak ???

Predvidevam da si mislu da je to tak sejem,kjer prodajajo rabljene avte...ampak ni!V Celju te dni poteka avtomobilski sejem kjer firme predstavijo svoje avtomobile... :D
Mal si se zmotu se mi zdi... :roll:
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 07, 2006 1:23 pm

Sejem v Celju je v soboto dopoldan pri mercator centru. Drugače pa lantra nikakor ne pije povprečno 10, 1.6 ti bo pila okoli 7.5, 1.8 pa kak liter vec ali pa tudi ne...je pa res da das kakega jurčka več pri registraciji, maš pa kasneje manjše stroske s popravili...priporočam vglavnem

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe apr 07, 2006 1:30 pm

mega_ne je napisal/-a:Če si boš premislu glede velikosti avta (razred nižje), me kontaktiraj,ker mam enga RES dobrega P306 1,6 , bel, 5 vrat, vse razen klime in abs. Recimo da so stroški vzdrževanja majhni (glede na to da mam zdej dci niso, ampak v primerjavi s tem kar iščeš so), pa še pleh je KOT NOV :D

Kolko ma prevoženik pa kolko konjov ma? Aja, pa kolko hočeš za njega?

Lp :twisted:

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe apr 07, 2006 1:45 pm

maniaxxx je napisal/-a:Sejem v Celju je v soboto dopoldan pri mercator centru. Drugače pa lantra nikakor ne pije povprečno 10, 1.6 ti bo pila okoli 7.5, 1.8 pa kak liter vec ali pa tudi ne...je pa res da das kakega jurčka več pri registraciji, maš pa kasneje manjše stroske s popravili...priporočam vglavnem

Hvala, vem kje je Mercator. A tam je to, a kr na parkirišču.

Ne res kolk pa pol pije lantra ?? Bral sem, da nekje 10 l, če res čuvaš, da prideš do 9 litrov oz. 8.5 najmanj ampak to tisto čist min.
Dejstvo pa je da bi raj pol vzel 1.8, ker registracija pride enako kot pr 1.6, ma pa 1.6 84kw, 1.8 pa 96kw. A ni tak.

Ne vem, vseeno razmišljam o Laguni . Kak je ta 1.8 rt ???

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 07, 2006 1:53 pm

Sem ti povedal kok pija lantra...za 10 je bos moral kr oring ganjat...ja kr tam na parkingu je sejem...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe apr 07, 2006 1:54 pm

avtosejem v celju je zraven rokometne dvorane zlatorog , v mariboru je pa pr letališču..
mislim pa da je pršutek mislu v tem smislu kot je x-tuning razložil ;)
mislim da dobiš za ta že kr lepo laguno, pa tut prostorna in udobna je :)
LP Rok

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Pe apr 07, 2006 2:11 pm

AM je napisal/-a:Ne vem, vseeno razmišljam o Laguni . Kak je ta 1.8 rt ???

za ta denar zlo dober nakup, deli niso dragi, požrešna ni, vožnja je zlo udobna.

kolega je pred enim mescom kupil Laguno 2.0 Alize, za 550.000, oprema vsa, na potovalnem kompjuterju mu kaže povprečna poraba 9,1 L/100km pa jo ne špara ;)
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy So apr 08, 2006 7:44 am

maniaxxx je napisal/-a:Sejem v Celju je v soboto dopoldan pri mercator centru. Drugače pa lantra nikakor ne pije povprečno 10, 1.6 ti bo pila okoli 7.5, 1.8 pa kak liter vec ali pa tudi ne...je pa res da das kakega jurčka več pri registraciji, maš pa kasneje manjše stroske s popravili...priporočam vglavnem

če pregleduješ kaj na internetu www.poraba.com, boš videl, da je res min. povprečna poraba 8.5 če voziš kot po jajcih, normalna povprečna pa je 10l :?
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac So apr 08, 2006 9:40 am

Lantre so bile znane kot zelo požrešne za to kar so dale, lagune za ta denar se bi izognil, razen če si za kakšno resnično porepričan, da je res OK ( mel same probleme), primera je načeloma neuničljiv avto, samo dobro moraš dobit-predpogoj za vse-itak

z japonci boš načeloma mel manj problemov, če pa boš kupoval kakšne dele, boš moral malce globje seči v žep ali pa pogledati malce po Avstriji,...za dele.

poglej ša za kakšnim BMWjem, mondeotom,...(1.lastnik, max 2. in servisna potrdila...)

mah nase*ješ se lahko tako ali tako pri vsakem, zato išči najbolj ohranjen in dokazljivo vzdrževan avto...to naj ti bo prioriteta!

veliko sreče
lp

lp

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 So apr 08, 2006 9:42 am

pozdravljen!mam lantro 1.6 16V letnik 00. in lohk potrdim da je pod 8.5 ne morm spravt!povprecno porabo mam 9.5!sam se odlocam za nakup drugega avtomobila ker imam dokaj tezko nogo in ne zmorm vsake 3 dni tankat :(

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So apr 08, 2006 11:34 am

vuko87 je napisal/-a:pozdravljen!mam lantro 1.6 16V letnik 00. in lohk potrdim da je pod 8.5 ne morm spravt!povprecno porabo mam 9.5!sam se odlocam za nakup drugega avtomobila ker imam dokaj tezko nogo in ne zmorm vsake 3 dni tankat :(

lp

Jest sem tudi imel pred kratkim k mi je pil 10 l/100 km in pol sem ga prodal in kupil tak avto ki je pocen vzdrževanje in seveda poraba, trentno mi avto pokuri v glavnem 800 km naredim s 40 l pa povrh je še dizl, je dobr da maš avto ki mal porab kot pa da si vsak dan na petrolu.
Aja no avto je bila seat cordoba povrh pa še zjahana,.

lp

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario So apr 08, 2006 11:34 am

Dej ne ga sr..t
Mamo lantro doma že 10let 1.6 l96 in zadeva ob normalni vožnij povprečno po avtocesti 130kmh zadeva pije okol 7.5 do max 8
Samo nekateri se furajo po mestu 80km in pol naredijo 20km na odprtem in rečejo da pije 10l in to ni nič čudno?
aja pa naša lantra ima že prevoženih 260.000, pa tudi olja pije še v normali!
Glede na to da je okol motorja menjan samo kolektor in nič drugega.
Aja moj accent kuri 12l
Pozimi pa še to da delam samo 7km na dan :D bolj mestna vožnja
Ko ga pa peljem na avtocesto pa ne spije več kot 6l
Lp

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek So apr 08, 2006 11:35 am

kupi laguno

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Re: Do 500k sit

Napisal/-a sonček So apr 08, 2006 11:38 am

AM je napisal/-a:Lp.

Sem čist nov član foruma in bi vprašal, kakšen avto mi svetujete za okoli 500 tisoč sit.

Gledam pa bol velike avtomobile, kot so Laguna, Primera, Lantra itd.
Kolikor sem gledal bi dobil Lantro z dokaj malo prevoženimi, samo ko pa baje pije povrečno 10 litrov, kot Nubira. Pa še čez 80 kw ima avto kar se pa že kar pozna glede zavarovanja avtomobila , itd.

Kaj pravite na Laguno nekje 95 - 96 letnik. Ali pa Primero 95 l. Oz. kaj mi svetujete ???

Kako so pa kaj ti stari passati ??? Oblika mi ni glih všeč, je pa res, da bi lahko dobil 1.9 tdi.

To je težko rečt kateri avto je boljši je pa neki glede passata saj so ti modeli po moje zelo vzdržljivi tako kot golf 3 dizl k jih lahko naredi po 500 tkm brez večjih težav,
Najbolje da greš gledat sam glej pleh in če je avto bil poškodovan ga ne kupi ker boš imel probleme pol k ti bo začel gnit, to pa ni majhen strošek.
Pa mal glej da kupš avto tak da ti nov 10 l pil k se boš za**bal,.
Če gledaš na lepoto avta vzemi tistga k ti je všeč pač enim avto služi kot prevozno sredstvo, enim pač da je lepe oblike, enima pa da je športen,udoben,sam veš kaj hočeš......
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So apr 08, 2006 11:40 am

Dario je napisal/-a:Dej ne ga sr..t
Mamo lantro doma že 10let 1.6 l96 in zadeva ob normalni vožnij povprečno po avtocesti 130kmh zadeva pije okol 7.5 do max 8
Samo nekateri se furajo po mestu 80km in pol naredijo 20km na odprtem in rečejo da pije 10l in to ni nič čudno?
aja pa naša lantra ima že prevoženih 260.000, pa tudi olja pije še v normali!
Glede na to da je okol motorja menjan samo kolektor in nič drugega.
Aja moj accent kuri 12l
Pozimi pa še to da delam samo 7km na dan :D bolj mestna vožnja
Ko ga pa peljem na avtocesto pa ne spije več kot 6l
Lp

To je pa razlika kje se ti voziš je razlika če se po regionalki,ac, al pa po mestu k pije k pr norcih,.

lp

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario So apr 08, 2006 11:49 am

Ja to sem pa hotel povedat
Mislim da kar se tiče porabe v mestu je odvisno od več faktorjev kakšna bo poraba?
Dokler na ac odprtem jih je pa bistveno manj.
Zato sem pač povedal da se mi zdijo te o porabi malo neumne.
Kar se pa tiče naštetih avtov:
Bi laguno vzel zaradi tega ker je lep avto in udoben!
Primera mi je osebno grda, samo je pa dober avto.
Lantro meni je pač glede na naše!!! izkušnje avto zakon
Nobenih težav z njim, še lonc je org :D res je da ga gonmo več ali manj izven mesta.
Pleh je slaba lasnost, ni kaj tko je :(
samo vse ostalo pa dela ko šus, zanesljivost pa brez besd itak veste koliko
Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov