Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Aleš10
Nov uporabnik

Renault Modus ELLE

Napisal/-a Aleš10 Po apr 10, 2006 11:48 pm

Kaj menite, strokovnjaki? Je to za kupit? Ima kdo osebne izkušnje z modusom?

Thanks!

Aleš

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To apr 11, 2006 12:22 am

ednina moja izkušnja je a je grd pa drag.
:roll:

Jst se nebi hotu pelat s tem stvorom.
Kaj pa konkurenca? Al pa clio navadn pač ozr megane?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Re: Renault Modus ELLE

Napisal/-a Lignage To apr 11, 2006 12:56 am

Aleš10 je napisal/-a:Kaj menite, strokovnjaki? Je to za kupit? Ima kdo osebne izkušnje z modusom?

Modus je zagotovo najboljša izbira med majhnimi enoprostorci. Če boš kupil Modusa boš za svoj denar dobil več v primerjavi s konkurenco.

Lahko še napišem, da je Modus med vsemi temi avti najsodobnejši (je izdelan na osnovi najnovejšega Cliota), je nadpovprečno varen, kar dokazujejo rezultati trčenja euroncap. Poglej si tudi ta link: http://www.auto-motor-und-sport.de/d/97570, na tej spletni strani je še en dokaz o njegovi varnosti. Na tej spletni strani tudi primerjaj Renaulta Modusa z (morebitno) konkurenco - Opel Merivo (najdeš jo kot Vauxhall Meriva).

Meni se modus ne zdi oblikovno grd, pač nekaterim se zdi. Če ti je oblikovno všeč, resnično, po mojem mnenju, ni nobenega drugega vzroka, da ga ne bi kupil.

Če si gledal tudi Opel Merivo, naj omenim še, da ima Modus pred seboj daljšo življenjsko dobo, kot pa ta Meriva, ki bo z novo Opel Corso po vsej verjetnosti dobila dobila tudi novo naslednico.

lp, mm

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To apr 11, 2006 5:02 am

po moje zelo pametna izbira.
to, da je avto nekomu grd in se zdi drag, ni izkušnja, ampak osebno mnenje.
Z modusom je tako, da je ideja tega avtomobila enkratna. Majhen enoprostorec z mnogo prostora. to pri renaultu znajo (vem iz izkušenj s scenicom), notranja prostornina je celo večja od zunanje ;) .
avtomobil je izredno varen, nekatere notranje prilagoditve so zelo dobre...
ampak nekako se ni prijel na tržišču. Tudi zato avto, glede na to, kaj ponuja niti ni več tako drag.
tudi doma razmišljamo, da bi to bila najboljša zamenjava za twinga, ki je pred desetletjem bil enako revolucionaren kot zdaj ta modus.
so se pa na testih modusa bolj navduševali nad dCi motorji kot nad bencinci.
lp pilgrim

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To apr 11, 2006 5:34 am

Enostavno poglej, preizkusi in se odloči !

Sicer pa lahko pogledaš tudi h konkurenci, kjer boš najlažje primerjal kaj je morebiti boljše ali slabše od MODUS-a - po tvojih željah in pričakovanjih .

Pa srečno vožnjo !

LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To apr 11, 2006 6:47 am

Modus z rahlo predelavo zunanjosti izgleda prov hud avto, nič mu ne manjka. Tko da jaz bi ga mel ;)
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To apr 11, 2006 10:27 am

Edini, ki bi ti ga od te kategorije lahko svetoval je definitivno Meriva. Pravkar je doživela restyling, tako da lahko dobiš še kakšno iz zaloge z ogromnim popustom. ;)

Sem imel Merivo nekaj časa in me je res prepričala.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar To apr 11, 2006 10:36 am

Pač odvisno od okusa. Sam ga niti povohal ne bi. Za ta denar dobiš že konkreten avto, ne pa neko malo in neuporabno žabo. :roll:

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To apr 11, 2006 10:55 am

Avto ima moja stara mama z 1.4 motorjem, sem ga večrat vozil.
-sedi se previsoko za moj občutek tudi sam avto je visok
-sicer zelo lahko vstopanje v avto sedežev
-zelo prostoren za potnike ampak če hočeš met povečan prtljažnik z premikom zadnje klopi je zadnja klop neuporabna in bi blo isto če ne boljše če bi jo kr zložil
-avto je precej dobro pregleden
-izdelava notranjosti pač francoska, špranje na armaturi, razno neujemanje ploskev itd. jim ni v ponos.
-cel kup predalov od katerih je samo polovica dejansko uporabnih
-za razliko od kakih citroenov niso pretiravali z številom displejev in sta samo dva
-dotični motor je premalo prožen amapk zadošča
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To apr 11, 2006 2:36 pm

killah bee je napisal/-a:Modus z rahlo predelavo zunanjosti izgleda prov hud avto, nič mu ne manjka. Tko da jaz bi ga mel ;)

načeloma mi niso všeč, ko sem pa videl malenkost porihtanega pa morem reči, da je kar simpatičen avtek. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a gore To apr 11, 2006 7:10 pm

Moja najdražja ga dobi čez nekaj dni. Sicer ne Elle, pač pa Alize, vendar vse kar sva pregledala se tej ponudbi ni približalo. Za 2.630.000 SIT dobiš nov avto z 1.4 motorjem, klimo, cd, varen, kovinska barva, meni simpatične oblike in štiri leta garancije (kar zagotovo ni od muh). Kakor koli sva obračala (in sam vozim riževca) se mi je zdela ponudba najbolj mamljiva.

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan To apr 11, 2006 7:17 pm

Men se Modus zdi prov simpatičen. Itak je moje mnenje, da ljudje kupujemo večinoma tiste avte, ki so nam oblikovno všeč.

jony
Novinec

Napisal/-a jony To apr 11, 2006 7:31 pm

modus je precej prostornejši od cliota. Sam sem vozil dci s (takratnimi) 82 km in pa 1.4 98 km. Avto se ful dobr pelje, super je če maš še stekleno streho, lega je precej v redu, prtljažnik se da povečat na račun premika zadnje klopi. Sicer pa ima avto ful placa zadaj kot spredaj (v primerjavi s cliotom). Meni se je dopadel. Glede motorjev 1.4 z 98 km je za moje pojme precej podhranjen, ker je sam avto zelo težak. Poraba na moji testni vožnji je znašala 8.5 l/100 km. Dci z malo več kot 80 konji (sedaj mislim da jih ima 85) pa je že zelo v redu, čeprav bi sam posegel po zmogljivejšem (105 km). Poraba pa je tudi zelo solidna (okoli 5-6 l/100km).
Jst bi ga kupil ...

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Če apr 13, 2006 8:52 pm

Meni je avto všeč, ker mi daje občutek zračnosti in prostornosti v notranjosti (sestra ga je imela za nadomestno vozilo in sem se malo vozil), odlično se drži ceste (me je ornk presenetlo glede na to da je imel pnevmatike 165 65 15, boljše različice imajo širše) priporočam pa nakup bencinca 1.4 16v ali 1.5 dci 85 km ker 1.2 16 je prešvoh za ta avto(sem probal) 1.5 dci 65 km ni dovolj prožen.
No to je bilo moje mnenje upam da sem kaj pomagal 8)
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy Pe apr 14, 2006 7:50 am

sam bi priporočal še ogled novega Nissan Note. V bistvu je to že Renault :P Pa se mi zdi če ne drugega, vsaj oblikovno lepši od Modusa, je tudi 30 cm daljši, torej bolj prostoren in v istem cenovnem razredu. Tudi sodobnejši :!:
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe apr 14, 2006 8:13 am

cashy je napisal/-a:Tudi sodobnejši :!:

Definiri to.

Drgač mamo pa modusa doma. Če kupujete drugi avto je dober nakup. Opreme je dost (sploh pri elle), voz se lepo, udobje je bl tko, tut francozi niso več to kar so bli... edin prostornost je bl tko.
Če ga kupujete kot prvi avto bi bil pa note res bolša izbira.
PS, katero mašino pa kupujete? Mi mamo 1.4 pa je za po AC komi dost.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov