2.5 je volvotov V5 motor (V5 20V, ne V5 10V), pravijo da je tudi optimalen za ta avto.
pije mi pa... na relaciji če voziš po omejitvah nekje ok. 11-12 (AC), 90 v 5. je nekje 9-10.
Po mestu pa nekje 13.
Res je, da so deli "za dolgo" (primerljivo z manjšimi avti), so pa zato mehankarji dragi (fušar mi ga noče noben šeraufat, se priporočam za koga okoli lj).
Pogoste napake: "vratca" predalčka v vratih začnejo padat dol in/ali škripat, je treba z vijakci pritrdit ("pantki" so plastični in se izrabijo), pri klimi gre rad konektor za motorček (in potem ne dela ventilacija niti nič).
Dražje napake pri meni: šel glavni zavorni cilinder (na servisu pravijo da sem "prvi ki mu je šel", samo vemo kolk je temu za verjet), 60k [toliko je tudi pri drugih avtih], spustila volanska letev. Nova je zeloooooo draga (progresivni volan, 170k), obnova 55 tisoč. Kar pa ni vse, šeraufarije je blo še za enkrat tolk
Drugače pa zelo komot, mašina lepo potegne, lego ima -glede na letnik in 0 elektronike za stabilnost- odlično. Pa govorni opozorilnik seka