Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Avto iz uvoza

Napisal/-a AM Če apr 13, 2006 6:25 am

Mene zanima, kakšni problemi lahko nastanejo pri avtih iz uvoza ???
A so kakšni dodatni stroški in na kaj je potrebno bol paziti pri tem postopku ???
Kaj je potrebno paziti na avtomobilu ???
Namreč zanimam se za en avto v slovenski avtohiši, samo da je avto iz uvoza od. 1 lastnika.

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ILE Če apr 13, 2006 7:04 am

Če misliš kupovat avto iz uvoza, je bolje da ga dobiš direkt od enga uvoznika k ga poznaš! K te avtohiše, k avtomobile dobivajo iz uvoza, na veliko vrtijo kilometre nazaj. Primer: avto iz Belgije, gre star ene 3,4 leta in ko gre od tam nima skor noben manj kot enih 130.000 km! So pa dobr ohranjeni, ker tam se vozijo na velike razdalje in ne na majhne kot je to tle v SLO, po mestih večinoma pa to. Tko da zato ker avto zgleda tko dobr, tukej pr nas avtohiše veselo zvrtijo kilometre nazaj npr na ene 50, 60.0000 km. Tko da od avtohiš ti ne priporočam kupovat, če pa že boš, pa s sabo vzami kakšnega mehanika, al pa kleparja k se spozna na te stvari :shock:
Audi A3 1.9tdi

surfer
Nov uporabnik

pazi

Napisal/-a surfer Če apr 13, 2006 7:10 am

prodajajo tudi razbite avtomobile in ga pol zrihtajo pa prodajo, nujno enga sabo al pa pelat na servis predno ga kupis!

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Re: pazi

Napisal/-a AM Če apr 13, 2006 9:38 am

surfer je napisal/-a:prodajajo tudi razbite avtomobile in ga pol zrihtajo pa prodajo, nujno enga sabo al pa pelat na servis predno ga kupis!

Pa se da avto tak zrihtat, da res nič ni nikjer videt. Kot da nebi blo nič narobe ???

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če apr 13, 2006 9:40 am

Za laike in ljudi, ki se ne spoznajo na avtomobile brez težav.

LP

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če apr 13, 2006 9:49 am

Ok. TO je to, kaj pa glede postopka prepisa itd. Se lahk kaj zaplete, al na kaj moram pazit. Pač lastnik je iz tujine in da nebi blo pol kakih problemov. Kaj je važno, da je avto odjavljen ? Da ima vse potrebne papirje homologacijski kartonček pa to al je potrebno to kaj predelat, da je slovenski al kak je s temi stvarmi.
Pač zanima me če so kaki dodatni stroški zarad tega pa razne zanke.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če apr 13, 2006 10:01 am

Tole zadevo malo bol jasno napiši oz obrazloži - kakšen avto (model, znamka, km, letnik, stanje .... ) in kakšna je cena, pa tudi avto-hišo oz uvoznika, da ti bodo znali ljudje svetovat. Mnogi uvozniki so namreč pri ljudeh kot rečemo "slabo zapisani" oz so imeli kupci z njimi slabe izkušnje - takih je bolje da se izogneš oz si vsaj previden.

Velikokrat namreč prodajajo kao ugodno, na koncu se izkaže vse kaj drugega ;)

LP

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če apr 13, 2006 10:06 am

Mojster Miha je napisal/-a:Tole zadevo malo bol jasno napiši oz obrazloži - kakšen avto (model, znamka, km, letnik, stanje .... ) in kakšna je cena, pa tudi avto-hišo oz uvoznika, da ti bodo znali ljudje svetovat. Mnogi uvozniki so namreč pri ljudeh kot rečemo "slabo zapisani" oz so imeli kupci z njimi slabe izkušnje - takih je bolje da se izogneš oz si vsaj previden.

Velikokrat namreč prodajajo kao ugodno, na koncu se izkaže vse kaj drugega ;)

LP

A lahk napišem firmo sploh, da ne bom potem kakih opozoril potem dobival.

surfer
Nov uporabnik

Razbit avto

Napisal/-a surfer Če apr 13, 2006 1:10 pm

Ko sem kupoval avto ford mondeo karavan sem klical na firmo k so jih mel iz uvoza. tip je reku da vse avtomobile dobijo iz operativnega lizinga da to pomeni da v naprej kupec napiše kok cca bo delal km in da so km realni zaradi tega. ko pa se avto pregleda ga avtohisa v tujini: naredi servis, pregleda celga in skratka vse super. Sem sel gledat mondeota, men se je zdel zakon. Letnik 02 80km lep ko nov. Res je da se na avtomobile ne spoznam kot kaki prodajalec, jest pac znam pogledat kaki je zunaj pa mal pogledas volan pa tacke za gas pa prestavno rocico. Pa sva se zmenla da ga uzamem ce ga lahko peljem na servis cca 80 km stran ker sem poznal ljudi na tem servisu. Je rekel prav dal sem mu 30k are pa napisala sva da ce serviser rece da je ok ga uzamem.
K sm ga prpelu na servis so ugotovili da so menjana zadnja vrata, zadnje kolo srlelo ven ker je bila skrivljena roka pa po obeh bokih po zadnjem koncu postrihan. Sem se zahvalil peljal nazaj in dobil aro nazaj, kjer so se opravicili da niso vedeli pa je blo. Proti temu trgovcu nimam nc ker se mi zdi da res ni vedu.

Ampak ce bi su sam kupovat avto bi ga 100% kupil ker je bil res lep!!

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GTA lover Če apr 13, 2006 2:28 pm

Če boš kupil avto iz uvoza pri avtohiši, je verjetno avtohiša sedaj lastnik avta - alora s prepisom ni težav. Pri registraciji pa rabiš originalno fakturo (fakturo tujca avtohiši), tvojo fakturo (avtohiša tebi), homologacijo ter kopijo odjavljenega tujega prometnega dovoljenja. Kolikor se spomnim je to vse. Če avtohiša ni naredila homologacije, vztrajaj da naj se to uredi (čeprav je to velika redkost).
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe apr 14, 2006 6:19 am

Thx.

Glih včeri sem gledal eno laguno l.99, ma prevoženih 65.000 km,
Vse je ok, kot novo, mašina kot nova, zunanjost kot nova, me pa moti podvozje, ki je izredno rjavo. Rja rja rja. Lahko da je rjav ker če tak gledaš, je lastnik delal pod 10.000 km na leto. Torej je avto veliko stal. Pa verjetno je stal v nekem zelo vlažnem prostoru ali nekje nad vodo ali neki takega.
Zunanjost avtomobila in notranjost kaže realne km, samo sredinski naslon za roke ma luknjico noter, kar mi tudi ni jasno kak je lahko strgano luknjico naredu.

Tak da še razmišljam, samo pmoje raje ne, ker ko enkrat začne rja pol gre kar dalje. Dober res je da avto ni nov, samo tako rjavga spodi za letnik 99 še nisem videl.

BNE
Nov uporabnik

Napisal/-a BNE Po apr 17, 2006 11:36 pm

Kar se avtomobilov tiče iz uvoza, sem jaz osebno za. Avtomobili v D so sigurno voženi po drugih cestah in se jim manj poznajo kilometri. Sigurno je nekaj tudi na tem, da so avtomobili za D trd druge kvalitete kot avtomobili, ki se prodajajo v V EU - med te države žal pašemo tudi mi... :(

Sam sem imel izkušnje s Mondeom. Če gledaš avto, ki ima cca. 80k km in je letnik 2002, preveri zadevo še na mobile.de. Tak avto gor sploh ni poceni, kot bi mislil kdo oziroma je dražji kot pri nas. Pri tem upoštevaj še davek na motorna vozila in razliko v DDV. Meni tukaj nikaj ni OK...

V glavnem. Če je možno pojdi po avto sam, ali pa ga naj uvozi oseba, ki ji zaupaš...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov