Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Sajrus
Nov uporabnik

Kraj: MB

Chrysler Stratus

Napisal/-a Sajrus Če apr 13, 2006 10:04 am

Pozdravljeni..
Zapičil sem se v omenjeni model, letnik 98 ali 99, 2.0 ali 2.5.
Zanimajo me stroški registracije, stroški (in frekvenca) vzdrževanja, morebitne hibe...
Kakšne so vaše izkušnje?

Hvala lepa

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če apr 13, 2006 10:37 am

Ok, to je pač info iz druge roke, a vseeno. Ko sem kupoval sem gledal tudi stratuse ker so mi zgledali fajn. Za avtomatik sem klical na par servisov pa kot sem dobil občutek z njim ni problemov, samo kak senzor so menjali kdaj.

Kar se pa drugih reči tiče pa lahko povem, da se ni sem odločil ker:
- "krom" pri 99 letnikih se je dobesedno luščil. In to ne na enem, ampak na vseh razen enem od enega atata ki sem gledal
- usnje je bilo pri nekaterih fejst popokano pri relativno malo km, a ok, recimo da so ga zelo slabo vzdrževali
- Ameriška neumnost: huda mašina, avtomatik, polna oprema, pa ročna klima

Na koncu nisem vzel... samo to je res moje mnenje in razlogi zakaj mene ni prepričal. Kar se tiče mašine ne bi vedel kaj več povedat, a baje ni problematična.

Sajrus
Nov uporabnik

Napisal/-a Sajrus So apr 15, 2006 11:45 pm

Hvala za info..
In za katerega si se odločil?
Je namreč tako, da se meni zdi kar dobra izbira za tak denar...se motim ?
Slišal sem, da je menjalnik šibka točka, ampak...no risk, no fun :)

Kako je kaj z dobavljivostjo rez. delov?
To vpr. postavljam vsem, hvala vnaprej.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne apr 16, 2006 11:23 am

Sorodniki so nedolgo nazaj imeli Chrysler Voyager. Avto sicer samo po sebi zelo dober, vem da jih je nekaj elektrika zajebavala, drugače pa nekih posebnih nepričakovanih problemov ni blo. Ampak deli... so rabli neke ležaje, pa bi jih v Sloveniji prišli krepko čez 100 jurjev, nakar so jih po dolgotrajnem iskanju ugodnejše cene naročili direktno iz Amerike, in sicer jih je tam kupil nek sorodnik pa poslal sem. V Ameriki je zadeva prišla 10 al 20 jurjev, ne spomnim se točno.
Avto so sicer že prodali, s tem da je bil na prodaj zelo dolgo, pa ga nihče ni kupil. Cena je bla čist primerljiva z ostalimi na avto-netu, proti koncu tud nižja, ohranjen je bil tud dost v redu. Nazadnje so se ga znebili z menjavo za traktor, starejši avto in še nek stroj :lol: Drugače ni šlo.

Je pa Stratus drugače men hud avto in bi ga definitivno imel, ampak me zgornje izkušnje sedaj nekako odvračajo od Chryslerjev. Saj mogoče je bila to samo izjema, sm kdo ve...

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne apr 16, 2006 5:21 pm

Če mene vprašaš.

Ko je prišel ven, mi je bil všeč. Moj oče pa je imel službenega. OJOJ!

Motor je bil 2.5 in avt. menjalnik. Avtomatski menjalnik je zastarel in neuporaben (počasen, grobo prestavlja,....), motor ima (se mi zdi) 170 KM - v performansih ga prekosi vsak evropski avto s 100 KM (brez pretiravanja - ta motor je katastrofa, niti po navoru ne blesti), plastike v notranjosti in usnje so vzeti iz Kinder jajčka, poraba pa je 15 L/100 ali več.

Doma smo imeli tudi Voyagerja. Okvare kot po tekočem traku, nekateri deli skoraj nedobavljivi, nekaterih stvari ti na uradnih servisih sploh nočejo popraviti, cene rezervnih delov so, milo rečeno, drage.

Jaz tega ne bi naredil. ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Sajrus
Nov uporabnik

Napisal/-a Sajrus To apr 18, 2006 1:20 pm

Hvala obema za napisano..
Sem še v razmišljanju :?

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov