Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sasp
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Nakup nove Opel Astre 5-vratno ali Škodo Fabio Combi

Napisal/-a sasp Po apr 17, 2006 1:36 pm

Zanimam se za nakup novega avtomobila, in sicer Opla Astro 1.4 16V Enjoy (90KM) 5-vratno ali Škodo Fabio Combi Elegance 1.4 16V (75KM). Zanimajo me predvsem lega na cesti, kako vlečeta po ravnem in v klanec ITD. Po tehničnih podatkih je Astra hitrejša za 0,4s do 100 km/h in končna hitrost je za 10km/h večja. Vem tudi, da so intervali pri astri na 30.000km.
Glede opreme ima Fabia vso opremo z dodatnega cenika opreme (samodejna klima, 16col alu feltne, športne sedeže, tempomat, parkirne senzorje...). Astra pa ima podobno opreme kot Fabia razen 16col alu feltne ima 16col okrasne pokrive.
Glede cene pa je Astra od Fabie dražja za malenkost, ker ima popust.

Hvala za vsak odgovor.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Po apr 17, 2006 1:58 pm

Napačen podforum. Premikam pod Kupovanje avtomobilov.

Drugače pa ti svetujem Astro. Višji razred avtomobila, mnogo boljši motor (twinport tehnologija ;) ), novejši projekt, odlična zanesljivost novejših Oplov,....

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po apr 17, 2006 2:25 pm

astra =I
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po apr 17, 2006 2:44 pm

Astra!

Samo še dokupi Light&Sight paket.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Po apr 17, 2006 4:44 pm

OPLA primerjaš s škodo, a dej no :ne ASTRO kup nav ti žov :!: :!:
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Po apr 17, 2006 5:37 pm

Astra! Motor je novo tehnologije, ki pa ima starejšo osnovo, a je preverjena in je vredna zaupanja. Pa astre ne moreš primerjati s fabio, ampak z golfom. Potem boš videl razliko v ceni. Astra in pika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po apr 17, 2006 5:55 pm

Težka odločitev - avtomobila sodita v različna razreda. ASTRA je po zunanjih merah bližje modelu OCTAVIA kot FABIA. Temu primerne so razlike.
Mislim, da je zato najbolje, da se odpraviš avtomobila pogledat + preizkusit - tako boš sam ugotovil kaj je zate najbolje.

V primeru, da sem na tvojem mestu bi izbral FABIO, vendar z motorjem TDI 100 - s posebnim paketom LUKA velja 3,2 mio SIT in je solidno opremljen (avt. klima, usnjen volan + prestavna ročica, vsa "elektrika" - stekla, dal. cent. zaklepanje ... ). Bistvena prednost je agregat - je veliko bolj dinamičen in zmogljiv, kot tista, katera si predstavil, obenem je varčnejši (2-3 l / 100 km).

ASTRA je sicer odličen avto, vendar s tem agregatom premalo dinamičen in zmogljiv -sam bi razmišljal o vsaj 1,6 l motorju.
Sicer pa kot sem že rekel - poglej + preizkusi + izberi.

LP

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po apr 17, 2006 6:10 pm

Če se že odločaš med tema bi ti vsekakor svetoval Astro. Avto je vzdržljiv, udoben, prostoren in kar je najpomembnejše ima odlične vozne lastnosti. Predvsem lahko pohvalim zavore katere so res odlične. Govorim seveda iz lastnih izkušenj ker si lastim Astro H 1.6 Twinport, Cosmo paket. Sam bi vzel na tvojem mestu Cosmo paket zaradi sedežev kateri so občutno boljši kot navadni. Veliko boljši oprijem imajo in posledično se tudi bolj udobno sedi.
Pa obvezno 1.6 mašino. Je že res, da ima le ta 105KM kar je 5 nad 100 in s tem tudi dražjo registracijo ampak mislim, da ti potem ni žal. 1.4 je po moje premalo ampak, ker je nisem vozil tega ne morem trditi.
Edit: pa poraba je tudi zelo majhna. In seveda 5 zvezdic na Euro NCAP tudi nekaj pridoda končni oceni.

sasp
Nov uporabnik

Napisal/-a sasp Po apr 17, 2006 6:56 pm

registracija je za 1.4 ali 1.6 motor enaka samo problem je da je 1.6 210.000 sit dražji od 1.4 razlika pa je 0.2 litra in 15 KM in za teh 210.000 dobim že skoraj 6 zračnih blazin in ESP.

škoda octavia je občetno dražja od opel astre, ker nima nikoli popustov

škode fabije combi luka se mi pa ne izplača, ker je fabija combi elegance bolje opremljena(parkirni senzoeji, tempomat, 15col litke...) in samo 200.000 dražja

dazla pa nočem imet sem in bom pristaš bencinarjev

hvala za odgovore

sasp
Nov uporabnik

Napisal/-a sasp To apr 18, 2006 8:42 pm

Malo sem računal in se odločil da fabije nebom kupil. Je pa dilema ali naj astro enjoy 1.4 16v ali c4 vtr pack 1.6 16v. :?:

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To apr 18, 2006 9:19 pm

Jaz bi se verjetno odločil za C4, ki je bil zame eno najbolj pozitivnih presenečenj na Celjskem sejmu. Super oblika, prostorna, udobna in po občutku kvalitetna notranjost (da ne rečem ekstravagantna :)), coupe odlično pregleden nazaj zaradi nizke šipe, malce manjši prtljažnik, ampak ni krize. V motoreviji so enkrat celo zapisali, da ima najboljšo lego v razredu. Baje ima trše podvozje kot njegova predhodnica Xsara, še vedno pa je bolj mehek in udoben od recimo Golfa (in s tem verjetno tudi od Astre).

Vozil ga sicer še nisem, po besedah lastnikov ima dokaj uglajen motor, ki pa ne skriva performanc, a ne ravno vrhunski menjalnik.

sasp
Nov uporabnik

Napisal/-a sasp To apr 18, 2006 9:51 pm

Kakšen je menjalik pri c4 se malo zatika in pri asti se zatika samo to sem probal v salonih. Pri delovanju motorja je sigurno drugačen občutek.Šel bom na testno vožnjo obeh in se potem odločil. Vseeno bi pa želel slišati mnejne nekoga ki ima enega od teh avtov.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Nakup nove Opel Astre 5-vratno ali Škodo Fabio Combi

Napisal/-a sonček To apr 18, 2006 10:18 pm

sasp je napisal/-a:Zanimam se za nakup novega avtomobila, in sicer Opla Astro 1.4 16V Enjoy (90KM) 5-vratno ali Škodo Fabio Combi Elegance 1.4 16V (75KM). Zanimajo me predvsem lega na cesti, kako vlečeta po ravnem in v klanec ITD. Po tehničnih podatkih je Astra hitrejša za 0,4s do 100 km/h in končna hitrost je za 10km/h večja. Vem tudi, da so intervali pri astri na 30.000km.
Glede opreme ima Fabia vso opremo z dodatnega cenika opreme (samodejna klima, 16col alu feltne, športne sedeže, tempomat, parkirne senzorje...). Astra pa ima podobno opreme kot Fabia razen 16col alu feltne ima 16col okrasne pokrive.
Glede cene pa je Astra od Fabie dražja za malenkost, ker ima popust.

Hvala za vsak odgovor.

Pri nas imamo sicer fabio letnik 2000 1.4 16v ima 50 tkm.
Kaj je bilo menjano: puščala hladilna tekočina,ležaj-kolesni,ene lučke prežigale ter zadnje kolese zablokirale enkrat....to je pa vse......
Ker je kratki model je malo placa ampak pospeške ma pa dobre saj men se zdi.......valda če jih ima 100konjev..Škoda je škoda čeprav ne več Češka ja++a ampak nemška.....

Jest sem absolutno za astro(lepa že na pogled,udobna,varna,prostorna imel sem možnost sam sedet not(avtohiša)
lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 19, 2006 7:41 am

Kot prvo ne moreš primerjat astre pa fabie, ker je astra za en razred večji avto, tako po velikosti kot po ceni. Lahko bi jo primerju kvečjemu z octavio. Drgač sem pa en mesec lastnik nove fabie combi elegance z 100 KM, avto ma od opreme zelo velik (si že sam poguntu kaj), posebej še prtlažnik, zanjo sem dal 2.9 mio, potegne dobr, sicer je še nisem poteru do konca ker mam komej dobrih 1000 km. Uglavnem jst sem z njo zelo zadovoljen.
Če bi pa mel možnost izbirat med astro in C4 bi si pa astro izbral.

Gigue
Nov uporabnik

Napisal/-a Gigue Sr apr 19, 2006 4:37 pm

Priporoču bi ti astro k jo ma tut fotr in jo seveda tut jst vozm. Ima odlične vozne lastnosti....zelo natančen volan, v ovinkih je k prleplena, za ta motor tut dobr potegne poleg tega ma nizko porabo, pa kakovost tut ni vprašliva saj so po raziskavah oplova vozila pred vsemi drugimi nemškimi znamkami

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr apr 19, 2006 5:11 pm

Astra je dober in lep nakup. Pejt sprobat, pa premisli a ti je zadosti 75konj, ker avto ni ravno med najlažjimi.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

sasp
Nov uporabnik

Napisal/-a sasp So maj 27, 2006 9:06 pm

no odloču sm se za astro dobim jo 30. junija točno 1 dan pred dopustom lahko dam tudi slike gor

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So maj 27, 2006 9:08 pm

ko sem vidle primerjavo fabia KARAVAN pa astra sem se kar nasmejal :P

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So maj 27, 2006 9:09 pm

sasp je napisal/-a:no odloču sm se za astro dobim jo 30. junija točno 1 dan pred dopustom lahko dam tudi slike gor

:clapclap :clapclap :clapclap

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So maj 27, 2006 9:09 pm

Obvezno slike :tomidelej:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov