Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

simon79
Nov uporabnik

Kako se obnese Clio 1,5 dci?

Napisal/-a simon79 Sr apr 19, 2006 12:45 pm

Kako se kaj obnese diesel na Cliotu? Poraba, cena vzdrževanja, nepokvarljivost... Je vreden svojega denarja ali naj se ga na daleč izogibam? A so kakšne serijske napake na teh motorjih?

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Sr apr 19, 2006 1:05 pm

jaz ga mam, zlate barve, 1.5dci 65KM pa sem ful zadovoljen, poraba je full mala ne :D res super za to kar se rabi, da se pelaš sem pa tja pa ti nea niti tolko požere, glede okvar pa še ni nič blo :D razn filter za klimo sem menjo :D:D

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Sr apr 19, 2006 3:25 pm

Ja tudi moja punca ga ima in sicer 85km okvar ni bilo nobenih dela super tud gre kr dobro sam ja pa za vozit ful smotan tako meni kot punci, volan je ful nizko in sam položaj za volanom mi ni všeč, tako da tudi punca ga prodaja kupuje novega puntota ker je že pred tem cliotom imela puntota in je bil res ful fajni sam se ji je nekdo zaletel vanjga in ga je potem menjala za cliota, pa tudi prostora je veliko manj v cliotu kot v puntotu.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
cliopowerV6
Nov uporabnik

Napisal/-a cliopowerV6 Sr apr 19, 2006 3:33 pm

Sam imam ze eno leto cliota 1.5dci 85KM zelo dobr avto niamam nobenih pritozb majhna poraba 5l normalne voznje in samo redni servisi avto ima prevozenih 80.000 in dela kot urca brez vsakrsnih problemov tako da ce si se odlocil in da prevozis veliko kilometrov potem se ti splaca pac moje misljenje :D :D

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr apr 19, 2006 3:42 pm

lenivec je napisal/-a:ne kupuj tega avta. sploh pa ne 65km

ma punca 35k km, avto že 4x na izrednem servisu. poraba (realna ne po board kompjuteru) je nekje 5.5l mešane vožnje. nevem men avto ni všeč, ne udobje, ne mašina, glasn je... njej je pa tut vedno bol žal da je kupla cliota.

pač moje in njeno mnenje ča ti kaj pomaga.

Zdravo!

Če govoriš o prejšnji različici (serija 2 oz facelift 2) je DCI odličen avtomobil še posebej sedaj, ko so cene res nenormalno nizke. Ponuja veliko opreme za malo denarja. Poraba je res nizka cca 900km mestne vožnje z enim tankom in do 1000km relacije. Vsekakor je boljša izbira 80KM, ker je motor veliko živahnejši, 100KM različica pa je že neverjetno živahna.

O sami ergonomiji ne bom zgubljal besed, je tipičen Renault.

O zanesljivosti pa takole. Med samimi avtomobili očitno kvaliteta precej niha. Veliko je voznikov, ki vozijo BP, precej pa je takšnih, ki imajo same težave z avtomobilom. Npr moj deluje tri leta BP pa sem z njim naredil skoraj 90.000km, pa tudi ravno nežen voznik nisem. Poraba kot jo navaja Llenivec, pa je skoraj neverjetna. Max porabo sem dosegel 6.1l na relaciji Celje - Koper s povprečno hitrostjo 120km/h vendar takrat še ni bilo AC čez Trojane in tudi na Črnem kalu je bila še stara cesta.

LP Tristan01

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Sr apr 19, 2006 3:55 pm

Porabo 5.5 litra imaš lahko verjetno, če voziš premalo dieselsko, se pravi, če voziš na primer v tretji prestavi 50 km/h namesto v peti ipd.
Don`t worry, be happy:)

Gigue
Nov uporabnik

Napisal/-a Gigue Sr apr 19, 2006 4:18 pm

Ej kolega ga ma, pa je ful razočaran k ma same probleme z njim...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr apr 19, 2006 4:22 pm

Kolega ima 80KM različico, pred tem je imel pa 65KM verzijo. Razlika govori močno v prid močnejšemu motorju - pokuri manj, gre bolj. Kako je pa z napakami pa ne vem.
Slika

Uporabniški avatar
ClioMylife
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ClioMylife Sr apr 19, 2006 4:28 pm

ma punca 35k km, avto že 4x na izrednem servisu. poraba (realna ne po board kompjuteru) je nekje 5.5l mešane vožnje. nevem men avto ni všeč, ne udobje, ne mašina, glasn je... njej je pa tut vedno bol žal da je kupla cliota.

pač moje in njeno mnenje ča ti kaj pomaga.

Nevem kakšno različico ma tvoja punaca.Jst mam doma 1.5 dci 80 L.03 80.000 km brez vsakega problema samo redni servisi.Poraba po board computerju je 3,9 in 1060 Km polni tank.Vozi ga žena vsak dan nared prb.100Km.
Jaz ti ga priporočam pač moje izkušnje.

Lp.

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Kraj: Ljubljana

clio

Napisal/-a Jasminko Sr apr 19, 2006 5:09 pm

ne mašina, glasn je... .

res da ma vsak pravico do svojga mnenja, ampak nevem kakšne maš izkušnje z drugimi dizli
prisluhni recimo vw polotu :) (da me ne bo kdo takoj sq... smo mel polota sdi 5 let, tko da vem kakšna je razlika med njima)

fotr ma 1.5 dci 80 km, 35k km, nobenih problemov, samo redni servis
povprečna poraba na rač. 5.5 l/100 km

vsekakor zelo dobra odločitev, če rabš avto ki malo pokuri, nizki stroški vzdrževanja, .... če kupuješ rabljenga, je vprašanje kolk je kdo pazu na delovno temp, ... kar se pol pozna na delovanju.

lp

jasmin
Slika

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Sr apr 19, 2006 5:20 pm

Jez mam dci 60kW in je avto res super, gre ko žival (za svoje konje), ni še šlo nič izrednega, opreme ma ful (kar drugje ni nujno da je), res ni največji (najprostornejši) v razredu ampak mene to sploh ne moti (sem vedu kaj kupujem), poraba je izračunana od 4 do 5 (ne na bord.komp. - Laže mi za 2-3 deci)), položaj za volanom mi je OK (nisem lih ful velik) ... Tko da za avto iz moje strani sami +++++

Uporabniški avatar
cliopowerV6
Nov uporabnik

Napisal/-a cliopowerV6 Sr apr 19, 2006 5:22 pm

Vsi ki zanicujejo tu cliota vsi pravijo moj kolega moja punca itd a vsi ki imajo cliota dci se pa tuki se ni noben pritozil glede porabe... itd tako da pac vsak avto ma nekatere napake ni ga vozila ki jih nebi imel tako da ce bos kupil kar koli ni receno da nebos naletel na napako turbina itd glede cliota 1.5 dci sem pa svoje ze napisal malo zgoraj :D :D

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če apr 20, 2006 8:10 am

cliopowerV6 je napisal/-a:Vsi ki zanicujejo tu cliota vsi pravijo moj kolega moja punca itd a vsi ki imajo cliota dci se pa tuki se ni noben pritozil glede porabe...

Valda, poraba roolz, pa čeprav moraš pol avto menjat. :roll:

Starši ga imajo, vozil sem ga eno leto. Poraba je res kul, pri našem 4,3l/100km, tam nekje. Sam je pa ostalo katastrofa, vsaj zame. Očitno sem preveč nepokvarljivosti ostalih družinskih avtov navajen, predvsem Nissanov.

Kupili nov avto, zraven zastonj dobili lightshow na armaturki. Prvič samo resetirajo napako, vzrok neznan. Drugič pravijo da bodo menjali računalnik, kar jim v drugem poskusu po več MESECIH tudi uspe (prej so nas poskušali nategnit da so menjali računalnik pa ga niso, potem so sledili izgovori da so ga menjali pa se ga ni dalo sprogramirat ker je že bil programiran za drug avto). Lightshowi se ne pojavljajo več, airbag lučka edino včasih mal opozori nase (štekar pod zicom, serijska napaka).

Dobrih 90kkm: na dvorišču zašteka zadnje levo kolo. Po besedah uradnega serviserja dajejo v pakne zadaj tako zanič material da ga prerusta in pakne blokirajo kolo. In baje smo lahko bili srečni da se nam je to tako pozno zgodilo, večini se pri 70kkm, enkaterim celo pri 45kkm. Stroški, poleg menjave in rednega servisa v višini skoraj 90kSIT še avtovleka. Na naše stroške, seveda.

Dobrih 130kkm: očetu v Vodicah volan kar naenkrat postane blazno trd, komaj se še obrača. Očitno je vedel za to napako vnaprej ker je takoj vedel kaj je. Rezultat: menjava obeh polosi spredaj!!! :evil:

Skratka, od vseh avtov ki smo jih imeli doma je ta največji krš. Da neudobja (športni zici s sicer zelo dobro bočno oporo, a delani za manjše francoze, očitno), čim si večji od 180cm niti ne omenjam. Edina dobra stran avta, v mojih očeh, je poraba.
Slika

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Če apr 20, 2006 8:23 am

Nixxon: To, kar se vam je zgodlo z zaštekanim zadnjim kolesom, ti lahko v (švoh) tolažbo povem, da se je dogajalo tudi meni pri meganu sploh ko sem prišel domov v mokrem in zategnil ročno, sem naslednji dan ponavadi mal drsal z blokiranim zadnjim kolesom po dvorišču in je potem fejst počilo in se je odblokiral. Na cliotu se mi to še ni zgodlo, ampak ma pa isti problem kdaj pa kdaj tut fotr na P806 :? . To je res krneki ja.

Uporabniški avatar
Clio24v
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Clio24v Če apr 20, 2006 8:31 am

Jst imam 80KM chipanega na 100KM in dela ko urca nizka poraba pospeški enkratni tako da saj veš kako pravijio v tem primeru malo denarja veliko muzike. ;) ;) ;)
Lexus Style
SlikaSlika
www.gas-tuning.com

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če apr 20, 2006 8:38 am

mega_ne je napisal/-a:Nixxon: To, kar se vam je zgodlo z zaštekanim zadnjim kolesom, ti lahko v (švoh) tolažbo povem, da se je dogajalo tudi meni pri meganu sploh ko sem prišel domov v mokrem in zategnil ročno, sem naslednji dan ponavadi mal drsal z blokiranim zadnjim kolesom po dvorišču in je potem fejst počilo in se je odblokiral. Na cliotu se mi to še ni zgodlo, ampak ma pa isti problem kdaj pa kdaj tut fotr na P806 :? . To je res krneki ja.

Ja, samo pri tebi se je zalepila pakna skupaj z bobnom, v tem primeru pa je, če se ne motim, nekaj pri pritrditvi pakne počilo in so se pakne trajno razmaknile. Avto se pa ni premaknil sploh. :evil:
Slika

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Če apr 20, 2006 8:52 am

Mi imamo službene Cliote , verzijo 65 kot 80 KM različico in moram priznat , da so zelo trpežni in vzdržljivi glede na to , kako se ravna z njimi . V uporabi so 24 ur na dan . V pol leta se naredi 90 K km , pa od motorja zaenkrat še nič ni crknalo . Recimo avto stoji 2 ure , potem pa je potrebno odhitet in se na " polno " odpelje . Poraba je okrog 4,6 - 5,1 pri obeh enaka , z razliko da 80 KM je res strup in se kosa
z golfom TDI 100 KM .

Za moje pojme so to za ta denar najboljša izbira .

BAZO
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a BAZO Če apr 20, 2006 10:06 am

Fotr ma tut dci 80km extreme in morm rečt, da je fajn, mislm nč nimam proti. Poraba po računalniku je 4,6. Okvar pa še ni imu nič..

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če apr 20, 2006 11:32 am

V službi mamo enga cliota in moram rečt da je ergonomija slaba, posebej to velja za volan ki ga imam med koleni.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov