Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rib0n
Nov uporabnik

Posredniki za uvoz rabljenih vozil

Napisal/-a rib0n Po maj 08, 2006 7:36 am

Zanimam se za uvoz rabljenega vozila. Zanima me, če se mi to splača preko posrednika in če ima kdo izkušnje s tema dvema:

http://www.imperas.si/
http://www.joma.si/

(obe strani se mi zdita sila preproste, zato sem malo skleptičen)

Sam sem našel samo ta dva posrednika, mogoče mi lahko priporočite še katerega drugega?

Hvala in lp

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Po maj 08, 2006 8:33 am

Ne splača se ti prek posrednika. Poglej si cene preko autoscouta24.de , pa boš videl koliko ceneje te pride če si greš ga sam ponj. Moje mnenje pač! ;)
Slika

Uporabniški avatar
mintavto
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a mintavto Po maj 08, 2006 10:39 am

Nevem zakaj vsi mislite, da kot fizična oseba lahko ceneje uvozite avte! TO SPLOH NI RES :!: :!: :!: Prvo nimate popustov zaradi količinskih nakupov, plačati morate prevoz, davek,... Nekateri posredniki vzemajo mastne provizije to je vsekakor res, smo pa tudi taki, ki vam lahko vozila pripeljemo veliko ceneje kot pa da sami hodite po njih :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Po maj 08, 2006 1:18 pm

Hm? Daj mi en primer!
Slika

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GTA lover Po maj 08, 2006 1:31 pm

Torti je napisal/-a:Hm? Daj mi en primer!

Ti ga bom dal jaz, če smem.

Recimo, da se odločiš za neko vozilo, ki ga lahko jaz kot posrednik dobim pri mojem dolgoletnem partnerju v tujini. Seveda mi bo dal že na poznanstvo nekaj popusta, poleg tega da imam itak nižjo nabavno ceno kot ti, ker verjetno ne jemljem en po en avto, ampak jih vzamem 6-8, da nafilam šleper. No, pa sva že pri drugi stvari, ki me pride ceneje kot tebe - prevoz. Če voziš iz Nemčije, boš po avto zelo verjetno moral tja do Hamburga, ker je severna Nemčija veliko cenejša kot južna. To pomeni bencin in vinjete (pa še kaj) za dva avta in dva človeka. Če se gre za italijanski avto, je zgodba (zate) še slabša. V Italiji namreč ne poznajo preizkusnih tablic in boš moral avto pripeljati s kamionom. Verjetno ti je jasno, da prevoz za 8 vozil pride po enoti ceneje kot prevoz za en avto - da ne govorim o tem, da recimo jaz sodelujem z istim prevoznikom že nekaj let in imam spet nekaj rabata na dobo sodelovanja.

Na raznih mobile.de in autoscoutih vsi vidite le cene, množite z 240 in že imate najcenejši avto od vseh :roll: Žal ni čisto tako :!:

V večini primerov je tako, da pošten posrednik lahko dobi avto, ki pride končnega kupca ceneje, kot če bi se slednji sam spustil v nabavo.

Če pa koga zanima kaj konkretnega - ZS.
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

dane28
Nov uporabnik

Napisal/-a dane28 Po maj 08, 2006 1:47 pm

Dobro napisano gta. Pa še nekaj stvari bi lahko dodali :lol: :lol: Ne se zaletavat pa gledat cene na mobile pa autoscoutu in mislit da so vsi avti zastonj. Mam stranke, ki me kličejo in hočjo golfa 4, audija a4,... 2002-2003, da naj jim ga pripeljem za 5 tisoč evr. TO JE NEMOGOČE. Avti, ki imajo takšne cene so čista nategancija in o tem je bilo že tudi veliko govora na forumu. če hočte met dober avto, vas bo prišel pribl. toliko kot se prodajajo pri nas, samo da imate gor veliko večjo izbiro vozil. Še enkrat vam povem: ZASTONJ AVTOV NI :!: :!: :!: (KER NOBEN NI NEUMEN DA BI DAL ZA AUTO 30-40 TISOČ EVR. PA GA POTEM ČEZ 3-4 LETA PRODAL ZA 5. NI LOGIKE :?: :?:

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Po maj 08, 2006 2:59 pm

Ok...to vem, da ni logike. Kaj pa lahko te vprašam zakaj so v Belgiji toliko bolj poceni avtomobili? Vidva potem že morat vedet, v čem je fora? :?:

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Po maj 08, 2006 5:15 pm

Kar jest poznam uvoznike(svercerje), so to v glavnem rent-a-car avti(iz belgije), ki so bili zaleteni, zgonjeni, skratka nihce se jih ni pazil ;) Sem dostkrat imel priloznost ogledat si jih , preden so sli na temeljito ciscenje, in po temeljitem ciscenju, v nasem koncu nekdo cisti take avtomobile za ceno priblizno 300eu+.. Ce tolko zaracuna, potem ves da je z avtom nekaj narobe, pa se to je samo zunanjost(oz notranjost) :)

limo
Nov uporabnik

Napisal/-a limo Po maj 08, 2006 5:22 pm

mintavto je napisal/-a:Nevem zakaj vsi mislite, da kot fizična oseba lahko ceneje uvozite avte! TO SPLOH NI RES :!: :!: :!: Prvo nimate popustov zaradi količinskih nakupov, plačati morate prevoz, davek,... Nekateri posredniki vzemajo mastne provizije to je vsekakor res, smo pa tudi taki, ki vam lahko vozila pripeljemo veliko ceneje kot pa da sami hodite po njih :shock: :shock: :shock:

Cenje ti ga pripeljejo tisti posredniki ali uvozniki,ki kupijo v tujini avto neto brez davka in NE plačajo pri nas nobenih dajatev se pravi DDV in DMV ker ga pripeljejo preko bajpas firm,ki so registrirane samo za pranje denarja ter davkov in z tem operejo davke pri uvozu,država se pa obriše pod nosom za DDV in za DMV pa še za dobiček na vozilo .

Še huje pa je z vozila ,kot so tovorna vozila ali kombinirana vozila in avtobusi tam pa zaračunajo kupco davek DDV ,ki ga pa dobi kupec od države čez nekaj tednov nazaj ali pa si ga poračuna; vendar uvoznik davka ni plačal!! država ga pa je kupcu izplačala se pravi 2 X nateg države in 2 X zguba denarja

changer
Novinec

Napisal/-a changer Po maj 08, 2006 6:19 pm

no, ko že mam priliko vprašat ljudi iz stroke. mene zanima, kako je z nakupom in uvozom vozil, ki so bila na lizing, ta je potekel in lizing hiša jih vzame nazaj. a to je varianta pol za ceneje dobit? kako je s tem

Uporabniški avatar
mintavto
Nov uporabnik

Napisal/-a mintavto Po maj 08, 2006 6:32 pm

Limo brez plačila DMV-ja ne morš avta registrirat tko da ne piš neumnosti. Če ne plačaš DDV-ja ga pa enkrat sigurno boš al pa boš šel mal na povšetovo. Tko da tisti k to delajo jim se nepiše nč dobrega.

dane28
Nov uporabnik

Napisal/-a dane28 Po maj 08, 2006 6:42 pm

Pa še neki za Axiona! Moje stranke si same poiščejo avte ali pa jih poiščemo skupaj na netu. Tko da js ne vozim sm razbitih avtov in jih potem prodajam kot nove.

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Po maj 08, 2006 7:05 pm

se strinjam kar je napisal GTA, sam neki bi pripomnu: ti bi naprimer že lahk zrihtal nekoliko ceneje, nekateri si pa nabijejo mastne zaslužke oziroma ne samo nekateri, večina je takih, govorim iz izkušenj. Lp ;)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po maj 08, 2006 7:09 pm

mintavto je napisal/-a:Limo brez plačila DMV-ja ne morš avta registrirat tko da ne piš neumnosti. Če ne plačaš DDV-ja ga pa enkrat sigurno boš al pa boš šel mal na povšetovo. Tko da tisti k to delajo jim se nepiše nč dobrega.

no to ni lih res, velik firm ne plačuje davkov in gre lepo v stečaj po letu ali dveh, država pa ne dobi denarja
podpis

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Po maj 08, 2006 10:17 pm

dane28 je napisal/-a:Pa še neki za Axiona! Moje stranke si same poiščejo avte ali pa jih poiščemo skupaj na netu. Tko da js ne vozim sm razbitih avtov in jih potem prodajam kot nove.

In tako naj no!
Poznam sicer samo 2uvoznika, ki iz belgijske regije vozita avtomobile, vecina avtomobilov, ki jih pripeljeta so rent-a-car avti, najde se pa celo kaksen taxi, nisem mogel verjet, dokler nism vidu na avtu, ki je bil dobro leto star, 200k km, sicer avto dela, kot je treba, in po vsej verjetnost bi se najmanj 2x toliko km naredil bp, samo kupcu to ni vsecno, tukaj pa pride do "nategovanja"-vrtenja stevcev..

BNE
Nov uporabnik

Napisal/-a BNE Po maj 08, 2006 10:40 pm

Strinjam se s tem kar je napisal dane28. Razumeti je potrebno enostavno dejstvo: nobeden ne bo "šenkal" dobrega avtomobila za par jurjev EUR. Vsi vemo kako so "škrt" v D. Jaz ne razumem, da bi zdaj isti ljudje prodajali avtomobile za polovično ceno. Svet enostavno tako ne laufa...

Sam imam avto iz D in dosedaj je vse OK. Sem ga pa čakal od novembra do aprila. Na koncu sem dobil avto, ki sem ga želel. Ta avto ni cenejši kot je pri nas. Ima pa tisto kar želim in malo kilometrov. Po moje se splača uvažati avtomobile srednjega in višjega razreda. Pri nas je te avte težko dobiti rabljene, pa še v večini primerov so bili kupljeni z namenom, da se "vozijo". Ali so pa službeni. V D ali pa v I se da dobiti tak avto z opremo. Treba je imeti veliko potrpljenja. :? Golfa osebno ne bi iskal gor, razen kako GTI verzijo. :lol:

Na trgu je pa zmeraj polno vsega. Od tistih, ki so maksimalno korektni, do tistih, ki te nategnejo, da boli glava. Vsekakor je pa treba malo primerjat cene. Eni avtomobili, ki se pri nas prodajajo z 80k km, imajo v D visoko ceno. Pri nas so pa cene povsod "ugodne" - ker to zahteva trg. Potem pa dobiš avto, ki je gor 4.000 EUR cenejši in ima 200k km (tudi več!). Takrat se pa račun izzide. Pa vsi so več ali manj srečni! :roll:

V kolikor dobiš uvoznika je definitivno ceneje it preko njega. Pa še manj boli glava. Hudič je vedno v malenkostih! :twisted:

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Re: Posredniki za uvoz rabljenih vozil

Napisal/-a ga-ma Po maj 08, 2006 10:53 pm

rib0n je napisal/-a:Zanimam se za uvoz rabljenega vozila. Zanima me, če se mi to splača preko posrednika in če ima kdo izkušnje s tema dvema:

http://www.imperas.si/
http://www.joma.si/

(obe strani se mi zdita sila preproste, zato sem malo skleptičen)

Sam sem našel samo ta dva posrednika, mogoče mi lahko priporočite še katerega drugega?

Hvala in lp

prvega poznam, sem tudi sam pri njem kupil moj sedanji avto in tud vsi moji prjatli.
se poznamo dobro.
če hočeš kej več info pa na ps.
Praevenire melius est quam praeveniri
----------------------------------------------------
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=5169

dane28
Nov uporabnik

Napisal/-a dane28 To maj 09, 2006 8:23 am

Moj predlog za vse tiste, ki bodo nabavljali vozilo v EU je takšno:
- vozilo si sami poiščite na netu
- preračunajte si stroške, ki jih boste imeli z uvozom ( bencin, vinjete, ddv, dmv, ekološka taksa, homologacija, preizkusne tablice in zavarovanje v državi nakupa,...)
V tujini lahko ceno avtomobila zbijete za max. 200 evr, tko da ne pričakujte, da je to ljubljanski avtosejem da se lahko cenkate
- nato pokličite več posrednikov in se odločite za najbolj ugodno varianto

SIMPLE K PASULJ
Zadnjič spremenil dane28, dne To maj 09, 2006 6:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To maj 09, 2006 9:11 am

dane28 je napisal/-a:Moj predlog za vse tiste, ki bodo nabavljali vozilo v EU je takšno:
- vozilo si sami poiščite na netu
- preračunajte si stroške, ki jih boste imeli z uvozom ( bencin, vinjete ddv, dmv, ekološka taksa, homologacija, preizkusne tablice in zavarovanje v državi nakupa,...)
V tujini lahko ceno avtomobila zbijete za max. 200 evr, tko da ne pričakujte, da je to ljubljanski avtosejem da se lahko cenkate
- nato pokličite več posrednikov in se odločite za najbolj ugodno varianto

SIMPLE K PASULJ

pozabil si napisat da bojo moral naredit še par tisoč km če v prvo ne bo avto ki na mini slikci na netu ''dobro'' izgleda tak kot bi moral bit, pa bo treba večkrat v tujino.

Da o času za pot, času za papirje in živcih ne govorimo :lol:

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk To maj 09, 2006 9:20 am

koliko pa so normalne cene provizij uvoznikov, če ti avtomobil sami pripeljejo npr. iz nemčije v slovenijo- namreč sedaj imam že par ponudb in se mi zdijo cene rahlo pretirane (cene odstopajo od cen na mobile.de tudi za 300k), pa me zanima zgolj iz radovednosti, ker nimam stem nobenih izkušenj oz. informacij- gre pa se za avto cenovnega ranga 1.5 mio če je to kaj važno
EJ6
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov