Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Hyundai Lantra ali daewoo nubira

Napisal/-a AM Po maj 15, 2006 5:09 pm

Zanimajo me bistvene razlike med Hyundai Lantro Wagon in Daewoo Nubiro Wagon ???

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Po maj 15, 2006 5:20 pm

Uporabi iskanje, pa boš dobil odgovor. Drgač pa edina napaka lantre je poraba olja, za nubiro boš pa čul še pa još kritik. Kolega ma nubiro pa je nonstop kej narobe.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po maj 15, 2006 6:11 pm

koliko denarja pa si pripravljen odštet za avtomobil?
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po maj 15, 2006 6:36 pm

do nekje 800k sit, sam je težko najt kako dobro lantro. Mal sem že obupal. Sej drugače se bol nagibam na lantro, sam vseeno me zanima kak so pa kaj nubire, ker je več izbire z malo prevoženimi km.
zelo mi je všeč lantra 99l, v novejši obliki, sam ko ni taprave. Max max 130k km, ne zelene ali rdeče barve torej srebrna ali modra, sam ko ni, oz. je težko najt vredu.

Razmišljal sem že tudi na vectro karavan, je lep avto, sam me zanima kak je z oljem, pa z rjo. Baje je mal slabo s tem.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po maj 15, 2006 6:57 pm

Ja prvi je super, samo neki manjka. Klima. Mogoče če bi se dalo nadgradit da bi klimo noter montiral, sam se pomoje ne splača, drugo pa je, da če že lantro kupujem bi raj mel 1.8.

V drugem pa je klima, sam ma ša že tolk ogledov vozila, da ziher neki ni vredu.

Saj bom že našel neki, mal časa že še mam. Vsaj tak razmišljam, da pred julijem si moram nabavt en avto s klimo.

Kak so pa kaj mondeoti v tem cenovnem rangu ???

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po maj 15, 2006 7:01 pm

zakaj 1.8?, kar se pa stevila ogledov tiče ne skrbi, ti avti so slabo prodajani zato še ni prodana ni rečeno da je kaj narobe z njo, moj hyundai je mel 1500 ogledov od tega sta sam 2 klicala, samo en pa je prisel avto dejansko pogledat...ni rečeno da je kaj narobe z avtom če ima veliko ogledov.

pa nekaterim je ljutomer na koncu sveta :D
Zadnjič spremenil maniaxxx, dne Po maj 15, 2006 7:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Po maj 15, 2006 7:01 pm

Če že kupuješ kup uno z top-k opremo, mal počak se bo ziher kera najdla, ona zgorna ni slaba. kilometri pa pri tem avtu niso problem, če je bil naret velik servis in vedno redno menjano olje je tud več kot 13000 ni problem.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po maj 15, 2006 7:03 pm

Kilometri res niso problem, glej raj na splošno ohranjenost ipd kot na to a ma par tisoč kilometrov manj al več...zdržala ti bo krepko prek 300k ob normalni uporabi vsekakor.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po maj 15, 2006 7:46 pm

Ti kr Lantro vzemi ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po maj 15, 2006 7:54 pm

Ja glih to iščem, da bo ful ohranjena pa to, ker jo mislim potem kar enčas imet. Minimalno 4-5 let. Zato pa iščem s klimo in velik avto. Ker karavan mi bo prav prišel.
Je pa tudi res, da se mi ne mudi zaenkrat tak, da bi zdaj z glavo skozi zid rinil, blo bi pa fajn, da bi blo več izbire.

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Po maj 15, 2006 8:55 pm

evo ideal zate: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=772063

sosed jo ma že 3 leta, jo je kupu ko je meu z nexio totalko, ni mel nobenega kvara, samo redni servisi...LP

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To maj 16, 2006 6:08 am

Bom raj še malo počakal na kako lantro, drugače bom pa razmislil o čem takem, čeprav v daewoo nimam glih nekega zaupanja, zato sem pa spraševal, kaj vi mislite o daewoojih poleg tega še pa o opel vectrah mogoče astrah in o ford mondeotih .

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JaNi|86 To maj 16, 2006 7:52 am

AM je napisal/-a:Bom raj še malo počakal na kako lantro, drugače bom pa razmislil o čem takem, čeprav v daewoo nimam glih nekega zaupanja, zato sem pa spraševal, kaj vi mislite o daewoojih poleg tega še pa o opel vectrah mogoče astrah in o ford mondeotih .

LANTRA!
mi smo meli 8 let pa ni blo ene težave, razen vse tiste obvezne!Bla pa je mašina 1.8 13km in top-k; res zakon avto mi je kr žal da je šol od hiše

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To maj 16, 2006 4:06 pm

Mi imamo sicer Lanosa, ampak do sedaj ni blo še kakih posebnih problemov, samo redni servisi in potrošni material pač. Sosed ima starega Racerja, pa tud še vedno laufa bp. Stric ima tudi Lanosa, in je imel do sedaj en problem, ko je prišlo do stika nekje v armaturki, in je bilo treba pol zamenjat neko čudo (ni bilo drago). Je pa zgledalo precej hujše kot je dejansko bilo, saj se je nenadoma začelo kadit iz armature :shock: Drugih problemov pa tud on nima.

Tk da kar se zanesljivosti tiče, nimam nad Daewooji nobenih pripomb, če so vsi taki. Naš je letnik 98, z nekaj manj kot 90k km, stricev skoraj enako, za Racerja pa ne vem točno kolk ima sedaj, ampak jih ima že kar precej na grbi.

Hyundai tega letnika se mi po kvaliteti izdelave zdijo nekaj podobnega, glede zanesljivosti pa tud dvomim da je kaj razlike. To so bili vse avti, ki sicer niso ponujali kakih norih performanc, užitka v vožnji ali udobja, so pa bili zato precej zanesljivi (dosti se je uporabljala starejša, a zato preizkušena tehnologija od drugih firm. Tud vzdrževanje je relativno poceni.

Uporabniški avatar
cliopowerV6
Nov uporabnik

Napisal/-a cliopowerV6 To maj 16, 2006 4:14 pm

Ti kr lantro vzemi se ti bo sigurno bolj splacalo moje iskusnje z korejci pac lantra ti bo sigurno vec olja pila ampak masinca pa zdrzi in zdrzi pac moje mnenje :D :D

timberwolf
Nov uporabnik

Napisal/-a timberwolf Sr maj 17, 2006 12:45 pm

Nekaj let sem sam imel Nubiro 1,6sx Wagon in moram reči, da sem bil zelo zadovoljen (75.000km). To je res zelo prostoren avto, vsekakor veliko bolj kot lantra, in udoben avtek. Prostornost kabine in prtljažnika (sploh tukaj se Lantra ne more primerjati)je je 1a s piko za ta razred avtomobila. Ergonomija, sedenje in nastavljivost voznikovega sedeža je superca pogrešal sem le nastavljiv volan. Armaturka ni nič pretresljivo modernega vendar je funkcionalna in ima vse kar voznik potrebuje. Oblazinjenje, blago in materiali nasplošno so za ta cenovni razred preposto več kot odlični. Motor je za moje pojme precej soliden (106 kar živahnih konjičev), solidno potegne, končna hitrost pa je tudi okoli 175-180. Motor sam ni najnovejši biser tehnologije vendar je preizkušen in zanesljiv 16 ventilc. Sigurno lahko brez težav zmore krepko preko 200.000. Lega na cesti ni BMW-jevska vendar je pa zadovoljiva in predvsem udobna, pa tudi hitro vožene ovinke dokaj solidno prenese. S samo tehnko jaz nisem nikoli imel nobenih težav. Poraba po mestu med okoli 11 (ampak res samo čista mestna vožnja) na relacije pa solidnih 7 - 8 litrov, primer: morje pa nazaj 4 ljudje v avtu poln kuferam prtljage in dostikrat tudi klima - 8 litrov, kar je za okoli 1260kg težek avto kar vredu.
Lantre ne poznam kaj posebej mislim pa da je tudi kar soliden avto sploh kar se tehnike tiče, je pa morda Lantra nekaj dražja. Nubire so cenovno podcenjene za 800-850 jurčkov dobiš lepo ohranjeno z manj kot 100.000 prevoženimi letnik 99 ali 2000 in z dosti opreme: klima, servo, centralno, elektro šipe. Vsekakor ne jemlji letnika manj kot 99 ker so bile ravno to leto faceliftane (model 2000) in marsikatera drobna napaka je bila odpravljena pa tudi v osnovi so jo malo ojačali in posodobili. Lantra je na pogled morda malo všečnejša vendar se Nubira zato oddolži z večjo prostornostjo in verjetno nekaj nižjo ceno.
Če imam v mislih cene Nubir (za Lantre ne poznam) se za ta denar definitivno dobi veliko avtomobila. Jaz sem mojo 99 letnik prodal za 850 jurčkov pri 75.000 km, bila je v super stanju, zelo ohranjena in vzdrževana. Za ta denar lahko dobiš naprimer cliota 1,2 60KM tri vrata isti letnik z isto kilometržo naprimer ampak po uporabnosti se ta dva avta ne moreta primerjati. Torej če iščeš predvsem uporaben, prostoren in zanesljiv avtomobil za zelo solidno ceno in si pri tem pripravljen pozabiti na ne najbolj moderno obliko potem je Nubira odlična izbira.

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Sr maj 17, 2006 3:10 pm

ti kar lantro nabav
Poraba olja tudi ni drastična :roll:
Naša ima 265k sedaj in nobenih težav razen potrošnega materiala.
Aja no enkrat na 220k se nam je brisalc zlomil, a je bil morda počen od česa drugega?
Ker sam dvomim da bi počil.
Pa zadnji lonc je še original :D
Daewoo je pa res da trefiš več slabih kot dobrih :?
L
p

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Sr maj 17, 2006 4:40 pm

Lantra
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov