Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

golf 3 tdi

Napisal/-a alfaromeo155 So maj 20, 2006 1:54 pm

zanima me kaksne imate izkusnje z golfom trojko z tdi motorjem . kupujem namrec petvratnega 90ks do 110 ks z klimo abesom in airbegi pomoznosti se sinhro . ravno okoli sinhrotra vem najmanj kaksne hibe imajo.

LP
Zadnjič spremenil alfaromeo155, dne Ne maj 21, 2006 9:45 am, skupaj popravljeno 1 krat.
love alfa

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN So maj 20, 2006 2:10 pm

Najvecja hiba je cena, to kar si ti nastel od opreme, ne bo slo pod 1.2 mil. ;)

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So maj 20, 2006 3:14 pm

koliko si pripravljen odštet za avto?

če bi šlo, bi še stisnil kak mesec ali dva in raje kupil IV. :?
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
anze
Nov uporabnik

Kraj: kr

Napisal/-a anze So maj 20, 2006 3:22 pm

bi karavnasko izvedbo ali navadno limuzino? na avtosejmu v lj. se je prejšn tedn en prodajou l.95 za 850k. a bi ti novejši letnik želel? sicer se pa ne smeš ustrašt ker imajo te avtomobili veliko km. Lahko ga kupiš z realnimi 300 000kilometri oz. z "150 000". morš gledat po avtomobilu kako je ohranjen, kilometri so težko zaupljivi.

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 So maj 20, 2006 9:10 pm

zanimam se za navadnega 5 vratnega tja do 1,2 mio sit . saj vem da bi dobu ze 4 samo je pa trojka se zadja kvalitetna generacija .
love alfa

Uporabniški avatar
opel_frik
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a opel_frik Ne maj 21, 2006 7:44 am

kolega ima golfa 3 TDI Variant (90 KM) l.97, prevoženih okrog 280.000 km, opravlja redne servise in mašina laufa! mislim, da te mašine ne delajo nekih velikih problemov, saj pri tej opcije ne razvije velikih KM! ;)

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 To maj 23, 2006 8:25 pm

ali ma se kdo kaksne izkusnje
love alfa

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To maj 23, 2006 9:59 pm

alfaromeo155 je napisal/-a:zanimam se za navadnega 5 vratnega tja do 1,2 mio sit . saj vem da bi dobu ze 4 samo je pa trojka se zadja kvalitetna generacija .

Trojke so že tiste k se po malem kvarjo dobr sam vseeno zdržijo tam po 300-500 tkm med tem ko enka in dvojka sta neuničljiva kar se tiče motorjev saj zdržijo malo malorco čez 500 tkm in več celo edn iz Bosne ki ga poznam jih je naredu čez milijon,dost folka prej zamena pleh pri golfu kot pa motor. Dobr na 250000 kmje treb atud kakšno stvar menat kakšni ah več o tem če te zanima na pm mel sem tud od golf 3 motor bencinar sam je bil v seatu če te kej zanima na PM

Drugač pa dobr nakup !!!

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Sr maj 24, 2006 9:37 am

Moj kolega je moral na Golfu 2 pri okoli 200 000 km narediti generalko motorja. Pa mašina še zdaj ne dela povsem kul, na enem cilindru sumi, da je premajhna kompresija še vedno! Avto je sicer tank, a škripa in ropota na vseh koncih pa je eden bolje ohranjenih Golfov 2 letnik 91. Pri speljevanju mašina tako trese, da misliš, da bo izpod havbe ven skočila(krivi najbrž nosilci motorja in nemiren motor kot tak). :lol: Vsakič, ko ustavi v leeru, se avto tako trese, da imaš brezplačno masažo hrbta in stopal (krive najbrž šobe, a to je za Golfe normalno) :lol: Sklopka mu včasih kar hoče prijemat, čeprav ima pedal do konca pritisnjen ob tla. Poleg tega pa avto ropota kot star traktor in še prav grdo smrdi, če se za njim voziš. Še dobro, da nisem tega Golfa kot svoj prvi avto kupil od njega. :roll: Žre mu pa res malo, pod 4.5 litra ponavadi, a moj Twingo žre kakšen liter več v povprečju pa je vožnja neprimerno bolj prijetna kot v Golfu, ki je za povrh še trd kot kamen, mam občutek, da na deski sedim, ko se v Golfu vozim. :lol:
Don`t worry, be happy:)

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO Sr maj 24, 2006 9:46 am

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=633246

Evo ga vendar klime nima in ni limuzina :lol:
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Re: golf 3 tdi

Napisal/-a HajdukS Sr maj 24, 2006 11:36 am

alfaromeo155 je napisal/-a:zanima me kaksne imate izkusnje z golfom trojko z tdi motorjem . kupujem namrec petvratnega 90ks do 110 ks z klimo abesom in airbegi pomoznosti se sinhro . ravno okoli sinhrotra vem najmanj kaksne hibe imajo.

LP

moje izkusnje so da je robat, trd , neudoben brez kakersnega koli sarma ampak najvecja slabost je to da nikamor ne gre. Pac avto ki ga noces vozit zarad uzitka ampak zato da te nekam pripelje brez tezav in poceni.

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Sr maj 24, 2006 12:25 pm

Jst sem imel Golf GT TDI 90KM l. 1995. Avto je imel vso možno opremo od klime,usnja,gretja sedežev,el šibedaha,... Edino kar me je motilo pri njemu je mogoče malo prešibak motor z 90 KM. Torej če misliš vzemat uzemi raje 110km. Kar se tiče motorja nisem imel skoraj nobenih težav. Kupil sem ga l. 2000 z 56000 prevoženih km prodal l. 2001 z 96000km. Torej 40000 v enem letu pa nikakršnih težav z motorjem.Je pa bil takoj ob nakupu narejen veliki servis(vsi jermeni,...) in je bil servisiran na uradnem servisu. Pred kratkim se je prodajal na avtonetu z 156000k na števcu. Je pa avto bil prodan v MAribor. Torej če dobiš dobrega in vzdrževangega mislim da nebi smelo biti problemov.

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Sr maj 24, 2006 12:26 pm

HajdukS je napisal/-a:
alfaromeo155 je napisal/-a:zanima me kaksne imate izkusnje z golfom trojko z tdi motorjem . kupujem namrec petvratnega 90ks do 110 ks z klimo abesom in airbegi pomoznosti se sinhro . ravno okoli sinhrotra vem najmanj kaksne hibe imajo.

LP

moje izkusnje so da je robat, trd , neudoben brez kakersnega koli sarma ampak najvecja slabost je to da nikamor ne gre. Pac avto ki ga noces vozit zarad uzitka ampak zato da te nekam pripelje brez tezav in poceni.

kako nikamor ne gre ja 1.4 res nikamor ne gre :P

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr maj 24, 2006 2:37 pm

MALIJOHN je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:

LP

ne samo 1.4. Tudi drugi v primerjavi s konkurenco ne grejo nikamor... 1.8 ma ze kok konjev? 75? Sramota.... 1.8 GT jih ma pa celih 90 HAHAHAHA LOOOOL

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr maj 24, 2006 3:04 pm

HajdukS je napisal/-a:
MALIJOHN je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:

LP

ne samo 1.4. Tudi drugi v primerjavi s konkurenco ne grejo nikamor... 1.8 ma ze kok konjev? 75? Sramota.... 1.8 GT jih ma pa celih 90 HAHAHAHA LOOOOL

Jebat ga, ni to Mitsubishi.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Sr maj 24, 2006 3:09 pm

Sam bi vseeno rekel, da niso VW mašine kot take slabe. Verjetno pa je res, da podjetje že od nekdaj precej stavi na svoje dieselske agregate, ki so v osnovi verjetno boljši kot bencinski motorji.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr maj 24, 2006 3:18 pm

a sm reku kje da so slabe masine... sam pravm da niso mocne in da zarad tega avti nikamor ne grejo...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr maj 24, 2006 3:24 pm

fifi je napisal/-a:Moj kolega je moral na Golfu 2 pri okoli 200 000 km narediti generalko motorja. Pa mašina še zdaj ne dela povsem kul, na enem cilindru sumi, da je premajhna kompresija še vedno! Avto je sicer tank, a škripa in ropota na vseh koncih pa je eden bolje ohranjenih Golfov 2 letnik 91. Pri speljevanju mašina tako trese, da misliš, da bo izpod havbe ven skočila(krivi najbrž nosilci motorja in nemiren motor kot tak). :lol: Vsakič, ko ustavi v leeru, se avto tako trese, da imaš brezplačno masažo hrbta in stopal (krive najbrž šobe, a to je za Golfe normalno) :lol: Sklopka mu včasih kar hoče prijemat, čeprav ima pedal do konca pritisnjen ob tla. Poleg tega pa avto ropota kot star traktor in še prav grdo smrdi, če se za njim voziš. Še dobro, da nisem tega Golfa kot svoj prvi avto kupil od njega. :roll: Žre mu pa res malo, pod 4.5 litra ponavadi, a moj Twingo žre kakšen liter več v povprečju pa je vožnja neprimerno bolj prijetna kot v Golfu, ki je za povrh še trd kot kamen, mam občutek, da na deski sedim, ko se v Golfu vozim. :lol:

Po mojih izkušnjah pri 200 "tisočakih" realnih km je z redni vzdrževanjem motor GOLF-a 2 dizel komaj dobro utečen - torej jst sumim, da ima motor oz avto od tvojega kolega veliko več km. Tudi tisto o škripanju, tresenju in podobnem dodatno govori v prid temu, da je avto že precej "zguljen" ;)

LP

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Sr maj 24, 2006 3:35 pm

Hja, ne vem, ta kolegov avto je prej imel njegov foter, kupljen pa je bil od prvega lastnika, ki ga njegov foter osebno pozna. Mislim, da so kilometri dokaj realni, moram pa priznat, da se tudi meni zdi sumljivo, da je kompresija spustila tako zgodaj. No, kakorkoli že to ne spremeni dejstva, da je avto zelo neudoben, motor pa zelo robat in se precej trese med delovanjem, velikokrat zaradi močnih vibracij tudi nosilci motorja popustijo in se mašina še toliko bolj trese med speljevanjem potem. Kolikor vem so to kar značilnosti starih dvojk. ;)

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO Sr maj 24, 2006 4:03 pm

HajdukS je napisal/-a:a sm reku kje da so slabe masine... sam pravm da niso mocne in da zarad tega avti nikamor ne grejo...

Če rabš močnga golfa si kup Vr6 sam morš ga tankat k neumn solidno močn golf je pa gti 16V (150KM) al pa za po mestu navadni 1.6(101KM-NOVI MOTORJI),za Tdija pa nimaš problemov samo pazi da nedobiš z slabo turbino,to pa le glej.
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov