Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

David_
Nov uporabnik

Nakup Nissan Almera ali Primera?

Napisal/-a David_ Ne maj 21, 2006 10:13 am

No prišo sem do odločitve da bo treba nabavit avto! Do zdaj sem uporabljal fotrovega ampak mi ni do tega da bi vedno bil od nekoga odvisen!
Rad bi kupil Nissan Almero ali Primero nekje med 1,4 in 1,6 ccm, ter letnik nekje med 1995 do 1997 (400.000 - 650.000 SIT)!
No pa mi povejte tisti kateri imate izkušnje s temi avtomobili, če so zanesljivi, vzdržljivi itaq vem da so(ker ma foter Nissan Sunnya pa ga ne mores ubit ;) ), predvsem me zanima kje je njihova šibka točka, ter na kaj moram pri nakupu pazit!
Prosim da mi pomagate odgovoriti v čim večjem številu, ker avto nameravam kupit v ZELO kratkem času!
Zanima me še katero znamko avtomobila bi vi kupili na mojem mestu, saj se mi res gre za najboljše razmerje med ceno/kakovostjo!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Nakup Nissan Almera ali Primera?

Napisal/-a Mojster Miha Ne maj 21, 2006 10:36 am

David_ je napisal/-a:No prišo sem do odločitve da bo treba nabavit avto! Do zdaj sem uporabljal fotrovega ampak mi ni do tega da bi vedno bil od nekoga odvisen!
Rad bi kupil Nissan Almero ali Primero nekje med 1,4 in 1,6 ccm, ter letnik nekje med 1995 do 1997 (400.000 - 650.000 SIT)!
No pa mi povejte tisti kateri imate izkušnje s temi avtomobili, če so zanesljivi, vzdržljivi itaq vem da so(ker ma foter Nissan Sunnya pa ga ne mores ubit ;) ), predvsem me zanima kje je njihova šibka točka, ter na kaj moram pri nakupu pazit!
Prosim da mi pomagate odgovoriti v čim večjem številu, ker avto nameravam kupit v ZELO kratkem času!
Zanima me še katero znamko avtomobila bi vi kupili na mojem mestu, saj se mi res gre za najboljše razmerje med ceno/kakovostjo!

Med tvojima kandidatoma bi izbral PRIMERO, vendar preizkusi ali je motor 1,6 l dovolj zmogljiv zate. Osebno bi izbral močnejši agregat.
Od ostalih - "cena - kvaliteta" - to je zelo težko ocenit, ker imamo pač ljudje drugačne želje, pričakovanja od lastnosti, ki jih določen avto nudi.
Recimo če gledaš novejši letnik - je dobra izbira HYUNDAI ACCENT - dobiš letnik 2000, dobro opremljen, solidno ohranjen. Osebno pa v tej "kategoriji" (primerljiva velikost) bolj cenim HONDO CIVIC, čeprav bo za ta denar nekje 4 leta starejša, ampak v ostalih lastnostih je daleč pred ACCENT-om.
Sicer pa je za ta denar "moj" kandidat HONDA ACCORD - za razmeroma majhen denar dobiš v vseh pogledih odličen avto.
Imaš pa v ponudbi še veliko zanimivih avtomobilov - oglej si še ostale !

LP

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Ne maj 21, 2006 11:13 am

Bil sem lastnik primere l98, pa sem bil zelo zadovoljen, sestra je pa mela almero 1,4, pa
ga je tudi vozila kar nekaj casa brez problema,pol pa ga je prodala ker ga vec ni rabila. Moram povedat da smo v druzini meli za 4 nissane (almera, primera L95, 98,01.)
Pa ni bilo nobenih problemov, gledaj le prenosni mehanizem (polosi mansete...)
pri vseh primerah so po 100000 ali vec bile strgane mansete na poloseh, drugace pa avto OK.
Ena almera se prodaja je malce slabse ohranjena, vendar vredna tega denarja.
Pa se 1,6 je pa klimo ma.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=795856
Ce pa se hoces kaksne podrobne inf, glede nissanov pa mi pisi na PM
LP.
BMW E46

David_
Nov uporabnik

Napisal/-a David_ Ne maj 21, 2006 12:47 pm

Hmmm,... saj bi si večji agregat tudi omislil, ampak je problem ker sem študent in moram pazit vsak tolar kam ga bom dal! Kolko je razlika v tem primeru govorim za Primero med 1,6 ter 2,0 potrošnja benzina! Kak pa Almere porabijo na 100km? Fotrov Nissan Sunny 1,4 SLX (letnik1992) porabi cca 8 - 8,5 litrov :shock: !

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Ne maj 21, 2006 1:05 pm

Moja primera 1,6 je pila 8l pa se nisem pocasi vozo.
Almera 1,4 pa pije od 6l pa do 9l odvisno od desne noge :D
Primera je bolsa izbira ce ze vzemi pet vratno ker ima zelo velik prtljaznik 500litrov
Almera ma bol mehko podvozje, primera pa je dost lepse vodljiva ,ma bol direkten
volanski mehanizem.
almera 1,4 gre 205, ma 87km pa 116nm navora pri4000rpm pospesek je 12s
primera 1,6 gre 215, ma 100km pa 136 nm navora pri4000rpm pospesek 11s
primera 2,0 gre 220, ma 140km pa 190nm navora pri 4200rpm pospesek 8,9s, ta motor je od leta 2000 naprej.
moje priporocilo je ta:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=767788
BMW E46

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne maj 21, 2006 1:34 pm

David_ je napisal/-a:Hmmm,... saj bi si večji agregat tudi omislil, ampak je problem ker sem študent in moram pazit vsak tolar kam ga bom dal! Kolko je razlika v tem primeru govorim za Primero med 1,6 ter 2,0 potrošnja benzina! Kak pa Almere porabijo na 100km? Fotrov Nissan Sunny 1,4 SLX (letnik1992) porabi cca 8 - 8,5 litrov :shock: !

Potem bi osebno razmišljal o manjšem razredu - recimo MICRA bo liter do dva manj porabila. "Problem" je ker jih v ponudbi ni s klimo. Sicer pa imaš konkurenčne avtomobile na voljo - recimo
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=794592#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=791161
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=779826
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=795248
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=791397#
... pa še kakšnega si poglej v ponudbi. Pri teh manjših lahko realno pričakuješ povprečno porabo okrog 7 l/100 km mešanega cikla, pri najugodnejši porabi pa še kakšen liter manj. Pri PRIMERI lahko samo sanjaš o tej porabi, pa tudi ALMERA ne bo imela tako ugodne porabe.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne maj 21, 2006 1:37 pm

leoCar je napisal/-a:almera 1,4 gre 205, ma 87km pa 116nm navora pri4000rpm pospesek je 12s
primera 1,6 gre 215, ma 100km pa 136 nm navora pri4000rpm pospesek 11s

:cry :cry :cry

Glede končne brzine in pospeška so tvoji podatki zelo,zelo optimistične sorte ;)

LP

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Ne maj 21, 2006 10:39 pm

Mojster Miha, daj ohladi se malo...

Sem bil ponosen lastnik nove Almere l. 1996. Motor 1,4 16 V. Sva si ga kupila s punco še kot študenta in ti pravim, da z njim ni bilo odvečnih stroškov. Avto je bil, ko sem ga prodal brezhiben. Sam nisem menjal niti matice, samo redni servisi, olja ni popil ama ništa. Prodal sem ga 2003, ko sem jo zamenjal za Audija. Z Almero si se vozil ko gospod, sploh neprimerljivo udobnejši in prostornejši z recimo kakim wv, renaultom. Mašina je neuničljiva, ker sem jo res fajn gonil in vse brez problema. Se je pripetilo, da sem šibal iz MB v LJ večino čez 190, razen po klancih navzgor, kjer je zaradi pomanjkanja navora hitro izgubljal na hitrosti (tolk o končni)...
Gor sem dal tudi gume, širine 205 in 15 col (original 175/15). Edino, kar sem pogrešal, je to, da je bila mašina res nekoliko švoh, ampak se je pa vrtela visoko, visoko. Prve diske in zavorne obloge so ble menjane na 120.000 km, zamisli si to. Imel je tudi ogromen prtljažnik (440 l), kaj si več želiš?
Tudi Primera je OK, sam je pa vse dražje.
Pa če si še študent, je tale avto zakon in ti ga toplo priporočam (tudi zavarovanje je poceni). Mislim, da je v svojem razredu brez konkurence.

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po maj 22, 2006 9:02 am

vsi podatki so po stevcu :!: :!: :!: :!:
lastno izmerjeno 8)
BMW E46

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 22, 2006 6:27 pm

dejvi je napisal/-a:Mojster Miha, daj ohladi se malo...

Sem bil ponosen lastnik nove Almere l. 1996. Motor 1,4 16 V. Sva si ga kupila s punco še kot študenta in ti pravim, da z njim ni bilo odvečnih stroškov. Avto je bil, ko sem ga prodal brezhiben. Sam nisem menjal niti matice, samo redni servisi, olja ni popil ama ništa. Prodal sem ga 2003, ko sem jo zamenjal za Audija. Z Almero si se vozil ko gospod, sploh neprimerljivo udobnejši in prostornejši z recimo kakim wv, renaultom. Mašina je neuničljiva, ker sem jo res fajn gonil in vse brez problema. Se je pripetilo, da sem šibal iz MB v LJ večino čez 190, razen po klancih navzgor, kjer je zaradi pomanjkanja navora hitro izgubljal na hitrosti (tolk o končni)...
Gor sem dal tudi gume, širine 205 in 15 col (original 175/15). Edino, kar sem pogrešal, je to, da je bila mašina res nekoliko švoh, ampak se je pa vrtela visoko, visoko. Prve diske in zavorne obloge so ble menjane na 120.000 km, zamisli si to. Imel je tudi ogromen prtljažnik (440 l), kaj si več želiš?
Tudi Primera je OK, sam je pa vse dražje.
Pa če si še študent, je tale avto zakon in ti ga toplo priporočam (tudi zavarovanje je poceni). Mislim, da je v svojem razredu brez konkurence.

Glede določenih navedb spet samo :cry :cry :cry

"Fabrika" za ta model navaja končno 172 km/h - zdej če ti verjameš, da si šel + slabih 20 km/h si lažeš predvsem in zgolj samemu sebi ;)
Pa tista "vrti se visoko, visoko" - ti še ne veš kaj so vrtljaji - tam kjer "tvoja" ALMERA "crkne" se ena prava HONDA šele "zbudi" ;)

LP

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po maj 22, 2006 6:30 pm

Mojster Miha...čudn da nisi še predlagal dizla :P :P ..sam a ti mors vedn met zadnjo besedo? ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 22, 2006 6:32 pm

leoCar je napisal/-a:vsi podatki so po stevcu :!: :!: :!: :!:
lastno izmerjeno 8)

Ja, ja pol pa svizec zavije čokolado :cry :cry :cry

A.M. 19/99 - končna hitrost 170 km/h, pospešek 0-100 km/h - 13,8 s

Števci lažejo, pa tudi če imaš vsaj malo pojma o avtomobilizmu moraš vedet, da je tvoja navedba "misija nemogoče" ;)

LP

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po maj 22, 2006 7:08 pm

No no fantje, ne doseci, da se tema zaklene.

O Almeri in Primeri kaj dosti ne vem, imeli smo Sunny-ja, imamo Micro in tezko najdes tako trpezno kljuse kot je Nissan. Kar se vzdrzljivosti tice, Nissan ne bo razocaral. Nasa 14 let stara Micrica ima recimo 1.3 motorcek, sam mali vrag tako potegne, da moj subi sam zalostno gleda v njen zadek. :lol: Ce razmisljas v smeri Nissan, je moje mnenje, go for it. Mi imamo ze narocenega novega Nissana. :D

@Mojster Miha ali imas kaksne konkretne izkusnje, ki jih lahko podpres z argumenti, glede na to, kako na laz postavljas kar nekaj ponosnih in zadovoljnih lastnikov omenjene znamke? Vsekakor je tvoj predlog Micre kot alternative sprejemljiv s stalisca porabe, vsi ostali predlogi pa so bolj kot ne skodljiv nasvet. Eno so tovarniski podatki, katere si zna zmemorirat vsak osnovnosolec, drugo so izkusnje. Koliko dejansko imas slednjih z omenjeno znamko?

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po maj 22, 2006 7:12 pm

Bravo jorgi ;) ;) ;) .zdej pa da js napišem nekaj o nissanih če mi mojster miha kot neukemu fantu sploh dovoli da še kaj napišem... :P

Kar se almere tiče je mal dolgočasne oblike tako na zunaj kot navznoter ampak kakovost in zanesljivost ni vprašljiva, dejansko ne poznam nobenega ki mu nissan ne bi delal 8) , lego na cesti ima nadpovprečno za svoj razred.

Isto velja za primero s tem da je meni osebno lepše oblike in da je še bolj dodelana, ker je pač malo višji razred.

Vglavnem obe sta več kot vredni nakupa.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po maj 22, 2006 7:16 pm

pa še tole, tud 1.4 ti bo popolnoma zadostoval, poraba bo okol 7, na relacije verjetno še kaj manj...razlika med 1.6 pa 1.4 ni velika, 1.6 je predvsem bolj prožen...vglavnem glej katero dobis boljse ohranjeno, ne pa toliko a je 1.6 al 1.4

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po maj 22, 2006 7:37 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
David_ je napisal/-a:Hmmm,... saj bi si večji agregat tudi omislil, ampak je problem ker sem študent in moram pazit vsak tolar kam ga bom dal! Kolko je razlika v tem primeru govorim za Primero med 1,6 ter 2,0 potrošnja benzina! Kak pa Almere porabijo na 100km? Fotrov Nissan Sunny 1,4 SLX (letnik1992) porabi cca 8 - 8,5 litrov :shock: !

Potem bi osebno razmišljal o manjšem razredu - recimo MICRA bo liter do dva manj porabila. "Problem" je ker jih v ponudbi ni s klimo. Sicer pa imaš konkurenčne avtomobile na voljo - recimo
... pa še kakšnega si poglej v ponudbi. Pri teh manjših lahko realno pričakuješ povprečno porabo okrog 7 l/100 km mešanega cikla, pri najugodnejši porabi pa še kakšen liter manj. Pri PRIMERI lahko samo sanjaš o tej porabi, pa tudi ALMERA ne bo imela tako ugodne porabe.
Bravo polo 1,6 75km pije pod 7l :lol:
Polo od sestricne je 1,4 pa pije 7,5-8,5 :shock:
A pol so 1,6 motorji varcnejsi kot 1,4 :clapclap
LP
BMW E46

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 22, 2006 7:38 pm

jorgeus je napisal/-a:No no fantje, ne doseci, da se tema zaklene.

O Almeri in Primeri kaj dosti ne vem, imeli smo Sunny-ja, imamo Micro in tezko najdes tako trpezno kljuse kot je Nissan. Kar se vzdrzljivosti tice, Nissan ne bo razocaral. Nasa 14 let stara Micrica ima recimo 1.3 motorcek, sam mali vrag tako potegne, da moj subi sam zalostno gleda v njen zadek. :lol: Ce razmisljas v smeri Nissan, je moje mnenje, go for it. Mi imamo ze narocenega novega Nissana. :D

@Mojster Miha ali imas kaksne konkretne izkusnje, ki jih lahko podpres z argumenti, glede na to, kako na laz postavljas kar nekaj ponosnih in zadovoljnih lastnikov omenjene znamke? Vsekakor je tvoj predlog Micre kot alternative sprejemljiv s stalisca porabe, vsi ostali predlogi pa so bolj kot ne skodljiv nasvet. Eno so tovarniski podatki, katere si zna zmemorirat vsak osnovnosolec, drugo so izkusnje. Koliko dejansko imas slednjih z omenjeno znamko?

Jao, jao smo užaljeni - sploh pa vas ne žalim, če znaš brat
Škodljiv nasvet - dej mi jih naštet !
Če si malo bolje prebereš jst postavljam na laž izjave o končni hitrosti, pospeških in vrtljajih - si upaš ti dokazat, da ima ALMERA 1,4 l 205 km/h končne, pa da je 6000 vrtljajev "visoko, visoko" ... in podobne ?
In to naj bi bilo zate predlog ali samo razčiščevanje enih zelo, zelo osnovnih pojmov ? In to je zate žaljenje ponosnih in zadovoljnih lastnikov ???
Če ste užaljeni, ko vam človek pojasni, da ALMERA s takim motorjem ne zmore prek 200 km/h potem ste prej zreli za kam drugam, kot eno resno debato o avtomobilizmu.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 22, 2006 7:46 pm

leoCar je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:

Bravo polo 1,6 75km pije pod 7l :lol:
Polo od sestricne je 1,4 pa pije 7,5-8,5 :shock:
A pol so 1,6 motorji varcnejsi kot 1,4 :clapclap
LP

Ja in kdo naj tebi verjame, da pije PRIMERA 8 l/100 km - in kot dodajaš nisi vozil počasi :cry
Oz hočeš rečt, da "pije" PRIMERA enako kot POLO :jao:

LP

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po maj 22, 2006 7:48 pm

ja js mu vrjamem ker polo je znan pozresnež, japonec je pa le japonec :D ..pa čeprav ni tdi a ne miha?

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po maj 22, 2006 7:49 pm

Jaz sem napisal da gre almera 205, ker sem se tolk peljal.
zakaj pa avto nebi smel vec it kot ma napisano tovarnisko koncno :?: :?:
Tovarniska koncna pa koncna ki ti jo stevec kaze pa sta noc in dan :roll:
Kaj pa ti vozis Mojster Miha, a si se sam tolko peljal kot navaja proizvajalec ali vec :?:
BMW E46
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov