Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Ford mondeo

Napisal/-a sonček To maj 30, 2006 9:55 pm

Pozdravljeni

Po avto.netu sem si ogledoval naslednji avto ford mondeo L.93 kao da ima vso opremo pa me zanima kaj kej pravite glede tega avto je dobr,vzdržljiv al je spet kakšna "podrtija"",lp

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To maj 30, 2006 11:10 pm

Sam nimam izkušenj z njim, od dveh kolegov pa:

Oba sta menjala roke, obema (in še vseh ki sem jih videl) rjavijo zadnji blatniki pa kaki spoji (avti imajo pač veliko let, pa še fordov pleh), mašine naj bi ble neproblematične (si gledal 1.8?).
Aja, pa oba tipa sta imela pizderijo z lučmi ker se neka folija al plastika al kaj-je-že-noter "pokvari" (potemni), pa potem luči ne delajo kul.
Pa enemu je po velikem servisu razgnalo mašino, samo to je kriv mehankar ker baje ni menjal šponarjev ko je menjal jermen :shock:

Nisi pa nič povedal za mašino, pa ceno, pa barvo, tko da ne moremo komentirat :P

Sicer pa sta zadovoljna, pravita veliko muske za malo denarja.

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 Sr maj 31, 2006 5:50 am

Lej tkole je masince so vzdrzljive udobje je tud dost vredu, pleh je "fordov" Tiste plastike v luceh pa te pridejo 8k in je 20 minut dela da jih zamenjas in sveti kot nova. Roke, koncniki ipd. je pa itak potrosn material in ga bos menjal scasoma pr kerm kol avtu. Lp gagi

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr maj 31, 2006 5:56 am

Mislim ej, ti si pravi sonček. Kako naj mi vemo, kateri avto gledaš? :bonk
Sprašuješ nas za 13 let star avto, pri katerih je 20% lepo ohranjenih, 20% je itak podrtij, 60% pa je pač nekaj povprečno ohranjenega.

Sploh sta pa golf II in škoda favorit itak zakon, zato sploh ne vem zakaj se za druge avte zanimaš. :EE

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr maj 31, 2006 7:49 am

milankregar je napisal/-a:Mislim ej, ti si pravi sonček. Kako naj mi vemo, kateri avto gledaš? :bonk
Sprašuješ nas za 13 let star avto, pri katerih je 20% lepo ohranjenih, 20% je itak podrtij, 60% pa je pač nekaj povprečno ohranjenega.

Sploh sta pa golf II in škoda favorit itak zakon, zato sploh ne vem zakaj se za druge avte zanimaš. :EE

Ka ti je golf crknil? Vem da ma ful kilometrov!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr maj 31, 2006 8:48 am

TUNING_BOY je napisal/-a:
milankregar je napisal/-a:Mislim ej, ti si pravi sonček. Kako naj mi vemo, kateri avto gledaš? :bonk

Iz izkušenj lahko zatrdim, da je pri primerno ohranjenem GOLF-u 2 dizel je povsem drug "problem" - noče in noče crknt, pa nobenih večjih stroškov ni z njim (in težko najdeš kaj enako ugodnega za ta denar, glede tega in zanesljivosti pa tudi novim in novejšim zlahka konkurira) - s tega vidika en "živ dolgčas", mlad človek pa si jasno želi da se "dogaja" :lol:
MONDEO tega letnika dobiš za primerljivo vsoto, avto je večji, udobnejši, zmogljivejši - edino na "low budget" GOLF-a 2 dizel moraš pozabit pa bo vse OK.
Glede "podrtije" - izogibaj se teh, pa kupi dober primerek

LP

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Sr maj 31, 2006 9:09 am

Jaz sem lastnik enega od teh mondeo-otov in sem zelo zadovoljen z njim. Lega je odlična, motor dela brez večjih problemov, rje nimam; tak da jaz ti lahko ta avto samo priporočam.
Samo pazi ker na trgu je veliko "kant" od teh avtomobilov. Nekateri so zelo slabo ohranjeni in ti bo vse crkovalo, ker pač prejšnji lastniki niso gledali kaj delajo z avtomobilom. Veliko je bilo tudi zelo razbitih!

Sicer pa lej....http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=768465, tu imaš en lep primerek očuvanega mondeota! :oops: Če še te pa kaj več zanima o teh avtomobilih pa samo vprašaj.

Aja, problemi še: zadnji nosilec motorja(pri meni menjano), "puše" (menjano), rja pri zadnjem blatniku(ne rjavi), luči znajo po 5 letih porumeneti ( mali strošek), menjalnik je malo trd, ko je mrzlo(Ford pač); drugih večjih problemov pa ni!
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr maj 31, 2006 5:49 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:

NE golf 2 deluje BP.

Edn mi ponuja za zamenjavo ford mondeota, sam poleg tega me pa na sploh zanima kakšni so ford stari 13 let recimo...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov