Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pensa
Nov uporabnik

Kraj: Stajerska

clio

Napisal/-a pensa Po jun 19, 2006 3:54 pm

torej punca si kupuje en manjsi avto.

en njen znanec ji nudi cliota 1.2, letnik 2000 in 90.000km ter opravljen vecji servis. cena je kolker sm gledo po netu dokaj ugodna - 600.000 sit.

omenil ji je, da pri ventilaciji zna na pri hitrosti 1 in 2 piskat, pri 3 pa tega ni -anojing.kje je vzrok za to? zlomljena je tudi plastika za dvig sovoznikovega sedeza - zamenjava stane okoli 7000sit.
pa se obcasno se menjalnik trese - ne zmeri. kaj bi to lahko bilo?

kako se vam zdi ponudba za ta denar? in kaj menite o teh 2 napakicah.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jun 19, 2006 4:01 pm

Pazi samo da napakica ne preide v veliko napako. Potem pa so lahko stroški. Drugače je pa cena zelo ugodna. Predvidevam da je avto brez klime. Ali ne?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

pensa
Nov uporabnik

Napisal/-a pensa Po jun 19, 2006 4:05 pm

ja je brez klime. sej avto naj bi imela samo za po mestu.
sej te napakice me zanimajo. ceprav mislim, da je ne bi okol prneso, ker ji je kr sam to povedo. kdo ve kaj bi lahko bilo to?

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po jun 19, 2006 4:15 pm

tisto z ventilatorjem in plastiko sedeža so malenkosti,
glede menjalnika, če je tresenja precej, pa morda malo več previdnosti.
drugače pa, imel sem clia 1 in 2 in bil z obema zadovoljen. oba sta sicer po renojevo nagajala, a le malenkosti.
no ja, razen ene. clio ena (letnik 1998, 1,2 RN) se je nekaj čudno tresel. na servisu so ugotovili, da mu delajo samo trije bati (od štirih), sicer popravilo ni bilo tako strašno drago, a vendar.
čeprav konc koncev imam nanje lepe spomine.
lp pilgrim

pensa
Nov uporabnik

Napisal/-a pensa Po jun 19, 2006 4:24 pm

hvala za tole. kako pa sta ti nagajala?
sej ona plastika in ventilator se mi zdi, da je manjse delo. ceprav ono cvilenje zna bit anojing (kje je tu vzrok). bol me zanima kaj je tole z menjalnikom. reko je, da kao vcasih ne zmeri, da se en mal trese. kao da mu je reko mehanik, da je neki z eno svecko povezan al neki takega.

kolk pa stane menjava menjalnika?

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po jun 19, 2006 4:25 pm

@pensa: glede na to, da si nov tukaj: lepo pozdravljen,
pa prosim poglej na zasebno sporočilo
lp pilgrim

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po jun 19, 2006 4:29 pm

kako sta mi nagajala clia: dvojka (1,4 RT, letnik 2000) mi je crknil v garanciji. lučka v prtljažniku se ni ugašala, pa mi je na morju spraznil akumulator (garancija, vlečna služba... :evil: )
enka je ob tistih treh batih nagajal s sedežem, nekaj se je zatikalo in se ni vračal v začetni položaj, ampak še enkrat: to so bile malenkosti, ki sem jih vzel v zakup
dokaz, da ni bilo kaj hudega: pri hiši spet kupujemo renoja!
lp pilgrim

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: clio

Napisal/-a Mojster Miha Po jun 19, 2006 4:56 pm

pensa je napisal/-a:torej punca si kupuje en manjsi avto.

en njen znanec ji nudi cliota 1.2, letnik 2000 in 90.000km ter opravljen vecji servis. cena je kolker sm gledo po netu dokaj ugodna - 600.000 sit.

omenil ji je, da pri ventilaciji zna na pri hitrosti 1 in 2 piskat, pri 3 pa tega ni -anojing.kje je vzrok za to? zlomljena je tudi plastika za dvig sovoznikovega sedeza - zamenjava stane okoli 7000sit.
pa se obcasno se menjalnik trese - ne zmeri. kaj bi to lahko bilo?

kako se vam zdi ponudba za ta denar? in kaj menite o teh 2 napakicah.

Cena je vsekakor ugodna. Napake, katere je prodajalec "prijavil",kupcu vlivajo upanje o dobrem nakupu in kažejo na njegovo poštenost. Ventilator + plastika ni problem.
Menjalnik in njegovo tresenje - izpred monitorja PC-ja nemogoče karkoli koristnega povedat, zato naj pogleda mojster - da ne bo kasneje bolela glava, predvsem pa denarnica.

LP

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po jun 19, 2006 5:13 pm

dobrega in poštenega mehanika zraven vzet, bo vedel kaj je narobe, če je kaj manjšega kar kupit in popravit, če kaj hujšega pa "bejš bek".
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Napisal/-a xdss Po jun 19, 2006 5:19 pm

V ventelaciji je cricek ga imam tudi jaz pa ni tko motoce.Plastiko mam pa jaz ce rabis in ugodna cena je.

lp xdss

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi To jun 20, 2006 12:04 am

O "tresenju prestavne ročice" se je že govorilo tudi na tem forumu, uporabi malo iskanje. Mislim, da gre za dokaj pogosto težavo na Renaultih, ki so vsi nekoliko nagnjeni k tresenju v prostem teku. Pozanimaj se, če se ročica menjalnika trese le v prostem teku ali tudi v prestavi med vožnjo. V vsakem primeru je tole lahko kar strošek, če te moti in želiš tresenje za vsako silo odpraviti. Sam sem bil presenečen, ko sem videl kako mirno in uglajeno teče mašina v Puntotu 1.2 16v napram moji mašini na Twingotu 1.2 8v. No, res pa je, da je moj Twingo star že 7 let, Punto pa je praktično nov, a vseeno!
Don`t worry, be happy:)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov