zeleni dirkač je napisal/-a:Jaz bi v tem rangu vzel polota, oz. ga že imam in sem zelo zadovoljen. Clioti se kvarjo, Corsa mi ni všeč, za P306 nevem. Puntoti so tud kr uredu.
Glede motorja, je pa vse odvisno od denarja oz. koliko misliš dat za registracijo in bencin.
Primoz_86
Pri Cliu se menja ležaje pri kolesih skoraj istočasno z oljem, pa tudi kvaliteta izdelave je precej pod Puntom. Lega na cesti in položaj za volanom sta sicr kar dobra
zeleni dirkač je napisal/-a:Jaz bi v tem rangu vzel polota, oz. ga že imam in sem zelo zadovoljen. Clioti se kvarjo, Corsa mi ni všeč, za P306 nevem. Puntoti so tud kr uredu.
Glede motorja, je pa vse odvisno od denarja oz. koliko misliš dat za registracijo in bencin.
Primoz_86
Pri Cliu se menja ležaje pri kolesih skoraj istočasno z oljem, pa tudi kvaliteta izdelave je precej pod Puntom. Lega na cesti in položaj za volanom sta sicr kar dobra
Da, in sicer če se kupuje ponaredke.![]()
Zdaj pa moje mnenje:
Prvo bi izbral P306, dosti opreme, veliko prostora, preverjeni motorji itd...( ne poznam toliko)
Drugi izbor Clio : motorji 1.2 , 1.4 praktično neuničljivi. Clioti teh letnikov daleč nad povprečjem, kar se tiče kvalitete, kakovosti, udobja itd...Tud nad Polotom. Govorim tu za Clio A . Tudi veliko opreme dobiš za mali denar, kar pri konkurentih ne dobiš.
Pogledal bi tudi za kako Ford Fiesto. Tudi praktično neuničljiv avtomobil. Mel enega in sem se prej jaz zlomil, kot pa da bi šlo kaj na avtu![]()
Punto: sediš kot na klopci. Več o tem avtu ne morem povedat, ker takoj ko sem se vsedel v njega, sem tudi iztopil. Pri nakupu seveda. Govorim za Punto prve generacije.
Corsa: nisem nikol vozil, tak da ne vem.
Tko na hitro nekaj napisanega. Je prevroče, da bi se bolj posvetil.
Clio A pa seveda zmaga v vseh segmentih razen proti P306 v prostornosti
dedo je napisal/-a:zdravo.
kupil bi si namrec moj prvi avto. v ožji izbor sm vzel corso, clia in mogoče P306.
avto naj bi bil letnik od 94-97. kaj menite kateri bi bil najboljša izbira.
corsa mi je vse manj všeč zaradi zelo slabe lege na cesti, kaj pa ostala dva?
katere motorje priporočate?
zeleni dirkač je napisal/-a:Ne bi o cliotih. Sem iz NM in tle jih je kot blata, vseh letnikov. Moje osebno mnenje o cliotih ni najbolš. Men ni všeč položaj za volanom (premalo prostora v višino), lega na cesti, korozija podvozja, crkovanje stikal, števcev...enmu kolegu se je kar kolo odlomilo pri zaviranju, oz. en vijak in je gumo v blatnik zabilo. Drug kolega pa se je malo prehir prpelov čez ležečega policaja, in se mu je clio prelomil na pol, oz. cel sprednji konec se je zvil gor za 10 cm. Js takega avta ne bi kupil, če ga kdo hoče, ga naj. Novejši so bolš. Drugače pa imajo clioti majhno porabo goriva.
Po forumu brska: Renault VG in 7 gostov