Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dinamo
Nov uporabnik

Daewoo Lanos

Napisal/-a dinamo To jun 27, 2006 10:30 am

Zanima me kolikšna je poraba bencina pri neki normalni vožnji z/brez klime pri Lanosu? (cca 86km) Namreč slišal sem da kar precej porabi...Proosil bi vse ki imajo ali pa so imeli omenjeni avto da opišejo svoje izkušnje z njim in pa seveda kolikšna je poraba.Hvala vnaprej!

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To jun 27, 2006 10:33 am

okol 9l mestna voznja..na manj skoraj ne racunaj, drugace pa soliden avto za malo denarja ampak bi ti bolj priporocal kakega accenta...

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 To jun 27, 2006 11:40 am

Dve leti nazaj sem ga imel in sicer letnik 2000, 1,5 86km in moram rečt da sem bil z njim zelo zadovoljen, nobenih popravil, motila me je le lega na cesti, pri malo hitrejši vožnji se ne drži vredu... Kar se pa porabe tiče je bila pa kar velika, pod 8 ga nisem spravil, čeprav z zelo lepo vožnjo, jaz sem imel povprečje okrog 9l/100km, mestna tudi 10l...vse je odvisno od vožnje in relacij je pa poraba v povprečju 8-10l ....

dinamo
Nov uporabnik

Napisal/-a dinamo To jun 27, 2006 11:49 am

Tnx obema :D

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr jun 28, 2006 4:12 pm

tašča ga je lani prodala, ker:
jo je motilo, da mu je cena v enem letu tako močno padla in še naprej,
ji je - mali avto v bistvu - žrl skoraj deset litrov,
se mu je vklop klime močno poznal na moči...

drugače pa je bila z avtom (seveda v tem razredu) zadovoljna.
lp pilgrim

just_me
Nov uporabnik

Napisal/-a just_me Sr jun 28, 2006 6:39 pm

maniaxxx je napisal/-a:okol 9l mestna voznja..na manj skoraj ne racunaj, drugace pa soliden avto za malo denarja ampak bi ti bolj priporocal kakega accenta...

Lahko obrazložiš zakaj raje accenta? :?: :roll:

Uporabniški avatar
VELOCIRAPTOR
Nov uporabnik

Kraj: nekje v p.m.

Napisal/-a VELOCIRAPTOR Sr jun 28, 2006 6:43 pm

NE more, ker ne sodeluje na tem forumu več baje. 8)

Lahk ti pa js razlozim, v bistvu sta oba isto sranje sam accent ti bo manj pil pa nekak boljsi avto je, ceprav le v oddtenkih. Vglavnem oba sta j**c, sam da je accent nekak mal manj slab.
f*** avt.com

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr jun 28, 2006 7:27 pm

Mi ga imamo že od leta 98, pa je čist kul avto. Kakih posebnih problemov do sedaj ni bilo (ima nekaj manj kot 90000 km), osebno mi je lepši kot Accent. Pije tam okrog 8, kar je preveč za zmogljivosti, ni pa spet tak hudič. Klimo lahko uporabiš tud kot neke vrste mini turbo (tako da jo izklopiš :lol: ). Sedeži so zanič (trdi in brez opore ter oprijema), armatura je čist plastična in ima par čričkov, ampak to je nekako za pričakovati. Volan je za moj okus pretrd, prevelik, pretanek in ne ponuja nobene povratne informacije, ampak za tak tip avta je ok. Avto je precej okreten in začuda kar pregleden (manevriranje po mestu neprimerno lažje kot z Alfo, ki jo sedaj vozim), je tudi zadovoljivo prostoren v notranjosti. Na čudno lego v ovinkih se je treba samo navadit. Ni za divjanje, ampak se da vseeno kar hitro peljat in se čist kul drži, le občutek imaš kot da plavaš. Jaz sem od začetka zelo nezaupljivo fural, pol pa sem se navadu in ni problema.

Za svoj denar IMO dobiš kar dosti avta, ki je načeloma precej zanesljiv, malce pretirano porabo pa več kot odtehta nizka cena.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr jun 28, 2006 7:50 pm

tha_man je napisal/-a:Mi ga imamo že od leta 98, pa je čist kul avto. Kakih posebnih problemov do sedaj ni bilo (ima nekaj manj kot 90000 km), osebno mi je lepši kot Accent. Pije tam okrog 8, kar je preveč za zmogljivosti, ni pa spet tak hudič. Klimo lahko uporabiš tud kot neke vrste mini turbo (tako da jo izklopiš :lol: ). Sedeži so zanič (trdi in brez opore ter oprijema), armatura je čist plastična in ima par čričkov, ampak to je nekako za pričakovati. Volan je za moj okus pretrd, prevelik, pretanek in ne ponuja nobene povratne informacije, ampak za tak tip avta je ok. Avto je precej okreten in začuda kar pregleden (manevriranje po mestu neprimerno lažje kot z Alfo, ki jo sedaj vozim), je tudi zadovoljivo prostoren v notranjosti. Na čudno lego v ovinkih se je treba samo navadit. Ni za divjanje, ampak se da vseeno kar hitro peljat in se čist kul drži, le občutek imaš kot da plavaš. Jaz sem od začetka zelo nezaupljivo fural, pol pa sem se navadu in ni problema.

Za svoj denar IMO dobiš kar dosti avta, ki je načeloma precej zanesljiv, malce pretirano porabo pa več kot odtehta nizka cena.

Se strinjam. ima teta Lanosa in sem ga kar dosti prevozil. poraba je tam pod 8,5 litra, več nikoli, motor je dosti živ in vzdržljiv, nizko vzdrževanje. Edino plastičnost armature je problem.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov