Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Dilema. Ali naj zamenjam ali obdržim avto.

Napisal/-a sonček To jun 27, 2006 11:01 am

Pozdravljeni

Neki časa sem bil odsoten.
Torej, ker imam nekaj privarčevanega denarja cca. 400.000 sit in si želim vsaj kupiti nekoliko boljši avto vsaj z blazinami (aerbeki), sedaj pa me skrbi, ker če prodam svojga golfa 2 dizl za 200 jurjev(vsaj tok mi ponujajo, če ne še manj), sicer avto deluje brezhibno(pred kratkim narejen veliki servis in pred kratkim tud velka generalka,pozim vžiga odlično) in ker vsi vemo, da dobim za cca 600.000 jurjev, kar precj star avto, mogoče skoraj ni dobiti nekaramboliran avto ( v bistvu se da sam kok časa ga bom pa iskal)....pa vprašanje kok ma prevoženih, pleh, servisi to je samo vprašanje ...... sedaj pa me zanima kaj bi vi v tem primeru naredili morate pa vedet, da je golf precej zastarela zasnova in tudi ni kaj dosti odoben letni kilometri pa znesejo cca 30.000 km pa še to šparam.
Zaključek:
Ali naj obdržim golfa,ki dela odlično ali si naj kupim vsaj drug avto bolj varen a tukaj nastopi starost avta in po možnosti bom moral še en kup denarja vložt v ta avto, ki ga nameravam kupit.

Vaš nasvet je dobrodešel lahko pa mi pošlete PS in bom bolj zadovoljen.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To jun 27, 2006 11:04 am

Kup hyundai accenta, minimalni stroski, dobis ga z AIRBAGI in tudi se klimo za ta denar.....je pa res da ni golf, je pa soliden avto, in za ta denar ne dobis boljsega skoraj.

pa sonček..tole je tvoj prvi post, ki sem ga brez težav razumel..kaj se s tabo dogaja človek? :P ..a si zbolel? ;)

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To jun 27, 2006 11:12 am

Obdrzi golfa, bodi priden in se malo vec naspari...kajti ce se skesiras za ta denar za avto, katerega zgodovine ne poznas...te, kot so sam napisal, lahko caka marsikaj nepredvidljivega. Fajn je imeti vsaj malo zaledja (financnega se razume). Se enkrat toliko zberes (1.200) pa se lahko oziras za letniki 2000+... (ponavadi najbolj ugodno razmerje km/cena, vsaj sodec po oglasevanju, ki ga spremljam zadnje leto). Ce ti avto dela kot mora, ga imej...mas vsaj mir...ce pa mislis, da se ti ga splaca prodat za 200... in ce mislis, da take ponudbe ne bo vec... razmisli, koliko je tebi vreden. Ti najbolje ves.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To jun 27, 2006 11:13 am

jorgeus je napisal/-a:Obdrzi golfa, bodi priden in se malo vec naspari...kajti ce se skesiras za ta denar za avto, katerega zgodovine ne poznas...te, kot so sam napisal, lahko caka marsikaj nepredvidljivega. Fajn je imeti vsaj malo zaledja (financnega se razume). Se enkrat toliko zberes (1.200) pa se lahko oziras za letniki 2000+... (ponavadi najbolj ugodno razmerje km/cena, vsaj sodec po oglasevanju, ki ga spremljam zadnje leto). Ce ti avto dela kot mora, ga imej...mas vsaj mir...ce pa mislis, da se ti ga splaca prodat za 200... in ce mislis, da take ponudbe ne bo vec... razmisli, koliko je tebi vreden. Ti najbolje ves.

Fousija :ppppp :EE
Zadnjič spremenil maniaxxx, dne To jun 27, 2006 11:17 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To jun 27, 2006 11:14 am

ti obdrži golfa, meni pa pošlji tistih 400k sit (št.transakcijskega: 009697-0897-5431). meni najboljša varianta.

prodaj golfa, kupi nekaj novejšega, z klimo, ab, morda kakšnega hyundaia (lantra,accent) ali kakšno primero, oziroma avtomobilov za cca. 600k SIT je ogromno. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba To jun 27, 2006 11:16 am

jorgeus je napisal/-a:Obdrzi golfa, bodi priden in se malo vec naspari...kajti ce se skesiras za ta denar za avto, katerega zgodovine ne poznas...te, kot so sam napisal, lahko caka marsikaj nepredvidljivega. Fajn je imeti vsaj malo zaledja (financnega se razume). Se enkrat toliko zberes (1.200) pa se lahko oziras za letniki 2000+... (ponavadi najbolj ugodno razmerje km/cena, vsaj sodec po oglasevanju, ki ga spremljam zadnje leto). Ce ti avto dela kot mora, ga imej...mas vsaj mir...ce pa mislis, da se ti ga splaca prodat za 200... in ce mislis, da take ponudbe ne bo vec... razmisli, koliko je tebi vreden. Ti najbolje ves.

podpis
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To jun 27, 2006 11:35 am

maniaxxx je napisal/-a:Kup hyundai accenta, minimalni stroski, dobis ga z AIRBAGI in tudi se klimo za ta denar.....je pa res da ni golf, je pa soliden avto, in za ta denar ne dobis boljsega skoraj.

pa sonček..tole je tvoj prvi post, ki sem ga brez težav razumel..kaj se s tabo dogaja človek? :P ..a si zbolel? ;)

Hyundaya ne maram.

lp

Uporabniški avatar
MANDZO
Stalni uporabnik

Napisal/-a MANDZO To jun 27, 2006 11:36 am

na avto.net-u mas alfe romeo 155 za 300k...airbag, klima, vse na strom, abs,...toj to :D
Zadnjič spremenil MANDZO, dne To jun 27, 2006 1:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 To jun 27, 2006 11:52 am

Če nimaš nobenih težav z avtom ga še obdrži, veliko itak ne moreš več zgubit, si še nekaj prišparaš in čez leto ali dve si kupiš soliden avto...

dinamo
Nov uporabnik

Napisal/-a dinamo To jun 27, 2006 11:55 am

Imam Tipota letnik 94 (1.4, 70 km) ,deluje res vredu,a me moti precejšnja poraba (nikoli manj kot 8l,povprečno pa okoli 9l ) ter to,da nima klime.Glede na to da je bil enkrat zaleten bi zanj lahko dobil cca 150.000sit.Za nov avto bi dal tam do 700.000-800.000sit.Zanima me kaj bi bilo najprimernejše za ta denar?Znamka mi ni preveč pomembna,pomembno je le to da ima klimo,ne prevelika poraba ter da ni pretirano star (tam okoli 7 let).

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To jun 27, 2006 12:20 pm

dinamo je napisal/-a:Imam Tipota letnik 94 (1.4, 70 km) ,deluje res vredu,a me moti precejšnja poraba (nikoli manj kot 8l,povprečno pa okoli 9l ) ter to,da nima klime.Glede na to da je bil enkrat zaleten bi zanj lahko dobil cca 150.000sit.Za nov avto bi dal tam do 700.000-800.000sit.Zanima me kaj bi bilo najprimernejše za ta denar?Znamka mi ni preveč pomembna,pomembno je le to da ima klimo,ne prevelika poraba ter da ni pretirano star (tam okoli 7 let).

No vidš jest pa nimam problema s porabo saj delam po 850 km s enim tankom cca 5 l kuri na 100 km

Uporabniški avatar
pernat_b
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a pernat_b To jun 27, 2006 12:49 pm

Kaj pa če bi zel en kredit kupo mal boljš avto in bi mel neki časa mir? seveda če ga je možno dobit z ugodnimi pogoji...
Timmy drift: http://www.youtube.com/watch?v=NXzNhBMdP5U
STREET RACING OR DRIFT IS NOT A CRIME!!!
www.slo-drift.com

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando To jun 27, 2006 1:35 pm

Kupi Peugeot 306, z VSO opremo (klima itds.)

Avto je varčen, poceni za vzdrževanje, udoben itd. - skratka PRIPOROČAM nakup!
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 27, 2006 2:06 pm

Vozi golfa, dokler ne crkne, potem pa si nabavi novi avto. Če ti ne crkuje in nimaš problemov z njim, pa še če si vložil dost denarja, se ti ga ne splača prodajat, ker ti tvojih vložkov denarja v avto ne bo nihče povrnil.
Old subarus never die, they just get faster!

danny
Novinec

Napisal/-a danny To jun 27, 2006 2:59 pm

Avto prodajat samo zato, ker je star pač ni najboljša izbira... Drugač bi ti pa jaz svetoval, da gledaš malo za avtomobili in če se kaj najde pa kupiš... Ker veliko lažje kupiš dober avto po treh mesecih iskanja kot pa če imaš karambol in kar najhitreje rabiš drug avto....

Če pa misliš dodat 600k za drugega, potem moraš minimalno imeti še 100k na rezervi, če bo treba kaj porihtat....

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jun 27, 2006 2:59 pm

Mirando je napisal/-a:Kupi Peugeot 306, z VSO opremo (klima itds.)

Avto je varčen, poceni za vzdrževanje, udoben itd. - skratka PRIPOROČAM nakup!

sam razbit ga nesmeš ker so novi deli dragi, rablenih pa se skor ne dobi, sploh faceliftana verzija (letnik 97 in novejši)
Drgač pa sonček, avto voz še naprej ker kot vidm ti tale golf res dober služi, če boš pa prodajo pa ceno postav mal višjo :roll: da se švercerjov rešiš :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jun 27, 2006 3:32 pm

Avto pod 600k?
Golf 2 je neuničljiv in poceni za vzdrževat, pod 600k in v solidnem stanju dobiš edino kako malo slabšo alfico, ker jim pač pada cena. Alfa sicer rabi malo več ljubezni, a kot vidim v temi o pranju vozil, ti nega vozila ni tuja. Ostalo v tem rangu je (z izjemo kakega japonca) že preživelo svoje ali so pa neka majhna j***a.

Vseeno pa sem mnenja, da pri avtomobilu pod miljon dosti reskiraš (pustimo golfa, to je tank) in ti priporočam malo večjo investicijo, pa tudi, če to pomeni nekaj hitrega kredita.
Raje več za avto kot manj pa potem več za popravila.
Vsekakor se mi zdi 600k premalo, raje obdrži golfa ali pa vloži več.

Ena lepa alfa mi je padla v oko (pa ne poslušaj zdaj vseh, ki bojo začel pluvat čez firmo, niso je pa od niti blizu videli):
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=875165 - je "malo" več, a na videz odlična.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=894696 - tale je tudi lepa

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=872838 - zelo ugodno, kilometri?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=886911
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=874613#

Kar se porabe tiče boš pa moral malo večkrat tankat, ker za ta denar spodobnega diesla ne dobiš.

Odločitev je tvoja -
1.low budget še naprej
2.nekaj do 600k pa ne veš kaj bo z njim čez dva meseca
3.več denarja in manjša možnost okvar in izrednih stroškov.

Moraš pač razumeti, da imaš zdaj avto iz časov, ko si avto podedoval od dedka in golf je bil narejen za 30 let, ostali (pa čeprav dražji) pa enostavno niso. Zato si lahko hitro razočaran, če boš pričakoval enak nivo kvalitete.

Pa srečno :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

maki13
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maki13 To jun 27, 2006 4:44 pm

Ce ti golf sluz ga obdrz in veselo naprej spari,pa bos mel kmal 1mil,ce je avto star se ne pomen da je slab,moj nasvet obdrz ga in spari naprej,LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Dilema. Ali naj zamenjam ali obdržim avto.

Napisal/-a Mojster Miha To jun 27, 2006 5:08 pm

sonček je napisal/-a:Pozdravljeni

Neki časa sem bil odsoten.
Torej, ker imam nekaj privarčevanega denarja cca. 400.000 sit in si želim vsaj kupiti nekoliko boljši avto vsaj z blazinami (aerbeki), sedaj pa me skrbi, ker če prodam svojga golfa 2 dizl za 200 jurjev(vsaj tok mi ponujajo, če ne še manj), sicer avto deluje brezhibno(pred kratkim narejen veliki servis in pred kratkim tud velka generalka,pozim vžiga odlično) in ker vsi vemo, da dobim za cca 600.000 jurjev, kar precj star avto, mogoče skoraj ni dobiti nekaramboliran avto ( v bistvu se da sam kok časa ga bom pa iskal)....pa vprašanje kok ma prevoženih, pleh, servisi to je samo vprašanje ...... sedaj pa me zanima kaj bi vi v tem primeru naredili morate pa vedet, da je golf precej zastarela zasnova in tudi ni kaj dosti odoben letni kilometri pa znesejo cca 30.000 km pa še to šparam.
Zaključek:
Ali naj obdržim golfa,ki dela odlično ali si naj kupim vsaj drug avto bolj varen a tukaj nastopi starost avta in po možnosti bom moral še en kup denarja vložt v ta avto, ki ga nameravam kupit.

Vaš nasvet je dobrodešel lahko pa mi pošlete PS in bom bolj zadovoljen.

lp

Ti povem iz lastnih izkušenj s takšnim avtom - zakaj ga ne prodam

Enostavno, ker za tak denar ne boš kupil avta, ki te bo peljal 1000 km daleč z enim tankanjem, dovolj hitro, da za teboj ne bo kolone, predvsem pa je njegova mehanika takšne sorte (beri : ne crkne, ker enostavno nima kej crknt ;) ), da brez težav zaupaš v njeno zanesljivost. Poleg naštetega pa so vsi stroški (vzdrževanje, registracija, gorivo ... ) majhni.

Pa še opcija drugi avto. Osebno bi na tvojem mestu prihranil do nekje 4.000 - 5.000 EUR in kupil lepo ohranjen in dobro opremljen GOLF III generacije - z TDI 90 ali 110 motorjem. Ta bo porabil približno enako, vozna dinamika pa bo neprimerno boljša. Oprema je seveda stvar ponudbe, možnosti pa je na kratko ogromno, predvsem pa pri konkurenci večina tega ne dobiš niti pod točko razno - od ABS-a, prek zračnih blazin, 4 x 4 pogona, tempomata, avtomatska klima ...

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov