amun je napisal/-a:Lep pozdrav!
Rad bi si kupil svoj prvi avto. Zanj bi odštel do 1.5 MIO SIT.
Zelo sta mi všeč AUDI A4 in A3, letnik 98.
Tile letniki imajo na avto.net-u nekje v povprečju prevoženih 160.000 km. Če bi se že odločil za nakup takega avtomobila, koliko km lahko pričakujem da bo še zdržal - ob predpostavki, da ga vozim normalno?
Kakšna je kaj poraba teh dveh vozil:
A4 - 1.6 ccm
A4 - 1.8 ccm
A4 - 1.8T ccm
A3 - 1.6
A3 - 1.8
in še diesel varianta
A4, A3 - 1.9 TDI
Zavedam se, da je diesel varianta nekoliko dražja..
In sedaj še tri ključna vprašanja...
1. Se mi splača dat toliko denarja za tako star avto (8 let)?
2. A je bolje kupit starejši in verjetno kvalitetnejši avto (audi l.98) ali pa novejšega, verjetno nekoliko manj kvalitetnejšega (clio l.2002).
3. Mi za ta denar morda priporočate kaj boljšega? (gledal sem tudi: Mitsubishi Carisma, Alfa Romeo 156, Golf IV)
Hvala vsem!
Boljše je kupit malo starejšega audija kot pa npr. novejšega cliota...moraš vedet da je imel audi leta 98 takšno opremo in tehniko, kot je nekateri osnovni modeli še danes nimajo...
Airborne je napisal/-a:Jaz vozim l98 1.6 a3, pa je kombinirana poraba z poudarkom na krajših relacijah in dosti mestne vožnje okrog 8,5. Relacije se da pa tudi pod 6L spravit. Pa tudi ni preveč podhranjena mašina, če je treba ga poženeš mal v višje vrtljaje pa tudi prehitevanja niso problem.
lp
amun je napisal/-a:Airborne je napisal/-a:Jaz vozim l98 1.6 a3, pa je kombinirana poraba z poudarkom na krajših relacijah in dosti mestne vožnje okrog 8,5. Relacije se da pa tudi pod 6L spravit. Pa tudi ni preveč podhranjena mašina, če je treba ga poženeš mal v višje vrtljaje pa tudi prehitevanja niso problem.
lp
Koliko kW/KM pa ima?
amun je napisal/-a:Lep pozdrav!
Rad bi si kupil svoj prvi avto. Zanj bi odštel do 1.5 MIO SIT.
Zelo sta mi všeč AUDI A4 in A3, letnik 98.
Tile letniki imajo na avto.net-u nekje v povprečju prevoženih 160.000 km. Če bi se že odločil za nakup takega avtomobila, koliko km lahko pričakujem da bo še zdržal - ob predpostavki, da ga vozim normalno?
Kakšna je kaj poraba teh dveh vozil:
A4 - 1.6 ccm
A4 - 1.8 ccm
A4 - 1.8T ccm
A3 - 1.6
A3 - 1.8
in še diesel varianta
A4, A3 - 1.9 TDI
Zavedam se, da je diesel varianta nekoliko dražja...
In sedaj še tri ključna vprašanja...
1. Se mi splača dat toliko denarja za tako star avto (8 let)?
2. A je bolje kupit starejši in verjetno kvalitetnejši avto (audi l.98) ali pa novejšega, verjetno nekoliko manj kvalitetnejšega (clio l.2002).
3. Mi za ta denar morda priporočate kaj boljšega? (gledal sem tudi: Mitsubishi Carisma, Alfa Romeo 156, Golf IV)
Hvala vsem!
Pepo25 je napisal/-a:Boljše je kupit malo starejšega audija kot pa npr. novejšega cliota...moraš vedet da je imel audi leta 98 takšno opremo in tehniko, kot je nekateri osnovni modeli še danes nimajo...kar se tiče mašin, vse ki si jih naštel, morajo z rednimi servisi narediti 300.000km...Kar se tiče servisov, vsi govorijo kako so audi servisi dragi-sploh ni res, tako je kot pri vseh ostalih avtomobilih, sploh ti ga pa ni treba peljat na uradni servis, ampak ga pelješ k "vaškemu mehaniku", ki ti bo prav tako vredu, če ne še boljš naredil, pa za malo denarja...
Airborne je napisal/-a:Pol bi dal lahko še tale link:
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=30
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov