Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pavel
Novinec

Nakup Opel Merive

Napisal/-a pavel Če jul 06, 2006 10:43 am

Pri nakupu rabljenega avtomobila se mi poleg Astre karavan zdi zanimiva tudi Meriva. Našel sem Merivo 1,6 z 80KM letnik 2004, 40000km za 2,4M. Prvič sem naletel na ta motor. Prodajalec pravi da je 8 ventilski in da so ga vgrajevali samo v Merive.Mi zna kdo kaj povedati o tem motorju? Zanima me tudi poraba Merive z tem motorjem.

lp Pavel

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Če jul 06, 2006 10:54 am

Gre za stari tip motorha DOHC. To je preverjen motor, ki je imel prvotno 75 KM, za merivo, pa so ga dodelali. Zelo, tpežen, vzdržjiv, zahteva malo za vzrdževanje. Poraba je v mestu do 8 litrov, zunaj mesta pa do 7 litrov. Je res družinski motor, ker je potrebno za prehitevanje prestavljati navzdol. Ta motro sem imel jaz v astri in daewoo racerju in je ok. ŠTima. Priporočam, seveda če sta za zmerno vožnjo.

Lep dan še naprej.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jul 06, 2006 11:32 am

8 litrov se mi zdi premalo za tak avto. Lahko pricakujes, da pije vec kot 1.4 16v 90km, ker pomembno vlogo pri porabi ima prostornina.
Kar se same merive tice, pa je kr precej tezka, pa poleg tega ima veliko prednjo povrsino - velik zracni upor.

Na testu je una 1.6 16v sla max 175kmh @ 5400rpm. Poraba: 7.6 izvenmesta, 10.2 ac, 9.8 mestno. V testu so dodali, da se ga da spravit na 7 l/100km.
Naj bi res stari 8v naj bi imel boljsi izkoristek kot novejsi ecotec?

Lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če jul 06, 2006 12:55 pm

Točn tak avto so kupil pr sošolcu. Mislm da ima 86 km ampak nisem prepričan. Kolikor on pravi je čist dovolj za ta avto (sam vozi sunny-ja 1.4 16 v 90 km). Poraba po mestu je 8 litrov, izven mesta okrog 7. Kupili so ga par mesecev nazaj, letnik 2005, brez kilometrov črne barve, enjoy oprema za 2.6 mio. Sam pa sem vozil 1.6 16 v 105 km in se mi je zdel kar poskočen. Poraba po potovalnem računalniku se je gibala okrog 7,5 l. Je pa to zelo zanimiv avto ker je narejen na osnovi corse, je pa zelo zelo prostoren ter dovolj udoben. Torej jst ga priporočam.
LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Nakup Opel Merive

Napisal/-a Mojster Miha Če jul 06, 2006 6:28 pm

pavel je napisal/-a:Pri nakupu rabljenega avtomobila se mi poleg Astre karavan zdi zanimiva tudi Meriva. Našel sem Merivo 1,6 z 80KM letnik 2004, 40000km za 2,4M. Prvič sem naletel na ta motor. Prodajalec pravi da je 8 ventilski in da so ga vgrajevali samo v Merive.Mi zna kdo kaj povedati o tem motorju? Zanima me tudi poraba Merive z tem motorjem.

lp Pavel

O motorju so veliko povedali predhodniki, meni osebno se zdi poraba, katero so navedli (7 - 8 l/100 km) prej kot ne mislija nemogoče. Razen seveda, če gre za počasen tempo, in nikakor ne prek 100 km/h. Najprej ima MERIVA 1,3 t "suhe" teže, poleg tega pa na račun notranje prostornosti tudi veliko čelno površino - če to "sešteješ" ti je lahko jasno o čem govorim.
Sicer pa ti svetujem testno vožnjo - preizkusi moje besede v praksi. Če je tebi OK - potem ti lahko zaželim le srečno vožnjo.

Osebno sm testiral 1,8 bencinski motor in 1,7 CDTI - dizel. Glede te izkušnje ti lahko povem, da je meni še 1,8 l bencinski motor deloval podhranjeno, posebno pri večjih hitrostih in obremenitvah. Omenjeni dizelski agregat pa je z eno besedo "zakon" - na žalost je tudi njegova cena takšna.
V primeru, da izbiram v okviru tvojega limita + bencinski motor bi izbral 1,8 l agregat.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov