Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

LaMar
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Nakup avtomobila-pomoč

Napisal/-a LaMar Pe jul 07, 2006 12:01 pm

Allo folk!!!
Kupujem prvi avto(rabljen) in bi mi prav prišel kak pameten nasvet!!

Zanj sem pripravljen dat cca. 1.4MSIT!
Na leto bom delal cca.25-30k kilometrov. In kaj se sedaj bolj splača kupit dizla/bencinarja?? Moje želje so predvsem kak golf IV(kaki letnik 99), Megane coupe 1.6 16V (kaki letnik 99), in mogoče Clio II al pa kak Punto!!

Veliko sem gledal Golfe IV 1.4 16V!! Kakšno je kaj vaše mnenje o tem avtomobilu?? In pa kaki so stroški vzdrževanja takega Golfa in pa megana coupeja??

Že vnaprej hvala za vsak nasvet!!!
lp M.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jul 07, 2006 12:15 pm

Glede na število predvidenih km bi ti verjetn bolj prav prišel dizel, sam golfa za tak denar ne boš dobil. Če pa že bo imel veliko km in nič opreme, če se boš odločil pa za bencinarja pa moraš vedt da je 75 KM za tak avto skoraj premalo. Sej peljal se boš samo o kakih dobrih pospeških pa pozab. Če si pa pristaš nemcev ti priporočam tudi ogled kake fabie saj je to v bistvu golf v malem.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe jul 07, 2006 12:20 pm

Glede stroškov vzdrževanja megama: nizki, če kupiš neoriginalne dele in bojda precej visoki, če peleš na renault.
Če primerjaš med golfom 1.4 in meganom 1.6, pol bi vzel megana kadarkoli. ;) pač, 35 hrčkov razlike, pa coupe mi zgleda res pošteno (prke navadnmu, pa golfu tut).

Glede na prevožene km, bi se ti mogoče res splačal kupt dizla... ;)

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Pe jul 07, 2006 12:25 pm

Mam Golfa 4 1.4 16V 200.000KM prevoženih, še nič crknalo (redni servisi).Za prvi avto je dovolj močan.

Na tvojem mestu bi raje vzel megana, za ta denar boš dobil več.VW plačaš le znakec :P

LaMar
Nov uporabnik

Napisal/-a LaMar Pe jul 07, 2006 12:45 pm

Kaj pa Clio oz. Punto disel je tudi tako vredu (vzdržljiva&mala poraba) mašinca, kot pri VW??? Ima kdo kake izkušnje??

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe jul 07, 2006 12:49 pm

Cliota dizl tega letnika nebi kupu. ;) To boš glih padu na '01/'02 k je blo največ problemov.

Kar se pa tiče ostalih, je pa težko rečt. Jtdji, tdiji, hdiji,... so dejansko nepokvarljivi, ni šans, da se ti pokvar, dciji na drugi strani ni šans, da ti špila... :D
Verjetno je resnica nekje umes, sam tega ne boš slišu tuki gor. ;)

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Pe jul 07, 2006 2:08 pm

Oh ja to je pa to ker neki eni sam govorijo to kar so slisal nimajo pa nobenih izkusenj jaz vozim cliota dci 85KM avto star 3 leta 100.000km prevozenih nobene napake samo redni servisi na vsakih 30.000km in ko bom drug avto kupu bo samo dci in nic drugega. Moje mnenje je pac kupi si to kar sam mislis da je najbolse in tako bos najbolj zadovoljen moj predlog pa je megan coupe zato ker dizla nebos dobu za tak dnar pa da je lepo ohranjen veliko srece pri nakupu :D :D

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Nakup avtomobila-pomoč

Napisal/-a sonček Pe jul 07, 2006 4:29 pm

LaMar je napisal/-a:Allo folk!!!

Na leto bom delal cca.25-30k kilometrov. In kaj se sedaj bolj splača kupit dizla/bencinarja?? Moje želje so predvsem kak golf IV(kaki letnik 99), Megane coupe 1.6 16V (kaki letnik 99), in mogoče Clio II al pa kak Punto!!

Veliko sem gledal Golfe IV 1.4 16V!! Kakšno je kaj vaše mnenje o tem avtomobilu?? In pa kaki so stroški vzdrževanja takega Golfa in pa megana coupeja??

lp M.

Golf ni slab nakup kakšn clio al pa punto( to je pa za upokojence k itak ne naredijo v cca 10 letih 100k)...ja dizal se splača dons kupt...sej več ke pa ke pa se prec nabere kilometrov..sam za ta dnar :?: :?: :?: pomoje da še mal poglej po drugih avtih pa kr tlle potlej praš.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jul 07, 2006 5:34 pm

lp M.

Malce še dodaj pa kupi AUDI A3 TDI 90 oz TDI 110. Gre za "luksuznega" GOLF-a. Avtomobila si delita večino "mehanike", ostalo pa je, ker gre za AUDI boljše. Tudi sicer je splošnem boljši od vseh "tvojih" naštetih konkurentov - od materialov, izdelave, počutja, udobja ... prek "mehanike", voznih lastnosti ... do nenazadnej imidža.
Tudi omenjeni motorji nudijo večjo vozno dinamiko kot našteti bencinski agregati. Za piko na I pa rabijo nekje 2-3 l manj na 100 km.
V primeru, da daješ poudarek novejšemu letniku predlagam ŠKODO OCTAVIO - glede "mehanike" v bistvu enak avto, le manj "luksuza" nudi, je pa temu primerno cenejša.

LP

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So jul 08, 2006 11:32 pm

sonček je napisal/-a:

lp M.

Golf ni slab nakup kakšn clio al pa punto( to je pa za upokojence k itak ne naredijo v cca 10 letih 100k)...ja dizal se splača dons kupt...sej več ke pa ke pa se prec nabere kilometrov..sam za ta dnar :?: :?: :?: pomoje da še mal poglej po drugih avtih pa kr tlle potlej praš.
lp

mislim od tebe pa še nisem pametnega komentarja prebral. a moreš biti upokojenec da delaš samo 10.000 letno? kaj sem pol jaz ki jih delam 5.000? pa zakaj bi bil punto al pa clio za upokojence? mislim da je za upokojence bolj golf diezel po možnosti SDI.

na tvojem mestu bi kupil kakšen majhen avto novejšega letnika (varnost) pa boš zadovoljen (punto, clio, mogoče polo, P206...) za prvi avto bo zadost.

LaMar
Nov uporabnik

...

Napisal/-a LaMar Če jul 20, 2006 7:24 am

Evo mene spet...
zdaj sem se ful zainteresiral za tega megana...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=904017

Pa me zanima, kako mnenje imate o tem avtomobilu...za 6 let je malo kilometrov...je pa problem, ker se pri teh avtomobilih ne da(baje) preverit kilometrine, tak da...

sicer pa avtek zgleda tipi topi...
lp M.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jul 20, 2006 7:30 am

na tvojem mestu bi vzel nekaj takega:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=858959

če pa primerjam r megane coupe in clio se mi zdi clio bolj udoben.. odvisno kaj iščeš :)

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če jul 20, 2006 7:41 am

kaj pa kakšna seat ibiza. za ta denar dobiš že 2000-2002 letnik z klimo. nevem pa kakšna je kakovost izdelave, sam je pa nemška tehnologija. mogoče kdo bolj ve kakšna je kvaliteta izdelave pri ibizi tega letnika?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov