Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sneska
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

prosim za pomoč pri nakupu

Napisal/-a sneska So jul 08, 2006 12:00 pm

Kaj bi kupili in zakaj:
seat cordoba 1,6 75km - http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=903286#
renault megane 1,6e rn - http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=770972 ali
fiat bravo 1,6 16v sx - http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=710800

Za cordobo nič ne vem, samo da je baje motor vw. Kako je s plehom pri teh avtih, glede na to da so 8 let stari? Ja sej vem, da je treba avto prej pogledat, ampak tako po občutku kolk zdrži. Pred leti sem imela uno 60, 12 let star je popolnoma zgnil. Baje je pri bravotu boljše? Kako je s porabo? :? :?:

Prosim za pomoč :roll:
Lep dan vsem[/url][/code]

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis So jul 08, 2006 1:16 pm

za cordobo ti je poraba od 8 pa do 10 litrov,najbol bi ti priporoču meganeta

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis So jul 08, 2006 1:20 pm

bravo avto kot avto ni nč posebnega kako bi ti reku fiati niso to glih dobri avto porabo pa ma od 7.5 pa do 9 tko neki sej ti pravm kup si rajš meganeta;sam tkole ti bom reku rajš si kup kej od japoncev al pa od korejcev k so res najbolši avti:npr.:honda,hyundai,mazda kej tacga si kup to ti je najbolš

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So jul 08, 2006 1:45 pm

Bravo ponuja največ za svojo ceno, za razliko od ostalih dveh ima tud klimo. Megane ima švohnejši motor (sicer tud malo manj pije) in je 200 jurjev dražji. Tud daleč od tega da bi Renault slovel po kaki hudi kvaliteti glede na Fiat (če bi že gledal na to). Pleh imata oba dober. Cordoba ima bistveno švohnejši motor od Bravota (in od Megana), poleg tega mislim da so Cordobe 4-vratne (popravite me če se motim), kar pomeni da ni tako praktična kot ostala dva. Sicer pa jih ne poznam, bo kdo drug kaj več povedal o njih...

Hondo boš težko dobil za tak denar, da bo res dobro ohranjena, če hočeš še kaj opreme pa sploh (klima je no-go). Mazda 323 bi se mogoče najdla, to so baje dobri avti, le poraba je po besedah lastnikov malce visoka za tistih 90 konjev kot jih ima večina (ni pa pretirana).
Zadnjič spremenil tha_man, dne So jul 08, 2006 1:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

sneska
Nov uporabnik

Napisal/-a sneska So jul 08, 2006 1:47 pm

Ja to je tud meni jasno, toda megan je za 200k dražji

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man So jul 08, 2006 2:18 pm

lp
mi smo imeli dva seata doma, oba sta bila toleda, sicer tdi, le kak teden ko je bil prvi na servisu smo imeli istega z 1.8t motorjem in morem povedat da je seat kljub španskemu poreklu čisti nemec. naš je bil popolnoma identičen kot sosedov passat, le da je mel nas seat znak njegov pa vw. mislim da je seat najbolsa izbira saj je le narejen po vw-ih in audijevih smernicah, ki imata neko dolgoročno tradicijo in kvaliteto. pa ena kolegica ma isto cordobo že ene 7 let pa se brez problema, razen redni servisi.
kar se pa japoncev pa korejcev tiče je pa cena mal večja pa poraba tudi. vem iz prve roke. pa še mal več olja spijejo

lp 8)
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: prosim za pomoč pri nakupu

Napisal/-a sonček So jul 08, 2006 2:42 pm

sneska je napisal/-a:Kaj bi kupili in zakaj:
seat cordoba 1,6 75km - http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=903286#
renault megane 1,6e rn - http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=770972 ali
fiat bravo 1,6 16v sx - http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=710800

Za cordobo nič ne vem, samo da je baje motor vw. Kako je s plehom pri teh avtih, glede na to da so 8 let stari? Ja sej vem, da je treba avto prej pogledat, ampak tako po občutku kolk zdrži. Pred leti sem imela uno 60, 12 let star je popolnoma zgnil. Baje je pri bravotu boljše? Kako je s porabo? :? :?:

Prosim za pomoč :roll:
Lep dan vsem[/url][/code]

ne kopuju zaletenga avta,ker ti bo kaj hitro začel gnit tukaj pa boš mel čez čas velike težave in velike stroške....bolje org. pleh...tist uno ni bil pocinkan zato ti je tok gnil bravo pa je men se zdi pocinkan pleh.
Kaj pa kakšni drugi avti ! :?:

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So jul 08, 2006 2:46 pm

the_man je napisal/-a:lp
mi smo imeli dva seata doma, oba sta bila toleda, sicer tdi, le kak teden ko je bil prvi na servisu smo imeli istega z 1.8t motorjem in morem povedat da je seat kljub španskemu poreklu čisti nemec. naš je bil popolnoma identičen kot sosedov passat, le da je mel nas seat znak njegov pa vw. mislim da je seat najbolsa izbira saj je le narejen po vw-ih in audijevih smernicah, ki imata neko dolgoročno tradicijo in kvaliteto. pa ena kolegica ma isto cordobo že ene 7 let pa se brez problema, razen redni servisi.
kar se pa japoncev pa korejcev tiče je pa cena mal večja pa poraba tudi. vem iz prve roke. pa še mal več olja spijejo

lp 8)

Sam veš kaj mi gre pri teh seat-ih najbl na jetra da ne morš nazaj pelet....morš prov gledat v špegle če ne prov hitr crash....saj jest k sem jo mel mi je šlo to na :evil:

lp

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 So jul 08, 2006 3:48 pm

vw 1.6 - 55kw je ZELO požrešen motor! Smo ga mel pa je bil kar se porabe tiče polom! Pod 9 nikol! Drugače pa ne problematičen in pa dost navora na malih obratih.
Slika

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man So jul 08, 2006 4:28 pm

sonček je napisal/-a:
the_man je napisal/-a:lp

lp 8)

Sam veš kaj mi gre pri teh seat-ih najbl na jetra da ne morš nazaj pelet....morš prov gledat v špegle če ne prov hitr crash....saj jest k sem jo mel mi je šlo to na :evil:

lp

lp
men se ni tk zdel, sem ga lepo vozil, pa se nisem mel veliko izkušenj. mogoč je res mogoč pa ne, sicer pa ni prasala za voznjo nazaj ampak za kakovost. poleg tega pa je pravilna vzratna vožnja da gledas v "spegle"
lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jul 08, 2006 5:36 pm

In povoziš otroka, ki je direkt za avtom in ga v špeglih ne vidiš. :roll:

Kere čudne ideje.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So jul 08, 2006 6:54 pm

Samotar je napisal/-a:In povoziš otroka, ki je direkt za avtom in ga v špeglih ne vidiš. :roll:

Kere čudne ideje.

Mene je to motl rajš mam bl pregleden avto tak kot je npr. golf 4 al pa 3.

lp

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna So jul 08, 2006 6:59 pm

Kupi avto, ki ti vizualno najbolj potegne. Zunanjost, notranjost pa tako. Pa priporočam, da pogledaš še malo za lagunami 1.8, lep avto, dosti opreme, cena pa nekje tam. Drugače vse ostalo, kaj se kvari pa to, je pa odvisno čisto od posameznega avtomobila. Predvsem glej, da je ohranjen.

Jaz bi od teh izbral megana. Prodat ga tudi ne bo problem čez par let. Fiata ne bi, prva stvar, katero primeš v roke razpada (kljuke vrat), Cordoba pa mi deluje preveč ozka in visoka.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So jul 08, 2006 10:43 pm

Samotar je napisal/-a:In povoziš otroka, ki je direkt za avtom in ga v špeglih ne vidiš. :roll:

Kere čudne ideje.

kaj pa naj za vsaki meter v rikverc ven letiš gledat če je kaki otrok zadi?
al kak bi ga ti razen špeglov še videl? če pogledaš nazaj je isto kot da pogledaš v vsa tri ogledala. jaz vozim samo z ogledali pa ko se navadiš je to zakon, eni pa glih tolko da ne plazijo po zadnjem zicu ko rikverc vozijo.

back to topic: jaz bi zbral očuvano fiat bravo. zakon avtek , če je le očuvan.

lp robi

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne jul 09, 2006 3:18 am

Novejši avti so vsi bolj ali manj nepregledni nazaj, tk da se kar navadite na to. Izema je kak C4 Coupe, ki ima zadnjo šipo res ful nizko, pa razni miniaturni avtočki (C1 varianta). Zato pa so ogledala.

sneska
Nov uporabnik

Napisal/-a sneska Ne jul 09, 2006 9:16 am

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man Ne jul 09, 2006 10:09 am

Kere čudne ideje.

potem pravis da se z tem avtom sploh neb rikverc vozil, pa sploh ni tak hudo ko se mente...nas toledo je bil glih tk pregledn k od soseda golf 4, pa ne vem no. sicer je pa teh primerov ogromno, in za vsako situacijo vnaprej ugibat kaj je najslabse kar se lohk nardi...ne vem...bolš da ne gres v avto.(trok ti lohk tui v naselju izza hiše prleti pa skoč na cesto...pa morda ne boš mogo pribremzat...pa ni vazn kiro znamko oz model avta voziš)-primer je bil sam.
moj glas se vedn seatu...ker je le "nemec"
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 09, 2006 1:02 pm

sneska je napisal/-a:kaj pa opel astra 1,4 82km
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=895640#

Po statistikah bolj zanesljiva kot BRAVO in CORDOBA, sicer pa ima manj športnih "genov" - posebno v primerjavi s FIAT-om. Glede splošnih oz vseh lastnosti, pa je bolje kot naštevanje tu na forumu, ogled + testna vožnja z vsemi kandidati - izberi kar je zate "naj" ;)

Osebno bi v tem denarnem limitu izbral GOLF-a 3 generacije s TDI motorjem - boljša vozna dinamika kot vsi tvoji našteti kandidati, v povprečju pa nekje 2-3 l manjša poraba. 1000 km z enim tankanjem "mala malica". Tudi kvaliteta materialov + izdelava boljša, tako kot zaneljivost, ki je še malenkost boljša kot pri ASTRI ;)
V primeru, da izbiraš bencinske agregate pa HONDA CIVIC - po mojem prepričanju na kratko "the best" med bencinsko ponudbo.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 09, 2006 1:06 pm

Kere čudne ideje.

:cry :cry :cry

Ja tvoja je res čudna - dej povej mi kako potem ljudje vozijo tovornjake, dostavnike in podobna vozila (kjer edino v vzvratnih ogledalih lahko opazuješ "dogajanje" za vozilom ;)

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov