Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pegam
Nov uporabnik

Riziko zaradi prodaje

Napisal/-a pegam Po jul 10, 2006 6:16 pm

Problem je naslednji:

Jst kot fizična oseba prodajam avto pravni osebi na Hrvaško. Zadeva bo šla preko avtohiše s komisijsko pogodbo. Kupec hoče na vsak način nakazati kupnino preko transakcijskega računa na firmo - zdej me pa zanima, kako se lahko jaz zavarujem, da bo denar res prišel v moje roke?
Kupec bi plačal po predračunu, jst pa ne bom podpisal nobene pogodbe pred izročitvijo kupnine. Kako bi se najbolje zavaroval (sebe in kupca) da denarja ne "pobere" avtohiša zase??

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver To jul 11, 2006 8:08 am

Podpišeš pogodbo, da si dal avto k njim v komisijsko prodajo. Gor je znesek katerega ti morajo oni plačat, ko vozilo prodajo. Seveda naj bo pogodba notarsko ovirjena.
Sej če daš avto v komisijsko prodajo ti ne odštejejo oni denar za avto takoj, ko pride k njim ampak šele, ko se proda. Če kj mutijo okol tega jih nekam pošl, da ne boš brez avta in brez denarja na koncu in raje poišči drugega trgovca, ki je mimogrede lahko tudi avtohiša.
Pravna oseba pa ne more direkt od tebe kupt avtomobila, ker ji ne moreš izdat računa. Pa tud, če ploščice polagaš in imaš s.p. ali d.o.o. in si pravna oseba jim ne moreš avtomobila prodat, ker v standardni klasifikaciji dejavnosti v sodnem registru nimaš vpisano področje za trgovino z motornimi vozili.

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR To jul 11, 2006 9:51 am

tukaj mislim da se motiš!
lahko proda avto pravni osebi tudi če ima sp,d.o.o in polaga ploščice,ampak le pod pogojem da je avto pisan na njegovo firmo ali s.p. in mu služi kot osnovno sredstvo za prevoz, storitve....

preverjeno v praksi

LP
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver To jul 11, 2006 10:20 am

Jz sem upošteval dejstvo, da on prodaja avto kot fizična oseba kar je tud napisal ne kot pravna oseba.
Tist med pravnima osebama sem pa mim usekal :oops: sploh nism mel tega v mislih, da pravna oseba svoje osnovno al pa delovno sredstvo lahko proda drugi pravni osebi. Moja napaka.
Pa za izpit iz ekonomije se učim :lol: Slabo mi kaže :lol: :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov