da po navadi so bili tisti iz Nemčije in to boljši ... prvi so imeli 1.5 motor drugo bosch pumpo in so zelo glasni 1.6 so bili tisti zadnji bosanski letnik 85 ... super avti samo malo trdi ... kar lahko rešiš z distančniki pa širšimi gumami ... L.p. Madzupi13 je napisal/-a:imam namen kupit takle avto, pa me zanima če kdo ve, na kaj je treba biti posebej pozoren ob nakupu, da pozneje ne bi imel problemov s pridobivanjem certifikata?
avto je sicer v originalnem stanju, obnovljen pred dvema letoma....
vgrajen ima šibedah, pa me zanima, če kdo ve, ali so jih vgrajevali serijsko pri teh letnikih...
...poglej gor na vezno tam so podatki na alu ploščici kje kdaj je kdo kaj noter dal ... čeprav sumum da je motor isti dobiš pa bate zelo poceni pumpo narediš gred pobrusiš in menjaš ležaje zravnaš blok glavo menjaš sklopko vodno pumpo prenoviš torej vse in imaš vsaj 200000 km mir z porabo med 5.5 in 6.5 ...zupi13 je napisal/-a:ta ima motor 1,6, zato me zanima, če so bli to z nemškim poreklom. pred leti sem imel golfa ll s takim motorjem in je to dober motor...
...in vrata poglej kako stojijo če so povešena in ne zaprejo lepo pol je karoserija že proti koncu ker se je sesedla ... če pa lepo zapira tudi ko z enim od koles na isti strani zapelješ na 15 cm višjo podlago to pomeni da je karoserija BP. L.p. MadAXioN je napisal/-a:Aha, to je un pacient iz avto.net-a aneda? Sem ze jst hotu kupt ta avto, sam sem dobu pol nekj velik bl ugodnega... Un k pise da je razvidno da je iz nemcije, ker je identifikacijska ploscica na vezni v nemskem jeziku je laz, sicer se mu to tud povedal, ampak "ni slisal", isto identifikacijsko ploscico so mel tud navadni tasi, na zadnjem levem kosu ce bos nasel nalepko alpinweiss, in ce se vse cifre na sipah ujemajo je res nemec, zgleda dobro ohranjen, samo malo prevec hoce zanj, ker je takih avtov se kar dosti na nasih cestah, edino kar je je tale lepo ohranjen.. max 220jurjev bi dal zanj. Pojdi ga pogledat, predvsem zaradi tega kaksen je pleh, mozno da je bil strihan pred kratkim, ker se malce prevec sveti, zarad rje pa poglej zadnje kose, prostor za rezervno gumo, spodnja notranja stran vrat, pod tepihom pri pragu.. itd.. Ce se kaj rabis vprasaj!
Lp, AXioN!
...poizkusi ti za spremembo dat oglas po tednikih - mogoče boš vzpodbudil kakega starejšega človeka da ti proda avto katerega mu je žal peljati na odpad in ga ima v garaži ... poznam kar nekaj takih primerov ko tip ali umre in žena misli da se za avto več nič ne dobi in niti ne poizkusi prodajati ali pa mu ga je žal ko nabavi novega in sam ne ve kaj bi z njim pa ga tako nenamerno upokoji v garaži ... L.p. Madzupi13 je napisal/-a:AXiON, točno tale na netu ja!
zato pa sprašujem, ker za tele letnike sem pa res v temi .
dobro, saj vidim barvo, pa ohranjenost, pa rja okoli pragov in prtljažniku... sam kakšnih skritih stvari pa verjetno ne bi opazil...
alpinweiss je verjetno koda barve? kje se nahaja ta nalepka? na zadnjem levem blatniku ali kako?
avto bi vzel, ker prodajam od punce avto, pa bi tega vzel v račun, takega oldija se mi pa že dolgo "lušta", samo ni blo nobenega zanimivega za pogledat...
na netu so samo trije taki, kolikortoliko ohranjeni golfi...
zupi13 je napisal/-a:imam namen kupit takle avto, pa me zanima če kdo ve, na kaj je treba biti posebej pozoren ob nakupu, da pozneje ne bi imel problemov s pridobivanjem certifikata?
vgrajen ima šibedah, pa me zanima, če kdo ve, ali so jih vgrajevali serijsko pri teh letnikih...
...ma boli te kumara za cel svet ... avto rula ... ko sem ga vozil sem več dajal za cestnino do Ljubljane kot za nafto do tja in nazaj - 97 :P :P :P L.p. Madsonček je napisal/-a:zupi13 je napisal/-a:imam namen kupit takle avto, pa me zanima če kdo ve, na kaj je treba biti posebej pozoren ob nakupu, da pozneje ne bi imel problemov s pridobivanjem certifikata?
Jest mam golfa 2 dizl l.88 in sem zadovolen.
Sam k se takole pelem po lj. kva to folk gleda al pa "basanci" kr![]()
![]()
![]()
sam skoz ma oči na mojem avtu.
Če pa te kaj zanima pa samo vprašaj
AXioN je napisal/-a:Jup alpinweiss je oznaka barve, je oranzna nalepka s crnimi crkami, na zadnjem levem košu, v prlazniku na levem "koloteku".. Tas-i so mei isti pofl, sam da je pisal alpinbijela..
Nekej pa mors vedt, ceprav je lepo ohranjen, se vseeno zahteva dosti vdrzevanja(50-200k sit), ker konec koncev, je to le star avto.. Kar se pa delov tice, te pa nobena stvar ne pride vec kot 2jurjaMotor lahko naredi ob optimalnem delovanju najmanj 500k km , brez da bi blo treba motor odpret
![]()
Edino kar je, je to da so nemski golfi pri nas redki, sploh enke, ampak streljaj cez mejo, zanjga odstejes 100jurjev pa ga dobis v istem stanju, ampak potem lahko nastane edino kaksen problem to spravt cez mejo..
Drugace pa zgleda da je trenutno avto v pravih rokah in upam da bo sel tudi naprej v praveZelim ti veliko uzitkov ob morebitnem nakupu!
Lp, AXioN!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov