Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pirat35
Nov uporabnik

POMOC PRI ODLOCITVI NAKUPA ENOPROSTORCA

Napisal/-a pirat35 Sr jul 19, 2006 9:06 pm

Imam moznost nakupa Toyote avensis verso letnik 2001, 45000km, odlicno
ohranjene, in megana scenica letnik 03, novi model. Cena obeh od 2,5 do 3 milijone.
Za kaj bi se odlocili vi?
Hvala za nasvete in lp.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr jul 19, 2006 9:09 pm

čeprav nisem pristaš renaulta bi ti rekel da scenica. zakaj pa ne vem. nekak mi dobro deluje. sem pa vozil merivo in je zakon glede prostornosti.

Dizo
Nov uporabnik

Napisal/-a Dizo Sr jul 19, 2006 9:21 pm

Toyota:)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jul 19, 2006 9:26 pm

Dizo je napisal/-a:Toyota:)

:tomidelej:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Sr jul 19, 2006 10:04 pm

bass je napisal/-a:

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Če jul 20, 2006 12:29 am

toyota

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Če jul 20, 2006 5:01 am

toyota je po različnih lestvicah zadovoljnosti kupcev, zanesljivosti, kakovosti in podobno vedno čisto v vrhu, medtem ko renault zaseda mesta okoli sredine. je pa res, da je renault z enoprostorci vedno oral ledino, in da pri renaultu dobro vedo, kaj počnejo v tem segmentu.

avensis verso je večji avto od scenica, je že skoraj v rangu kakšnega sharana. pri nas jih je presenetljivo izredno malo (založenost z deli?), medtem ko je scenic na naših cestah zelo dobro zastopan.

sam imam s scenicom - ki sem ga, prvi model, dizel, vozil tri leta - pozitivne izkušnje. še danes mi je žal za avtom. scenic je res prostoren in prilagodljiv, bil je - dCi 1,9, 105km - zelo varčen, obenem pa za dizla zelo poskočen, in šel je brez problemov.
imel sem nekaj manjših nevšečnosti (zamenjava enega amortizerja na prtljažnih vratih v času garancije...), kar je možno, da bi pri toyoti in njihovi pregovorni kakovosti ne bilo potrebno.

renaulti imajo dosti opreme in precej dajo na varnost, seveda pa tudi pri toyoti. po obliki je scenic vsekakor bolj zanimiv kot toyota. avensis verso je nekako okoren.
sam bi se težko odločil, renaulte imamo pri hiši že vse življenje, toyote kot take zelo cenim.

najboljše da poiščeš tiste razlike med avtomobiloma, ki se ti zdijo pomembne (prostor, prilagodljivost, motor, poraba, zmogljivosti, oblika, notranji dizajn ..., morda še zgodovina rabljenega vozila, npr. 1. lastnik, ohranjenost, servisna knjiga ...) in se odločiš.

mogoče pa bi sam tokrat poskusil s toyoto, ne vem?

PS: morda pa bi pri meni prevladalo dejstvo, da je scenic le dve leti mlajši od avensisa, pa kot neverni tomaž bi preveril , zakaj - če - je nekdo z velikim enoprostorcem v petih letih naredil le 45kkm.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če jul 20, 2006 6:29 am

scenic je dve leti mlajši in vse napake naj bi bile odpravljene v garanciji, toyota je pa le stara pet let...
kolk ima pa scenic kilometrov?
Slika

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Če jul 20, 2006 9:56 am

SkIDiver je napisal/-a:
bass je napisal/-a:

Definitivno Toyota...zakaj ? Avtu ne pada cena kot Renaultu, se ne kvari kot Renault ... ;)

Uporabniški avatar
LUCKY LUKE
Novinec

Kraj: notranjska

Napisal/-a LUCKY LUKE Če jul 20, 2006 10:07 am

-- Toyota --
@ Rossoner: sicer ne vem kdo sanja Renaulta, saj ni noben sanjski avto ( mogoče wili, RS)
je pa nekdo z alfa foruma lepo napisal: ko se golobradi mladenič pripelje na semafor vštric z Alfo si sam pri sebi misle :hmmm za cliota dobim 300jurjev še mal pa kupim sosednji stroj :P

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jul 23, 2006 6:33 pm

hladni je napisal/-a: ... Pa kaki reno, roke stran od francoza ...

par besed, da ne bo pomote.
moj prvi reno je bila katra, ki je - kapo dol - videla pol evrope, po petih letih pa jo je do konca zvozila moja punca,
potem smo imeli doma clia 1 in potem novega clia 2, žena je v tem času vozila pet let twinga in nazadnje smo imeli tri leta scenica 1, 1,9 dCi.
z vsemi avtomobili smo bili zadovoljni :!:
z vsakim renojem smo delali normalne kilometre, okoli 20k na leto. resda so imeli svoje muhe in je bilo z vsakim kaj malega narobe (pokvarjeno stikalo lučke v prtljažniku - clio2; amortizer prtljažnih vrat - scenic; lučka airbag - twingo ...), kar morda pri toyoti ne bi bilo, ampak to so bile malenkosti in daleč od zgornjega citata.
zdaj smo spet kupili renoja - modusa - zakaj?
ker so inovativni, drugačni, ker dajo dosti na varnost, ker ponujajo precej pri opremi, ker... in ker dosedaj z renoji nismo imeli nič več problemov kot s kakšno drugo znamko avtomobila, pa naj bo to kakšna poceni korejska ali vrhunska nemška znamka!

in to so moje zelo konkretne izkušnje zadnjih deset in več let, ne pa sklepanje na podlagi ene pokvarjene lagune ob cesti in pa klišejev o renojih, ki se širijo po forumu.
lp pilgrim

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Ne jul 23, 2006 7:44 pm

Podpis pod zadnji post.
Don`t worry, be happy:)

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Po jul 24, 2006 12:01 pm

No, dejstvo pa je, da je pri evropskih avtih(vključno z nemci!!) veliko več ponedeljkovi avtov na trgu, ker je nadzor kakovosti izdelave v proizvodnji slabši kot pri na primer pri Japoncih. A kdo ve, če se Honde še proizvajajo izključno v japonskih tovarnah ali se že v EU tako kot na primer Toyota večinoma(Yaris na primer v Franciji)?
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po jul 24, 2006 12:10 pm

Toyote ne poznam, sm pa prevozu kr neki kilometrov z novim scenicom pa morm rečt, da je odličen (družinski) avto. Neverjetno udoben, obenem tut soliden za pelat, ni glih drkalnik, kakopak, ampak se da tut dost hitr in varn pelat. Placa je velik, sicer glih ene tolk kot v starem, ampak ma mal večji prtlažnik. Opreme maš dost, če ne kupš čist navadnga, varnost je zagotovo pred avensisom. Če kupuješ bencinarja pomoje tut zanesljivost ni problem pri scenicu, kako je pa z dizli pa ne vem.

No ulgavnem, jest bi zihr uzel scenica tuki. ;)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po jul 24, 2006 12:12 pm

hladni je napisal/-a:
Rossoner je napisal/-a:Jaz bi se nedvomno odločil za Scenica. Ga imam sam, sicer 1 model (letnik 1998) in moram rečt da je avto bomba. Je udoben in zelo prostoren. Moj ima sedaj 102.000 km in samo redni servisi. Sem večrat prebiral, da so Renault ''j***a'' pa da se ''kvari'', pa da sam ''FRANCOZA'' ne...bla bla bla...ne nasedat takim govoricam, kajti ponavadi jih govorijo taki, ki lahko o takih avtih samo sanjajo(ponavadi so mladi, ki svoje ''izkušnje'' podedujejo od kakega ata,kateri je imel kakega golfa in ne pozna drugega avta...in so drugi avti zanj samo ''j***a''

Uglavnem izberi Scenica, ne bo ti žal!

Ja letnik 1998 mogoče je res zanesljiv, vse ostalo od 2000 naprej pa ne, tak da ne posploševat zadeve. Moja vectra 1991 je td mela 295tisoč in to brez večjih popravil, vectra 2003 recimo tega ni sposobna.
LP

Po čem pa sklepaš, da novi avtomobili niso sposobni brez težav prevozt 300kkm? A si že zvozu ene 50 avtomobilov, da lahko podajaš taka mnenja?

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To jul 25, 2006 11:52 am

hladni je napisal/-a:jao bože pa to ni primerjave. Pa kaki reno, roke stran od francoza. Toyota je pojem kvalitete in zaneslivosti,drži ceno. Da se o izgledu in ostalem ne pogovarjamo, čeprav je izgled stvar okusa. Lih včeraj je laguni odpovedal motor na mostu in je blo 3km kolone in to ni prvi reno ki sm ga videl. Pa da ga vržem v reko prokletega francoza,tam daš 5 mil. za neko laguno in podobno pol pa ti požre živcev in po možnosti crkne na poti na morje.
Sicer pa je v slo. dobrodošla miselnost: Mogoče pa bom jaz mel srečo, ker pr renoju je res potrebna:)
LP

Veš kako je. Pri nas boš bolj težko videl toyoto na cesti pokvarjeno ker je na enaga Yarisa 10 cliotov... Ampak to je že za tiste z doktoratom, da to pogruntajo. Pa vseeno. Jaz nimam renoja smo pa pri bajti imeli kar nekaj:

Laguna (100 000) niti enega problema palčka stabilizatorja...
Safrane (170 000), pridi si ga pogledat. da ne govorim, da je fotra v 8 letih od kar ga ima prišel 100 000 jurjev. Zadnji lonec, zadnja dva amortizerja.

Seka je imela 5.ko campus. Nti enega problema, Sedaj 4 leta clio tu pa tam lučka za airbag pa pomigaš pod zicom in to je to...

Samo letos 2006 do danes je bilo registriranih 3700 Cliotov Toyot pa 650 se pravi je samo letos na cesti 3000 več cliotov kot pa yarisov. Ampak renaulti crkujejo. Seveda ker je skorav v vsaki družini kakšen pa se menijo pa baba čula pa baba rekla... Sicer pa vsakemu svoje...

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic To jul 25, 2006 12:10 pm

Hladni, ne ne poznam dost folka k majo 300kkm, samo bivšega lastnika passata 1.8t, ki je naredu 280kkm brez generalne in je bil motor dober vsaj še za 50kkm, po mnenju mehanika. ;) In tipo je vedu, zakaj ma tist t gor... ;)

Glede renaulta: spet predvidevam, da si vsaj mehankar na renaultovem servisu, da znaš tolk povedat o njem ne? ;) Al ga od blizu še vidu nisi in si pobral vse to s tržnice? ;)

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis Sr jul 26, 2006 9:41 am

toyota

piblo
Nov uporabnik

Napisal/-a piblo Sr jul 26, 2006 10:06 am

Ma ja, vedno eno in isto, razen par izjem. Sm slisu, pa je prjatu od prjatla od sosedovega dedka reku.....

Vsak avto, ce nimas prav smole in ob primernem vzdrzevanju, dela!!
Bla, bla cez fiate, ma pri nas sta bila dva unota, no eden je se.
Moj je bil letnik 88 1.1 dvojni frgazer, 160kkm, pa motor sploh ni bil tikan, razen vzdrzevanja (jermeni,filtri,svecke), pa amortizerje sm zamenjal, pa zavore.
Drugega ima oce, uno letnik 94, 1.7 DS, zdej ima 150kkm, pa tudi on sploh nobenih problemov. Pa so italjanska j***a, tako za rect. Mene je izsilila ena zenska, tako da sm ga razbil, pa spet kupu fiata, zdej puntota, pa tud dela b.p.

Tako, da ne se prav pustit zavest besedam, kot so : "stran od francozov, j***a,....

Vzemi tisto, kar se ti bolj dopade in ti bolj ustreza, pametno delaj z avtom, pa bo vse OK!
Vsak, ma prav vsak avto ima sibke tocke, standardne okvare pri tolko in tolko km ,tko pac je.

LP!
Dobro, da piha!Ni megle!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr jul 26, 2006 12:49 pm

LUCKY LUKE je napisal/-a:-- Toyota --
@ Rossoner: sicer ne vem kdo sanja Renaulta, saj ni noben sanjski avto ( mogoče wili, RS)
je pa nekdo z alfa foruma lepo napisal: ko se golobradi mladenič pripelje na semafor vštric z Alfo si sam pri sebi misle :hmmm za cliota dobim 300jurjev še mal pa kupim sosednji stroj :P

That would be me :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov