Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

TIGRA21
Nov uporabnik

Avtosejmi??????

Napisal/-a TIGRA21 Če jul 20, 2006 6:50 pm

A mi lahko kdo pove kje so ta vikend avtosejmi,vem da so v MB vsak vikend kaj pa Celje ali pa Ljubljana :roll: :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Če jul 20, 2006 7:07 pm

glede na to, koliko CE registracij je vsako nedeljo na sejmu v mb, mislim, da v celju tega cirkusa ne prirejajo.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Če jul 20, 2006 7:23 pm

Celje vsako soboto zadaj za raztaviščem, Ljubljana in Maribor vsako nedeljo

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... =avtosejem

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Avtosejmi??????

Napisal/-a mmiki Sr jul 26, 2006 3:24 pm

Se moj dodatek: pred 2 letoma sem prvic in zadnjic kupil avto na avtosejmu v Slivnici. Prodal mi ga je neki deda (slo je za opel Astro z vso opremo razen klime), govoril da ga je vozil samo on, da je ful pazil na njega, da je super ohranjen in ne vem kaj se vse. Avto je bil na pogled sicer super, vendar so mi na prvem tehnicnem povedali da ni katalizatorja in lambda sonde, ker so ocitno crknili in so jih enostavno pobrali dol. Prav tako je bilo potrebno porihtati zavore, kilometri pa so bili ocitno zasukani nazaj. Seveda sem sele po tehnicen opazil, da ga je tisti dedek komaj en dan preden ga je prodal prepisal na sebe... Da pa je mera polna, ga kolega, ki hodi vsako nedeljo malo dol vidi tam vsak teden z novimi astrami in corsami (ki jih seveda samo on vozi!!!) :evil: Vglavnem 90% sejma ce ne se vec je taksnih ljudi. Se pa tu in tam (ampak res zelo redko) najde kaksen avto vreden ogleda. Ampak vsaj iz mojih izkusenj lahko recem, da se vecina dobrih avto proda se preden lahko sploh pridejo do sejma, saj ga kupi kaksen znanec ali kaj podobnega.

LP, Miki

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Napisal/-a sevnican Sr jul 26, 2006 3:54 pm

Ko sem kupoval avto, sem šel na avto sejem samo enkrat. Nikoli še nisem vidu toliko "šelebajzerjev" na enem kupu. Sami neki mutiči, prav vidi se kok eni šmudlajo, da kr smrdi od njih. Bil sem pa na mariborskem avtosejmu. Takrat sem se odloču, da na avtosejmu ne kupim avta, pa če je napol zastonj.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jul 26, 2006 5:12 pm

ANJCI je napisal/-a:Celje vsako soboto zadaj za raztaviščem, Ljubljana in Maribor vsako nedeljo

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... =avtosejem

v Celju je zraven rokometne dvorane, če se motim me popravte, je pa v soboto :)
LP Rok

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jul 26, 2006 8:28 pm

sevnican je napisal/-a:Ko sem kupoval avto, sem šel na avto sejem samo enkrat. Nikoli še nisem vidu toliko "šelebajzerjev" na enem kupu. Sami neki mutiči, prav vidi se kok eni šmudlajo, da kr smrdi od njih. Bil sem pa na mariborskem avtosejmu. Takrat sem se odloču, da na avtosejmu ne kupim avta, pa če je napol zastonj.

Očitno je v Ljubljani isto. Pretežno južni bratje, dosti albancev, nekaj ciganov, pa en bolj sumljiv od drugega. Sem šel prodajat avto iz štosa in mi tip ponudi 300k pod tržno ceno in masti,da kupuje zase, ne za preprodajo... :lol:
Smrdijo pa, nekateri dobesedno (kot direkt iz građevine). :P

Na sejem hodi gledat samo golfa 1, 2, izjemoma 3.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr jul 26, 2006 8:39 pm

He he he
Ponovno ste začeli debatirat o avtosejmih....kaj naj rečem je res da je več ali manj južnih bivših državljanov...nategovanje je obupno sploh same lažnive podatke ti povedo...niso lastnik ali so kratek čas..avto vizualno zgleda dobr ampak stavrne napeke so nepogrešljive...skoraj vsi so karambolirani...popravljeni malomarno...velik je sodelovanja med sorodniki(oče+sin+mati) vsak na drugem koncu...kaj naj rečem-obup.
Je pa tud tistih 5% k prodajajo avto tak da bi ti delov celo večnost,resni prodajalci,...Kej več me pa lahko vprašaš.

To je to če kopuješ.

Po drugi strani je pa ful dobr gledat avte na sejmu..eni so športni in zgledajo krasno ampak jih je mal.
Maš pa v LJ zdej ločen novi in stari...novi vredni po 10 milijonov.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr jul 26, 2006 8:44 pm

bass je napisal/-a:
sevnican je napisal/-a:Ko sem kupoval avto, sem šel na avto sejem samo enkrat. Nikoli še nisem vidu toliko "šelebajzerjev" na enem kupu. Sami neki mutiči, prav vidi se kok eni šmudlajo, da kr smrdi od njih. Bil sem pa na mariborskem avtosejmu. Takrat sem se odloču, da na avtosejmu ne kupim avta, pa če je napol zastonj.

Očitno je v Ljubljani isto. Pretežno južni bratje, dosti albancev, nekaj ciganov, pa en bolj sumljiv od drugega. Sem šel prodajat avto iz štosa in mi tip ponudi 300k pod tržno ceno in masti,da kupuje zase, ne za preprodajo... :lol:
Smrdijo pa, nekateri dobesedno (kot direkt iz građevine). :P

Na sejem hodi gledat samo golfa 1, 2, izjemoma 3.

Tole4 za golfe maš pa še kako prov mene so skor pohodl tok bi se zgrebl za golfa kr naprej a prodaš sm reku ne in še kr....je pa itak iz sarajeva golf ampak zakon,hvaležen sam iz mode ni kej se vid da sem in vasi.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe jul 28, 2006 11:31 am

mmiki je napisal/-a:Se moj dodatek: pred 2 letoma sem prvic in zadnjic kupil avto na avtosejmu v Slivnici. Prodal mi ga je neki deda (slo je za opel Astro z vso opremo razen klime), govoril da ga je vozil samo on, da je ful pazil na njega, da je super ohranjen in ne vem kaj se vse. Avto je bil na pogled sicer super, vendar so mi na prvem tehnicnem povedali da ni katalizatorja in lambda sonde, ker so ocitno crknili in so jih enostavno pobrali dol. Prav tako je bilo potrebno porihtati zavore, kilometri pa so bili ocitno zasukani nazaj. Seveda sem sele po tehnicen opazil, da ga je tisti dedek komaj en dan preden ga je prodal prepisal na sebe... Da pa je mera polna, ga kolega, ki hodi vsako nedeljo malo dol vidi tam vsak teden z novimi astrami in corsami (ki jih seveda samo on vozi!!!) :evil: Vglavnem 90% sejma ce ne se vec je taksnih ljudi. Se pa tu in tam (ampak res zelo redko) najde kaksen avto vreden ogleda. Ampak vsaj iz mojih izkusenj lahko recem, da se vecina dobrih avto proda se preden lahko sploh pridejo do sejma, saj ga kupi kaksen znanec ali kaj podobnega.

LP, Miki

In po tem kar si napisal si ti strokovnjak za rabljene avte? Kaj sploh hodiš na sejem če ne znaš pregledat avta?

A se nisi mogel vležat pod avto in preverit izpuh in katalizator? Si sploh pogledal pod havbo če je pri motorju vse kar mora bit? Recimo lambda?

Si pogledal papirje koliko časa je kdo lastnik in če ima kakšno servisno zgodovino? Očitno nisi.

Si morda šel z lastnikom na kakšen servis da pregledajo avto? Očitno nisi, Si preiskusil bremze, podvozje, itd ?

Pa kaj potem če nekdo (pre)prodaja avte na sejmu 10% slovenije služi na ta način pa se nihče ne sekira...

Raje ne kupuj rabljenega avta če nimaš pojma. Vzami koga s sabo ki kaj ve o avtih.

Res je da so razni ljudje na sejmu, ampak se da dobit tudi dobre rabljene avte. Letos sem prodal svojega (pa ogledal sem si par podobnih ki so bili zraven). Res je da je tam nekaj slabih, je pa tudi nekaj dobrih avtov. Tip ki je kupil moj avto je pa detaljno pregledal avto, odpeljali smo ga pregledat k njegovemu kolegu ki ima servis, dobil je papirje o servisih ko je bil avto v moji lasti in kar je bilo prej, itd...

Torej če so tebe nategnili ni treba rečt da je tam samo sranje :roll:

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Pe jul 28, 2006 12:03 pm

Ja pa je 99% sranje - to je tolk dealerjev tam, da se že drug druzga nategujejo in preprodajajo med seboj. Preostalih 1% pa (še) ne ve za internet...

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Napisal/-a mmiki Po avg 28, 2006 1:34 pm

Pero je napisal/-a:
In po tem kar si napisal si ti strokovnjak za rabljene avte? Kaj sploh hodiš na sejem če ne znaš pregledat avta?

A se nisi mogel vležat pod avto in preverit izpuh in katalizator? Si sploh pogledal pod havbo če je pri motorju vse kar mora bit? Recimo lambda?

Si pogledal papirje koliko časa je kdo lastnik in če ima kakšno servisno zgodovino? Očitno nisi.

Si morda šel z lastnikom na kakšen servis da pregledajo avto? Očitno nisi, Si preiskusil bremze, podvozje, itd ?

Pa kaj potem če nekdo (pre)prodaja avte na sejmu 10% slovenije služi na ta način pa se nihče ne sekira...

Raje ne kupuj rabljenega avta če nimaš pojma. Vzami koga s sabo ki kaj ve o avtih.

Res je da so razni ljudje na sejmu, ampak se da dobit tudi dobre rabljene avte. Letos sem prodal svojega (pa ogledal sem si par podobnih ki so bili zraven). Res je da je tam nekaj slabih, je pa tudi nekaj dobrih avtov. Tip ki je kupil moj avto je pa detaljno pregledal avto, odpeljali smo ga pregledat k njegovemu kolegu ki ima servis, dobil je papirje o servisih ko je bil avto v moji lasti in kar je bilo prej, itd...

Torej če so tebe nategnili ni treba rečt da je tam samo sranje :roll:

Kako bi se ti smejal da bi se sam zajebal pri kaksnem nakupu... S seboj sem imel kolega, ki se kar dobro spozna na avte. Avto je sel kot urica, na pogled je bil kot nov, moj pogoj je bil, da avto pregledamo se v kaksni delavnici. Clovek je predlagal delavnico AMZS v celju. Kako bi naj vedel, da dela tam njegov kolega, ki sprejema plave kuverte? Avto je namrec odlicno prestal tehnicni pregled, sam se na cifre sicer ne spoznam ampak po besedah pregledovalca je bilo vse ok. Ko pa sem imel 2 meseca kasneje pregled pa me vprasajo ce ne bi avto ze moral imeti katalizatorja. Tak da obstajajo tudi taksni, ki se za nateg dobro potrudi oz. ze ima vse uteceno (sicer pa je kolega prodajal avte pri Avto Jarcu v MB pa se tam tudi dogajajo taksne stvari - rabljenim sucejo nazaj kilometre, kaksne praske prebarvajo, pri tehnicnem pa placajo pregledovalnu, pa je nato avto "tehnicno super izpraven".) Tak da ni samo moje neznanje krivo, Je pa res da se clovek na napakah uci. Zato sem ob zadnjem nakupu avta lani vse ki sem jih gledal peljal do kolega ki se s tem ukvarja. Enih par jih je odpadlo ker niso dovolili tega oz. so se izmotavali, enih par ni bilo vredu na pregledu, tako da sem na koncu izbiral med 2 ki sta bila res kot nova. Pac vsaka sola nekaj stane...

Lp, M.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov