Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Martino
Nov uporabnik

Avto s platneno streho

Napisal/-a Martino Ne jul 23, 2006 8:47 am

Pozdrav!

Zanimam se za nakup kabria s platneno streho(tm do nekje 800k) pa me zanima kako je kej s to stvarjo pozim, v nalivih...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jul 23, 2006 9:27 am

Neki nasvetov iz prve roke. Imel sem Twinga s platneno streho (ni sicer čisto isto kot cabrio, ima pa enako streho).

Te strehe so kar ok, za zimo ja avtomobil malo hladnejši, saj je platno slabši izolator, kot pa kovinaska streha + oblazinjenje. Glede na to da kopuješ poceni cabrio, preveri v kakšnem stanju je streha. Z leti se na določenih mestih rado zgodi, da je streha preribana ali poškodovana. Vsekakor se izogibaj vozil, ki so bila prana v avtomatskih pralnicah (krtače so smrt za platno). Pazi, da avtomobil ni bil nikoli resneje karamboliran, saj lahko streha posledično slabo tesni. Pomembno je še stanje tesnil med streho in karoserijo.

Ko najdeš primeren avto, je najbolje da ga pelješ na kratek test, če ti odgovarja, se zapelji še na bližnji bencinski servis, kjer ti ga naj na hitro operejo z visokotlačnim čistilnikom (WAP). Če avto znotraj suh (razen kakšne kaplijce na tesnilih) si našel dober avto.

LP Tristan01

PS: Naj se ti ne mudi z nakupom. dober cabrio je težko dobiti, saj se lastniki neradi poslovijo od svojega ljubljenčka. Vsekakor pa ne kupovati kar enega avtomobila, ker za platnene strehe ne obstajajo neoriginalni deli, z originalnimi deli, pa lahko popravilo hitro preseže vrednost vozila.
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Ne jul 23, 2006 9:37 am

Ta streha je zakon. Tudi sam sem bil v podobnih dvomih kot ti, preden sem kupil avto. Ko sem šel gledat avto je bilo na strehi veliko stopljenega snega, tako da je bila streha cela mokra. Po notranjih delih sem vse s prstom pretipal in niti ene kapljice, tako da dobro tesni.

Naj pa omenim da ni to tipično platno kot ga ima večina kabrioletov. Ta je iz neke plastične mase. Je pa dobro izolirana, iz več plasti, vmes ima pa jeklene palice za boljšo varnost.

Jaz ti jo vsekakor priporočam. ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Avto s platneno streho

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 23, 2006 10:45 am

Martino je napisal/-a:Pozdrav!

Zanimam se za nakup kabria s platneno streho(tm do nekje 800k) pa me zanima kako je kej s to stvarjo pozim, v nalivih...

V bistvu sta predhodnika že predhodnika zapisala veliko o "zadevščini" - dodal bi da nakup takega avtomobila brez klime odsvetujem. Zakaj ? - Pobrskaj malo - smo že veliko o tem debatirali.

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jul 23, 2006 10:53 am

Jst imam na svojem avtu plastično streho. 12 vijakov in je odstranjena, pa ni problemov.
Old subarus never die, they just get faster!

Martino
Nov uporabnik

Napisal/-a Martino Ne jul 23, 2006 11:09 am

kva praute na puntota letnik 1995 al pa 1996?

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Ne jul 23, 2006 12:27 pm

Vse kar je povedal tristan01 drži popolnoma.Pazi pa res pri strehi. Neoriginalnih praktično ni originali pa stanejo. Samo primer. Samo zadnje plastično okno za Barchetto stane 100.000 SIT, cena celotne strehe je pa 500.000 SIT tako da pazljivost ne bo odveč. Pa glej, da avto ni bil pran v pralnicah. Saj takoj vidiš po laku. pa veliko sreče pri nakupu
Slika

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Ne jul 23, 2006 3:05 pm

Ce kopujes golfa karmann mkI, tako kot jaz dobro preglej streho, ker originalna streha je 4-plastna in ce ni prav prevec stara, dobro drzi, najbolje da jo namakas kaksne 15min z navadnim slauhm, pri wapu, ce bos sprobal, zna pritect pri stranskih oknih kaksna kapljica, ampak ni sile, avto je pac prvic prisel na trg 78leta in do 92leta se konstrukcija ni kaj dosti spremenila. Pozimi je za kaksno stopinjo bolj hladno v avtu na zacetku, drugace pa ima golf zelo dobro ogrevanje, tako da ne zebe tudi tistih ki so na zadnjih sedezih. Avto ima originalno ze stekleno zadnjo sipo, ter ogrevano seveda ;)

Vecji problem bi znal biti z plehom ali motorjem, ker streha za golfa mkI, ni tako draga kot znajo eni rect, seveda neoriginalna..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov