Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

marsus
Novinec

Rabim avto--nasvet

Napisal/-a marsus Sr jul 26, 2006 3:58 pm

Prišel je čas ko zaradi druge službe rabim avto.Rabljen nekje do 500.000 sit.Vožen pa bo relacijsko do 100 kilometrov dnevno.V bistvu se obračam za nasvet zato ker veliko bolje veste kaj je treba gledat pri rabljenem avtomobilu oziroma bi rad zvedel katere so bolj "vzdržljive" znamke avtomobilov.Rad pa bi da mi pelje vsaj tri leta.

Hvala za nasvet

Marko.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr jul 26, 2006 4:08 pm

Subaru! :D

Še posebno, če boš delal veliko km. Ali pa kaka druga znamka - kak dizelaš naprimer. Seveda je pomembno, koliko udobja želiš. Velik avto, majhen? Koliko si prirpavljen dati za zavarovanje? Kaj pričakuješ od opreme? 500čukov/vzdržljivost/veliko opreme/udobje/precej$$$zabencin/najmanj1.8motor = subaru legacy.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr jul 26, 2006 4:09 pm

Kakšni namigi o
gorivu
moči
velikosti???
LP
Martin

marsus
Novinec

Napisal/-a marsus Sr jul 26, 2006 4:10 pm

Vsekakor se nagibam k manjšemu avtomobilu.Kar se opreme tiče,maksimalno kar lahko dobim za ta denar,veliko bolj mi je pomembno da je motor vzdržljiv.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Rabim avto--nasvet

Napisal/-a Mojster Miha Sr jul 26, 2006 7:15 pm

marsus je napisal/-a:Prišel je čas ko zaradi druge službe rabim avto.Rabljen nekje do 500.000 sit.Vožen pa bo relacijsko do 100 kilometrov dnevno.V bistvu se obračam za nasvet zato ker veliko bolje veste kaj je treba gledat pri rabljenem avtomobilu oziroma bi rad zvedel katere so bolj "vzdržljive" znamke avtomobilov.Rad pa bi da mi pelje vsaj tri leta.

Hvala za nasvet

Marko.

GOLF 3 dizel - imaš več motorjev na izbiro. "Naj" je TDI (90 oz 110) - odlična vozna dinamika glede na porabo. "Problem" tega agregata (kot tudi ostalih VW dizel agregatov) je njegova cena - dober TDI žal presega tvoj limit. "Bliže" sta 1,9 D oz 1,9 TD - poraba med 5 in 6 l/100 km (odvisno od načina vožnje), sicer pa trpežen "stroj".
Sicer imaš na izbiro tudi VENTO - limuzinska (4 v) različica.

V primeru, da je zate sprejemljiva večja poraba poglej še kakšen NISSAN, TOYOTO, SUBARU ...

Pa še en "low budget" primer

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=842084#

Kupiš ga praktično zastonj, glede na izkušnje prijatelja (pa verjetno še kakšnega lastnika) bo zlahka zdržal tista 3 leta - v žepu pa ti ostane 400 tisočakov, kar ni zanemarljivo ;)

LP

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis Če jul 27, 2006 7:56 am

zlo vzdržljivi avti so honde,mazde,hyundai,subaru.

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Če jul 27, 2006 8:07 am

Mojster Miha je napisal/-a:
marsus je napisal/-a:Prišel je čas ko zaradi druge službe rabim avto.Rabljen nekje do 500.000 sit.Vožen pa bo relacijsko do 100 kilometrov dnevno.V bistvu se obračam za nasvet zato ker veliko bolje veste kaj je treba gledat pri rabljenem avtomobilu oziroma bi rad zvedel katere so bolj "vzdržljive" znamke avtomobilov.Rad pa bi da mi pelje vsaj tri leta.

Hvala za nasvet

Marko.

GOLF 3 dizel - imaš več motorjev na izbiro. "Naj" je TDI (90 oz 110) - odlična vozna dinamika glede na porabo. "Problem" tega agregata (kot tudi ostalih VW dizel agregatov) je njegova cena - dober TDI žal presega tvoj limit. "Bliže" sta 1,9 D oz 1,9 TD - poraba med 5 in 6 l/100 km (odvisno od načina vožnje), sicer pa trpežen "stroj".

V primeru, da je zate sprejemljiva večja poraba poglej še kakšen NISSAN, TOYOTO, SUBARU ...

LP

Sem sicer pristas volksvagnekov, ampak moram priznat, da so III TDI in TD taksne razvaline, da ti slabo postane. Povprasaj prijatelje in znance ce vedo za koka, ki ga prodaja. Moj kolega je pred letom za golfa III TDI dobil okrogel milijon pa je bil avto skoraj ze v fazi razpadanja. Vglavnem, masince so super ampak veliko precenjene. Za ta denar bi si lahko kupil kaksno staro hondico ali pa nissana. Ali pa celo kaksno R 19. Kolega jo ima, avto ima 80 KM (1,4i), pri normalni vozni je poraba okoli 6 l/100 km, ima elektricne sipe in daljinsko centralno, stroskov razen olja in bencina nic, ceprav ima ze 220.000 kilometrov prevozenih.. Vglavnem za ta denar je bolje na kaksnega bencinca mislit kot pa na dizla.

LP, M.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če jul 27, 2006 8:40 am

mmiki je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:

Hvala za nasvet

Marko.

LP

Sem sicer pristas volksvagnekov, ampak moram priznat, da so III TDI in TD taksne razvaline, da ti slabo postane. Povprasaj prijatelje in znance ce vedo za koka, ki ga prodaja. Moj kolega je pred letom za golfa III TDI dobil okrogel milijon pa je bil avto skoraj ze v fazi razpadanja. Vglavnem, masince so super ampak veliko precenjene. Za ta denar bi si lahko kupil kaksno staro hondico ali pa nissana. Ali pa celo kaksno R 19. Kolega jo ima, avto ima 80 KM (1,4i), pri normalni vozni je poraba okoli 6 l/100 km, ima elektricne sipe in daljinsko centralno, stroskov razen olja in bencina nic, ceprav ima ze 220.000 kilometrov prevozenih.. Vglavnem za ta denar je bolje na kaksnega bencinca mislit kot pa na dizla.

LP, M.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če jul 27, 2006 8:42 am

za ta denar je res bolje gledati benzinca. dizli so za ta denar prestari in zgonjeni. takoj ko sem prebral naslov, sm ze imel v glavi R19-ko. tko da ti jo tud jst priporocam. ali pa tisti nissan zgoraj ni napacen. delubi se ziher zelo dolgo. 1 lastnik, malo prevozenih.kaj ces lepsga.pa se cena ni visoka.ti se ostane. edin oblika men prevec ne potegne. ampak za ta denar ni prevec izbire, pa da je dobro :D

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Če jul 27, 2006 8:44 am

Glede na to koliko kilometrov delaš na dan, bi jaz absolutno gledal za dizlom... Poglej mogoče kakšno Seat Ibiza, cordoba, al pa golfa, škodo al pa honda, subaru, hyundai so vzdržljivi ... pa odvisno je koliko si spet pripravljen dati za registracijo, pa koliko konjev potrebuješ...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če jul 27, 2006 12:29 pm

tista razlika v ceni ki jo prišparaš pri nakupu bencinarja lahko porabiš za bencin. mal si zračunaj razmerje dizel-bencin/stroški
po mojem kakega fajnega ohranjenga dizla za 500 jurjev težko dobiš, pa da bo zanesljiv...
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če jul 27, 2006 12:46 pm

vsekakor so boljši japonci in korejci delajo velik kilomtrov brez popravila če češ cca 300tkm ali več brez popravila....druga zgodba so kakšni renoji,kia,dajvu,.....
Drugač pa maš za 500 jurjev kar pestro izbiro...kaj pa če bi šel na sejem v nedeljo in tam mal pogledov kakšni so kej(ne kupuj tam).....to je ena rešitev.
Sam dons se splača kupt pri avtohiši ker če ti oni ne daj garancije lahko še zmeraj o cac 1 letu zahtevaš popravila stavrne napake..sorry za napake

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če jul 27, 2006 12:52 pm

lahko pogledas za kakim roverjem 216 ali 416 do letnika 95.majo super motorje pa opreme fuuuuul.jst ga mam pa an relacije mam pod 6 porabe.ce kdo verjame ali ne(s klimo)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov