Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rs1975
Novinec

tujec kupi v sloveniji avto. Postopek.

Napisal/-a rs1975 To avg 01, 2006 5:43 am

torej, hrvaški državljan bi hotel kupiti v SLO rabljen avto pri uradnem prodajalcu.
prosil bi nekoga, da mi razloži kakšen je postopek nakupa. kako je s plačilom ostalih dajatev...

Uporabniški avatar
mintavto
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a mintavto Če avg 10, 2006 1:50 pm

Ali bo vozilo izvozil na Hrvaško ali ga hoče registrirat v Sloveniji? Zdaj če ga bo kupil pri uradnem prodajalcu vozil in če ima začasno prebivališče v Sloveniji ali če je lastnik oz. solastnik podjetja, ga samo še registrira. Če ga bo izvozil v Hrvaško bo plačal še 10% carine. Hrvaški predpisi prav tako zahtevajo EURO2 normative, se pravi od l. 1997 naprej. Hrvati še vedno preverjajo skladnost papirjev na meji - se pravi to dejavnost opravlja carina. Koliko je pa še dodatnih dajatev na hrvaškem pa ne vem.Najbolje, da pokliče Hrvaško carino in mu bodo vse razložil.

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo So avg 19, 2006 2:00 am

Bi izkoristil temo in vprašal, kako je s kupovanjem avtomobila pri nas, če si avstrijski državljan? Šlo bi za nov avto.

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR So avg 19, 2006 10:01 am

vipo je napisal/-a:Bi izkoristil temo in vprašal, kako je s kupovanjem avtomobila pri nas, če si avstrijski državljan? Šlo bi za nov avto.

pred časom sem prodal vozilo v avstrijo,sicer je bilo tovorno vendar nima pomena...

napravi se komisijska pogodba na kupca oz. v mojem primeru račun ker je šlo vozilo iz firme,drugih stroškov ni...

avstrija je v EU tako da ni potrebno opravljati nobenih carinskih formalnosti,vozilo lahko potuje po tleh z avstriskimi preizkušnjami ali na avtovleki....

tam pa se normalno reg.(če je potrebno opraviti homologacijo-ne vem?)

Tako je bilo v mojem primeru

LP
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov