Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Enthusiast
Novinec

Kraj: all araund

avto za mojo mamo ( do 150. 000 SIT) :)

Napisal/-a Enthusiast Če avg 03, 2006 2:51 pm

Torej, kupujemo avto s katerim se bo mama vozila v službo cc 30 km v eno smer.
Avto naj bi bil bolj majhen, motor nič pretiranega, z majhno porabo in po možnosti s servo volanom, skratka primeren za neizkušeno voznico :) Torej razpišite se, tudi kakšen link ne bo odveč, kaj lahko pride v poštev?

Hvala!
Zadnjič spremenil Enthusiast, dne Če avg 03, 2006 5:02 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

T2a
Uporabnik

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če avg 03, 2006 3:50 pm

cliota, starega, zanesljiv, dele dobiš na vsakem ovinku, nizka poraba in poceni registracij+zavarovanje, in kar je najbolj pomembno...najboljši renault kar so jih naredili. ;)

moj glas clienu. 8)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Re: avto za mojo mamo ( do 150. 000 SIT) :)

Napisal/-a Black Jack Če avg 03, 2006 3:58 pm

Enthusiast je napisal/-a:Torej, kupujemo avto s katerim se bo mama vozila v službo cc 30 km tja in nazaj.
Avto naj bi bil bolj majhen, motor nič pretiranega, z majhno porabo in po možnosti s servo volanom, skratka primeren za neizkušeno voznico :) Torej razpišite se, tudi kakšen link ne bo odveč, no sam sem ji predlagal Subaru justyja...kaj še lahko pride v poštev?

Hvala!

Priporočam Renault 5 Diesel
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Če avg 03, 2006 4:21 pm

Black Jack je napisal/-a:
Enthusiast je napisal/-a:Torej, kupujemo avto s katerim se bo mama vozila v službo cc 30 km tja in nazaj.
Avto naj bi bil bolj majhen, motor nič pretiranega, z majhno porabo in po možnosti s servo volanom, skratka primeren za neizkušeno voznico :) Torej razpišite se, tudi kakšen link ne bo odveč, no sam sem ji predlagal Subaru justyja...kaj še lahko pride v poštev?

Hvala!

Ti si pameten ja. Za cca 15km v službo in 15km nazaj. In to bo furala pr -10°C in nižji temperaturi. Da te kokla zbrca no.

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Če avg 03, 2006 4:27 pm

SkIDiver je napisal/-a:

Hvala!

Ti si pameten ja. Za cca 15km v službo in 15km nazaj. In to bo furala pr -10°C in nižji temperaturi. Da te kokla zbrca no.

Zakaj pa ne.....obstaja gretje..... :P :P :P
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če avg 03, 2006 5:07 pm

Hvala!

Izbire je veliko, naj si mama pogleda kaj ji je všeč, ji ustreza .... skratka ogled + testna vožnja .... pa naj izbere kar je zanjo "naj".
Sicer pa je po mojem prepričanju pri takšnem "low budget" nakupu najpomembnejše, da je vozilo na kratko OK - kar z drugo besedo pomeni čim manj stroškov v prihodnosti
Osebno bi v takšnem primeru nabavil AX - dobiš zadnje serije letnika 97, 98, motor 1,0 - 37 kW bo za takšne potrebe povsem dovolj zmogljiv, poleg tega je ugoden glede registracije in ostalih stroškov

Skratka: naj pogleda, preizkusi pa izbere kar je "naj"

LP

danny
Novinec

Napisal/-a danny Če avg 03, 2006 5:11 pm

Katero pri R5 Diesel začne delat po 8-10ih kilometrih.... to pomeni dobrih 5 minut zmrzovanja v avtu.... Ali se pa segreje, glih ko pride na cilj....

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če avg 03, 2006 5:19 pm

...od teh ki ste jih dali gor je najlepše ohranjen tisti Uno a jaz zaradi majhnih stroškov vzdrževanja in njegove zdržljivosti priporočam AX ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če avg 03, 2006 5:58 pm

danny je napisal/-a:Katero pri R5 Diesel začne delat po 8-10ih kilometrih.... to pomeni dobrih 5 minut zmrzovanja v avtu.... Ali se pa segreje, glih ko pride na cilj....

Morte upostevat da tut za motor (dizel) to ni lih najbolsa stvar na svetu. :idea:
(vem da nima turbine, ampak se kasneje segreje tako da pomeni za ta avto da bo vse prihodnje kilometre naredil neogret.)

Jst bi zbiral med bencinarji... 1.0 bencinar potrosi prakticno isto ali celo manj kot 1.5 d. Sigurno dam unota in axa pred petko... Clio bi bil najbolsa izbira sam za to ceno ne vem kok bo dober kej.

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Če avg 03, 2006 7:53 pm

Ali pa vzameš totega Unota za katerega sam vem da je zelo lepo ohranjen in tude lepo vzdrževan. Je pa cena seveda malo višja tak da......
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=960986
325i Coupe

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če avg 03, 2006 7:58 pm

SkIDiver je napisal/-a:

Hvala!

:rofl :rofl :rofl :rofl

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če avg 03, 2006 7:59 pm

B_M_W je napisal/-a:Ali pa vzameš totega Unota za katerega sam vem da je zelo lepo ohranjen in tude lepo vzdrževan. Je pa cena seveda malo višja tak da......
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=960986

jaz bi takoj vzel tega

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če avg 03, 2006 8:51 pm

SkIDiver je napisal/-a:

Hvala!

Ona se bo vozila v eno smer cca 30 km.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če avg 03, 2006 8:56 pm

danny je napisal/-a:Katero pri R5 Diesel začne delat po 8-10ih kilometrih.... to pomeni dobrih 5 minut zmrzovanja v avtu.... Ali se pa segreje, glih ko pride na cilj....

To ni niti tako res jest sem imel že velik bencinarjev ter dizlov pa moram rečt da se po 1 km vožnje že lepo ogreje not..jest mislm da ni velike razlike med bencom in dizlom glede gretja v kabini. K sem mel v lasti en avto bil je benc je rabu madona cca 20 km da se je ogrel. :lol:
Zdej mam pa dizla golfa 2 pa se ogreje pozim kar hitr.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če avg 03, 2006 8:59 pm

Hm za 150 jurjev bi bilo kar nekaj izbire..tako da oglasnik v roke pa klicat al pa obiščeš www.avto.net in poiščeš en avto za 150 jurjev..drugač pa clio ni slaba izbira pa še dobrga se da dobit ker je to avto za nežne spole :lol: hehe tako je...

lp

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Pe avg 04, 2006 12:40 pm

soncek moja napaka :oops: pa vseeno. 30km pozimi za dizla je smrt! Ce si malo pameten vzames bencinarja do max 1.3 kubiture. Se notranjost segreje v momentu (preden prevoz 1 km) kar pomeni, da se tudi motor segreva.

Ce se je pa tebi bencinar grel 20km pa mam sam en odgovor. Termostat bi zamenjal pa bi blo. Pa ne kvasit, da se dizl zagreje prej kot bencinar. Ce jz pozim vzgem 1.3 fiestico pr -10 sopinj celzija in jo pustim 2 do 3 minute, da pride k sebi je po 2km voznje kazalcek temperature na sredi vroce pa je v kabini preden zapeljes na cesto. Edin olje se ni segreto, ker pac traja dlje.

Alhambra 1.9TDI mi je za to nucala 6km, da ne govorim o 2.8dti masterju, ki nuca cez 12km in ga raje 15 minut prej vzgem pa pustim, da pride k seb. Pozimi seveda. Poleti pa vzgemo, minutko pocakamo, da se posteno namaze z oljem potem pa lagano do 2k rpm, da se zagreje.

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe avg 04, 2006 12:52 pm

Js bi gledal bencinarja 1.0 do 1.3, kakšnega Ax, uno al pa fiesta...sj jih maš kar nekaj

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe avg 04, 2006 1:00 pm

sonček je napisal/-a:

To ni niti tako res jest sem imel že velik bencinarjev ter dizlov pa moram rečt da se po 1 km vožnje že lepo ogreje not..jest mislm da ni velike razlike med bencom in dizlom glede gretja v kabini. K sem mel v lasti en avto bil je benc je rabu madona cca 20 km da se je ogrel. :lol:
Zdej mam pa dizla golfa 2 pa se ogreje pozim kar hitr.

lp

ja, ampak nisi vrjetn še meu petke... moja nuca cca. 15km pozim da začne toplo pihat, pa še to sam pod noge in v šipo. čez ventilator sploh ne piha toplo. polet pa mrzlo piha cca. 5km, ko se pa avto segreje, ga pa nouš prpravu da mrzlo piha pa se lohk na glavo postavlaš.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe avg 04, 2006 1:06 pm

golfa 2 D in pa megana II 1.9 dci ne moreš primerjat pri ogrevanju. golf se mi je segrel po 500 metrih, kak megan pa rabi 15 kilometrov... :shock:
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov