Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

nakup Accenta

Napisal/-a Perica So avg 05, 2006 7:09 pm

Zivjo!
Punca se koncno bolj "resno" odloca za nakup avtomobila! Ker ima najina prijateljica Accenta (z njim je zelo zadovoljna), se je tudi moja punca zagledala vanj! Zato me zanima, kaksne so kaj vase izkusnje z Hyundai Accenti? Na kaj je potrebno posebej paziti pri nakupu Accenta?

aja ... cena naj bi bila okoli 250 - 400 tisocakov, obvezen pogoj je le servo volan!

kaj mislite o teh primerkih:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=960027

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=939094

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=870746

Najlepsa hvala za vase morebitne odgovore!!!

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK So avg 05, 2006 7:23 pm

ga je mela moja mt pa je bila nadvse zadovoljna. V 5ih letih ni bilo nikakršnih problemov.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor So avg 05, 2006 7:26 pm

Moj tast je imel accenta 6 ali 7 let, nič narobe z njim, zadovoljen, samo servo naj ima!
Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So avg 05, 2006 8:04 pm

Najprej hvala za vase odgovore!

zanima me pa se to, kaksne so serijske dimebzije gum na Accentih? imam namrec doma skoraj nevozene letne gume 14 col, ki bi jih lahko dal punci na Accenta, ce bodo na njem 14 col platisca!!!

HVALA

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR So avg 05, 2006 8:52 pm

serijske na 1.3 so zihr sam 13, na 1.5 pa kokr ma ker napisan, so ble neke zmede okol tega. eni so baje imel tud 14.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sigor So avg 05, 2006 9:02 pm

na tistem, o katerem sem jaz pisal, bil je 1.3 motor, so ble 13 colske
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne avg 06, 2006 12:05 am

Večji del časa sem prebiral ta forum.....veliko tudi popravila in okvare na vozilih in moram rečt da je Hyundaj Acent res dober avto... ima mal težave glede porabe olja a to ni ovira za nakup...drugač pa dobr avto.
Priporočam nakup.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne avg 06, 2006 12:06 am

Rossoner je napisal/-a:Kolikor vem so tej avti zelo dobri.Če govorimo o pokvarljivosti so čisto na dnu lestvice. Kolega ga ima in avto ima že čez 300.000 prevožwnih kilometrov brez izrednega servisa.
Samo redni servisi...

Resno misliš.
lp

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To avg 08, 2006 6:23 pm

Zivjo!
No nekako je naneslo da je punci bolj vsec Megan kot pa Accent in se je "zagrela" za sledeci avtomobil:
Renault Megane, letnik 1996, 1.4 motor (75 konjov), 155k kilometrov, servo volan, airbag, abs, klima,... avto je lepo ohranjen (nekaj manjsih vdrtiniv v plehu lahko zanemarimo pri tako starem avtomobilu) in naj bi imel novo sklopko.

Sedaj pa me zanima: kako trpezni so te 1.4 motorji? glede na to kar vidim po internetu v oglasih, sem si ustvaril precej pozitivno sliko o teh motorjih, saj je veliko tovrstnih Meganov prepeljalo ze posteno cez 200k kilometrov!

Kaj pa vi pravite? Se splaca kupit ta avto za 600 tisocakov?

LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To avg 08, 2006 8:46 pm

Perica je napisal/-a:Zivjo!
No nekako je naneslo da je punci bolj vsec Megan kot pa Accent in se je "zagrela" za sledeci avtomobil:
Renault Megane, letnik 1996, 1.4 motor (75 konjov), 155k kilometrov, servo volan, airbag, abs, klima,... avto je lepo ohranjen (nekaj manjsih vdrtiniv v plehu lahko zanemarimo pri tako starem avtomobilu) in naj bi imel novo sklopko.

Sedaj pa me zanima: kako trpezni so te 1.4 motorji? glede na to kar vidim po internetu v oglasih, sem si ustvaril precej pozitivno sliko o teh motorjih, saj je veliko tovrstnih Meganov prepeljalo ze posteno cez 200k kilometrov!

LP

Po tvojem opisu sodeč gre to za 1.4 energy motor. Ti motorji so precej zanesljivi in hvaležni. Ne pijejo olja, so zanesljivi, rabijo samo redno vzdrževanje. Eden najboljših motorjev, ki jih je imel Renault v tistem obdobju. Avtomobil ne bo ravno poskočen, za zmerno vožnjo pa ravno pravšnji, oddolžil se bo z majhno porabo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To avg 08, 2006 9:54 pm

Sam eni pač govorijo da kok je dobr acent zakaj pa ga dobiš dons že za cca 150 jurjev letnik 95...potlej vemo za ker avto gre..brat mi je reku da so to "j***a" morda ja ampka za enga povprečneža je dobr avto.

Megani so obupni,velik kvarjo...pojdite na iskanje utipkajte megan spodaj pa še okvirček tam iberite popravila in okvare.

lp

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 To avg 08, 2006 9:58 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=938726#
novejši, poskočnejši, vsa oprema,

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr avg 09, 2006 10:11 am

sonček je napisal/-a:Sam eni pač govorijo da kok je dobr acent zakaj pa ga dobiš dons že za cca 150 jurjev letnik 95...potlej vemo za ker avto gre..brat mi je reku da so to "j***a" morda ja ampka za enga povprečneža je dobr avto.

Megani so obupni,velik kvarjo...pojdite na iskanje utipkajte megan spodaj pa še okvirček tam iberite popravila in okvare.

lp

ti malo v temo brcaš.... :roll:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sigor Sr avg 09, 2006 11:22 am

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Sam eni pač govorijo da kok je dobr acent zakaj pa ga dobiš dons že za cca 150 jurjev letnik 95...potlej vemo za ker avto gre..brat mi je reku da so to "j***a" morda ja ampka za enga povprečneža je dobr avto.

lp

prav imaš, v temo brca, ceno imajo pač tako, v povprečju so pa zelo zanesljivi avtomobili, z malo porabo, so pač korejci, tud to vprliva na ceno...
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr avg 09, 2006 12:04 pm

nisem nič proti korejcem rekel, poznam accente ;) ravno to me moti ko je rekel jajca- za ta denar dobiš veliko.

me je pa še bolj zmotilo tisto okrog meganov....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Sr avg 09, 2006 12:04 pm

sonček še vedno misli da edin golf 2 dizl dela

drugač pa megani z 1.4 so dobri motorji 1.6 so bli u k.....
kolega ga je mel 1.4 pa poraba tm caa 7l pri 250.000 mu je pa že nekih 10 pil drugače pa brez bp
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 09, 2006 1:25 pm

No kaj se zdej spet pričkate kaj pač imam golfa to je to .... dobr za moje pojme več kot dobr...glede acenta to mi je reku brat "j***a" ampak jest pa imam drugačno mnenje o tem avto...enkrat sem ga celo šel gledat in ga hotel kupt sam je bil neki poškodovan ene jamce je mela karoserija.......tako da ne me citirat če govorim o kakšnem avtu k so "j***a"

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 09, 2006 1:28 pm

AR_146 je napisal/-a:sonček še vedno misli da edin golf 2 dizl dela

drugač pa megani z 1.4 so dobri motorji 1.6 so bli u k.....
kolega ga je mel 1.4 pa poraba tm caa 7l pri 250.000 mu je pa že nekih 10 pil drugače pa brez bp

Če govorimo avte do l.95 je golf absolutno najboljši.....to je to.

Avtor te teme....avto je treb vidt, preizkust, mal se pelet in ga že lahko mate.

lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr avg 09, 2006 1:33 pm

Perica je napisal/-a:Zivjo!

LP

Osebno bi raje tega "francoza" - kot pa ACCENT-a. Gre v večini lastnosti za boljši avto. 1,4 l motorji so odlični, le teža samega vozila mu vzame kr nekaj dinamike in živahnosti - posebno s prižgano klimo. V primeru, da kupec ni preveč zahtevne sorte bo kr dovolj zmogljiv.
Sicer pa naj ti avto pogleda mojster - če je vse OK lahko zaželim le srečno vožnjo.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr avg 09, 2006 1:41 pm

Sigor je napisal/-a:
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:

lp

prav imaš, v temo brca, ceno imajo pač tako, v povprečju so pa zelo zanesljivi avtomobili, z malo porabo, so pač korejci, tud to vprliva na ceno...

ACCENT je bil (in je še vedno) "low budget" avto - pač nizko cenovni razred. Dokler ima človek temu primerne želje in zahteve je ACCENT čisto OK avto.
Jasno pa je, da ne more zadovoljit zahtevnejšega kupca - sledji pač plača več in dobi temu primerno "več" avtomobila.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost