Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lina2003
Nov uporabnik

Kraj: celje

svetovanje pri nakupu vozila

Napisal/-a lina2003 To avg 08, 2006 3:11 pm

rada vas bi prosla za en nasvet. kupila si bom prvi avto, vendar ne vem ali clio-ta ali punta.namreč meni je veliko bolj všeč punto, vendar mi ga domači branijo, ker je baje to ful slab avto.kupila bi si ga za kakšnih 850.000,00 sit, s klimo.sedaj bi vas pa rada vprašala za mnenje in seveda kakšne izkušnje imate kaj s cliom in puntom.je res to tak slab avto? ja, pa še neki kak se kaj obnese motor pri puntu 44kW s klimo?
rada bi si kupla motor 55kW, sam mislim da bom punta s to močjo kar teško našla saj na netu ni skoraj nobenega.

Hvala za pomoč!
nataša

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk To avg 08, 2006 3:18 pm

Jst sm lastnik puntota že leto in pol in morm povedat da nimam nekih posebnih problemov,mogoče malenkosti(ročna zavora,zvit disk) ampak nič posebnega.
Tko da z moje strani,go for it :tomidelej:
LP

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To avg 08, 2006 4:01 pm

Če bi jest kupoval za ta dnar nebi vzel niti puntota niti renoja.
Punto mi je grd, folk ma kr naprej ene težave..reno pa .... dobiš ga z mal kilometri ni pa ne vem kako dobr avto....kaj pa kakšni drugi avti.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
LUCKY LUKE
Novinec

Kraj: notranjska

Napisal/-a LUCKY LUKE To avg 08, 2006 4:05 pm

no moja sestra ima punta 55, letnik 99, mogoče res da se bolj malo vozi, ampak dela kot urca B. P. :P

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: svetovanje pri nakupu vozila

Napisal/-a Mojster Miha To avg 08, 2006 6:10 pm

lina2003 je napisal/-a:rada vas bi prosla za en nasvet. kupila si bom prvi avto, vendar ne vem ali clio-ta ali punta.namreč meni je veliko bolj všeč punto, vendar mi ga domači branijo, ker je baje to ful slab avto.kupila bi si ga za kakšnih 850.000,00 sit, s klimo.sedaj bi vas pa rada vprašala za mnenje in seveda kakšne izkušnje imate kaj s cliom in puntom.je res to tak slab avto? ja, pa še neki kak se kaj obnese motor pri puntu 44kW s klimo?
rada bi si kupla motor 55kW, sam mislim da bom punta s to močjo kar teško našla saj na netu ni skoraj nobenega.

Hvala za pomoč!

44 kW + klima ne bi svetoval - s klimo namreč izgubi večino tiste že tako bolj skromne "živahnosti"
Glede okvar CLIO + PUNTO - tu na forum-u je bilo že veliko napisanega. S tega vidika bi ti svetoval HONDO CIVIC - v vseh pogledih boljši avto (zanesljivejši, večji, prostornejši, boljša lega + vodljivost .... ) kot CLIO oz PUNTO. Sicer bo nekoliko starejši - vendar kljub temu ne gre pričakovat posebnih oz večjih stroškov na račun "starosti" .
Konec koncev pa kvaliteta ni bila nikoli poceni oz kot pravi pregovor nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni stvari ;)

LP

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Re: svetovanje pri nakupu vozila

Napisal/-a maniac To avg 08, 2006 7:02 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
lina2003 je napisal/-a:rada vas bi prosla za en nasvet. kupila si bom prvi avto, vendar ne vem ali clio-ta ali punta.namreč meni je veliko bolj všeč punto, vendar mi ga domači branijo, ker je baje to ful slab avto.kupila bi si ga za kakšnih 850.000,00 sit, s klimo.sedaj bi vas pa rada vprašala za mnenje in seveda kakšne izkušnje imate kaj s cliom in puntom.je res to tak slab avto? ja, pa še neki kak se kaj obnese motor pri puntu 44kW s klimo?

Hvala za pomoč!

44 kW + klima ne bi svetoval - s klimo namreč izgubi večino tiste že tako bolj skromne "živahnosti"
Glede okvar CLIO + PUNTO - tu na forum-u je bilo že veliko napisanega. S tega vidika bi ti svetoval HONDO CIVIC - v vseh pogledih boljši avto (zanesljivejši, večji, prostornejši, boljša lega + vodljivost .... ) kot CLIO oz PUNTO. Sicer bo nekoliko starejši - vendar kljub temu ne gre pričakovat posebnih oz večjih stroškov na račun "starosti" .
Konec koncev pa kvaliteta ni bila nikoli poceni oz kot pravi pregovor nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni stvari ;)

LP

podpis

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver To avg 08, 2006 11:36 pm

Jz ti lahko povem, da 44kW in klima niti ni švoh in se da čist normalno vozt tako po mestu kot relacijo sam se pa pač čuti kdaj se klima vklopi pri mestni vožnji, ker je manjša litraža motorja. Pa mi tudi to ni težava. Preprosto ne dam na najbolj mrzlo ampak malo manj in klima veliko manj obremenjuje motor. Da pa je zadovoljstvo še večje se klima sklopi, ko pritisneš pedal za plin do konca. Takrat se kompresor za tist čas izklopi dokler se obrati ne umirijo in avto brez težav potegne. Klima in 4 osebe-noben problem.

Govorim pa o 1.3 fiesti 2k letnik.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov