Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

primi1
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

mladi voznik, nakup prvega avta

Napisal/-a primi1 Sr avg 09, 2006 3:15 am

Zanima me vse v zvezi z nakupom avta(rabljenga) s tem mislim predvsem stroške(vse) za zavarovanje, registracijo,prepis,... koliko me bo prišlo vse za avto 1500ccm in 66KW, prosim vse za nasvet predvsem pa tiste, ki so imeli isto izkušnjo pred kratkim :D :D :D , pa ideje za nakup avta v vrednosti do 300.000 sit

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr avg 09, 2006 4:41 am

http://www.amzs.si/?podrocje=5
tukaj si izračunaš, koliko te prideta registracija in cestnina.

prepis, ki ga opravi vsak avtodiler, te pride med 3 in recimo 6 tisoč sit, kar je dražje, je odiranje,
overitev papirjev na upravni enoti te pride 255 sit (pri notarju okoli5-6 tisoč)
in to je to

zavarovanje pa najboljše, da se obrneš na kakšnega agenta in malo primerjaš zavarovalnice (recimo ena od zavarovalnic ima poseben popust za ženske :P in tako dalje)
lp pilgrim

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Sr avg 09, 2006 7:15 am

pilgrim je napisal/-a:http://www.amzs.si/?podrocje=5
tukaj si izračunaš, koliko te prideta registracija in cestnina.

prepis, ki ga opravi vsak avtodiler, te pride med 3 in recimo 6 tisoč sit, kar je dražje, je odiranje,
overitev papirjev na upravni enoti te pride 255 sit (pri notarju okoli5-6 tisoč)
in to je to

zavarovanje pa najboljše, da se obrneš na kakšnega agenta in malo primerjaš zavarovalnice (recimo ena od zavarovalnic ima poseben popust za ženske :P in tako dalje)

:tomidelej: :tomidelej: Dobro razloženo!!
325i Coupe

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Sr avg 09, 2006 8:45 am

Jaz bi ti še samo omenil, da bodi pri nakupu malo pozoren na kilometre. Večina avtov ima pri 100.000 prevoženih generalko (menjava zobatega jermena, pumpe, napenjalcev, ostalih jermenov, itd...) Generealke so še kar drage, zato se pazi avtov, ki imajo prevoženih okoli 100.000 km oz. se pri takih pozanimaj, če je generalka že bila opravljena.

Lp.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr avg 09, 2006 9:00 am

Menjava jermenov ni generalka :roll:

Velik servis pač. Odvisno od avta; pri 90, 100, 120kkm.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr avg 09, 2006 10:35 am

Heh .. kake fore tu slisis, za 300 jurjev kopuje avto mož, ti pa mu praviš naj vzame avto z majn ko 100kkm ker je takrat že generalka, sicer ne vem kake avte si ti do zdaj mel ampak ocitno nisi mel ravno srece z njimi, vlki servis je pac kakih 30 jurjev +-2%, zdaj ce je to drago zato da ves da lahkho mirno spis jas tud ne vem.

Drugace pa zavarovanje za moj avto 1.4 66kw, parkplac,stekla in ogledala,divjad,mladi voznik je blo nekaj manj kot 200 tisoc +thehnicni + cestnina.
Drugo leto mi odpade mladi voznik pa bo ze 15% bonus(trkam na les) .. pa bomo lahko pocasi zaceli razmislat o kakem hitrejsem avtu :D
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: mladi voznik, nakup prvega avta

Napisal/-a Mojster Miha Sr avg 09, 2006 1:25 pm

primi1 je napisal/-a:Zanima me vse v zvezi z nakupom avta(rabljenga) s tem mislim predvsem stroške(vse) za zavarovanje, registracijo,prepis,... koliko me bo prišlo vse za avto 1500ccm in 66KW, prosim vse za nasvet predvsem pa tiste, ki so imeli isto izkušnjo pred kratkim :D :D :D , pa ideje za nakup avta v vrednosti do 300.000 sit

Pri takšnem "limitu" je po mojem prepriačnju najpomembnejše, da kupiš dobro ohranjen in vzdržavan avto. Če je za povrh še zanesljive "sorte" potem ne zgrešiš. Z vidika porabe + stroškov registracije je ugodneje če gre za manjši avto. Klima je vsekakor dobrodošla - so pa v ponudbi žal redki primeri s tem "luksuzom".

Če začnemo pri manjših recimo P 106, Nissan Micra, Mitsubishi Colt, VW Polo, ... od večjih recimo Nissan Sunny, VW Golf, Toyota Corolla, Mazda 323 .... ipd.

Vsekakor pa vzemi mojstra s seboj na ogled + testno vožnjo - da ne kupiš "nepremičnino" oz en velik kup stroškov

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr avg 09, 2006 1:50 pm

CockroaC je napisal/-a: vlki servis je pac kakih 30 jurjev +-2%, zdaj ce je to drago zato da ves da lahkho mirno spis jas tud ne vem. :D

:cry :cry :cry

Če mi zrihtaš mojstra, ki bo za 30 "jurjev + / - 2 % pri GOLF-u TDI naredil veliki servis lahko za razliko kolikor računajo na VW pooblaščenemu servisu komot naredim eno fejst žurko za klapo .. stiptizeta, bend-muzika ... in vse kar sodi zraven ;)

LP

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr avg 09, 2006 1:58 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a: vlki servis je pac kakih 30 jurjev +-2%, zdaj ce je to drago zato da ves da lahkho mirno spis jas tud ne vem. :D

Če mi zrihtaš mojstra, ki bo za 30 "jurjev + / - 2 % pri GOLF-u TDI naredil veliki servis lahko za razliko kolikor računajo na VW pooblaščenemu servisu komot naredim eno fejst žurko za klapo .. stiptizeta, bend-muzika ... in vse kar sodi zraven ;)

LP

Mojster Miha: A nimaš ti golfa 2 dej kej povej o tem avtu.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr avg 09, 2006 2:01 pm

LP

Jest sem velk servis delov na golfu in po pravic povem, da me je koštal točn 40-45 jurjev pa še pocen dele sem šel nekam proti gorenjski iskat pa še fušarja sem dobu.

lp

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Pe avg 11, 2006 7:18 am

phoebus je napisal/-a:Menjava jermenov ni generalka :roll:

Velik servis pač. Odvisno od avta; pri 90, 100, 120kkm.

off: mazda 160kkm

ce ti nakup kakega posebnega avta ni prioriteta, potem poglej na japonske modele. ponavadi imajo manj km in so v boljem stanju (prevsem ker jih kupujejo starejsi-razen civica :D ) in tudi kvaliteta je zastopljena.
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe avg 11, 2006 7:41 am

sonček je napisal/-a:

LP

Jest sem velk servis delov na golfu in po pravic povem, da me je koštal točn 40-45 jurjev pa še pocen dele sem šel nekam proti gorenjski iskat pa še fušarja sem dobu.

lp

koštal te je "točn" 40-45 jurjev :lol:

sicer se pa meni tudi to ne zdi veliko denarja za velik servis... :?:
Slika

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe avg 11, 2006 8:42 am

[

ja, naredil ga je pa pri približno 125.387 prevoženih kolimetrih :lol:

Velik servis je po moje tam od 80 pa do 120 tisoš SIt, odvisno od servisa, govorim pa bolj kot ne za uradne servise, domači fušarji so cenejši, jasn
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe avg 11, 2006 11:41 am

zupi13 je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

LP

lp

Pa ja če mam račune + delo pa pride točn od 40-45 jurjev...sej ni bil samo veliki servis je blo še kej druzga npr.končniki,manšete,ročna, itd.......zdej sem lahko heppy k mam zrihtan avto....ampak to je zgodovina .

lp

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe avg 11, 2006 11:45 am

ampak še vedno točno 40-45 jurjev, sonček, nisi pogrntal , v čem je fora
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe avg 11, 2006 11:46 am

NO, še ena tema, uničena z debato o golfu II.... :roll:

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska/Ingolstadt

Napisal/-a rsquattro Pe avg 11, 2006 11:53 am

jorgeus je napisal/-a:NO, še ena tema, uničena z debato o golfu II.... :roll:

Tako je.

Naj gre pod ključ! :roll:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe avg 11, 2006 12:26 pm

kjer se sonček uštuli itak ne gre brez golfa ii. dj model že mau neki opevat in poveličvat svojga golfa pa pust drugim mau dihat. k kjer komentiraš, noben post ne mine da neb golfa omenu.

primi za 300k poglej za kakimi golfi 3, jz sm predvčerajsnjim kupu zlo dobr ohranjenga 1.4 za 350k. al pa kaka 19ka, clio... kj velik itak ne boš zbiral za ta dnar. edino kaki dajvuji je dost ponudbe. al pa hyunday accent je verjetn bestbuy za ta dnar. registracijo si pa kot že rečeno zračunaš na amzs-jevi strani. želim ti dobr nakup in velik varnih kilometrov.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Pe avg 11, 2006 12:31 pm

zupi13 je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

LP

lp

Kaj nej rečem. Izogibaj se nemških avtov pa te velik servis ne bo preveč koštal, razn če maš preveč denarja, kar pa dvomim, če sklepam da nabavlaš svoj prvi avto.

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Pe avg 11, 2006 12:41 pm

kup močnejši avto saj 66kW pade v isti razred kot 80kW! Cestnina je pa od 1350 do 1800 enaka!
za 300K?
Za ta dnar ne dobiš skoraj nič.
Razen Alf :D zato predlagam:
AR 33 vse mašine
AR 75 (RWD 8) ) 1.6 (77KW)
Nekatere imajo klimo, skoraj vse servo in el. šipe. Aja pa deli so skoraj zastonj. Če te zanima kaj več povprašaj na Alfa forumu, kjer se prodaja kar nekaj dobrih makin.
Slika

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov