Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rs1975
Novinec

tpv avto NM

Napisal/-a rs1975 Pe avg 11, 2006 6:26 am

za zeno sva pri tpv-ju nasla enega modusa, letnik 2005, dizla. cena je kar ugodna.
me pa zanima mnenje o prodajalcu. na tem forumu je bilo ze kar nekaj govora, vecinoma kritik, vendar pa so se nanasale na starejse avtmobile.
ima kdo izkusnje s kupovanjem leto starih ali pa njihovih testnih vozil?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe avg 11, 2006 6:46 am

vem za eno laguno, ki je bla pod garancijo kupljena. avto je bil zbit okoli in okoli, motor ni tekel normalno, diski sprednjih zavor so bili zviti, itd, itd....
sam nikoli ne bi šel kupiti avta k njim, pa četudi je v garanciji....
Slika

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Pe avg 11, 2006 9:19 am

Tudi jst sem kupil pri njih Cliota leta 2002 pa nisem mel nobenih problemov pa ma avto zdaj že dobrih 80kkm za sabo. Ko sem ga kupil je mel 4000km, pa so mi clo se check-up pri 10kkm nardili. Tko da jst nimam nobenih pripomb cez njih.

LP
Pecho

jery
Novinec

Kraj: NM/LJ/NM

Napisal/-a jery Pe avg 11, 2006 9:28 am

Osebnih izkusenj z njimi se nimam. Najbrs tut se ne bom mel 8)
Je pa kolega pri njih kupil avto in ni bil zadovoljen (rja, diski fuc, obtolcen ...) . Po enem letu je kupil drug avto... sam ne pri njih :P
visoko, višje, najvišje, CZ

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe avg 11, 2006 12:02 pm

mi smo tam že 2 cliota kupili.
prvi ´93 leta 2000, imel je malo pod 100k km zdaj jih ima 200k km in dela brez problema.

jeseni je pa fotr kupil še enega cliota, ta je letnik 02 in tudi ni čisto nobenega problema.

mi smo z njimi zadovoljni. je pa tudi res da je fotr vedel kdo mu avto prodaja tako, da je pomoje tukaj bilo malo bolj "varno" vse skupaj.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
zan333
Nov uporabnik

Napisal/-a zan333 Pe avg 11, 2006 12:12 pm

tudi jaz nisem imel problemov s svojim cliotom, vzel sem novega cliota, pa ni bilo panike. moti me le neprijaznost prodajalcev, sem dobil tisti občutek, veš, nisem prišel v obleki s srajco pa kravato, pa še denarnice nisem imel debele.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe avg 11, 2006 6:14 pm

zan333 je napisal/-a:tudi jaz nisem imel problemov s svojim cliotom, vzel sem novega cliota,

hihi :? ja zakaj pa bi imel probleme če si novega kupil? gre se za rabljene, uvožene, razbite in slabo popravljene, kar je postala stalna praksa naših prepodajalcev.
enega mehanika in merilec laka zraven vzami pa bo.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe avg 11, 2006 7:09 pm

zan333 je napisal/-a:tudi jaz nisem imel problemov s svojim cliotom, vzel sem novega cliota, pa ni bilo panike. moti me le neprijaznost prodajalcev, sem dobil tisti občutek, veš, nisem prišel v obleki s srajco pa kravato, pa še denarnice nisem imel debele.

saj vsaka tatretja trgovina je nažalost takšna :(

F22_Raptor
Nov uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a F22_Raptor Pe avg 11, 2006 8:14 pm

se ni tolk panike za leto dni star avto. po 1 leti ne more bit nič narobe razen či ni bil razbit al pa ze ima serijsko napako. dobro je tut vedet kdo je prej avto vozo in kaj je z njim delo. kar pa je teško ugotovit razn če poznaš kogako je poznal prejšniga lastnika :D
jas sn kupo astro 9 let staro od enga stariga deda. pri tem prodajalcu avto naj naj okolnokol. mašina redno servisirana. samo ko sn ga začel tišat pa turirat mi je olje spusto. 8) :P :EE
mali servis pa dela kot nov. 8)

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Pe avg 11, 2006 8:16 pm

Moj fotr je leta 2003 kupil Megana eno leto starga in dela BP, res pa je da včasih tud kaj prekrijejo, avto je treba pregledat........ sej tako je vsepovsod... Edino v Celje nebi šel kupovat avta, poznam ljudi ki so kupili mačka v žaklju tako da......... :D sej to je čist stvar pristopa k kupovanju.....končno si sam kriv kaj kupiš 8)
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe avg 11, 2006 8:48 pm

lebica je napisal/-a:Moj fotr je leta 2003 kupil Megana eno leto starga in dela BP, res pa je da včasih tud kaj prekrijejo, avto je treba pregledat........ sej tako je vsepovsod... Edino v Celje nebi šel kupovat avta, poznam ljudi ki so kupili mačka v žaklju tako da......... :D sej to je čist stvar pristopa k kupovanju.....končno si sam kriv kaj kupiš 8)

zakaj pa v celje ne?

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver So avg 12, 2006 11:50 am

Sicer nismo v TPV-ju nikol kupoval ampak sem se parkrat sprehodil naokoli in si ogledal ponudbo.
Par let strai avtomobili so bli OK. Zgledno. Tud nekaj starejših se je našlo, ki so bili ohranjeni in primerni svoje cene (mal morš zbijat ceno za boljši občutek, če kupuješ :P ). Kar so imel pa po 5, 6 let stare avtomobile notr pa več pa si marsikaterega našel, da je bil poštrihan, slabo vrata nastavljena nazaj, sumljivi kilometri, ....
Sam v konči fazi tud oni lahko vzamejo notr tak avto. Oni gledajo na letnik, kilometre in pogledajo avto notr, da ni ves zmahan ter pregledajo mehaniko (podvozje, motor, menjalnik-kolikor pač preverijo) pa okol rjavine. Po večini pa si vrjetno ne ženejo kaj preveč k srcu kaj prodajo naprej.

Če pač avto vzameš ga preglej (vzemi si čas) in ga odpelji še na kak drug renault servis. Imaš enega v Birčni vasi (cca 10km vn iz NM) al pa v Škocjanu (cca 16km v smeri Krškega izvoz Dobruška vas, smer Škocjan-bolj priporočam, ker imaš prilko avto zapeljat na AC). Drugo mnenje ne škodi pa tud če daš 5k za tako "testno vožnjo" in neodvisen pregled. Bolje 3x 15k sit kot se enkrat nategnt za mio ali dva.

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 So avg 12, 2006 12:33 pm

mene TPV ne bo videl nikoli več. Sem pred nekaj leti (2003) kupoval drugi avto in sicer za ženo. se vozi vsak dan v ljubljano pa še prvega otroka sva že imela in sem rekel ji bom kupil malo večji avto in da bo dovolj varen. smo gledali enega scenica z dosti opreme in malo kilometrov. pa se mi je zdela barva (predvsem prvi konec) lepo negovana. pride zraven prodajalec in se začne pogovor. pa ga VPRAŠAM zakaj je prva havba barvana in sam postavim vprašanje ali je bila toča? on se takoj ponudi in steče do telefona in se nekaj pogovarja(avto je bil cca. 30 metrov od pisarne tako da ne vem kam je sploh klical in kaj se je pogovarjal). in pride nazaj da je bil avto res barvan zaradi toče. pa jaz rečem-saj če ja bila samo toča potem ni krize, važno da ni bil avto zaleten. ga je en mehanik še nekaj pregledal. se mi je pa mudilo in je bilo že kar temno(pozimi ob 18.00). jaz avto plačam in ga odpeljem domov.Hvala bogu, da ga nisem registriral. Pridem jaz domov in grem avto malo bolj gledat, pa malo okrog šip. pa malo okrog gum.... Bemu mater bolj sem ga gledal bolj mi je avto bil sumljiv. V tpvju spolh nisem videl da avto nima par šip original Renault amopak neke italijanske. grem jaz zjutraj do Avtocentra Krašna Škocjan (tam drugače kupujem nove Renaulte) in dajo avto na dvigalko pa ga pregledajo in premerijo....AVTO JE BIL NA STREHI! sem mislil, da me bo kap. jaz lepo nazaj v TPV in zahtevam šefa prodaje-Blažiča. pa pravijo, da je na nekem sestanku in sem rekel, da ga bom počakal. pa čakam skoraj cel delavnik in nočem domov. pride Blažič in povem kaj si o avtu mislim in kaj je bilo ugotovljeno. pa ga on pelje dol na dvigalko in začne....da je bil res na strehi ampak da je dobro popravljen, pa da so oni avto vzeli v komisijsko prodajo in sploh niso vedeli kakšen avto je (pripeljal ga je pa Brdar iz Birčne vasi(tudi Renault servis-je prijatelj klical gor, ker pozna Brdar familijo in je rekel, da avto kupuje njegov dober prijatelj ,ki ima otroka in ki je zelo veliko na avtocesti pa so mu ekli, da je avto bil poškodovan od toče in da ni bil NIKOLI karamboliran) pa gume niso bile po homologacijskem kartončku. na vseh šipah je bil airbag z flomastrom prečrtan.... skratka za pop**dit. potem je rekel naj jaz ta avto kakšen mesec vozim in ko pride kakšen drug podoben noter v prodajo da me pokličejo. jaz pa sem rekel da se v ta avto nočem več vsest in mi niti na misel ne pride, da ga odpeljem domov in da bom slučajno otroka noter peljal. potem sem še zatežil, da je moj tast tržni inšpektor in da če mi takoj denarja ne vrnejo da bo sranje. in so mi potem za opravičilo ponujali popust v višini 100.000 sit pri drugem (skoraj novem scenicu-občutno dražjem). jaz sem zahtevak denar nazaj in potem so mi ga isti dan nakazali.
takrat se mi je samo šlo, da dobim denar nazaj. sem komaj štartal privat in mi je bil pomemben vsak tolar. če bi se mi to zgodilo danes..... takoj tožba pa do konca.
Avto je imel vse dokumente, da je pregledano rabljeno vozilo(82 -ali kolikor jih je največ pri Renaultu -kontrolnih mest da so pregledali!!!!) imel garancijo za rabljeno vozilo in povsod so bile TPV rabljeno vozilo nalepke. Kot da je pregledan v nulo. in pazite zdaj...po vseh teh zapletih, češ da niso vedeli kakšen je avto ker je samo v komisijski prodaji, SO AVTO ISTI DAN VRNILI NAZAJ V PRODAJO IN GA PRODALI ČEZ DVA TEDNA KOT PREVERJENO RABLJENO VOZILO Z GARANCIJO!
pa se reklamirajo kot najboljša avtohiša za rabljena Renault vozila. sem potem raje ženi kupil novega Clia in sva šele 2004 kupila novega Scenica. od takrat naprej imam odpor do rabljenih vozil če ne poznam njihove preteklosti. predvsem pa ni šans, da grem še kdaj v TPV po rabljeno in po novo vozilo.
oprosti za daljši post ampak so me hoteli nategnit na suho.
Zadnjič spremenil dare01, dne So avg 12, 2006 2:26 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So avg 12, 2006 12:41 pm

hmmm, bilo je res zanimivo prebrat. dare, do zdaj sem vsak tvoj post, ki sem ga začel brati prebral do konca, ker res fajn napišeš pa ni važno katera tema je :tomidelej:

drugače pa sem se jaz tudi zanimal za rabljeni avto v TPV pa sem se že po telefonskem pogovoru "zasukal".

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC So avg 12, 2006 2:48 pm

Kupovanje rabljenih vozil je bil in vedno bo rizik, še posebno takrat če, ne poznaš lastnika oz. "življenjepisa" avtomobila. Mi imamo s TPV-jem dobre izkušnje..Z novimi in rabljenimi. Pred kratkim smo kupili Clia in smo res zadovoljni! Kar se pa trgovcev tiče: Stopi do KOTNIKA in on ti bo povedal vse o avtomobilu.. Je pošten..Vem iz lastnih izkušenj!
LP

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 So avg 12, 2006 3:02 pm

JustMuC je napisal/-a:Kupovanje rabljenih vozil je bil in vedno bo rizik, še posebno takrat če, ne poznaš lastnika oz. "življenjepisa" avtomobila. Mi imamo s TPV-jem dobre izkušnje..Z novimi in rabljenimi. Pred kratkim smo kupili Clia in smo res zadovoljni! Kar se pa trgovcev tiče: Stopi do KOTNIKA in on ti bo povedal vse o avtomobilu.. Je pošten..Vem iz lastnih izkušenj!
LP

saj vem, da je rabljeno vozilo kupovat zmeraj dilema. ampak ravno zato sem šel v največjo avtohišo za Renault rabljena vozila v Sloveniji. in oni naj bi s svojim imenom in vsemi temi kontrolnimi točkami dejansko garantirali, da dobiš "pošten" rabljen avto. razumem, če bi šel enemu "šmrkavenu" preprodajalcu, ki ima v ograji tri avtomobile nekje v kakšni vasi. ampak zaradi zgoraj navedenih razlogov in prepričanja, da bom dobil dejansko preverjen avto sem šel v to avtohišo.

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax So avg 12, 2006 5:13 pm

Jst v tpv v nm ne bi šel nkol kupovat rabljenga avtomobila!Ko sm jaz kupoval avto sm šel tud k njim pogledat i se zapikal v enga rmenga polota (pa ne tega k ga mam zdj)!In mi prodajalec avto hvali da je od prve lastnice nkol karamboliran redno servisiran imel je občutno premalo prevoženih za ta letnik da dajo še 4 dodatne gume zravn itd!Ok vse lepo in prav sam ko sm avto malo bolje pogledal sm sumu da je bil avto v totalka raztolčen!In sm prodajalcu reku da bom še malo razmislu in počakal in sm šel!Avta nisem kupil seveda!Nakar čez nekaj dni spoznam človeka iz moje bližine ki dela v tpv-ju!In sm se malo pozanimal kako majo to pošlihtano pr njih kar se tiče prodaje rablenih avtomobilov!In mi je strogo odsvetoval kupiot avto pr njih pa še za tistega rmenga polota se je izkazalo da je bil raztolčen v nulo da so takšnga razbitga pocen dobil ga zrihtal in ga nato prodajali kot rabljeno vozilo!Pa tud sam je reku da kupujejo razbite avte jih rihtajo in jih nato prodajajo!Lp

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC So avg 12, 2006 9:33 pm

Gregamax je napisal/-a:Jst v tpv v nm ne bi šel nkol kupovat rabljenga avtomobila!Ko sm jaz kupoval avto sm šel tud k njim pogledat i se zapikal v enga rmenga polota (pa ne tega k ga mam zdj)!In mi prodajalec avto hvali da je od prve lastnice nkol karamboliran redno servisiran imel je občutno premalo prevoženih za ta letnik da dajo še 4 dodatne gume zravn itd!Ok vse lepo in prav sam ko sm avto malo bolje pogledal sm sumu da je bil avto v totalka raztolčen!In sm prodajalcu reku da bom še malo razmislu in počakal in sm šel!Avta nisem kupil seveda!Nakar čez nekaj dni spoznam človeka iz moje bližine ki dela v tpv-ju!In sm se malo pozanimal kako majo to pošlihtano pr njih kar se tiče prodaje rablenih avtomobilov!In mi je strogo odsvetoval kupiot avto pr njih pa še za tistega rmenga polota se je izkazalo da je bil raztolčen v nulo da so takšnga razbitga pocen dobil ga zrihtal in ga nato prodajali kot rabljeno vozilo!Pa tud sam je reku da kupujejo razbite avte jih rihtajo in jih nato prodajajo!Lp

Ma dej model ne nam bučk prodajat, k to je daleč od resnice! Poznam jz tam velik folka pa vem kako tam stvari tečejo (sm z NM, par 100 m od TPV-ja)! Drgač mamo pa mi 7 mescev straga Clia s TPV-ja.. V TPV-ju grejo na ziher, tko da vsi stremijo k temu, da je avto tak ko mora bit.. Je pa res, da so mal čistke nardil kar se osebja tiče! LP

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Ne avg 13, 2006 7:29 pm

Pri njih sem kupil Clia 1 let starega. Sem zelo zadovoljen in bom še kupoval pri njih.
Sam sem dvomil da je lahko avto tako lepo hranjen in brez praske.
Dal mi je za testno vožnjo in je delal B.P.
Na mojo željo ga je dvignil in šel pred mani z merilcem laka čez cel avto.
No na pogodbo je tudi napisal da je avto nekaramboliran in ima realne KM. Je pa bil to njihov sluzbeni avto.
Skratka dobre izkušnje.
I feel very Olimpic today
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 17 gostov