Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Izbira med vectro in alfo 156

Napisal/-a Gotty Po avg 21, 2006 4:05 pm

Pozdravljeni!

Upam da sem zdaj v pravi rubriki :P

Zanima me celotno mnenje od vseh ki ste prisotni in sicer moje vprašanja se glasjo?

odločam se nekako med:
- opel vectro: '03 letnik, 2.0 ali 2.2 tdci, do 100.000 km, vsa oprema (npr. elegance)
- alfa romeo: '03 letnik, 1.9 jtd, do 100.000km, vsa oprema (npr. DISTINCTIVE)

seveda se tu privženci oplov in alf, tako da mezanima kaj imate za povedat na vse to, želim slišat dobre in slabe kritike, ter za kateri avto se bi vi odločili če bi kupovali enega od teh dveh!

P.s.:prosim bi da druge znamke avtov tu ne omenjajte

Hvala LP

fico83
Nov uporabnik

Napisal/-a fico83 Po avg 21, 2006 5:19 pm

Prvo kot prvo Vectra dizel 2,2 je oznaka CDTI. Alfa je boljša izbira, bolj športno srce... 1,9 JTD 115KM je zelo dober motor. :vrum

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po avg 21, 2006 5:27 pm

Prvo kot prvo 2.2 oznaka je DTI.

LP

Aja jaz bi vzel JTDja ali pa 1.9 CDTI. Ker pa takrat CDTIjev še ni bilo ti preostane JTD.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Izbira med vectro in alfo 156

Napisal/-a Mojster Miha Po avg 21, 2006 5:30 pm

Gotty je napisal/-a:Pozdravljeni!

Upam da sem zdaj v pravi rubriki :P

Zanima me celotno mnenje od vseh ki ste prisotni in sicer moje vprašanja se glasjo?

odločam se nekako med:
- opel vectro: '03 letnik, 2.0 ali 2.2 tdci, do 100.000 km, vsa oprema (npr. elegance)
- alfa romeo: '03 letnik, 1.9 jtd, do 100.000km, vsa oprema (npr. DISTINCTIVE)

seveda se tu privženci oplov in alf, tako da mezanima kaj imate za povedat na vse to, želim slišat dobre in slabe kritike, ter za kateri avto se bi vi odločili če bi kupovali enega od teh dveh!

P.s.:prosim bi da druge znamke avtov tu ne omenjajte

Hvala LP

Najprej z vidika agregatov:
ALFA v primeru, da ima agregat 1,9 M-jet (103 kW), v primeru šibkejšega agregata v A.R. 1,9 JTD (85 kW) raje izbrem VECTRO, vendar zgolj z 2,2 l agregatom. 2,0 l je prešibek.
Ostalo je predvsem stvar tvojih želja, pričakovanj, zahtev .. glede lastnosti. V dveh besedah oz zelo na kratko - če imaš rad dinamično vožnjo vzemi A.R., če imaš raje udobje OPLA.
V primeru, da moram izbrat zgolj en avto potem ALFO, vendar pod pogojem, da je pod motornim pokrovom M-jet agregat.

Zanimiva bi bila primerjava novejših letnikov - v avtomobila so namreč vgrajevali agregate istega "porekla".

LP

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po avg 21, 2006 5:44 pm

Moj glas gre 100% za Alfo ...

Foter ima Alfo 156, letnik 2004 (face-lift, klik za sliko), 2.4 JTD. Torej, letnik je podoben, motor pa v zasnovi enak. V dveh letih je prevozil ca. 110'000 km in niti ena sama stvar se še ni pokvarila - niti najmanjša malenkost! Še jaz težko verjamem, ker sem navajen na italijansko kvaliteto mojega Fiata Punto, kjer je skoz nekaj zanič. ;)

Torej, izberi Alfo in uživaj na vso moč. :D 8)

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po avg 21, 2006 6:38 pm

Upam da to ne rata ista polomija kot tema izpred nekaj dni Alfa vs. Volvo.

Če hočeš ob vožnji imet občutek športnosti,in te kak čriček ne moti (čeprav 156 03 letniki so res zelo kvalitetni) vzami Alfo.
Če bi rad nemški avto vzami Opela.

Pri takih letnikih sta oba zelo dobra, v to ne dvomi nihče...
Kar se pa agregatov tiče pa...novejše agregate Oplu dobavlja Alfa, tko da upam da ti to kaj pove ;)

LP Miholl

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Napisal/-a Gotty Po avg 21, 2006 7:04 pm

huh, zanimivi odgovori, torej pravite udobje boljše izraženo pri opel vectri kot alfi?

slišal sem tudi da so ti novi opli kar trdi avti...nevem,nepoznam, nisem še poizkusil niti enga niti drugega, zanimajo me osebna mnenja in res proti pričakovanju, sem presenečen do sedaj napisanih postih ste kar za alfe!

če vam nekako povem moje mnenje kot laik ki se kaj dosti ne spozna na motorje, vem da nemci kar dobre motorje proti itljanskim motorjem, ker pa po drugi strani pa čuješ da so dizelski motorji alf dosti izbolšani!?
glede na notranjost auta mi alfa bolj prazna deluje!

kaj pa elektronika? ali pa vozne lastnosti?

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po avg 21, 2006 7:12 pm

Alfini dizli so v vrhu ponudbe dizelskih agregatov (dobiš jih v Sabbu,Oplu,Fiatu,Lancii in še kaj se najde)

So tudi "nekvarljivi", beri neproblematični. Vozne lastnosti pri Alfi so športno usmerjene- trše podvozje, odlična lega, zelo neposreden volan.

Za Opla nebi vedu kaj dosti povedat...
Oče uporablja v službi med drugim tudi Opel Astro (5 vrat, hatcback). Avto je precej trd-nemška šola vožnje,meni se zdi tudi precej lahkoten za vožnjo,edino pust je notri - Ampak to je klasa nižji avto...

Verjetno je najboljše da oba probaš, potem pa boš povedal zakaj si vzel....Alfo :P 8)

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Dejan1 Po avg 21, 2006 7:17 pm

Če gledaš letnik 03, ima 156 že prenovljeno notranjost, in meni osebno je zelo lepa, veliko bolj športna in dinamična kot pri vectri. Pa tudi JTD motorji so zelo dobri in vzdržljivi, tako da niso nemški motorji nič boljši od italijanskih, kvečjemu obratno, vsaj pri JTD. Če pa se odločiš za m-jet, pa je motor še toliko boljši in prožnejši. Jaz bi seveda vzel alfo, ker mi kot celoten avto veliko bolj ugaja kot opel.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po avg 21, 2006 7:18 pm

Moj glas gre vsekakor Alfi ;) Pa nm dj zakaj .........

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po avg 21, 2006 7:25 pm

Vozil oba, lastnik alfe ;)

P.S.:preberi moj podpis
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po avg 21, 2006 7:51 pm

Moj glas gre pa oplu, pa čeprav nimam nič proti alfi.... Pravega argumenta namreč glede motorja ni, kvarljivost je v približno enakem rangu (crkne lahko kaj pri enem ali drugemu) najbolje, da greš pogledat avto te in one znamke, pa pol na kar bolje naletiš. Je pa res, da je alfa avto z dušo... opel je pač opel....

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po avg 21, 2006 7:52 pm

Ma vi kritizirajte al pa hvalte kir kol avto, js če bi ga kupvau neb nbenga sparšvau ka nej vzamem al pa gledu na pohvale al pa kritike drugih, brez dvoma bi nabavu A L F O ! ! ! 8)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po avg 21, 2006 7:53 pm

v oplu so isuzu motorji in niso nemški ;)
opel: več prostora, bol udoben,večji prtljažnikmen totalo zgrešena notranjost
alfa: bol stisnjena,na zadnjih sedežih malo prostora za kolena, pomojem mnenju za mlade in mlade po srcu
noben od teh dveh avtov ni mehek
osebno bi zbral alfo

PS:naj vas moj avatar in podpis ne zavedeta(beri:vozimstarejši opel)
LP Rok

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po avg 21, 2006 8:00 pm

Dejstvo je da pojdi sprobat oba avta, prevozi z njima par deset kilometrov in se odloči po svoji volji in glede na svoje preference, sej ga boš ti vozil.
Slika

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Napisal/-a Gotty Po avg 21, 2006 8:27 pm

ja vozil bom al opla al alfo, no to še nevem točno kerega, ampak da prvo slišim kaj majo drugi za povedat, nobena informacija ni odveč.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po avg 21, 2006 8:38 pm

Gotty je napisal/-a: proti pričakovanju, sem presenečen do sedaj napisanih postih ste kar za alfe!
glede na notranjost auta mi alfa bolj prazna deluje!

To, da smo na forumu ljubiteljev avtomobilizma večinsko za Alfe, pač ne more bit presenečenje. Vsak ljubitelj išče neko presežno vrednost (vsak različno), ki jo nekateri avti nudijo, drugi spet ne. Pri enih se duša skriva v dizajnu, udobju (francozi), drugi povdarjajo videz, športnost, vozne lastnosti (Alfa), tretji se hvalijo s tehnično naprednostjo itd itd.
Opel nekako uspeva preživet samo z nekdanjo famo o zanesljivosti. Toliko so neinventivni, da morajo imeti motorje od Isuzu-ja in Alfe, o dizajnu ni da bi govoril, kmalu jim bo cele avte delal Daewoo, vključno z razvojem.
Če iščeš avto zgolj za prevoz od A do B, je Opel idealna izbira, to pa zato, ker več ne nudi in te zato ne more zmotit/navdihnit še za kaj drugega. Je tudi pust (grd), dolgočasen, tako zunaj kot znotraj. Pravi Nemec, bi rekli nekateri. Če pa bi rad od avta vsaj nekaj več, je izbira jasna kot Alfa in Omega. In ljubitelji avtomobilizma hočejo vsaj nekaj več.
To boš najbolj natančno razumel in se toliko lažje odločil, če greš preizkusit oba avta.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To avg 22, 2006 10:46 am

Jaz pa bi vzel Opla, lepša mi je zunanjost in notranjost, če pa vzameš z GTS opremo pa tak zmaga :D

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To avg 22, 2006 11:59 am

Seveda se bo isto zgodilo kot z ono temo o volvu in alfi, to pa SAMO zato, ker eni nabijajo alfa alfa alfa, drugi pa opel opel opel, vsaj TRIČETRT pa jih sploh ne utemelji zakaj.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Sr avg 23, 2006 9:06 am

JTDji so bolj zanesljivi kot Isuzotovi dizli, ki so bili v oplih prej. Tako da kar se zanesljivosti tiče ni dilem. Glede estetike in voznih lastnosti tudi ne.

Zdaj moraš pa samo še peljati oba in najdit, kaj je tebi boljše.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov