Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

LaMar
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Katerega megana bi vzeli vi???

Napisal/-a LaMar Če avg 24, 2006 8:04 am

V kratkem mislim kupit magena coupeja in moja dva favorita sta naslednja:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=949562

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=997540

Sicer se mi bolj dopade ta prvi, ker ima manj kilometrov, boljšo opremo, vendar je že 2 lastnik...sam a ni za 5 let star avto 71k km malo malo??? :?

Pri ta drugem pa bi imel v primeru kake skrite okvare na avtomobilu večje možnosti za reklamacijo...prodaja ga namreč avto-hiša.

Kaj mi predlagate?!?

lp M.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 24, 2006 8:20 am

Jst ti predlagam, da kupiš tistega od firme. Firma da garancijo 6 mesecev(po zakonu mora dat najmanj 3 mesece za do letnika 1998, za novejše pa 6 mesecev), tko da se ne moreš nategnit.

Z mojo boljšo polovico sva kupila prejšnji mesec vitaro 5 vratno. Odzunaj zelo lepo uštimano, znotraj res ohranjeno, ampak mašina pa je neki štrajkala. Ok sva rekla sej je podhranjena - za 1.4(1370kg) tone težak avto samo 71kW, je premalo, ampak se da vozit.
Po 560km prevoženih pa je pa odmična gred počla(vsaj tko sm jst mislil, ko sem videl, da se jermen vrti, ventili se pa ne premikajo. No in ker sva imela garancijo sva poklicala firmo in avto so po malo grožnjah s sodnim izvedencom in tržno inšepkcijo odpeljali nazaj v firmo in so ga v dveh tednih popedenal njihovi mehaniki - njihov glavni mehanik je ugotovil da je šla glavna gred(sicer ne vem kako se je potem jermen še vedno premikal, ampak ok). Zamenjali so pa komplet glavo in odmično gred, ventile, glavno gred, ter vse dihtunge in teflone. U bistvu imava zdej skor komplet novo mašino.

Res ti svetujem da vzameš od firme in zahtevaš potrdilo o garanciji. S tem potrdilom jih potem držiš za j***a, če kej ne dela dobro.
Old subarus never die, they just get faster!

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Če avg 24, 2006 9:07 am

Zakaj bi blo za 5 let star avto 71Kkm premalo??? Jaz osebno jih delam 15000 na leto, pa se dosti vozim, res pa je da imam službo oddaljeno samo 6km, oče ima audija 1,9 tdi 3 leta starega pa ima prevoženega samo 25000km...boste rekli zakaj pa potem dizel, pač zato ker je pristaš dizla in bencinarja sploh noče pri hiši...
Sicer pa oba tvoja nagledana megana sta lepa, samo jaz bi vzel tistega od prvega lastnika...

Uporabniški avatar
zums
Nov uporabnik

Napisal/-a zums Če avg 24, 2006 9:11 am

Jest tut kupujem rabljen avto pri avtohiši, pa ne vem kako gre to z garancijo.
Kakšno garancijo ti mora dat po zakonu.. ?
Neki sem slišu da garancijo na kilometre, kaj pa pleh!?

Men se jeprodajalec neki izmikov sem razumu da mi neče dat!?

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če avg 24, 2006 9:32 am

moj avto je tui star že pet let, oz. teče šesto leto, pa mam prevoženih 81.000km. sej to je odvisn od tega kok se človk vozi, ni pogojeno z letnikom avtomobila. tudi jas bi vzel od avtohiše, zaradi garancije.

lp, Erik
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 24, 2006 9:42 am

zums je napisal/-a:Jest tut kupujem rabljen avto pri avtohiši, pa ne vem kako gre to z garancijo.
Kakšno garancijo ti mora dat po zakonu.. ?
Neki sem slišu da garancijo na kilometre, kaj pa pleh!?

Men se jeprodajalec neki izmikov sem razumu da mi neče dat!?

Po zakonu o potrošnikih ti mora firma dat garancijo na avto - ne na pleh ali notranjo opremo (sedeži, prevleke in podobne stvari), temveč na mašino in podvozje, ter avto mora biti tehnično izpraven. Tehnično izpraven pomeni zame tudi to da ne zariba po 500km prevoženih.

Če ti po 500 ali 1000km zariba na sred avtoceste avto (tako kot meni, ko je avto ribnil v tunelu pod golovcem pri vsega skupaj mogoče kak kilometer čez 80km/h) je to napaka, za katero ti nisi mogel vedeti, ker ko si kupil avto je bilo vse v redu, tudi ni bilo nobenega indikatorja, da se bo kaj takega naredilo, firma pa mora to popravit.
Pri meni je avto samo malo slabše povlekel, vendar bi to bilo lahko zaradi zamorjene mašine. Gonit tut nismo sprobal, ker imamo mud terrain gume gor in že pri 120km/h tresejo tok, da se ne da vozit. In pri normalni vožni je šla mašina po gobe - kaj bi bilo šele da bi vozil 160km/h ali več.
Old subarus never die, they just get faster!

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če avg 24, 2006 9:42 am

Pojdi pogledat oba. ( na slikah oba vredu zgledata) Pa se odloči. Pa ne glej na kilometre. Ker je tok mala razlika, da je joj. Tistih 10k km boš naredu v parih mescih. Tk da brez veze.
Če je Rumeni dober pol mogoč res rajš tega, zaradi garancije. Pa sivi je že 2. lastnik. Spet vprašanje zakaj. Al je slučajno ( folk menja na 2 leti) al je kej narobe z avtom.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če avg 24, 2006 10:32 am

Bol všeč prvi-lepša barva pa to! Kilometri niso nič kaj čudni! Doma mamo passata ki bo naslednje leto dopolnil 10 let, in ima 109000 km in je fotr še prvi lastnik,tak da se mine zdi čudno! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če avg 24, 2006 11:17 am

Sej tud če ti ne dajo garancije pa če boš čez 2 mesca ugotovu da je menjalnik fuč ti ga bojo mogl zrihtat sam tožt jih bo moral. Pri garanciji pa brez besed zamenta del ki je zanič.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

LaMar
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a LaMar Pe avg 25, 2006 7:54 am

Včeraj sem na poobleščene seervisu pogledal v računalnik, kaj se je dogajalo s ta rumenim...ima samo servis na 10k km in pa pol pri 22k km nek servis na volanskem drogu oz. servo-ju...mal čudno, da ni imel več rednih servisov a ne?!? :?
Ta sivi pa še ima samo en servis zarad nekega nosilca (al nekaj podobnega) za zadnji sedež...nič rednih servisov :!: :?: ... še bolj čudno

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Pe avg 25, 2006 7:57 am

LaMar je napisal/-a:Včeraj sem na poobleščene seervisu pogledal v računalnik, kaj se je dogajalo s ta rumenim...ima samo servis na 10k km in pa pol pri 22k km nek servis na volanskem drogu oz. servo-ju...mal čudno, da ni imel več rednih servisov a ne?!? :?
Ta sivi pa še ima samo en servis zarad nekega nosilca (al nekaj podobnega) za zadnji sedež...nič rednih servisov :!: :?: ... še bolj čudno

Ja delala sta servise pri privatnem mehaniku! To počne že zmeraj več folka saj so pooblaščeni servisi zelo dragi proti privat mehanikom! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe avg 25, 2006 8:03 am

Sj to ne pomeni da ni imel rednih servisov zato ker pač v servisni knjigi pač ni štemplano... Js sm mel prej Toledota (dobil od fotra) pa ni imel v servisni knjigi nobenega štempla...in zakaj...zato ker pač poznamo mehanika, kateremu zaupamo in nam on servisira avto...naredi pošteno za pol manj denarja kot na servisu...
Z mojim novim avtomobilom sem bil ta teden na prvem servisu (pooblaščeni) in plačal ko žuti, zamenjal mi je samo olje in filter...šel sem pa na uradni servis samo zaradi garancije... na naslednji servis bom šel pa drugam...

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Pe avg 25, 2006 2:31 pm

lahko pa mojga megana kupš ;) :P
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov