Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Tia
Nov uporabnik

PEUGEOT 307

Napisal/-a Tia Ne avg 27, 2006 2:48 pm

Kupila bi 2-3 leta starega peugeota 307.Znanci mi odsvetujejo,čes da se vedno nekaj pokvari .
Sedaj imam Hyundai accent letnik 99 z katerim sem zelo zadovoljna,nobenih popravil .Novejša oblika mi ni všeč.

Zanima me vaše mnenje ali izkušnje glede kakovosti in popravil ?

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Ne avg 27, 2006 2:55 pm

Tukej poglej http://www.peugeot-klub.net/forum/index.php , pod okvare in popravila.
Drgac je pa tko, kukr mas sreco. Sam baje da ma tastara 307-ica kr nekej problemou. Use opisujejo na zgoraj omenjeni strani. Kolk dnarja pa misls dat :?:

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Ne avg 27, 2006 2:56 pm

Jaz sem tudi pred nakupom, 307 hdi, ali alfa 147 , ne vem, ali bi vzel 1.9jtd ali 2.0TS selespeed :?:
Kaj svetujete ?

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Ne avg 27, 2006 3:05 pm

Ja kolk dnarja bi pa vidva dala za avto :?:

Tia
Nov uporabnik

Napisal/-a Tia Ne avg 27, 2006 3:20 pm

Razmišljala sem tam okrog 2.500.000.

Pa tko, glede na govorice, a se ga sploh splača kupit? Kerje lep- pravjo pa da gre tud zelo na popravila, tko da ne vem.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne avg 27, 2006 3:22 pm

Lepota je stvar okusa, statistike in govorice in izkušnje lastnikov pa ne govorijo ravno v prid 307.
odsvetujem ga. Poglej drugam.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Ne avg 27, 2006 3:23 pm

Pozdravljeni!

307.ni tolko slaba,samo ohranjeno bi morala dobit.Je pa res da so imeli kar precej težav ti modeli.Sam bi raje gledal med Opel Astro,Fordom Fokus,oz tudi Alfa 147 ni slaba.Če pa delaš dosti kilometrov pa vzemi dizla.
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Ne avg 27, 2006 3:31 pm

Za 2.5 mio, poglej kej druzga k pomoje ne bos dobila kvalitete vrednega. Je pa res da je 307 usecen avtomobil.
Vem pa za enga nouga, ampak je se tastar model, dizl masina s 136 konji, cena 4mio. Ma pa opreme, da na rt pades. Jst sm gledu za isto masino nou model, z isto opremo, pa bi te prsou skor 6mio. Se splaca, ce ti je tolk lep.

LP

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Ne avg 27, 2006 4:28 pm

tkole je.......jest sem tut poslušal bav bav zgodbice o pokvarljivosti 307-ic, preden sem jo kupil.......potem pa o teh okvarah ne duha na sluha :) ........res pa je, da je potrebno povedat kater avto te zanima, ker če razmišljaš o dizlu potem bi jaz raje vzel JTD-ja (italijana), ker so preverjene mašine.

V glavnem jest mam bencinca 1.6 16V s 110 konji, pa je do zdej bil zlo "prijazen" do mene.

Glede prostornosti, pa notranjega in zunanjega designa pa raj ne bi sploh :twisted: ......ga ni konkurenta v tej klasi po prostornosti. Aja pa še oprema se mi zdi zlo solidan pri npr. XS modelu...6 AB, DCZ z alarmom, ABS, ESP, AVT. KLIMA, dežni senzor (nekateri) itd. itd.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Ne avg 27, 2006 4:35 pm

Ce bi mal bl prebral, bi vidu da so napake predvsem pri dizelskih motorjih, kot npr.> tresenje volana, antipolution fault, etc.

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Ne avg 27, 2006 4:41 pm

lol.....ne stari nisem prebral res :? :? .......a se ti hecaš al kaj?........sej pravim, da so dizli tisti, ki imajo probleme in ne bencinci ( no vsaj moj jih nima, pa tut še ene par k jih poznam jim ta mašina ne dela težav ;)

očitno ti malo slabše bereš ;)
res pa je, da je potrebno povedat kater avto te zanima, ker če razmišljaš o dizlu potem bi jaz raje vzel JTD-ja (italijana), ker so preverjene mašine.

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Ne avg 27, 2006 5:30 pm

sam mam hdi-ja avto ima 80tkm in do sedaj še ni bilo nobenih težav....

je pa tudi veliko odvisno od lastnika.... :D , če bo skoz podn in tišanje mrzlega , pol ni čudno da vse vrag vzame!!!!!

lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: PEUGEOT 307

Napisal/-a Mojster Miha Ne avg 27, 2006 5:40 pm

Tia je napisal/-a:Kupila bi 2-3 leta starega peugeota 307.Znanci mi odsvetujejo,čes da se vedno nekaj pokvari .
Sedaj imam Hyundai accent letnik 99 z katerim sem zelo zadovoljna,nobenih popravil .Novejša oblika mi ni všeč.

Zanima me vaše mnenje ali izkušnje glede kakovosti in popravil ?

Moje izkušnje temeljijo na testnih vozilih in iz tega lahko rečem, da kakovost izdelave ni njihova vrlina oz je kakovost izdelave slaba. In to je z mojega vidika velik minus teh vozil - plusi na drugi strani so prostornost, druga največja prednost je "mehkoba" vožnje (komur je to všeč), dalje oblika, ki je sicer stara (glede na "življenje" avtomobilskih generacij) a še vedno zanimiva, meni osebno največja prednost (pri novejših modelih) je novi in v vseh pogledih dober dizelski motor 1,6 HDI. In če bi vse skupaj sestavila recimo TOYOTA bi bil odličen avto. Tako pa, meni osebno, že prvi vtis pokvari navdušenje.
Drugi vidik kakovosti je zanesljiovst, kjer 307 spet ni najboljši - po statistikah zaseda mesta, kjer ne moremo govorit o zanesljivem avtomobilu. Tudi če si prebereš razne forume kot je ta izveš vse mogoče - od tega, da avto dobsedno razpada, da pri novem avtomobilu menjavajo hladlilnik, računalnik, gume, tesnila, nešteto žarnic, zavorne diske ... za povrh vse skupaj spremlja škirpanje, pokanje, črički .... pa prek raznih bolj ali manj t.i. serijskih napak. Sicer pa si lahko prebereš
http://www.avto-magazin.si/forum/viewto ... hlight=307
http://www.avto-magazin.si/forum/viewto ... hlight=307
http://www.avto-magazin.si/forum/viewto ... 99&start=0

Kljub naštetemu ti ostaja upanje, da bo na kratko vse OK predvsem z vidika garancije oz zagotovilom za odpravo morebitnih napak v garancijskem roku pri podjetjih, ki se ukvarjajo s prodajo vozil v primeru, da kupuješ rabljenega, v primeru novega oz novejšega pa tovarniško garancijo oz t.i. kulanco.
Na kratko tudi če naletiš na težave s kakovostjo, okvarame in takšne ali drugačne probleme so načini, kako jih ugodno rešiti.

Vsekakor pa želim "srečno roko" pri nakupu in ter čim manj težav v prihodnosti ;)

LP
Zadnjič spremenil Mojster Miha, dne Ne avg 27, 2006 5:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Tia
Nov uporabnik

Napisal/-a Tia Ne avg 27, 2006 5:50 pm

Jaz sem bolj anti tip za mašinerije.
Sem pa natančna glede servisev.
Hyundaja sem kupila dve leti starega ,pa razen rednega servisa 5 let nobenih problemov.Pa ne bi rada avta ki bil več pri mehaniku,kot pri meni.
Je že res,da pri vsaki firmi naletiš lahko na kakšno stvar.
V bistvu bi zamenjala za manjši letnik,pa še ne vem kaj.
Gledala sem tudi Matrixa.Pa dve leti starih sploh ni veliko naprodaj.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne avg 27, 2006 5:59 pm

Tia je napisal/-a:Jaz sem bolj anti tip za mašinerije.
Sem pa natančna glede servisev.
Hyundaja sem kupila dve leti starega ,pa razen rednega servisa 5 let nobenih problemov.Pa ne bi rada avta ki bil več pri mehaniku,kot pri meni.
Je že res,da pri vsaki firmi naletiš lahko na kakšno stvar.
V bistvu bi zamenjala za manjši letnik,pa še ne vem kaj.
Gledala sem tudi Matrixa.Pa dve leti starih sploh ni veliko naprodaj.

Kaj pa recimo (podoben oz primerljiv z MATRIX-om ) HONDA JAZZ ;)

LP

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne avg 27, 2006 6:15 pm

Tia, če so te res že prepričali, da je 307 kanta, ki se kar razsuje sama od sebe (boh pomagi - tisti, ki ga imajo, ga pa hvalijo - čudno, ne?) in si se odločila proti, povej, kaj ti je pri avtu najbolj pomembno (poleg dizajna in nepokvarljivosti): udobje, prostornost, manevriranje v mestu, poraba itd.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne avg 27, 2006 7:18 pm

Nažalost poznam kar dosti lastnikov peugeotov ( vseh vrst), ki pravijo..nikoli več peugeota....lahk pa reskiras...MATRIX je zelo dobre nakup, ce ti je vsec seveda ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne avg 27, 2006 7:28 pm

Evo mene. 307 je ql. Tok mi je prirastu k srcu da ga najraj neb nikol več zamenov ampak sam še uzad pogon spelov pa še ene 200KM zravn rabm pa bom srečn. Do takrt pa tuning goes on :D

Aja, btw imam XSi opremo, ki ima faking vse možno notr in zdle je pa že kr tok dolg da se ne spomnim kva mi je nazadnje crknl. Prve 2 let so ble mal problematične (čist prva serija), zdj zadnje 3 so pa zakon. Avto dela, ni da ni. Pa ga fest ne šparam ;)
Slika

Tia
Nov uporabnik

Napisal/-a Tia To avg 29, 2006 8:06 pm

ŠE PROŠNJA!

Našla sem opel merivo 1.6 letnik 2004, prevoženih ima 32000 km cena pa je 2.400.00 in se mi zdi malo nizka glede na to, da so isti letniki dražji. Prodaja ga avtohiša_-prvi lastnik.

Kaj menite- mogoče prodaja zato, ker kaj ni v redu, a se splača tvegat?
.... prodajalec pa trdi, da lastnika pozna in da je vse Ok....

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr avg 30, 2006 4:22 pm

Tia je napisal/-a:ŠE PROŠNJA!

Našla sem opel merivo 1.6 letnik 2004, prevoženih ima 32000 km cena pa je 2.400.00 in se mi zdi malo nizka glede na to, da so isti letniki dražji. Prodaja ga avtohiša_-prvi lastnik.

Kaj menite- mogoče prodaja zato, ker kaj ni v redu, a se splača tvegat?
.... prodajalec pa trdi, da lastnika pozna in da je vse Ok....

Avto naj ti pregleda strokovnjak in oceni ali je vredna nakupa ali ne
Slaba stran tega vozila (tudi če je vse drugo na kratko OK) je motor, ki je po mojih izkušnjah prešibek - teža vozila + velika čelna površina terjata svoj "davek" pri porabi goriva in vozni dinamiki

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov