Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jimbo123
Nov uporabnik

OPEL ASTRA 1,6 let.2000 proti HYUNDAI ACCENTU 1,5 let.2000

Napisal/-a jimbo123 Ne avg 27, 2006 7:17 pm

Avto sem si sicer pravkar kupil (hyundai accent), vendar sem sedaj našel dobro ceno za opel astro 1,6.
Mi kdo ve kaj povedat o opel astri 1,6. Mogoče tudi kakšna primerjava z hyundai accentom.
Katerega bi vi izbrali, če bi morali izbirati med tema dvema in zakaj?
Oba sta letnik 2000.

Tole bi še dodal. Sosed mi je rekel. da pozna sodelavca, ki ima opel astro letnik 2000 in da naj bi bil ta avto rjast pri desnem zadnjem blatniku.
V enem forumu sem prebral, da so astre od letnika 1999 naprej pocinkane zato mi sedaj ni jasno kako to da ima sosedov sodelavec rjo.

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Ne avg 27, 2006 7:57 pm

tuki bodo spet "kdo ma opla in kdo ma hyundaia" odgovori.

Jz ti lahko povem par stvari, v podrobnosti ne bom šel ker jih ne poznam. Če hočeš nemško udobje, uzem astro. Če hočeš več konjičev, uzem hyundaia (razen če ni ta astra 16V). Če hočeš zanesljivost uzem accenta. Če si vzel accenta TOP-K imaš tud več opreme verjetno. Več navora ma accent, kvalitetnejšo notranjost ma opel. Za servise pa nebi vedu. Morš pa vedet da te razlike ki sm jih opisu zgori, so minimalne in nekomu lahko pomenijo blindirane šipe ful, drugmu nič.
Jz ti predlagam da se vsedeš v oba in mal zapelješ pa boš vidu kaj ti ustreza.

Odgovor na tvoj ps: Predvidevam da zato, ker so ble tega leta na slovenskem trgu tako nove, kot še stare astre, seveda z letnico 2000 .
LP

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Ne avg 27, 2006 8:21 pm

Jz mam hyundaia, pa bi vseen raj vzel astro. Sam če že maš kupljenega hyundaia, pa da ma dovolj opreme, se po moje ne splača menjat. Po moje je astra boljša tako po končni izdelavi, notranjosti in par drugih malekonsti. Zanesljiva sta oba avta dost, če je pa astra pocinkana je pa to seveda vlk boljš. Sm že oba vozu, pa bi reku, da ima atsra malce boljš podvozje od accenta. Sam boš verjetn zgubu neki dnarja na prodaji accent. Jz bi ostal or tem kar maš.

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Ne avg 27, 2006 8:23 pm

Jaz nimam niti opla, niti hyundaia. Osebno bi izbral hyundai. Moje osebno mnenje je to, da je kvaliteta hyundaia veliko boljša kot z oplom.

Poznam nekaj lastnikov hyundaiev, ki so izjemno zadovoljni z njimi.
Avto,moj partner!!!!!!!!

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po avg 28, 2006 10:55 am

Astra z 1.6 motorjem bo malo manj poskočna kot accent. 1.6 motorji pri oplu so cenejši za vzdrževanje kot 1.6 16v, tako da je ta mlinček kar uredu... Glede na izbiro, bi jaz kot opelaš raje vzel astro, spet nekdo drug accenta. Če bi bla pa cena ista, bi vsekakor vzel astro...

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po avg 28, 2006 11:16 am

Astra je (vsaj po moje) cenejsa za vzdrzevat, letnik 2000 (modelno leto 2000) je cinkano, tako da rja ni problem, motor 1.6 100KM je pa tudi eden boljsih Oplovih agregatov, tako da mislim, da ni kaj falit. Za pravi denar, seveda.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov