Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Nakup GETZa - Korejca!

Napisal/-a Zmaj78 Ne avg 27, 2006 8:03 pm

Zanima me mnenje o nakupu Getza, za dober milijon tolarjev (to pomeni lahko tut 1,3 M npr., če bi bil avto res ugoden), kilometrov pa naj bi imel čimmanj, nikakor pa ne več kot kakšnih 70kkm!

Pa da ne bo pomote, avto kupuje ata-fotr, ker jaz sem trenutno več kot zadovljen s svojo 13-letno hčerko (Mazdo) :lol:

Rad pa bi objektivno mnenje, tistih ki nekaj veste o tem avtu in ne nabijanja in diskutiranja tja v 3 lepe, pa komentarjev da je korejc en .... itd.! ;)

Hvala za mnenja!

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po avg 28, 2006 12:18 am

pozdravljen

vozim getza, ki je sedaj star 3 leta in nekaj drobiža. do sedaj samo en izdreden servis, ki so ga opravili pod garancijo: zamenjava potisnega ležaja sklopke. avto ima prevoženih 63k km in sem z njim izredno zadovoljen.

lepo se pelje, ob montaži 15" pnevmatik se ne nagiba toliko kot na 14", ter je prav lepo vodljiv.

končna hitrost je za 1,3 mašino dokaj visoka (190km/h po števcu), pospeški pa tudi niso kaj preveč slabi.

glede na to, da je to avto za tvojega očeta, bi lahko tudi omenil, da če ne bo vozil, kot jaz vsega zraven v prtljažniku, bo tudi dovolj velik avto.

LP, Sašo
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po avg 28, 2006 7:21 am

Priam: Sem v zadnjih dveh mesecih pregledal skoraj vse Getze, ki se prodajajo in imajo ceno okoli 1,7 mio SIT. Tudi eden ni bil dober. Večina je bila sesuta, enemu sta se oba pragova lučila, eden je rekel že po telefonu da je desna stran konkretno spraskana, eden ga je imel za ribe lovit in je z ribiškimi palcami popolnoma uničil notranjost, da ne govorimo o njegovih off-road izletih,...

V glavnem močno dvomim da boš lahko kupil lepo ohranjenega Getza. Sam sem gledal sicer novejše, torej nekje do 30.000 km, ampak če so že tej zmahani, kaj bo šele pri 70.000.

Na koncu smo se odločili da bo punca dobila novega, tako da je že naročen.

Če že pišem bom izrabil priložnost še za kritiko Hyundai Kluba Slovenija. Regy, dejte vi malo razmislit o tem, da bi postal vaš forum javen. Potencialni kupci nimajo kje dobit kakršnihkoli podatkov, ker se vi delate fine in imate praktično vse topice skrite. Sej razumeme da imate tudi skrite dele foruma, ampak mislim, da s tem ne delate nikakršne usluge Hyundaiu, prej sramoto. Poglej kako imajo te nerejeni Renaultovci, Audi, VW, Volvo, Saab,...

Res mislim, da vas kot klub en ku*** gleda, če folk ne more dobit nikakršnih informacij o avtomobilih.

Pa brez zamer.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JaNi|86 Po avg 28, 2006 7:55 am

Mi smo ga kupli 2 leti starega z 8000 km in avto je pač tak, nekega extra luxuza ne morš pričakovat za taki denar. Je pa naš še lepo ohranjen in ima trenutno 15000km, ampak ga bomo v kratkem (beri 3-4 mesece) prodali, ker je fotr rabi tudi 2 avto vlki :) in bo možno dobit getza, ki je lepo ohranjen

lp

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Po avg 28, 2006 8:33 am

Tomaz40: off topic, toda: http://www.hyundai-klub.si/

Sicer mam pa jest zdej sam getza cca 3 tedne in sm zaenkrat zlo zadovoln, edin poraba je mal visja kot pri ustreznih avtomobilih recimo nemškega porekla. So pa v začetku tolk dražji.
Slika

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Po avg 28, 2006 7:14 pm

Tomaž40, kar se foruma Hjundeja tiče, je to res čudna scena, ker sam sem npr. veliko prisoten na Mazda forumu, tam imamo pač klubski kotiček, ki je samo za nas, vse ostale teme pa so "javne", tko da ne vem zakaj potem Hjundajevci odkrivajo toplo vodo! :lol:

Glede getza pa me je Tomaževa izjava kar malo spravila v skrbi, ker če za 1.7M ni normalen avto, kakšen mora bit šele tisti, ki se na netu prodaja za 1.1 M, pol sploh škoda ga it gledat al kaj??? :shock:

Glede očeta pa je tako, da si je pač zaželel manjši avto (zdej ma vektro l. 1993, 75 KM), pa avto niti nima klime, a glavni problem je pa parkiranje v centru LJ, tko da z Getzom zna bit zadeva precej lažja! :roll:

Osebno imam velik rajš japonce kot korejce, ampak baje je Hjundai precej kvalitetna zadeva, samo včasih vem da so bili kar žejne mašince, pa tut potrošnja olja je bla kar velka, kako je to kej v sodobnih mašinah (to govorim še npr. o motorju od kolega - Kupe l. 1999, 1.6i)! ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po avg 28, 2006 7:23 pm

ne kupuj 1.1 motorja kot prvo. 1.3 motor z mislim da 82 konji izvire se iz accenta in je precej poskocen pa ne prepozzresen, tak da lahk racunas na kakih 7 litrov, tudi manj na kaki relaciji. Avto ma 3 leta ali 100000 km garancije ampak bo ob normalni uporabi delal se vsaj 2x tolk brez vecjih problemov. Pač zanesljiv, prakticno neunicljiv avto, ni pa neka fancy sminka kt kak francoz.

Vglavnem poglej da ni bil razbit pa da so bli delani servisi..drugač pa tak nima kaj crknat, je pač hyundai a ne Sašo?

Evo enga lepga ( sam je brez klime :cry: )

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=886541

pa ta je tud lep

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=986716
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 To avg 29, 2006 6:27 pm

KO nekteri pravte da je v SLO tžko dobit tega korejčka v ok stanju, a se mi ga pol splača prvlečt čez mejo oz. kera država bi znala met dost te robe? V nemčiji dvomim da jih navelko kupujejo ženskice! :?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To avg 29, 2006 6:42 pm

Priam je napisal/-a:KO nekteri pravte da je v SLO tžko dobit tega korejčka v ok stanju, a se mi ga pol splača prvlečt čez mejo oz. kera država bi znala met dost te robe? V nemčiji dvomim da jih navelko kupujejo ženskice! :?

Osebno bi raje iskal pri nas - sicer si lahko pogledaš ponudbo v tujini, vendar moraš pri ceni dodat še stroške, ki nastanejo preden avto pripelješ domov - moraš pač po njega 500, mogoče 1000 in več km daleč, kar "povleče" stroške, ki nikakor niso zanemarljivo nizki.
In glede samega nakupa - glede na garancijske pogoje HYUNDAI-a se po mojem prepričanju splača dodat nekaj denarja in dobit avto, ki je še v garanciji (recimo letnik 2004, v primeru, da ni prekoračil "garancijskih" km).

LP

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani To avg 29, 2006 7:58 pm

Jaz sem getza vozil samo 6 dni kot nadomestno vozilo in je tako kot je napisal regy.
Motilo me je edino obupno škripanje prednjih brisalcev,ne vem zakaj so toliko škripali.
Navsezadne se lahko metlice zamenja.Ravo varčen tudi ni res pa je da sem ga tiščal po avtocesti tudi do končne hitrost.Pa ne ves čas.
Drugače pa soliden avto za plačan denar.
Jaz bi na tvojem mestu kupil raje novega kot da iščem dobro ohranjenega rabljenega saj ni tako drag.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr avg 30, 2006 8:02 pm

sam ne poznam Getza zato ti nimam kaj povedati o njem. Bi ti pa zato priporočil Daewoo Kalosa. Ravno tako korejec in vsi mislijo kaki j**c je to,
ampak če se vsaj enkrat peleš z njim in če nisi ravno nevem kako zahteven je to odličen avtoček za malo denarja plus tega dobiš zraven
veliko opreme. Klima je že serijska prav tako centalno zaklepanje, napram Hyundaiu kjer moraš vsako stvar posebej doplačati.
Kvaliteta v notranjost ni ravno "nemška" ampak kot sem že rekel za skromnega čisto ql. Mašina je neverjeto poskočna,
rabi samo redne servise in je to to. Poraba je mogoče malo velika za 1.4 mašino(8-8,5 pri meni), vendar baje tudi Getz ni šparovček :)

moji predlogi:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=993287#
ali recimo ta novejša 16V mašina, ki je močnejša in manj požrešna.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=986245
potem pa še 1.2 mašina ki je malo manj poskočna in jo je treba bolj naganjat in je zato poraba temu primerna :P
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=979976#

želim ti uspešen nakup

lp ;)
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Sr avg 30, 2006 8:16 pm

Teli predlogi so sicer OK, samo novega se že v principu ne splača kupit, sploh pa še ker delamo hišo in gre denar rajš v kaj druzga kot v "nepotrebne" stroške, ker sem mnenja da je npr. 3 leta star popolnoma enak dobr kot nov, razen da mu je že nekdo drug vzel junfr! :P

Problem z brisalci - škripanjem pa se da hitro rešit, če je to edini problem pri tem avtu, jaz npr. uporabljam X - rain, pa potem niti ne vem če imam brisalce na avtu! :lol:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če avg 31, 2006 5:25 am

Priam: Nič naj te ne skrbijo moje izjave. Predlagam da si vzamete čas in probate najt kakšnega lepega. Sigurno je kakšen, ki je/bo naprodaj pa z njim ni nič narobe. Takoj ti pa povem (mogoče vam prišparam kakpno pot):
V okolici Litije je en moder, za katerega lastnik pravi da je imel zbit blatnik in havbo. Ko sem videl da so bila barvana zadnja vrata je začel neki nabijat in se ven vlečt. V glavnem pomoje je bil orenk sesut.
V Slovenski Bistrici nek prodajalec prodaja srebrnega, ki je znotraj popolnoma uničen in pragovi se mu luščijo, drugače je pomojem kul.
Na avto.net je en črn, ki ima popolnoma spraskano desno stran.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Če avg 31, 2006 8:31 am

Tomaz40 je napisal/-a:Priam: Nič naj te ne skrbijo moje izjave. Predlagam da si vzamete čas in probate najt kakšnega lepega. Sigurno je kakšen, ki je/bo naprodaj pa z njim ni nič narobe. Takoj ti pa povem (mogoče vam prišparam kakpno pot):
V okolici Litije je en moder, za katerega lastnik pravi da je imel zbit blatnik in havbo. Ko sem videl da so bila barvana zadnja vrata je začel neki nabijat in se ven vlečt. V glavnem pomoje je bil orenk sesut.
V Slovenski Bistrici nek prodajalec prodaja srebrnega, ki je znotraj popolnoma uničen in pragovi se mu luščijo, drugače je pomojem kul.
Na avto.net je en črn, ki ima popolnoma spraskano desno stran.

Skratka folk ne pazi na svoje avtomobile! Argl, kolk me to jezi! Upam, da ti rata najdt ksnega dobrega Getza, ker meni so res ql.
Slika

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Pe sep 01, 2006 9:27 pm

Tole se mi zdi vse skup ful čudn, ker po cestah se voz ogromn teh mini korejčkov, se mi zdi da je kar en najpogostejših malih avtov, poleg kliota in še česa, se pravi da jih je kar ene tok kot Jarisov, katerih pa ni malo! :shock:

Če bo slučajno kdo našel kakšnega "pametnega", bi blo fajn da mi prlima bližnjico do oglasa, če ga slučajno sam spregledam na netu!

LP!

B.

mlamov82
Nov uporabnik

Napisal/-a mlamov82 Če okt 26, 2006 9:30 am

Jaz prodam mojga, če koga zanima. Podrobnosti:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1108329

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Če okt 26, 2006 7:46 pm

zakaj pa prodajas?
Slika

mlamov82
Nov uporabnik

Napisal/-a mlamov82 Pe okt 27, 2006 10:12 am

Prodajam zaradi nakupa večjega avtomobila.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 So okt 28, 2006 12:16 am

Getza še vedno nismo kupil, ga bo pa treba pred zimo, tko da če je še kakšen aktualen takšen avto naprodaj, mi PLZ napište! ;)

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Ne nov 05, 2006 12:57 pm

No takole je:
fotr je pršov z mojo pomočjo do sklepa, da se bolj splača dat 300 smukov več pa imaš totalno nov avto, ki ga še ni noben (eventuelno) mrzlega pritiskal, pa obdrajsu ko je vozu v garažo, kje nasedu na kakšni njivi in tudi ne zbil kakega jelena! :?

Govora je še vedno o Getzu, situacija pa je taka, da se 2003 letniki prodajajo okol 1.5 M s klimo govorim, pa še to je pol skor prec prodan in pa jasno je da barve glih ne morš zbirat kot pr novem! ;)

Pol pa smo vidl, da je zdele Getz znižan za 310 kSIT, kar pomen da je osnovn (brez klime) 1.669.000 SIT, pol pa je še klima nekje 150 Francetov in to je to, pa imaš za dober miljon osemsto čist novga stroja, ki mu še noben ni junfra zbijal! :P

Svetujem tudi drugim, če kdo kupuje rabljenga Getza, naj razmisli kolk je dejansko razlike med cca. 3 leta starim in total novim, sicer pa si sami poglejte na:

www.hyundai.si

LP!

B.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov