Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Modri dirkac
Nov uporabnik

Kraj: Trzic

CLIO WILLIAMS

Napisal/-a Modri dirkac Po avg 28, 2006 9:19 am

Živjo!
Zanimam se za nakup tega omenjenega clia 2.0 16v.
Povejte mi slabosti in prednosti tega avtomobila, sem se pa že vozil z njim in sem imel občutk kokt bi se vozu z enmu zlo močnmu gokardam.

Hvala za pomoč, LP
Zadnjič spremenil Modri dirkac, dne Po avg 28, 2006 9:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Dol3nC
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Dol3nC Po avg 28, 2006 9:26 am

hm,... če maš nametn kupit Wiliamsa vedi da jih je res malo! aja in obstaja samo v različici 2.0 16v ;)
Slika

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Re: CLIO WILLIAMS

Napisal/-a TUNING_BOY Po avg 28, 2006 9:30 am

Modri dirkac je napisal/-a:Živjo!
Zanimam se za nakup tega omenjenega clia 1.8 16v.
Povejte mi slabosti in prednosti tega avtomobila, sem se pa že vozil z njim in sem imel občutk kokt bi se vozu z enmu zlo močnmu gokardam.

Hvala za pomoč, LP

Slabosti? Če ne obvaldaš takega avtomobila je to samo truga na kolesih! Lahek avto-močn motor! Drugač pa zelo dober avto! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Po avg 28, 2006 9:39 am

Najprej se pozanimaj s čim si se sploh vozil. ;)

Clio Williams ima 2.0 motor s 150 konji, Clio 16V pa 1.8 s 136 konji. Williams je precej bolj redek ptič, izdelan je bil v treh omejenih serijah, Clio 16V je precej bolj pogost. Williamsa so izdelovali izključno v modri barvi, z zlatimi platišči, williams nalepko zadaj in s ploščico z zaporedno številko avtomobila na armaturki.

Motorji imajo že po defaultu malo bolj radi olje, ampak v mejah normale. Ob rednem in primernem vzdrževanju sta neuničjiva. Ampak to je čista teorija, v praksi je 99% teh avtov prefukanih, karamboliranih in zgonjenih kant, s katerimi so sami problemi.
Problem teh avtov je, da ko jim cena dovolj pade, jih pokupijo mulčki, ki nimajo denarja za pošteno vzdrževanje in ne znajo normalno vozit.

Williamsa pri nas ne boš dobil kolikor toliko spodobnega. Jih enostavno ni. 16V-ja boš dobil nekoliko lažje, ampak o neki blazni ohranjenosti lahko samo sanjaš. Če ga boš vseeno kupil, si daj na stran kakih 100k za generalko.

Osebno bi ti bolj priporočil 19-ko z istim 1.8 motorjem. 19-ke je večinoma vozil drugačen profil ljudi kot Cliote, tako da imaš malo večje šanse dobiti ohranjeno. Poudarjam, malo večje...

Uporabniški avatar
Modri dirkac
Nov uporabnik

Napisal/-a Modri dirkac Po avg 28, 2006 9:43 am

vozu sm se z wiliamsam 2.0
gledov sm pa za kupt 16v.kakšna je poraba, servisi, kaj se hitro uniči?

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Po avg 28, 2006 11:14 am

zdej če maš že nagledanega wilija pa da poznaš lastnika pa da ga boš kupu se da nardit da boš dobu še mogoče dokaj ohranjenega ker se moraš zavedat da se vsak wiljams ki je v dobrem stanju proda še predn pride v oglase

je pa štroškov bistveno več kot naprimer z enim 16ventilarjem pa že 16ventilarji gredo kar solidno s tem da jih je veliko več in se da dobit še sm pa tja res kakšnega lepo ohranjenega

me pa zanima če mi lahko zaupaš ime lastnika wiljamsa s katerim si se peljov in iz kerga konca slo prihaja :?:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po avg 28, 2006 11:20 am

Doberga willija pri nas ni naprodaj. Sicer je bil en, ki pa je šel za primeren denar, cca. 2MIO SIT letnik 94 mislm da. En razsut se prodaja v Črnučah za 900k SIT in to je pa vse.

Lahko pa samo to povem, da bo avto malo večji strošek in če nimaš poleg še vsaj 300k ga ne kupi.

@Loopez. 100k za generalko je občutno premalo ;)
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po avg 28, 2006 11:36 am

Jst bi tud meu renault GTturbo, pa je situacija ista. Ne bo šlo. Nimam delavnice doma. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Modri dirkac
Nov uporabnik

Napisal/-a Modri dirkac Po avg 28, 2006 11:43 am

cossy je napisal/-a:zdej če maš že nagledanega wilija pa da poznaš lastnika pa da ga boš kupu se da nardit da boš dobu še mogoče dokaj ohranjenega ker se moraš zavedat da se vsak wiljams ki je v dobrem stanju proda še predn pride v oglase

je pa štroškov bistveno več kot naprimer z enim 16ventilarjem pa že 16ventilarji gredo kar solidno s tem da jih je veliko več in se da dobit še sm pa tja res kakšnega lepo ohranjenega

me pa zanima če mi lahko zaupaš ime lastnika wiljamsa s katerim si se peljov in iz kerga konca slo prihaja :?:

ni blo v slo, a avstriji, od bratranca eniprijateljki, blo je pa 2 let nazaj.
wilija vem de bom težko najkdu, mam pa enga omerkanga 1.8 16v.dam link?

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy Po avg 28, 2006 12:06 pm

dej link da vidmo 16ventilarja

drugač pa če kopuješ manši strupen avto pol res najbolje kaka r5gtt sam je fajn če maš pri takem avtu nekaj voznikih izkušn za sabo kar v nasprotnem primeru te hitr zna kakšn ovink okol obrnt

je pa tko pr bajt je bla petka gtt in reno19 1,8 16v in ti povem da če bi dobu kjet kšno petko gtt za pametn dnar jo takoj nabavm (aja pa avta nista bla moja ampak od štarejšega brata) to je vrjetn tud razlog da sm dons še živ :P

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 28, 2006 12:07 pm

Loopz je napisal/-a:Clio Williams ima 2.0 motor s 150 konji, Clio 16V pa 1.8 s 136 konji. Williams je precej bolj redek ptič, izdelan je bil v treh omejenih serijah, Clio 16V je precej bolj pogost. Williamsa so izdelovali izključno v modri barvi, z zlatimi platišči, williams nalepko zadaj in s ploščico z zaporedno številko avtomobila na armaturki.

Bili so tudi rdeče barve in celo en tak je v sloveniji - za celo evropo so u bistvu rdeči zelo redki. Ne vem, če je bilo 200 narejenih.

V sloveniji ni nobenega celega. Vsi ki so bili pripeljani sem so bili razbiti že od prvih lastnikov, potem pa najbrž še od vseh naslednjih lastnikov, vsakič.
Drugače pa je to u bistvu isti avto kot 1.8 16V - celo mašina je ista, samo podaljšan hod bata in s tem pridobljenih 200ccm in 15KM. Šasija je ista, malo večji zavorni koluti(pa ne pri vseh williamsih) in druge feltne, pa notranja oprema malo boljša kot pri 1.8 16V modelu.
Poraba je 9 deci olja na 1000km (na to pazi, ker se hiro lahko zgodi da ostaneš brez olja in mašina ribne), zelo radi gredo zadnji ležaji(vendar so to napake vseh renaultov), prednji končniki so tudi slabost tega avta. Drugače pa je podobno kot pri vseh športnikih. Paziš da ga mrzlega ne teraš in da ga redno servisiraš pri dobrem mehaniku, ki se na avto spozna (kar pa ni nujno za renaultove servise, ker tam ponavadi o takih avtomobilih nimajo pojma).

Redna preskrba avta z oljem in redni servisi, pa bo avto delal dolgo časa.

Vso srečo pri nakupu. Pa preveri kok je šasija uničena in podvozje, ker če je bil slabo popravljen(se sploh ne sprašujem ČE je bil popravljan, ker je bil sigurno ne samo enkrat ampak večkrat) je to lahko samomor s takim avtom noret.

Moje mnenje je da je bolje dobit dobrega 1.8 16V, ga generalno obnovit(pleh) in mu predelati mašino na 2.0(s podaljšanjem hoda batov) in mu dat williamsove feltne gor.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 28, 2006 12:11 pm

killah bee je napisal/-a:@Loopez. 100k za generalko je občutno premalo ;)

Generalka za williamsa je okol 240k sit(po renaultovem ceniku na servisih), poleg tega če ne poznajo avta(mehaniki ni nujno, da so tak avto sploh že v življenju imel na dvigalu) ti ga lahko uničijo tok, da boš mel stalne probleme z njim.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Modri dirkac
Nov uporabnik

Napisal/-a Modri dirkac Po avg 28, 2006 12:26 pm

cossy je napisal/-a:dej link da vidmo 16ventilarja

drugač pa če kopuješ manši strupen avto pol res najbolje kaka r5gtt sam je fajn če maš pri takem avtu nekaj voznikih izkušn za sabo kar v nasprotnem primeru te hitr zna kakšn ovink okol obrnt

je pa tko pr bajt je bla petka gtt in reno19 1,8 16v in ti povem da če bi dobu kjet kšno petko gtt za pametn dnar jo takoj nabavm (aja pa avta nista bla moja ampak od štarejšega brata) to je vrjetn tud razlog da sm dons še živ :P

evo, tegale mam zamerkanga.ni newem kva, ma mal karoserijskih poškodb sam men je ubijalski.
nebom dajov gor nobene druge stvari, npr kašnih go faster nalepk al pa newem kašne feltne, mal muzke in to je to

zj pa link http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=994318

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy Po avg 28, 2006 1:28 pm

:D ne boš vrjev sm glih tega zanč na avto netu gledov k iščem en avto za pozim se okrok vozt

na poglet zelo dobr prodaja pa ga isti kot je nekaj časa nazaj prodajov rdečp petko turbo ki je bla precej zmajana tok da ga ornk preglej predn nabavš tko al tko pa ma sosed od prodajalca (beri 10m stran) dvigalo in avto lahko zapeleš do tja pa še podvozje pregledaš če je vse na mestu

velik sreče pri nakupu

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To avg 29, 2006 8:06 am

nebivedu je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:@Loopez. 100k za generalko je občutno premalo ;)

Generalka za williamsa je okol 240k sit(po renaultovem ceniku na servisih), poleg tega če ne poznajo avta(mehaniki ni nujno, da so tak avto sploh že v življenju imel na dvigalu) ti ga lahko uničijo tok, da boš mel stalne probleme z njim.

Ma, teh 100 jurjev sem navrgel čisto tako, od oka. Za teh 240k pa najbrž obdelajo samo motor, kje je potem še podvozje, ki v vsakem primeru na naših cestah pošteno nafuka, vprašanje je, v kakšnem stanju je menjalnik, ki pri Renaultu ni ravno pojem trpežnosti, pa še cel kup drobnarij.

Je pa seveda vprašanje, ali človek kupuje tak avto zato, da se bo z njim vozil tako kot se zagre ali pa kupuje pretrajbano kanto, ki jo ima namen zgonit do konca in zapeljati v jarek. Jaz se v njegovem primeru bolj nagibam k drugi opciji...

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 To avg 29, 2006 9:59 am

Ja res super mišljenje - zato pa ni več za dobit R5GTT in še teh Cliotov bo kmal pobral od takih egoističnih hlodov!!! Ti avti so legende v vseh pogledih in nekateri bi jih kupili s prvim razlogom, ker si zaslužijo vso pozornost. Nenazadnje si tako sami sebi siromašimo strojno dediščino!!!

Modri dirkač, pejt pogledat ta Clio, dej ga na mizo pri lokalnem serviserju in poročaj. Če ga ne boš ti vzel in je OK, ga bom mogoče kar jaz /čeprav si želim R5GTT, črno in 100% original :D

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 To avg 29, 2006 10:00 am

Ja res super mišljenje - zato pa ni več za dobit R5GTT in še teh Cliotov bo kmal pobral od takih egoističnih hlodov!!! Ti avti so legende v vseh pogledih in nekateri bi jih kupili s prvim in edinim pravim razlogom. Nenazadnje si tako sami sebi siromašimo strojno dediščino!!!

Modri dirkač, pejt pogledat ta Clio, dej ga na mizo pri lokalnem serviserju in poročaj. Če ga ne boš ti vzel in je OK, ga bom mogoče kar jaz /čeprav si želim R5GTT, črno in 100% original :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov