Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zan333
Nov uporabnik

Nakup lagune

Napisal/-a zan333 Po avg 28, 2006 11:36 am

V bližnji prihodnosti imam namen kupiti laguno I, letnik 95-97, sedaj pa ne vem za kateri motor naj se odločim;1.8 ali 2.0?
Slišal sem , da se pri porabi sami ne pozna razlika, zdej pa vas prosim za nasvet glede motorja, pa kje se pojavljajo problemi.

Hvala vsem.

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Po avg 28, 2006 12:18 pm

Najvecja razlika je v registraciji. Izracunaj si na netu ce se ti splaca za 20 KM razlike pasti v visji razred pri zavarovanju in povracilu za uporabo cest. Na splosno razlike v porabi ni, suce se okoli 8 litrov pa so 10 pri mestni voznji. Ze 1,8 motor gre dovolj da ne bos zadnji na cesti, vendar pa niti 1,8 niti 2,0 (razen ce se bos odlocil za mocnejso verzijo 2.0 TRI s 140 KM) ni za dirkanje. V osnovi ima boljsi motor nekaj vec opreme, lahko pa kupis 1,8 razlicico ki je imela se kaj dodatne opreme pa je to to. Foter je imel 1,8 l. 94 pa ni bilo nikoli nekih vecjih tezav. Zavorne ploscice so tako potrosni material (pri cemer so tiste ki ti jih vgradijo na Renault servisu povsem zanic), poraba olja je zanemarljiva, z rjo (razen pri slabo vzdrzevanih) ni tezav. Na splosno dober in udoben avtek za malo denarja. Sam trenutno kupujem R Laguno letnik 98 pa sem se malo pozanimal za ceno nadomestnih delov. NA Renaultu me pride veliki servis (tekocine, tesnila, ploscice, jermeni, vodna crpalka, polnjenje klime) dobrih 200K, pri kaksnem dobrem "domacem" avtomehaniku pa slabih 150K. Pac ce bos zelel biti preprican da bo z avtom vse ok tudi naslendjih 100.000 kilometrov. Aja, pa se to: izogibaj se kupovanju na sejmu, od normalnega lastnika lahko dobis kar lepo ohranjen avto z normalnimi kilometri, ker Lagune v nasprotju s Passati, Audiji, BMW-ji in podobno niso toliko kupovali ljudje, ki delajo pa 50 do 100 tisoc kilometrov na leto.

LP, M.

Uporabniški avatar
Bostyancek
Nov uporabnik

Kraj: savinjska

Napisal/-a Bostyancek Po avg 28, 2006 12:59 pm

Če bi jst kupoval bi vzel 2.0 RXE ;)
VOLK JE CEL, KOZA PA SITA

Uporabniški avatar
slickerSLO
Nov uporabnik

Napisal/-a slickerSLO Po avg 28, 2006 1:26 pm

Jest mam lahuno 1.8 16v RXE 99l. in sem zelo zadovoljen z njo.servis ni drag če poznaš kšnga dobrga mehanika.poraba je od 8-10.problem sem imel samo s daljinskim zaklepanjem.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po avg 28, 2006 2:13 pm

jst tut nimam pripomb sploh! l.99 B.P. edino pred T.P. moram zamenjat eno kuglo in stabilizator....
je pa začela mal rjavet pri zadnjih blatnikih na L in D strani, ravno tako kot prva laguna ki sem jo imel (l.95)... tam bi jo moral mal zaščitit z bitumnom....
Slika

buldog 1
Nov uporabnik

Napisal/-a buldog 1 Po avg 28, 2006 3:04 pm

Jaz vozim laguno 1.8 letnik 1995 pa lahko rečem, da sem zelo zadovoljen z vozilom. V lasti jo imam eno leto in z njo nisem imel težav le prednji vzmeti sem moral menjati- sta obe počili. Edini problem pri tem avtu je, da je glede na težo vozila zelo podhranjen z konjskimi silami (90 KM). Če bi še enkrat kupoval takšen avto bi zagotovo raje vzel vsaj 2.0 motor. Saj poraba naj bi bila ista le stroški registracije so nekoliko večji in tistih 23 KM več (se mi zdi) se zagotovo pozna pri bolj dinamični vožnji.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost